Nogomet

Arsenal končal urok Chelseaja z lepo zmago na derbiju, Man. United s prvencem Pogbaja visoko prek Leicestra, Man. City stoodstoten

Manchester, Liverpool, Swansea, London, 24. 09. 2016 14.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

Prvak Leicester City je visoko izgubil na uvodni tekmi novega kroga Premier League pri Manchester Unitedu (4:1). Rdeči vragi so lisjake ugnali že v dvoboju za superpokal, tokrat pa je bila tekma daleč od napete. Prvenec najdražjega na svetu Paula Pogbaja. Londonski derbi s Chelseajem po letu 2011 znova Arsenalu (3:0).

Slavje Juana Mate (v sredini) s soigralci po zadetku za 2:0.
Slavje Juana Mate (v sredini) s soigralci po zadetku za 2:0. FOTO: AP

Status kapetana Wayna Rooneyja je bila le ena od težav za Joseja Mourinha pred enim od derbijev šestega kroga Premier League z branilcem naslova Leicester Cityjem. Manchester United se je s Portugalcem, ki se je pred tekmo sarkastično označil za "najslabšega trenerja v zgodovini", želel izviti iz rezultatske krize, ki je prinesla tri zaporedne poraze v vseh tekmovanjih, Mourinho pa se je po zmagi v ligaškem pokalu odločil pozitivni niz nadaljevati z mladim napadom, v katerem sta poleg Zlatana Ibrahimovića priložnost dobila Marcus Rashford in Jesse Lingard, medtem ko sta obsedela Rooney, ki je povsem izgubil zaupanje navijačev in medijev, ter Marouane Fellaini. Mourinho je na dvoboju z lisjaki stavil na hitrost in mladost, tokrat pa je na domačem Old Traffordu zadel v polno. Manchester je v 20 minutah prvega polčasa med 22. in 42. minuto zadel kar štirikrat, Leicester pa je bil s svojimi zvezdniki iz šampionske sezone večino dvoboja precej nemočen. Mrežo modrih je po kotu Daleyja Blinda načel Chris Smalling v 22. minuti, Juan Mata pa je po lepi odloženi žogi Lingarda z levico natančno meril ob vratnico za 2:0 okoli 15 minut kasneje. Ibrahimović je bil blizu spektakularnemu zadetku, potem ko se je mojstrsko obrnil in si s prsmi nastavil strel z volejem, a meril prek vrat, toda do konca polčasa so rdeči vragi zadeli še dvakrat. Rashford je priboril udarec iz kota, po katerem je Blind našel Mato, ta pa z ostro žogo na drugi vratnici Rashforda, ki je v padcu poskrbel za 3:0, po še enem kotu Blinda pa je z glavo mrežo zatresel tudi Paul Pogba in po rekrdnem prestopu iz Juventusa zadel prvič v vrstah novega klbua.

Gostujoči trener Claudio Ranieri je videl dovolj in iz igre potegnil prva zvezdnika Riyada Mahreza ter Jamieja Vardyja, brez katerih je pred naslednjo tekmo Lige prvakov poskušal ohraniti vsaj nekaj ponosa. In prvaki niso razočarali, v igro jih je vrnil prekrasen projektil rezervista Demaraija Graya, ki je prodrl do roba kazenskega prostora in neubranljivo zadel v daljši kot vrat Davida de Gee. Ta je moral do konca tekme še nekajkrat rešiti svoje moštvo pred še kakšnim zadetkom, tudi United pa bi lahko zmagal z višjo razliko. Rooney je med ogrevanjem dobil topel aplavz in nato vstopil v igro namesto Rashforda za zadnjih deset minut na levem boku, kjer je bil precej anonimen. United se je z lepo zmago povzpel do tretjega mesta v Premier League, seveda s tekmo več (12 točk), Leicester je še daleč od šampionske forme na 13. mestu (7). Unitedov mestni tekmec Man. City po dolgem času ni imel tako lahkega dela, a v gosteh pri Swansea Cityju je moštvo Josepa Guardiole vseeno ohranilo stoodstotni niz z začetka sezone (3:1). Sinje modri so povedli že v osmi minuti, ko je Sergio Agüero po odsluženem suspenzu zabil deseti zadetek sezone. Fernando Llorente je Swansea vrnil v igro že čez pet minut, ko je nekdanji španski reprezentant z lepim strelom odprl svoj strelski račun pri labodih. City se je v vodstvo vnovič prebil šele v 63. minuti: Mike van der Hoorn je s prekrškom ustavil Kevina De Bruyna in Agüero ni grešil z bele točke, novo zmago pa je meščanom zagotovil Raheem Sterling. Svoj četrti ligaški zadetek je razigrani angleški reprezentant prispeval po lepem preigravanju in strelu, s katerim je zapečatil usodo Valižanov.

