Nogomet

Chelsea zmagal enajstič zapored in pobegnil za devet, Leicester po preobratu do točke, Manchester po zaslugi 'Ibre' na petem mestu

London, 17. 12. 2016 15.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Z zmago na mestnem derbiju pri Crystal Palaceu (1:0) je Chelsea v prvenstvu slavil še enajstič zapored, kar modrim ni uspelo niti pod vodstvom Mourinha. Nekaj kilometrov severneje pa se je Leicester po preobratu v Stokeu (2:2) veselil točke, Vardy je tekmo spremljal iz slačilnice. Manchester United se na krilih Ibrahimoviča iz West Bromwicha vrača s polnim izkupičkom.

Costa slavi po zadetku v meglenem Londonu.
Costa slavi po zadetku v meglenem Londonu. FOTO: AP

Chelsea je na vrhu Premier League zasledovalcem pobegnil že na devet točk prednosti. Modri bodo vsaj za en dan močno vodili v otoškem prvenstvu, potem ko so z minimalnih 1:0 slavili na mestnem obračunu s Crystal Palaceom na stadionu Selhurst Park v južnem Londonu, kjer je obračun, ki ga je zaznamovala tudi precej gosta megla, s 50. zadetkom v modrem dresu odločil prvi strelec kluba Diego Costa. Brazilski Španec je sicer dobil peti rumeni karton in ne bo smel nastopiti na zadnji decembrski tekmi z Bournemouthom, a razveselil gostujoče navijače z edinim zadetkom na izenačenem obračunu brez številnih priložnosti. Costo je našel reprezentančni soigralec Cesar Azpilicueta, podajo nekdanjega člana Osasune in Marseilla pa je Costa z glavo poslal v daljši kot domačih vrat. Antonio Conte je nanizal toliko zaporednih zmag v eni sezoni, kolikor jih ni uspelo niti njegovemu najslavnejšemu predhodniku Joseju Mourinhu na klopi "upokojencev". Conte je obračun začel z Edenom Hazardom in Nemanjo Matićem, na klopi pa sta ostala Pedro Rodriguez in Cesc Fabregas. V neugodnih pogojih navijači niso mogli uživati v predstavi, Jason Puncheon je kot prvi zapravil kakšno resnejšo priložnost, ko je v 20. minuti mimo vrat poslal predložek Martina Kellyja.

Chelsea razen zadetka večje priložnosti v prvem polčasu ni imel, Thibaut Courtois pa je moral kmalu po začetku drugega dela tekme ustaviti poskus Yohana Cabaya. Na drugi strani je njegov rojak N'Golo Kante prav tako preizkusil Wayna Hennesseyja v vratih Palaca. Domači so poskušali odgovoriti s številnimi visokimi žogami proti Christianu Bentekeju, ki pa Courtoisa ni uspel resneje ogroziti. Hennessey je moral ustaviti poskusa rezervista Fabregasa in Williana, Chelsea pa bi lahko tekmo odločil v 83. minuti, ko je Marcos Alonso s prostim strelom stresel prečko. Chelsea je zdržal za novo zmago, s katero je izenačil klubski rekord, najbližjima zasledovalcema Arsenalu in Liverpoolu pa so modri pobegnili na devet točk prednosti. Palace je še vedno zgolj nekaj točk nad "nevarnimi" mesti, ki vodijo v drugi rang tekmovanja.

Jamie Vardy je moral zapustiti zelenico še preden se je igra dodobra razvila.
Jamie Vardy je moral zapustiti zelenico še preden se je igra dodobra razvila. FOTO: AP

V Stokeu so domačini gostili lanskoletne prvake iz Leicestra, navijači pa so lahko uživali v napeti tekmi z nepričakovanim preobratom. Po vodstvu Stoke Citya, za katerega sta v prvem polčasu poskrbela Bojan Krkić, ki je uspešno izvedel enajstmetrovko, in Joe Allen, je goste presenetila tudi sodniška odločitev, saj je zaradi prekrška zelenico moral zapustiti Jamie Vardy. Kljub temu se je lisicam vendarle uspelo zbrati in v drugem polčasu kar dvakrat z igralcem manj na igrišču zatresti mrežo domačega vratarja Leeja Granta. Za končni rezultat 2:2 sta poskrbela Leonardo Ulloa in Daniel Amartey, ki sta z goloma onemogočila napredovanje Stokea v prvo polovico lestvice.

Mož tekme proti West Bromu - Zlatan Ibrahimović.
Mož tekme proti West Bromu - Zlatan Ibrahimović. FOTO: AP

Po zaslugi Zlatana Ibrahimovića se United počasi pomika proti vrhu Premier League. Tokrat je priljubljeni 'Ibro' z dvema goloma na Hawthorns stadionu opravil z West Bromwich Albionom. Prvič je mrežo domačih zatresel kmalu po začetnem sodnikovem pisku, ko je izkoristil lepo podajo Jesseja Lingarda in z močnim strelom premagal nemočnega Bena Fosterja. "Tukaj sem, da igram. Želim si igrati. V glavi sem mlad, kot 20-letnik. Počutim se sveže, odlično in tako bom nadaljeval še naprej," je pred tekmo na namigovanja o upokojitvi odgovoril Ibrahimović. Prednost nogometašev v rdečih dresih bi v 23.minuti lahko povečal Wayne Rooney, vendar pa je reakcija domačega vratarja prepričila slavje angleškega reprezentanta. Prav slednji pa je po začetku drugega polčasa podal Ibrahimoviću, ki je vodstvo Uniteda povečal na končnih 2:0. V postavi Uniteda je bilo sicer občutiti nekaj sprememb, tako so priložnost vnovič dobili Antonio Valencia, Matteo Darmian in Lingard. Po osmih tednih počitka je ob obračunu z West Brom strateg Rdečih vragov Jose Mourinho le lahko računal na Chrisa Smallinga, ki je v zadnjih izdihljajih tekme nadomestil Andera Herrero. Po zmagi nad West Brom se je United zavihtel na peto mesto, če pa se bo tam tudi obdržal bo znano po jutrišnji tekmi Tottenhama.

