Nogomet

Maščevanje je sladko: Liverpool v drami na Anfieldu ponižal Cityjevo obrambo, Arsenal brez Sancheza in točk na južni obali

Bournemouth, Liverpool, 14. 01. 2018 16.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Prava drama v Liverpoolu je Manchester City stala novih točk, redsi so namreč po zaslugi napadalne igre in napak v gostujoči obrambi prišli do pomembne zmage, s tem pa prekinil zmagoviti niz sinjemodrih (4:3) in četi Pepa Guardiole zadali prvi poraz v sezoni. Bournemouth je na prvi nedeljski tekmi otoške Premier League na domači zelenici po preobratu uspel ugnati favorizirani Arsenal (2:1).

Na sloviti Anfield je v 23. krogu pripotoval v tej sezoni izjemni Manchester City, ki je želel z novimi tremi točkami še podaljšati niz neporaženost, tokrat ob odsotnosti nove pridobitve redsov. Nemški strateg na klopi Liverpoola Jürgen Klopp namreč ob spopadu s sinje-modrimi ni mogel računati na Virgila Van Dijka, ki si je na tekmi z Evertonom, na kateri je tudi zadel za zmago rdečega moštva, lažje poškodoval stegensko mišico.

Odlično razpoloženi Alex Oxlade-Chamberlain, ki se je podpisal pod prvi zadetek Liverpoola v 9. minuti.
Odlično razpoloženi Alex Oxlade-Chamberlain, ki se je podpisal pod prvi zadetek Liverpoola v 9. minuti. FOTO: AP
Po številnih špekulacijah o prestopu Nabyja Keitaja v zimskem prestopnem roku so v Leipzigu le sporočili, da Gvinejec ostaja v klubu vse do junija, ko se bo dokončno lahko preselil na Anfield.

Nemec se je odločil, da ne bo tvegal česa hujšega in tako v obrambno vrsto vrnil nesrečnega Dejana Lovrena, ki mu je ob tej priložnosti nadel celo kapetanski trak. Po slabih predstavah je bil Hrvat tarča številnih kritik, nekateri so namigovali celo, da se bo zaradi pritiska kaj kmalu preselil drugam. Klopp pa mu je ponudil novo priložnost, da se dokaže na tekmi proti četi Pepa Guardiole. Prav slednje je v septembru dodobra načela samozavest redsov, ki so se po rdečem kartonu Sadia Maneja, morali priznati premoč s petimi prejetimi goli v mreži Simona Mignoleta (5:0).

Tokrat je nemški strateg vlogo v vratih domačih zaupal Lorisu Kariusu, ki sicer v tej sezoni ne blesti, prav zato naj bi redsi že iskali primernega kandidata, ki bi bil dosti bolj zanesljiv od trenutne izbire na klopi Liverpoola. Na seznamu želja naj bi se znašel tudi slovenski čuvaj mreže Jan Oblak

Sadio Mane je vknjižil svoj šesti zadetek v angleškem prvenstvu.
Sadio Mane je vknjižil svoj šesti zadetek v angleškem prvenstvu. FOTO: AP

Domači so si takoj po začetnem sodnikovem žvižgu vzelo žogo v svojo posest in pritisnili na vrata gostov, kar se je v 9. minuti tudi obrestovalo. Z izjemnim strelom v spodnji levi kot Edersonovih vrat se je med strelce vpisal Alex Oxlade-Chamberlain, ki je povsem presenetil Cityjevo zadnjo vrsto. Kljub zadetku domači niso popuščali in še naprej s čvrsto in napadalno igro zaposlovali gostujočo obrambo. Med najnevarnejšimi je bil zagotovo prvi strelec Liverpoola Mohamed Salah, na katerega so bili sinje modri branilci prav posebej pozorni. Kljub večji posesti redsov pa tudi gostje iz Manchestra niso ostali brez priložnosti, najlepšo je zapravil Sergio Aguero, ki je bil prekratek ob strelu Kevina De Bruyneja, stranski sodnik pa kljub prepovedanemu položaju ni dvignil zastavice.

Sane izničil trud Oxlade-Chamberlaina
Zapravljena priložnost je še bolj podžgala gostujoče nogometaše, ki so ob žvižgih s tribune, namenjenih Raheemu Sterlingu pričeli ogrožati domača vrata, zaradi poškodbe pa so se že v prvem polčasu morali posloviti od Fabiana Delpha, ki je mesto prepustil Danilu. Tehtnica se je v drugi polovici polčasa prevesila na sinje-modro stran, kar se je zrcalilo tudi v posesti žoge in nekaj lepih priložnostih pred vrati Kariusa. Slednji se je le vdal ob strelu Leroyja Saneja, ki se je poigral z domačo obrambo in z močnim strelom zatresel mrežo Liverpoola. Proti koncu polčasa je Liverpool spet prestavil v višjo predstavo, na čelu z odlično razpoloženim Chamberlainom, vendar pa vse do iztekal prvega polčasa ni uspel resneje ogroziti vrat Edersona.