City v pozitivnem vzdušju pričakuje naslednjo tekmo Lige prvakov, "Bitko za Britanijo" s škotskim Celticom.
City v pozitivnem vzdušju pričakuje naslednjo tekmo Lige prvakov, "Bitko za Britanijo" s škotskim Celticom. FOTO: AP

Zmagovito serijo nadaljuje tudi Liverpool, rdeči so na domačem Anfieldu slavili tretjič zapored in se proti deseterici Hull Cityja sprehodili do visoke zmage (5:1). Krasen vodilni zadetek je po prodoru Philippa Coutinha prispeval Adam Lallana, ki se je lepo obrnil in zatresel mrežo nekdanjega kluba Roberta Korena. Hull je brez realnih možnosti za kakšno točko ostal že v prvem polčasu, Ahmed Elmohamady je bil izključen zaradi igre z roko, James Milner pa je izkoristil enajstmetrovko. Lallana je po vodilnem zadetku prispeval še podajo Sadiu Maneju, ki se je v Angleževem slogu obrnil na robu 16-metrskega prostora in zadel za neulovljivo vodstvo. David Meyler je v drugem polčasu zaostanek ekipe Mika Phelana, nekdanjega pomočnika v Liverpoolu osovraženega Sira Alexa Fergusona, sicer znižal, toda Coutinho je z izjemnim strelom z razdalje takoj odgovoril. Rezervist Daniel Sturridge je po tem, ko je zamenjal Lallano, le dve minuti kasneje priigral še eno najstrožjo kazen rdečim, Milner pa je bil spet brezhiben. Tottenham je prav tako zmagal še tretjič zapored in tokrat so najresnejši zasledovalci Leicestra iz lanske sezone slavili z 2:1 v gosteh pri Middlesbroughu. Son Heung-Min je prodrl pred Victorja Valdesa in po lepi akciji Vincenta Janssna poskrbel za vodstvo Londončanov, nato pa je Južnokorejec, ki je malce presenetljivo ostal v moštvu med poletnim prestopnim rokom, zadel še drugič. V 23. minuti si je priboril žogo in meril v zgornji kot. Boro se je v igro vrnil 25 minut pred iztekom rednega dela, ko je Ben Gibson z glavo v mrežo pospravil predložek Stewarta Downinga, a do izenačenja moštvu Aitorja Karanke ni uspelo priti.

