Nogomet

Nesrečni Liverpool iztržil le remi, Rdeči vragi do zmage pred domačimi navijači, Chelsea po zaslugi Coste ohranil prvo mesto

London, Manchester, Liverpool, 11. 12. 2016 13.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
J.K./N.A.
Komentarji
7

Četa Jurgena Kloppa je na Anfieldu kljub številnim lepim priložnostim izenačila z West Hamom. Na domači zelenici je nogometašem Manchester Uniteda uspelo premagati Tottenham. Španski napadalec Diego Costa je v drugem polčasu odločil tesen obračun Chelseaja in West Bromwich Albiona na Stamford Bridgeu.

Čudoviti strel Jordana Hendersona je zadel prečko vratarja Randolpha.
Čudoviti strel Jordana Hendersona je zadel prečko vratarja Randolpha. FOTO: AP

Liverpool bi po zadnjem porazu proti Bournemouthu lahko zmanjšal zaostanek za vodilnim Chelseajem, medtem ko je West Ham zadnjo zmago vnknjižil prav proti oktobra proti modrim. Strategu Slavenu Biliću se je zato že pošteno tresel stolček, vendar pa njegovo klop, tako kot tudi Redse pesti veliko število poškodb. Varovanci Jugena Kloppa so v začetku polčasa narekovali ritem tekme, v uvodnih minutah pa je lepo podajo Sadia Maneja izkoristil Adam Lallana, ki je poskrbel za vodstvo na Anfieldu. Že nekaj trenutkov zatem so zapretili tudi gostje, vendar pa je strel Michaila Antonia odbil Loris Karius, zato pa je bil mladi Nemec v vratih Liverpoola nemočen, ko je v 27.minuti z 22-metrov streljal Dimitri Payet, ki je s čudovitim prostim strelom zatresel mrežo Redsov. Pred zaključkom prvega polčasa pa je za šok v Liverpoolu poskrbel Antonio, ki je izkoristil napako obrambe Redsov in poslal žogo za hrbet Kariusa. V zadnjih izdihljajih polčasa so se domači vendarle prebudili, vendar pa je po poskusu Joela Matipa goste rešila vratnica.

Očitno so besede Jurgena Kloppa v slačilnici zalegle, saj je kmalu po pričetku drugega dela napako obrambe z zadetkom kronal Divock Origi. Tekom polčasa je Liverpool prišel do še nekaj lepih priložnosti , ki pa so na žalost redčih navijačev ostale neizkoriščene. V 62. minuti je tako s samostojno akcijo poskusil Georginio Wijnaldum, nekaj minut kasneje pa s čudovitim strelom z razdalje še Jordan Henderson, vendar pa je bil Darren Randolph na pravem mestu. Vse do konca tekme je bil nevarnejši Liverpool, ki je držal žogo v svoji posesti vendar Kloppovi četi vse do konca dvoboja ni uspelo zadeti zmagovalnega zadetka. Redsi pa so se z izenačenim izzidom usidrali na tretjem mestu Premier League, za vodilnim Chelseajem pa zaostajajo že za 6 točk.

Henrikh Mkhitaryan je z lepim strelom zatresel mrežo Sprursov in tako vpisal prvi zadetek v dresu rdečih vragov.
Henrikh Mkhitaryan je z lepim strelom zatresel mrežo Sprursov in tako vpisal prvi zadetek v dresu rdečih vragov. FOTO: AP

Na Old Traffordu sta se udarila Manchester United in petouvrščeni Tottenham Hotspur, ki je imel pred tekmo šest točk prednosti pred rdečimi vragi. Na krilih domačih navijačev so domači nevarneje zapretili že v drugi minuti tekme, ko je z lepim strelom poizkušal Paul Pogba, Hugo Lloris pa je z lepo obrambo zaustavil njegov poskus. Dvajset minut kasneje je s strelom z roba kazenskega prostora skušal zadeti Henrikh Mkhitaryan, vendar so bili branilci Spursov na pravem mestu, vragi pa so iztržili le kot. V 30. minuti pa se je trud Uniteda vendarle obrestoval, z lepim zadetkom je za veselje domačih navijačev poskrbel, danes odlično razpoloženi Mkhitaryan, ki je s tem vknjižil prvi gol v rdečem dresu v Premier League. Lepo priložnost je zatem zamudil Zlatan Ibrahimović, ki je v kazenskem prostoru prejel precizno podajo, vendar pa je bil njegov strel lahko delo za Llorisa.

Prvi polčas so zaznamovali hitri napadi Uniteda in počasna vendar nadzorovana igra gostov, medtem ko so številni navijači v drugem polčasu upali na večje število zadetkov, vendar pa se je drugi del pričel brez večjih priložnosti. Šele v 63. minuti je s fantastičnim prostim strelom navdušil Pogba, vendar pa je žoga zadela vratnico, minuto zatem je poskušal še z roba kazenskega prostora, vendar se je v vratih Tottenhama izkazal 29-letni Francoz. Spursi bi lahko do izenačenja prišli v 70.minuti, ko je z lepim prostim strelom Christian Eriksen zaposlil Davida de Geo. Pred koncem drugega polčasa je zaradi poškodbe igrišče moral zapustiti strelec edinega gola na tekmi Mkhitaryan, namesto njega pa je na zelenico vstopil Eric Bailly. Končni rezultat ni bistveno spremenil položaja na lestvici, varovanci Joseja Mourinha so s tremi točkami le zmanjšali zaostanek za Spursi. 