Liverpool se je s štirimi zadetki maščeval za septembrski poraz (5:0).
Liverpool se je s štirimi zadetki maščeval za septembrski poraz (5:0). FOTO: AP
Minute v znamenju redsov
V drugi del tekme so odločneje zakorakali gostje, ki so z nekaj nevarnimi akcijami krenili proti vratom domačih, nemški vratar pa se lahko le nenatančnosti sinje modrih zahvali za to, da je njegova mreža ostala prazna. Najnevarnejšo priložnost si je v 51. minuti prislužil Nicolas Otamendi, ki je po podaji s kota z glavo zatresel prečko Liverpoolovih vrat. Nekaj minut kasneje pa se je zatresla tudi prečka Edersonovih vrat, ko je z razdalje poskušal Salah, s tem pa otvoril minute redsov, ki so ob bučni podpori s tribun osupnili vodilno ekipo angleške Premier League. Obramba Cityja je zatajila kar dvakrat, prvič jo je povsem osramotil Roberto Firmino, ki je po podaji Oxlade-Chamberlaina dobil dvoboj z gostujočim branilcem in se zapisal med strelce, dve minuti za tem pa se je izkazal še Mane, ki je po neuspešnem poskusu z razdalje v katerem je zadel vratnico, po podaji Salaha žogo le pospravil v zgornji levi kot gostujočih vrat.

Vse do zadnjega sodnikovega žvižga so navijači Liverpoola še pošteno trepetali za zmago.
Vse do zadnjega sodnikovega žvižga so navijači Liverpoola še pošteno trepetali za zmago. FOTO: AP

Anfield trepetal vse do zadnjega sodnikovega žvižga
Sinjemodri so bili na kolenih, za to je v 68. minuti poskrbel še Salah, ki je izkoristil napako vratarja Edersona ter zadel že svoj osemnajsti zadetek ligaškega tekmovanja v tej sezoni. Redsi so na zelenici povsem zasenčili goste, ti so se ob koncu tekme vendarle uspeli zbrati in zatresti mrežo Kariusa, prvi zadetek je v domačo mrežo prispeval Bernardo Silva, drugega pa v sodniškem dodatku še Ilkay Gundogan, ki je v zadetek pretvoril podajo Aguera. Prav Argentinec je poskrbel, da so navijači z Anfielda vse do konca trepetali za zmago, ko je v zadnjem napadu le za las zgrešil vrata redsov. Klopp je z rezultatom 4:3 le uspel prekiniti zmagovalni niz Cityja, z novimi tremi točkami pa se je Liverpool zavihtel na tretje mesto lestvice. 

Wengerja (na fotografiji) po novem neuspehu spet čakajo neprijetna vprašanja.
Wengerja (na fotografiji) po novem neuspehu spet čakajo neprijetna vprašanja. FOTO: AP

Alexisa Sancheza ni bilo v kadru za gostovanje Arsenala pri Bournemouthu, kjer je Arsene Wenger z varovanci poskušal potrditi vzpodbudno predstavo s pokalne tekme proti Chelseaju. Wenger je na južni obali odslužil zadnjo tekmo kazni, na tribunah stadiona Vitality pa ni mogel najbolj uživati. Po prvem polčasu, v katerem so njegovi fantje prek v tej sezoni odličnega Ainsleyja Maitlanda-Nilesa zatresli okvir Bournemouthovega gola, so Londončani na začetku drugega dela tekme povedli. Hector Bellerin je po desnem boku pobegnil vsem nasprotnikom in Asmir Begović je njegov strel uspel ubraniti, a je žoga nesrečno kljub temu prečkala črto njegovih vrat za vodstvo gostov.

Arsenal je izgubil še tretjo zaporedno tekmo, na kateri je manjkal Alexis Sanchez. Z 0:1 so topničarji izgubili gostovanje pri Stoke Cityju, z 2:1 pa jih je na svojem stadionu ugnal še mestni tekmec Watford.

Toda Bournemouth je bil za zdaj že tradicionalno napadalen pristop nagrajen v nekaj minutah, in sicer s popolnim preobratom: Callum Wilson je v 70. minuti izkoristil predložek s strani, ob katerem je slabo posredoval Petr Čech, 25-letni napadalec pa je žogo preusmeril v prazno mrežo. Štiri minute kasneje je bil preobrat popoln, ko je Wilson z izvrstno podajo v kazenskem prostoru zaposlil Jordona Ibeja, nekdanji član Liverpoola pa z nekaj metrov ni grešil. Bournemouth se je s tremi točkami dvignil vse do 13. mesta na lestvici, medtem ko je Arsenal ostal kar pet točk oddaljen od petega Tottenhama in četrtega Liverpoola, ki lahko na derbiju kroga z Manchester Cityjem obema še dodatno pobegne.  

Izidi 23. kroga Premier League:

Liverpool - Manchester City 4:3 (1:1)
Oxlade- Chamberlain 9., Firmino 59., Mane 61., Salah 68.; Sane 40., Silva 84., Gundogan 91.

AFC Bournemouth ‒ Arsenal 2:1 (0:0)
Wilson 70., Ibe 74.; Bellerin 52.

Tottenham Hotspur ‒ Everton 4:0 (1:0)
Son 26., Kane 47., 59., Eriksen 81.