Everton je po dobrem začetku sezone spet razočaral, tokrat so karamele izgubile na gostovanju pri Bournemouthu (1:0). Jack Wilshere je bil blizu vodilnemu zadetku v 12. minuti, toda Seamus Coleman je rešil modre s ključnim posredovanjem, po katerem je žoga zletela v prečko. Everton je pred tekmo zasedal visoko drugo mesto na lestvici, toda češnje so bile veliko boljše in v 23. minuti so južnjaki povedli: produkt West Hamove šole Junior Stanislas je natančno meril z razdalje in rezultat se do konca obračuna ni spremenil. Sunderland je padel na dno lestvice, potem ko je David Moyes s svojimi varovanci zapravil dva gola prednosti proti Crystal Palacu (2:3). Nekdanji trener Stoke Cityja Tony Pulis je ob povratku v lončarsko mesto s svojim West Bromwich Albionom preprečil rdeče-belim, da bi v boju za obstanek prišli do pomembne zmage (1:1). Po tem, ko je v 73. minuti mrežo načel Joe Allen, je Salomon Rondon z glavo v 91. minuti užalostil stadion Britannia. Dolgega ligaškega niza nepremagljivosti Chelseaja na mestnih derbijih z Arsenalom je konec. Prvič po letu 2011 so topničarji uspeli prekiniti urok tekmecev iz zahodnega dela prestolnice, varovanci Arsena Wengerja so po letih čakanja povsem potolkli modre na svojem stadionu Emirates. Tam so navijači po letih bolečih porazov končno prišli na svoj račun in videli so izvrstno predstavo v prvem polčasu, z zmago pa se je Arsenal prebil do tretjega mesta na lestvici. Po 12 minutah je Gary Cahill storil grobo napako in slabo podajal nazaj proti vratarju Thibautu Courtoisu.

Čilski zvezdnik Alexis Sanchez je Angležu ukradel žogo in jo elegantno poslal prek Courtoisa za vodstvo. Dve minuti kasneje je Arsenal že vodil z 2:0, po izjemni akciji s številnimi kratkimi podajami sta Mesut Özil in Alex Iwobi skupaj s Hectorjem Bellerinom pripravila lahek zadetek Theu Walcottu. Šokirani Chelsea se je dolgo časa sestavljal, Willian bi sicer pred koncem polčasa lahko znižal izid z ostrim strelom s strani, ki pa je zletel mimo daljše vratnice Petra Čecha. Chelsea je za nameček na polčas odšel še s tretjim zadetkom v mreži: neustavljivi Özil je akcijo začel na svoji polovici, kjer je preskočil nekaj štartov in nato zaposlil Sancheza, ta pa mu je na drugo vratnico vrnil podajo prek nemočnih Davida Luiza in Cahilla. Özil je žogo z volejem od tal pospravil za hrbet Courtoisa s pomočjo vratnice, izid pa se v drugih 45 minutah ni spremenil. Arsenal se je zadovoljil s prednostjo, Chelsea pa ni prikazal veliko za še en boleč poraz na derbijih v novi sezoni, v kateri je bil od modrih boljši že Liverpool.

Izidi 6. kroga:

Manchester United ‒ Leicester City 4:1 (4:0)
Smalling 22., Mata 37., Rashford 40., Pogba 42.; Gray 59.

Liverpool ‒ Hull City 5:1 (3:0)
Lallana 17., Milner 30., 71./obe 11-m, Mane 36., Coutinho 52.; Meyler 52.
RK: Elmohamady 29./Hull

Middlesbrough ‒ Tottenham Hotspur 1:2 (0:2)
Gibson 65.; Son 7., 23.

Swansea City ‒ Manchester City 1:3 (1:1)
Llorente 13.; Agüero 9., 65./11-m, Sterling 77.

Arsenal ‒ Chelsea 3:0 (3:0)
Sanchez 11., Walcott 14., Özil 40.