Izid 17. kroga Premier League:

West Brom ‒ Manchester United 0:2 (0:1)
Ibrahimović 5., 56.

Crystal Palace ‒ Chelsea 0:1 (0:1)
Costa 44.

Middlesbrough ‒ Swansea City 3:0 (2:0)
Negredo 18.,29., De Roon 58.

Stoke City ‒ Leicester City 2:2 (2:0)
Krkić 39., Allen 45.; Ulloa 74., Amartey 88.
RK: Vardy 28./Leicester

Sunderland ‒ Watford 1:0 (0:0)
Van Aanholt 49.

West Ham United ‒ Hull City 1:0 (0:0)
Noble 76.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rich1987
18. 12. 2016 17.11
chelsea😀😀
TvojPrijatelj
18. 12. 2016 10.52
-5
Mourinho OUT! Najbrž mora biti v Mourinhovi glavi nekaj hudo narobe da vključi Lingarda v ekipo.
Iniesta
17. 12. 2016 22.39
+14
Junajted se prebuja, to je dejstvo. Muri definitivno ve kaj dela, fantje so vse boljsi, ibrakadabra pa uprizarja pravo poezijo nogometa ...
SAF1
17. 12. 2016 21.26
+12
Upam, da se je mufc končno zbudil in da več ne bodo, kar tako podarjali točke, kot so do zdaj to počeli.
Symbolic
17. 12. 2016 20.27
+0
Hmmm... večna dilema: za uspeh/neuspeh nekega moštva so \"zaslužni\" igralci, ali trener? Počasi, počasi... Ampak, Mourinho je igral s skoraj enako zasedbo... Pol, ni dileme, al kako?
CFC1
17. 12. 2016 18.00
+4
Conte spet taktično nadigral nasprotnega trenerja na drugi strani. Hazard in Costa ponovno zelo dobro. Azpiju pa res kapo dol za pravo malo mojstrovino, podajo Costi, ki je nato zaključil tako kot, samo on, najbolje zna. SIcer sem imel manjše pomisleke ob odločitvi Conteja, da drugi polčas prične z obrambno postavitvijo, a je Chelsea zdržal in bil od vstopa Fabregasa spet veliko boljši na sredini igrišča, kar je po mojem mnenju tudi do končno prevagalo tehnico na stran Chelseaja. Še nekrat čestitke igralcem in strokovnemu štabu, na čelu z generalom Contejem, ki je res rav neverjeten s svojim kompletnim taktično - motivacijskim trenerskim znanjem. Naslednji teden pa po nov rekord v zaporednih zmagah Chelseaja v PL.
Chelsea1991
17. 12. 2016 19.07
+0
Ne bo šlo brez kanteja in coste, dovolj je teh zmag 1:0 in slej kot prej se bo sreča obrnila, spet so zapravli 100 protinapadov in samo 1:0 namesto 3:0
Hachi
17. 12. 2016 20.05
+3
sej prav, da bo Costa manjkal proti Bournemouthu, pa na taksni tekmi se lahko izkaze Batsu. Namesto Kanteja bo igral Faregas, ki bo prinesel vec kreacije in vec globinskih podaj. Bo pa vec odgovornosti na Maticu, da bo nadomestil "mravljico" Kanteja. Sreca se je tudi ze danes obrnila, ker bi se lahko tudi zoga od precke navzven, odbila na notranjo stran crte. ampak ja, pomembno je, da se na malih tekmah ne oddajajo pomembne tocke.
CFC1
17. 12. 2016 20.21
+2
Hachi: strinjam se steboj. Nisem pa preprićan, da je Matić sposoben vsaj v nekakšni meri nadomestiti kanteja, ki je res dosti boljši igralec od njega. Matić pa tudi na zadnjih tekmah dela vse več napak Poleg tega pa mislim, da se bo zdaj lahko pokazalo, koliko dejansko pomeni Chelseaju trojka Kante, Hazard, Costa in koliko je ostala ekipa brez teh treh zmožna si kaj pripraviti, storiti sama. K sreči bo na naslednji tekmi od omenjene trojice navoljo vsaj Hazard, ker brez omenjenih si pa res, po mojem mnenju REALNO, ne znam predstavljati, v zadnjem času dobre, povezane igre Chelseaja. Zato je tudi nujno potrebna kakšna okrepitev januarja kvalitetnega igralca (v centralni sredini, obrambi in na položaju ofenzivnega vezista), ker bi slednja res dosti razbremenila omenjeno trojko, ki bi tako dobila več pomoči s strani ekipe in bi lahko postala še bolj produktivna.
Beslic
17. 12. 2016 16.12
+5
Kako mi je všeč Conte! 100x bolje kot Mourinho! Ta strast!
Iniesta
17. 12. 2016 22.41
-1