Costa proslavlja po zadetku v 76. minuti.
Costa proslavlja po zadetku v 76. minuti. FOTO: AP

Chelsea se je nemudoma vrnil na vrh Premier League in najbližjemu zasledovalcu, mestnemu tekmecu Arsenalu, vnovič pobegnil na tri točke prednosti. Vse zasluge gredo strelcu edinega nedeljskega zadetka na Stamford Bridgeu, Diegu Costi. Španec je odločil tesen obračun z obrambno dovršenim West Bromwich Albionom, ki je imel svoje priložnosti, a klonil v 76. minuti, ko je Costa v samostojni akciji prišel mimo Garetha McAuleyja in mojstrsko zadel z levico v daljši kot po prodoru s krila. Upokojenci iz zahodnega Londona so zdaj nanizali že devet ligaških zmag, vmes so izgubili le tekmo ligaškega pokala z velikim rivalom West Ham Unitedom, nekdanja ekipa Boštjana Cesarja in Roberta Korena pa ob nedeljskem gostovanju še zdaleč ni bila naivna tekmica. Trener modrih Antonio Conte je po pomembni zmagi na gostovanju pri Manchester Cityju v postavo vrnil srbskega vezista Nemanjo Matića, ki je zamenjal Francesca Fabregasa, medtem ko je nepopustljivi strateg WBA Tony Pulis še petič začel z nespremenjeno postavo.

Birminghamčani so si pripravili prvo pravo priložnost na tekmi, ko je navijače v 25. minuti predramil Salomon Rondon. Južnoameričan se je lepo obrnil in prišel mimo Davida Luiza, njegov strel pa je poletel mimo daljše vratnice. Vezist Chelseaja N'Golo Kante je bil blizu zadetka s strelom z razdalje, ki bi se po odboju oziroma preusmeritvi Pedra Rodrigueza kmalu skotalil mimo Bena Fosterja. Conte je za drugi polčas spremenil taktiko in zaigral s štirimi branilci, v igro sta prišla Willian in Fabregas, Chelsea pa je bil za nepopustljivo iskanje zadetka nagrajen 15 minut pred koncem. McAuley je slabo ocenil podajo Fabregasa na desno krilo, do tedaj precej nevidni Costa pa je neustavljivo prodrl pred Fosterja in natančno meril pod prečko za novo zmago.

Izidi 15. kroga Premier League:

Liverpool – West Ham 2:2 (1:1)
Lallana 5. Origi 48.; Payet 27. Antonio 39.

Manchester United
– Tottenham Hotspur 1:0 (1:0)
Mkhitaryan 30.

Southampton – Middlesbrough 1:0 (0:0)
Boufal 53.

Chelsea – West Bromwich Albion 1:0 (0:0)
Costa 76.

Arsenal – Stoke City 3:1 (1:1)
Walcott 42., Özil 50. Iwobi 75.; Adam 29. /11-m

Leicester City – Manchester City 4:2 (3.0)
Vardy 3. 20. 78., King 5.; Kolarov 82., Nolito 90.

Watford – Everton 3:2 (1:1)
Burnley – Bournemouth 3:2 (2:1)
Hull City – Crystal Palace 3:3 (1:0)
Swansea City – Sunderland 3:0 (0:0)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

the kop
12. 12. 2016 14.26
-3
ne nesrečni, ampak nesposobni!!
TvojPrijatelj
11. 12. 2016 18.28
+2
Še vedno se sprašujem kdaj se bodo komentatorji naučili pravilno izgovarjati Bailly-jev in Mkhitaryan-ov priimek? Današnji komentator zagotovo ni prebral mojega petkovega komentarja, ubistvu tudi nisem pričakoval da ga. Njegova današnja izgovorjava omenjenih dveh priimkov pa je, spet, napačna.
kor22
11. 12. 2016 20.48
+3
komentatori tega ne čitajo tak da se zastojn trudiš
SAF1
11. 12. 2016 17.15
+13
Končno zmaga v EPL in končno 3 točke za mufc. Mkhitaryan pa znova na bolniški, madona model je odigral ene 4 tekme, komi se je ogrel.
mart1
11. 12. 2016 20.46
+3
Lion power
11. 12. 2016 16.09
+7
Diego,Diego,Diego. Spet vrhunsko in spet na mestu ki jim pripada.
Tiko9
11. 12. 2016 16.08
+13
Pričakovano težka tekma, Pullis je mojster obrambne taktike ampak danes je bil zopet tukaj Diego Costa, ki je trenutno najboljši igralec Premier lige! Bravo modri in bravo Conte!