Bournemouth ‒ Everton 1:0
Stoke City ‒ West Bromwich Albion 1:0
Sunderland ‒ Crystal Palace 2:3 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (43)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CFC1
25. 09. 2016 14.08
+1
Kot pristaš Chelseaja lahko rečem, da sem zelo razočaran nad predstavo modrih. Igrali so brez volje, brez želje. Še enkrat več se je pokazalo kako OBUPNO IMAMO PO KVALITETI OBRAMBNO LINIJO. Tu z svojo zelo slabo kvaliteto in veliko napakami istopata predvsem Luiz, ki ne zna niti k igralcu stopit kaj pšle, da bi probal blokirati strel, izbiti ali karkoli, ampak se obnaša, kot da je na dopustu. Chaihil vsaj kdaj še poizkusi posredovati, čeoprav tudi on je daleč od tistega, kar je bil ko je prišel v Chelsea. Ivanović ni dosti bolji ofd njiju. Edini, ki lahko igra na visokem nivoju od te četverice je Azpi, ki pa sam seveda ne more nič. Vesel sem, da je Conte končno ovidel, da Oscarja in Fabregasa enostavno ne gre primerjati. A kaj ko imamo obrambo REALNO na nivoju slovenske lige. Potrebno bi bilo delati na teamskem duhu dojanuarja. Januaraj pa poizkusiti prodati Luiza, Oscarja, Chaihila, če pa ne pa jih enostabno vreči iz kluba, ker ti so največji "podporni" naprotne ekipe ne pa Chelseaja. Katastrogfa od njihove igre in posredovanj na dosedanjih tekmah. Januarja je dejansko potrebno pripeljati 2 - 3 nove obrambne igralce, ki pa so vrhunske kvalitete in ne več preplačevati za igralce, ki nikoli niso bili dobri na svojem položaju in spo pololnoma precenjeni kot recimo Luiz, ki igra kot bi Chelsea za njega plačal 5, ne pa 38 milionov. PSG-ju. Potebno je, da uprava in Conte še possebej to uvidijo, ker čene se stasnje enostavno ne more izboljšati, ker vsaka druga žoga, ki pride na 35 metrov od gola Chečseaja na koncu konča v mreži, kar je žal prav srtamotno za klub, ki bi naj bil med največjimi klubi v Evropi predvsem pa v zadnjih 2. delsetletjih. Upajmio, da bodo COnte in uprava to spregledali, kar govori praktilčno vsak podpornik Chelseaja tudi po tujih medijih ter da se bo znabilo omenjene trojice in pripeljalo dejansko kbalitetne igralce, kateri bodo jasno drafi, a pri Chelseaju denar ni problem in čas je, da se začne tega zavedati tudi uprava in Conte in nehajo ponujati 20 - 30 milionov za povcsem povprečne igralce, ki ne morejo igrati na res tisti najvišji ravni ampak se za top igralce ponudi od 40 - 80 milionov evrov. Moje mnenje.
mmickica
25. 09. 2016 09.18
+8
Dve lepi tekmi, čestitke Arsenalu in Unitedu! No, pa se je Unitedu le odprlo, so se mi že malce smilili! Samo Conteja še čakamo, pol bo pa napeto. Angleška liga je letos zelo zanimiva, me res zanima, kdo bo na koncu priplezal najdlje...
Symbolic
25. 09. 2016 10.08
-1
Conte ima težave z "zapuščnino" Mourinha... Nikakor ne more uskladit tako dobrih igralcev... Skrbijo me pa njegove eruptivne reakcije: kap ga bo, če bo tako nadaljeval! Upam, da se bo še pravočasno pobral, da bo prvenstvo postalo še bolj "tough"...
mmickica
25. 09. 2016 13.05