Chelsea ‒ Leicester 0:0
RK: Chilwell 68./Leicester

Crystal Palace ‒ Burnley 1:0
Huddersfield Town ‒ West Ham United 1:4
Newcastle United ‒ Swansea City 1:1
Watford ‒ Southampton 2:2
West Bromwich Albion ‒ Brighton & Hove Albion 2:0

KOMENTARJI (24)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TvojPrijatelj
15. 01. 2018 10.29
+6
Rad bi izrekel iskrene sožalje tistim ki včerajšnje tekme Liverpoola in Man Cityja niso gledali... Ne bi rad bil v njihovi koži.
RdečiKarton
15. 01. 2018 12.15
+4
Res vam je lahko žal. Tekma sezone. Takšnega spektakla v španski ligi ne boste videli. (približa se mu edino El Clasico)
sportko47
15. 01. 2018 16.42
-4
Bla bla ... zdej si pa dokazal na nimaš pojma o nogometu, tolk enih netočnih podaj, izgubljenih žog v preigravanjih k niso bli podobni ničemur , golman Liverpoola še dons ne ve kje je bil včeraj .. podn , blo pa je 7 golov , to pa ja in to je blo pa vse! Men je blo groza to tekmo gledat !
RdečiKarton
17. 01. 2018 11.32
Kaj naj ti... Pepova taktnika je držat žogo tiki taka in na tak način mleti nasprotnike. Tokrat mu pač ni šlo, ker je bil Lpool preveč agresiven in podaje niso mogle it od noge do noge. Tudi z Barco jih Pep ne bi premagal. Šitty pač!
Machetekills007
14. 01. 2018 21.40
-14
REAL REAL REAL!!!!!!
Debely
14. 01. 2018 20.41
+5
Če ima Jan Oblak kaj v glavi, bo spokal iz Španije in se preselil v rdeči Liverpool.
RdečiKarton
15. 01. 2018 09.23
+4
Mokre sanje vsakega navijača Lpoola. Naj se ti besede pozlatijo!
tedoVV2HCmedo
14. 01. 2018 20.38
+1
Sem imel v načrtu to gledati, ampak ... sem zaspal (ne sprašujte zakaj). Zdaj sem pogledal na livetv . sx rezultat in mi je zelo žal, da nisem gledal.
drimtim
14. 01. 2018 19.42
+12
zaslužili s prodajo nezadovoljnega nogometaša in povozili city-carji
TheNormalOne
14. 01. 2018 19.25
+20
Kako si pa Rdeci znajo zakomplicirat zivljenje. Spremljati Liverpool res ni enostavno, skoduje zdravju. Vseeno odlicna tekma, fuzbal za 10. YNWA
TvojPrijatelj
15. 01. 2018 10.31
+0
Premagali so trenutno najboljšo ekipo na svetu. Kje vidiš kompliciranje?? Da bi v naslednjih 100 letih naš Man United pokazal takšno igro kot sta jo včeraj obe ekipi, si lahko le želim. Res je da obramba Liverpoola bi lahko več naredila ampak napad pa je bil idealen.
RdečiKarton
15. 01. 2018 12.16
+1
Vseeno Mou niti ne opravlja svojega dela tako slabo. Ampak ta tekma je res legendarna. Kloppo destruktor tiki-take!
pikachujekul
14. 01. 2018 19.11
+7
Liverpool je super napadalna ekipa, samo obramba je pa prava komedija!
RdečiKarton
14. 01. 2018 19.20
+0
Če s tem misliš Kariusa. Sicer je 2. najboljša obramba premier lige. Torej obramba deluje odlično...
BBarca
14. 01. 2018 19.26
+2
@rdečikarton Kako to misliš, da je druga najboljša obramba lige? Prejeli so 28 golov; 5 ekip je prejelo manj.
RdečiKarton
14. 01. 2018 19.41
+0
Res nisem Trend da bi stregel s statističnimi podatki. Kar si napisal je res.
BBarca
14. 01. 2018 20.20
+1
@rdečikarton Ni panike. Se pa strinjam s @pikachujekul. Napad je res vrhunski, a braniti rezultat je pa nekaj, kar ne znajo in bi se temu morali bolj posvetiti, če želijo še višje.
RdečiKarton
17. 01. 2018 11.29
RdečiKarton
14. 01. 2018 19.08
+11
Po 30. krogih je Pep končno izgubil. Kloppo mojster za Pepov tiki-taka! Sladka zmaga. Coutinha sploh ni bilo pogrešat v igri. Vrhunski derbi! YNWA
modelx
15. 01. 2018 10.50
če je tak mojster, kolkokrat ga je premagal?
RdečiKarton
15. 01. 2018 12.17
6X Torej? Ima kater trener na svetu podobno statistiko?
KOPITES
14. 01. 2018 19.05
+5
kameltrajbar
14. 01. 2018 18.42
+7
...:((((...težko je bit navijač arsenala.....((((.....mučenje...:(
blackjack28
14. 01. 2018 17.21
-1
Ta novinar malo pretirava z (ne)komičnimi vložki v naslovih. Malo profesionalizma bi lahko pokazal.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.