Nogomet

Perfektni City, visoko slavila tudi Leicester in Arsenal, Everton skočil tik pod vrh

Hull, Leicester, Manchester, Birmingham, 17. 09. 2016 16.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Manchester City tudi po petih krogih Premier League ostaja stoodstoten, sinje modri so v soboto doma ugnali Bournemouth (4:0). Popoldne je Josepu Guardioli pokvarila le izključitev Nolita. Arsenal s prvencem Granita Xhake slavil pri Hullu (4:1), Leicester s premiernim "dvojčkom" Islama Slimanija boljši od Burnleyja (3:0).

Meščani iz kroga v krog potrjujejo kandidaturo za naslov prvaka.
Meščani iz kroga v krog potrjujejo kandidaturo za naslov prvaka. FOTO: AP

Nepremagani Manchester City, ki v novi sezoni Premier League ni izgubil še niti točke, je niz pod trenerjem Josepom Guardiolo nadaljeval s še eno visoko zmago. Nedorasel tekmec sinje modrim je bil tokrat Bournemouth, ki ga je pred končnih 4:0 načel belgijski vezist Kevin De Bruyne. Ta je vodilni zadetek prispeval v 15. minuti s prostega strela, ki ga je zvito poslal pod živi zid češenj. Talentirani Kelechi Iheanacho je deset minut kasneje izkoristil hiter protinapad in povišal na 2:0, med strelce pa se je vpisal tudi razvpiti Raheem Sterling. De Bruyne in Iheanacho sta Angležu pripravila vse za enostaven zadetek, nemški vezist Ilkay Gündogan pa se je ob debitantskem nastopu v angleškem prvenstvu razveselil prvenca. Krasno popoldne na stadionu Etihad je malce pokvaril napadalec Nolito, ki se je zapletel z Adamom Smithom in dobil direkten rdeči karton. Hull City, ki je v uvodu v novo sezono tako blestel, ni uspel prekiniti več kot stoletnega uroka domačih tekem z Arsenalom. Topničarjev tigri namreč niso premagali še od začetka prve svetovne vojne, tudi tokrat pa ni bilo nič drugače (1:4). To je bila tretja zaporedna zmaga za Arsenal, ki se po napornem začetku sezone in nedavnemu remiju v Parizu proti Paris Saint-Germainu prebuja. Alexis Sanchez, omenja se njegov odhod v Juventus (v drugo smer bi odšel Mario Mandžukić), je na kritike svojih predstav odgovoril z zadetkom v 17. minuti, ko je preusmeril strel Alexa Iwobija za vodstvo. Jake Livermore je moral z igrišča zaradi igre z roko in Sanchez je imel priložnost, da z enajstih metrov podvoji prednost gostov, a v 41. minuti je izvrstni Eldin Jakupović prebral njegovo namero. Theo Walcott je v 55. minuti zasluženo povišal londonsko vodstvo in čeprav je Hull znižal z enajstmetrovko Roberta Snodgrassa deset minut pred koncem, sta Sanchez in Granit Xhaka s svojim prvim zadetkom po prestopu iz Borussie Mönchengladbach poskrbela za miren zaključek.

Prvak Leicester je za rekordno odškodnino pripeljal Islama Slimanija in nekdanji član Sportinga je močno pripomogel k drugi zmagi v sezoni z dvema zadetkoma v mreži Burnleyja na svojem premierligaškem debiju. Gostje zanj niso imeli odgovora na stadionu King Power (3:0). Lisjaki so brez vratarja Kasperja Schmeichla sicer povedli šele v sodnikovem podaljšku prvega polčasa, ko je alžirski reprezentant razveselil domače navijače, ti pa so lahko ob njegovem zadetku spet proslavljali kmalu po začetku nadaljevanja. Po avtogolu Bena Meeja je bil obračun odločen. S tem so modri zaokrožili nekaj zgodovinskih dni za klub, ki je med tednom odigral in dobil prvo tekmo v Ligi prvakov proti Clubu Brugge. West Ham United je imel po selitvi na olimpijski stadion velike načrte v tej sezoni, toda West Bromwich Albion jih je na gostovanju v Birminghamu pahnil v še globlje težave (4:2). Nacer Chadli je zadel dvakrat, Salomon Rondon in James McClean pa sta povišala na že 4:0, preden sta Michail Antonio z glavo in Manuel Lanzini z enajstih metrov rešila nekaj ponosa za neprepoznavna kladiva. Ta bi lahko do konca kroga padla tudi do zadnjega mesta na lestvici po četrtem porazu na peti tekmi. Presenetljivo je prvi lovec na vodilni Man. City po sobotnih dvobojih liverpoolski Everton, ki se je sosedom iz Manchestra približal na vsega dve točki zaostanka z zmago nad Middlesbroughom na domačem Goodison Parku (3:1). Gostje, ki jih vodi nekdanji branilec Real Madrida in pomočnik Joseja Mourinha pri kraljevem klubu Aitor Karanka, so kontroverzno povedli v 21. minuti, ko je Alvaro Negredo štartal na domačega vratarja Maartena Stekelenburga in Nizozemca prisilil, da je žogo izpustil v mrežo. A karamele so odgovorile že čez tri minute, Gareth Barry je na jubilejnem 600. nastopu v Premier League lepo zatresel mrežo Bora. Lep prodor branilca Seamusa Colemana je ekipi Ronalda Koemana nato prinesel prvo vodstvo, nato pa je Romelu Lukaku v sodnikovem podaljšku prvega dela tekme odločil zmagovalca, ko je v mrežo preusmeril ostro podajo pred vrata..

Izidi 5. kroga:

Hull City ‒ Arsenal 1:4 (0:1)
Snodgrass 79./11-m; Sanchez 17., 83., Walcott 55., Xhaka 90.
RK: Livermore 40./Hull
Alexis Sanchez (Arsenal) je v 41. minuti zapravil enajstmetrovko

Leicester City ‒ Burnley 3:0 (1:0)
Slimani 45., 48., Mee 78./ag.

Manchester City ‒ AFC Bournemouth 4:0 (2:0)
De Bruyne 15., Iheanacho 25., Sterling 48., Gündogan 66. 
RK: Nolito 86./City

West Bromwich Albion ‒ West Ham United 4:2 (3:0)
Chadli 8./11-m, 56., Rondon 37., McClean 44.; Antonio 61., Lanzini 65./11-m

Everton ‒ Middlesbrough 3:1 (3:1)
Barry 24., Coleman 42., Lukaku 45.; Stekelenburg 21./ag.

Chelsea ‒ Liverpool 1:2 (0:2)
Costa 62.; Lovren 17., Henderson 36.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PartyTime
18. 09. 2016 10.48
+1
Ocitno je stil igre tika-taka v angliji razred zase. Pa eni govorite da Barca nebi mogla igrat v angleski ligi... Ocitno bi bla z naskokom boljsa od vecine...
drimtim
17. 09. 2016 22.33
+2
city drvi proti naslovu
RIPkripelj
18. 09. 2016 08.07
+1
rossonero.acm
17. 09. 2016 18.59
+3
Milan je tud zmagu heh
kameltrajbar
17. 09. 2016 19.10
-2
si siguren????...........................DDDDDDDD