Imas prav glede zapuscine, gotovo. Kar se tice pa njegovih eruptivnih reakcij, je pa prav prisrcno smesen glede tega.
JbmTiMt
24. 09. 2016 21.29
+4
pogba dal gol in zj je dober
krnekilojz
25. 09. 2016 09.53
+2
woche
25. 09. 2016 14.32
+1
Vreden res ni niti približno toliko, igra pa zadnjega veznega ali pa centralega vezista. Mislim da njegova glavna naloga ni doseganje zadetkov :)
kameltrajbar
24. 09. 2016 21.12
+11
..ne šimfajte ibro..on je delč najbolš igralc v MU...mau opazujte njegovo gibanje....rashford neb nkol dau gol,če neb ibra navleku 2 igralca na 2 štango...z gibanjem dobesedno ustvari prazen prostor za zicer gole...:)
woche
25. 09. 2016 11.35
+2
Polno je takih stvari v nogometu, ki jih ljudje ne opazijo :)
kameltrajbar
24. 09. 2016 21.06
+5
..brawo ars...počasi se odpira....:)
lovesosa
24. 09. 2016 19.01
+7
liverpool nadaljuje dober niz. ampak zdaj se je treba osredotočit na swansea ker si kiksa še ne moremo privoščit. keef je novi šejkspir
Symbolic
24. 09. 2016 18.44
-1
Kaj smo bogu "skrivili", da moramo GO poslušat v Angleški Ligi?
Symbolic
24. 09. 2016 18.59
+0
Ti, veleumni komentator, če bi te kakšen francoz poslušal kako izgovarjaš njihova imena, bi dobil "žulj" v ušesih... Koscielni ni LorOn, ampak Lor(a)n: oklepaj pomeni MUKLO "a"!
CURVANORD Zanetti
24. 09. 2016 21.33
+2
Anton Borkovic ni bil na razpolago se je "spostovani spostovane" sam javil za komentiranje
mmickica
25. 09. 2016 09.20
+0
Tudi mene je vceraj skoraj kap, ko sem zaslišala ta "prelepi" glas,hehehe...
fihner
25. 09. 2016 19.18
KOPITES
24. 09. 2016 18.14
+13
Kaksna igra Redsov...skoraj odlicno..se mal je treba..Klopp legenda..#YNWA
telebajsek093156
24. 09. 2016 18.10
+4
Pogba je pa koncno odigral predvsem v prvem polčasu FANTASIČNO!! Ob golu še lepo streljal in parkrat dal lep lob pass.
laskopivo
24. 09. 2016 17.48
-9
Dolgcajt kot bi reku Kot bi reku Rudar-Radomlje... Vecmiljarden proracun in hvala za zmago proti Leichestru... Kdaj bo padu Atletiko , Barca, Bayern in vsemogocni Real .... Mal se je za zamislit nad stanjem v tej ekipi.
MaunelNeuer
24. 09. 2016 17.15
+1
NisteResni
25. 09. 2016 11.51
+0
Symbolic
24. 09. 2016 16.29
+11
Svojčas sem napisal, da bi bila dobra poteza Mourinja: Felainija ven, Mata not in MLADIM dat priložnost... In evo vam rezultata!
Ka pa mislis
24. 09. 2016 18.07
-3
Symbolic
24. 09. 2016 19.55
+3
Horde, sorry... ne razumem tvoje pripombe (kozje?)...
NisteResni
24. 09. 2016 15.53
+24
Koncno ena pametna od Joze, kapetana na klop, Wayne ze leta ni to, kar je bil.
TvojPrijatelj
24. 09. 2016 15.54
-16
SAF1
24. 09. 2016 16.03
+16
Ne vem Tvoj prijatelj, kake si ti posnetke gledal in iz katerega leta, samo MUFC so bili prvi polčas odlični, samo ne vem kaj so ga sral v drugem.
the kop
25. 09. 2016 08.33
gledal sem tekmo in vem da je united odigral zelo dobro! prvih 20 minut jih res ni bulo nikjer nato so se pa sprostili in razbili prvake!
TvojPrijatelj
24. 09. 2016 15.49
-22
