Nogomet

Mkhitarjan kdo? Giroud se je prelevil v škorpijona in odgovoril na Armenčev izziv za gol sezone, severni London slavi zmagi

London, 01. 01. 2017 16.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
J.K./Ž.L.
Komentarji
5

Dominantna predstava na londonskem derbiju z Watfordom je polepšala vstop v novo leto navijačem Tottenhama, ki so ob visoki zmagi (4:1) proslavljali tudi dvig do tretjega mesta na lestvici Premier League. Prvi strelec Spurs Harry Kane s stotim zadetkom do okroglega jubileja. Zmage pa so se veselili tudi nogometaši Arsenala. Topničarji so po zaslugi Olivierja Girouda in Alexa Iwobija premagali Crystal Palace (2:0) in skočili na tretje mesto prvenstvene lestvice.

Slavje severnih Londončanov na Vicarage Roadu.
Slavje severnih Londončanov na Vicarage Roadu. FOTO: AP

Tottenham je z dominantno predstavo odpihnil Watford na londonskem obračunu 19. kroga Premier League, s tremi točkami pa so Spurs na lestvici vsaj začasno prehiteli velike rivale Arsenal in tudi Manchester City. Po dva zadetka sta prispevala Harry Kane in Dele Alli, ki je na Vicarage Roadu že v eni prvih akcij drugega polčasa povišal na ogromnih 4:0. Sršeni so velik udarec utrpeli že pred začetkom tekme, Camilo Zuniga se je poškodoval na ogrevanju in namesto njega je začel Odion Ighalo, Tottenham pa je od prve minute prevzel pobudo. Son Heung-Min je hitro preizkusil nekdanjega člana kluba iz severnega Londona Heurelha Gomesa, strel Christiana Eriksena pa je zadel Etienna Capoua, a Spursi niso dobili najstrožje kazni. Lepo priložnost je imel v 23. minuti nato še branilec Danny Rose, ki je slabo meril pred vrati. Alli je zadel tudi prečko, kmalu zatem pa je Tottenham zasluženo povedel po zaslugi Kierana Trippierja, ki je zaposlil Kana za jubilejni 100. gol v Premier League. Angleški reprezentant je natančno meril ob bližnjo vratnico in proslavil lep jubilej. Tottenham je bil vedno bolj prepričljiv in po šestih minutah so severni Londončani svoje vodstvo podvojili po slabi reakciji obrambe rumenih, po kateri je Kane izkoristil še eno podajo Trippierja. Blizu tretjemu zadetku so bile ostroge po strelu Sona pet minut pred polčasom, volej Južnega Korejca je po prostem strelu Eriksena poletel le za las mimo domačih vrat.

Napako še enega starega znanca v Watfordovih vrstah Younesa Kaboula je za tretji zadetek še pred polčasom izkoristil Alli, ki je že po nekaj sekundah nadaljevanja zabil še enkrat. Sebastian Prödl je bil tokrat tisti, ki je storil napako, Kane pa je namestil lahek strel rojaku. Allija je trener Mauricio Pochettino kmalu nadomestil s Harryjem Winksom, Kane pa je bil že blizu hat-tricku, a je njegov prosti strel Gomes uspel preusmeriti mimo svojega gola. Watford je le redko prihajal v priložnosti, Tottenham pa je pred pomembnim derbijem s Chelseajem že začel štediti z močmi, Vincent Janssen je 15 minut pred iztekom rednega dela zamenjal Kana. Watford je svoje navijače le uspel razveseliti s častnim zadetkom, prispeval ga je Kaboul, nekdanji branilec Tottenhama, ki je po prostem strelu v sodnikovem dodatku izkoristil zmedo v kazenskem prostoru. 

Giroud že prvi dan novega leta vložil kandidaturo za gol leta
Zmage so se na novega leta dan v 19. krog angleške Premier League veselili tudi nogometaši Arsenala. Topničarji so brez težav odpravili mestnega tekmeca Crystal Palace, ki je na stadionu Emirates padel z 2:0. Prvi zadetek so domačini dosegli v 17. minuti, ko je po bliskovitem protinapadu v kazenski prostor podal Alexis Sanchez, pred vrati gostov pa je bil izjemno iznajdljiv Olivier Giroud, ki je z mojstrskim strelom, oziroma škorpijonom, povedel svoje v vodstvo. Ljubitelji Premier League so podoben zadetek videli že pred nekaj dnevi, ko je z enako zahtevnim strelom zadel vezist Manchester Uniteda Henrkih Mkhitarjan. Toda od Francoza strel je bil še nekoliko težje izvedljv, v gol pa se je odbil celo s pomočjo prečke, vsekakor vredno ogleda (video spodaj). Končnih 2:0 pa je v drugem polčasu postavil Alex Iwobi in poskrbel, da je Arsenal skočil na tretje mesto. Varovanci Arsena Wengerja so po polovici sezone zbrali 40 točk in jih imajo devet manj od vodilnega Chelseaja, ki očitno drvi proti naslovu prvaka, čeprav je sezona šele na polovici.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi 19. kroga Premier League:

Arsenal ‒ Crystal Palace 2:0 (1:0)
Giroud 17., Iwobi 54.

Watford ‒ Tottenham Hotspur 1:4 (0:3)
Kaboul 90.; Kane 27., 33., Alli 41., 46.

Burnley ‒ Sunderland 4:1 (1:0)
Gray 31., 51., 54., Barnes 67.; Defoe 71.

Chelsea ‒ Stoke City 4:2 (1:0)
Cahill 34., Willian 58., 65., Costa 85.; Martins Indi 47., Crouch 64.

Leicester City ‒ West Ham United 1:0 (1:0)
Slimani 21.

Manchester United‒ Middlesbrough 2:1 (0:0)
Martial 86., Pogba 87.; Leadbitter 67.

Southampton ‒ West Bromwich Albion 1:2 (1:1)
Long 42.; Phillips 44., Robson-Kanu 50.

Swansea City ‒ Bournemouth 0:3 (0:2)
Afobe 26., Fraser 45., King 88.

Liverpool ‒ Manchester City 1:0 (1:0)
Wijnaldum 8.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

aki10
01. 01. 2017 21.09
+15
Giroud tole je pa bla golčina! :) COYG!
Erik432
03. 01. 2017 10.55
Ibrahim99
01. 01. 2017 19.13
-16
Načeloma navijam za Real Madrid, a v Angliji podpiram Arsenal. Kljub temu bi pa letos naslov privoščil Manchester Unitedu.
drimtim
01. 01. 2017 19.12
+25
gol leta definitivno
jurci275
01. 01. 2017 19.01
+21