Nogomet

Conte razočaran po koncu modre serije, Tottenhamu napovedal boj za naslov

London, 05. 01. 2017 10.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Po zmagi Tottenhama, ki je prekinil Chelseajev niz zmag tik pred izenačitvijo rekorda Arsenala, je trener še vedno vodilne ekipe Premier League Antonio Conte pohvalil sredine nasprotnike in jim napovedal vnovičen boj za naslov. Mauricio Pochettino ponosen na svoje mlade sile - talentirani Dele Alli je odločil derbi z dvema goloma.

Conte je na pogovor in izmenjavo mnenj s Pochettinom prispel še v času, ko je bil selektor Italije. Tokrat se je prijateljevanje končalo ob prvem sodnikovem žvižgu.
Conte je na pogovor in izmenjavo mnenj s Pochettinom prispel še v času, ko je bil selektor Italije. Tokrat se je prijateljevanje končalo ob prvem sodnikovem žvižgu. FOTO: AP

Antonio Conte po enem redkih porazov v zadnjih mesecih ni skoparil s pohvalami na račun mestnega tekmeca Tottenhama in Spursom tudi v tej sezoni napovedal boj za državni naslov. Varovanci Mauricia Pochettina so se le uspeli maščevati zahodnim mestnim sosedom, ki so jim pokvarili njihov lov za naslovom v zaključku minule sezone, obenem pa so tudi razveselili ostale zasledovalce modrih v Premier League. Na žalost Tottenhama tudi najhujše rivale Arsenal, ki je obenem ostal ekskluzivni lastnik rekorda po številu zaporednih zmag v prvenstvu (14). Modri so sicer uspeli izenačiti niz topničarjev v eni sezoni,na White Hart Laneu pa so bili večino tekme slabši tekmec. Zmagovita zadetka za Spurse, ki se po koncu sezone selijo z legendarnega objekta (na njem v prvenstvu pod vodstvom Pochettina še niso izgubili mestnega derbija), je v obeh polčasih prispeval talentirani vezist Dele Alli. Ob koncu prvega polčasa je mladi Anglež z glavo po podaji Christiana Eriksena zadel v daljši kot vrat Thibauta Courtoisa, Belgijec pa je bil po praktično identični akciji nemočen tudi sredi drugega polčasa, ko je Chelsea resno pritisnil in bil blizu izenačenja. To je bil prvi poraz za "upokojence" po septembru, ko je Conte po nekaj slabih rezultatih spremenil formacijo (3-4-3) in zadel v polno. Tottenham se je dvignil do tretjega mesta in zdaj le za sedem točk zaostaja za vodilnim Contejem ter njegovimi varovanci, Italijan pa se zaveda, da bodo severnjaki resni tekmeci.

"Mislim, da sem danes videl dobro uravnovešeno tekmo," je Conte povedal za Sky Sports, potem ko je toplo stisnil roko in objel Pochettina, s katerim sta si še v časih njegovega "selektorjevanja" na klopi Italije izmenjevala poglede na nogomet ob srečanju v Londonu. "Ob koncu prvega polčasa so dosegli gol in nato so drugega dosegli v našem najboljšem trenutku. Škoda, da smo končali ta niz, a Tottenham je dobra ekipa, res močna ekipa," je dodal Conte. "Gotovo so ekipa, ki se lahko za naslov bori do konca. V minuli sezoni so se borili in gotovo se lahko Tottenham bori tudi letos. Na vrhu lestvice smo, ker veliko delamo. Močno smo se izboljšali v primerjavi z minulo sezono, a gotovo bo prvenstvo zelo naporno. Zato je pomembno delati in nadaljevati z delom. Poraz s Tottenhamom se lahko zgodi. So res močno moštvo. Zdaj je pomembno začeti znova. Po 13 zaporednih zmagah je težko sprejeti poraz, a to je nogomet." Branilec Chelseaja Gary Cahill je menil, da s soigralci "ni robot", a vseeno dodal, da je bilo v slačilnici čutiti razočaranje zaradi slabe predstave. "Morda nismo roboti, a ob istem času sem bil razočaran, ker sem menil, da bi lahko šli na tisto naslednjo raven," je povedal angleški reprezentant. "Menim, da nismo bili tako našpičeni, nismo bili tako hitri, kot smo bili, nekaj slabih podaj, nekaj slabih zaustavljanj žoge ... Malce smo zaostali za ravnjo, ki smo jo dosegali v tej sezoni, na takšnih mestih pa se ti to ne sme zgoditi. Razočaran sem, a niz je bil fantastičen, toda to na nas niti malo ne bo vplivalo. Spet začenjamo."

Alli pozdravlja navijače na White Hart Laneu. Na starem stadionu je Tottenham dobil zadnji ligaški derbi s Chelseajem, preden se Spursi med gradnjo novega doma preselijo na začasni naslov.
Alli pozdravlja navijače na White Hart Laneu. Na starem stadionu je Tottenham dobil zadnji ligaški derbi s Chelseajem, preden se Spursi med gradnjo novega doma preselijo na začasni naslov. FOTO: AP

Cahilla in soigralce je zasenčil rojak Alli, njegov trener Pochettino pa je po tekmi prav tako menil, da lahko na Laneu spet računajo na boje pri vrhu lestvice. "Danes smo pokazali, da smo lahko konkurenčni in da lahko dosežemo velike reči," se je na novinarski konferenci glasila ocena argentinskega stratega. "To je le ena tekma, morali bomo pokazati, da smo stanovitni skozi celotno sezono. Veseli smo za zmago, a na koncu koncev so to le tri točke in veliko je še dela. To je vedno izziv. Če se želimo boriti do konca sezone, dvigovati trofeje, potem bomo morali ohraniti to intenzivnost," je nadaljeval nekdanji reprezentant, ki je s Tottenhamom v sezoni 2015/16 najresneje pritiskal na presenetljive zmagovalce Leicester City. Lisjaki so Spursom na koncu ušli kar za enajst točk. "Kaj pomeni, da si tekmovalen? To, da igramo tako, kot smo danes, da trpimo proti eni najboljših ekip v Evropi. Predstava je bila zelo čvrsta. Zato sem zelo ponosen na igralce," je še dodal nekdanji trener Espanyola in Southamptona. "Težko je bilo pojasniti, zakaj v minuli sezoni na koncu nismo osvojili naslova. Na različnih tekmah smo pogrešali to današnjo tekmovalnost. To, da smo tako tekmovalni kot danes, pomeni, da moramo trdo delati, se boriti, trpeti, se boriti. Včasih moraš dati žogo njim - pritiskajo nate in moraš biti močen v glavi. Mislim, da je na prvih mestih zelo izenačeno. Razlika je še vedno občutna v korist Chelseaja, a pomembno za nas je bilo, da pridemo na tretje mesto. Do konca sezone je še veliko tekem in v nogometu se lahko zgodi vse. Dele? Bil je učinkovit pred golom, bil je izvrsten. Je eden od najboljših Angležev, ki so se pojavili v zadnjem letu in pol, kaže velik talent in potencial. A ne le on: lahko govorimo o Harryju Kanu, Ericu Dierju, različnih igralcih, mladih igralcih. A ni le Dele, temveč veliko mladih angleških igralcev."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.