Upam da Mourinho končno danes zapusti Man United ker tole ni niti N od NIČ. Slaba igra,preveč napak, De Gea tudi tokrat za bruhat slabo. Valencia pri zadetku nasprotnika spal... Ni dinamike, brez kakršnekoli energije. Ibrahimovic tudi slabo. Petkrat streljal od tega štiri žoge popolnoma zapravljene. Vem da Ibra ni Lewandowski in ne more biti vsak stik z žogo zadetek, a kaj več od njega sem vseeno pričakoval. Schweinsteiger.. kapetan SVETOVNIH pravakov ki bi v takšnih situacijah kot so bile danes konćno lahko kaj pomagal... nikjer ga ni??? Očitno je Mourinho povsem pozabil nanj. Če ne gre proti majhnih klubih kot je Leicester, kaj pa ko bo na sproti spet stal večji, in dober, klub??? Sramota našega Man Uniteda...
Fuzbaler7
24. 09. 2016 16.01
+20
našega? več kot očitno je da si hater, pod vsakim člankom samo hejtaš. Oladi mali ;)
Symbolic
24. 09. 2016 16.16
+6
To je komentar kolekcionarja napak! Pri vodstvu 4:0 in končnih 4:1 ti nisi najdo prav NIČ pozitivnega pri MUtd? Če bi vsaj komentar končal z besedami: "Pač, imeli so srečo!", bi ti človek delno "odpustil" negativnega ekstremizma...
TvojPrijatelj
24. 09. 2016 16.24
-8
Komentiral sem celotno tekmo torej vse elemente nogometa in ne zgolj najpomembnejše - zadetke. Celotno gledano ni šlo. Tisti ki pa gledajo samo koliko zadetkov bo padlo in kdo jih bo dal več, pa jasno da so zadovoljni. Treba je vedeti da samo zadetki niso vse.
šmajser1
24. 09. 2016 16.33
+0
Prijatelj... se strinjm s tabo! Koncept celotne igre pri MU je zgresen. Ce izzvzamemo zadetke, ki edini zares stejejo, je igra slab, podpovprecna, za tak klub in s temi igralci sramotna! Kaj bo, ko bodo igrali proti boljsim? S tako igro nimajo sans! Skoda! MU je klub, z katerega sem vedno navijal in se navijam. A mislim, da z JM ne bo slo....
Symbolic
24. 09. 2016 16.33
+2
Že,že... samo pri 4:0 je LE nekaj dobrega v igri bilo, drugač ne bi dosegli takšno učinkovitost... Skratka: ni tako črno kot si ti opisal! Sorry, zdaj pa gledam Barcelono...ne zmorem "vozit" na dveh tirih... mogoče pozneje...
Symbolic
24. 09. 2016 16.45
CestniKolesar370Wattov
24. 09. 2016 16.50
+3
Če vodiš 4:0 po prvem polčasu, potem kruzaš do konca. Drug polčas pozabite, tist gol od Le
Symbolic
24. 09. 2016 16.58
-1
Zanimivost: posest žoge: Barca 38, SG pa 62%... LOL
Chaparral M
24. 09. 2016 17.31
-1
Uau, kako si pameten. Če bodo to prebrali v upravi MU, imaš službo zagotovljeno. Aja, pa stekleničko z mlekom vzemi s seboj.
Symbolic
24. 09. 2016 17.38
-3
Komentator tekme: naslednje kolo LP bo Barca igrala proti Borussii MÜnchengladbach... Kje pa je to? Mogoče MÖnchengladbach! Ok, verjetno "lapsus lingue"...
SAF1
24. 09. 2016 18.39
+0
Samir Ahmetovi?
24. 09. 2016 19.45
+0
TvojPrijatelj-IBRAKADABRA JE BOG ZA lewandowskega,ZLATAN DO GROBA
Symbolic
24. 09. 2016 19.57
+1
SAF1, "nakladam" o komentatorjih, ki služijo denar z bolj revno izobrazbo!
SAF1
24. 09. 2016 15.27
+7
Sej so že premagal tretje ligaša za FA pokal. Dobro so igrali, prvi polčas so uničili Leicester, samo ne vem kaj so ga sral v drugem polčasu, mal je manjkalo pa bi z lahkoto bilo 4:3, kdo ve, kako bi se še to lahko končalo.