Nogomet

Premier League bo morala počakati, Klopp čaka na Bayern

Dortmund, 18. 09. 2015 06.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ko je Jürgen Klopp pred poletjem nanznanil, da zapušča Borussio Dortmund, si je veliko število klubov želelo videti Nemca na svoji klopi. Prednjačili so tisti iz prve angleške lige. Očitno se bodo še načakali, kajti Klopp želi v Bayern.

Bo Klopp res v prihodnje vodil Bayern?
Bo Klopp res v prihodnje vodil Bayern? FOTO: Reuters

Karizmatični nemški nogometni trener Jürgen Klopp se je očitno odločil, da ne bo vodil nobenega izmed velikanov angleške Premier League, ampak bo počakal, na odhod Pepa Guardiole iz Bayerna. Ni bila skrivnost, da so si ga poleti, potem ko je naznanil odhod iz Dortmunda, želeli pri Liverpoolu in Manchester Cityu, toda očitno bosta ta dva velikana in tudi drugi iz angleške elite, morala iskati morebitne trenerske menjave drugje.

Popularni 'Kloppo' bo očitno počakal na prihodnje poletje, ko se Guardioli pri Bavarcih izteče pogodba in poizkušal prevzeti njegov stolček. Do takrat je seveda še kar nekaj časa in lahko se tudi zgodi, da Španec z Bayernom podpiše novo pogodbo. Če bi Klopp res sedel na stolček bavarskega ponosa, bi vnovič združil moči z Robertom Lewandowskim in Mariom Götzejem, saj so prej že odlično sodelovali pri rumeno-črnih iz Dortmunda. Kakšen bi bil odziv najzvestejših navijačev Borussie si pa zaenkrat lahko samo predstavljamo.

Bi pa bilo zagotovo vroče, saj je sovraštvo med kluboma zelo veliko, sploh v zadnjih letih, ko Bayern kupuje najboljše nogometaše iz Dortmunda.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (27)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

1907955
19. 09. 2015 08.53
-3
Naša mama pravi, naj se ta možakar obrije in kupi druge špegle, zobe ima pa še dobre...
SUPERKNIGHT
19. 09. 2015 08.34
+0
Pep se naj čimprej spoka nazaj od koder je prišel,saj je totalno uničil igro bavarcev.Bavarski ponos pa mora vodit nemški trener.
MeaCulpa
18. 09. 2015 21.02
+1
Pep je dober trener vendar ta stil igre Bayernu preprosto ne ustreza. Verjamem pa, da bo kdorkoli,ki pride po pepu imel zelo dobro urejene zadeve. Po mojem mnenju bo Pep na koncu sezone odšel. Če zmaga ligo prvakov je dobil po kar je prišel in bolje je odnehati na vrhuncu (pep ima tudi rad nove izzive), če pa mu ne uspe pa bo tudi vedel, da je čas za slovo... torej mislim da pep ne bo podaljšal, prišla pa bosta ali Klopp ali pa morda Ancelotti( na kar tudi potiho upam ). Kdorkoli izmed teh dveh pride pa bom zadovoljen saj sta oba izjemna trenerja. Kar se tiče pa igralcev.... Xabi je v pretekli sezoni delal veliko napak vendar me letos celo navdušuje ! Costa je zaenkrat fantastičen, komaj čakam, da se vrne Martinez, Thiago je odličen igralec a za moj okus včasih preveč pleše z žogo ( jo zadržuje), Vidal še ni privajen na sistem a dobro pokriva sredino, Coman je šele začel ampak je všečen, lahm,boateng,neuer,muller in lewandowski pa zelo dobro, rafinha soliden, bernat dober vendar mu nekaj manjka
Iniesta
18. 09. 2015 20.45
-1
Pep bo unicil bajern, zato naj cimprej spoka v šiti. Van Hal naj potem pride v bajern, Klopp pa v junajted ... Idealen razplet ...
svizec17
18. 09. 2015 14.53
+5
Bi pa bilo zagotovo vroče, saj je sovraštvo med kluboma zelo veliko, sploh v zadnjih letih, ko Bayern kupuje najboljše nogometaše iz Dortmunda. Seveda še ena ogabna kost, samo da se nabija deata in kreganje. Vsak ki vsaj malo spremlja nogomet ve da je Bayern kupil Götzeja od BvB-ja, Lewa je prišel zastojn. Torej daleč od tega da kupuje najboljše igralcE dortmunda. Torej v najbolj sovražnem razmišlanju sta prišla dva igralcA. zveni pa kot da vsako leto 3 odpeljejo.
Žan Stojanovi?
18. 09. 2015 13.32
+3
Klopp bo vedno dobrodošel v Bayernu. Čim prej naj podpiše, Guerdiola pa lahko mirno išče delo v Angliji. Njegov nogomet ni tisti pravi, nemški stroj je mlel ko je imel na klopi nemca. Heynckes je naredil razliko, ki pa jo Guardiola ni znal izkoristit. Njegova igra je prebrana, a še vedno vztraja pri tem. Lahmu je dodelil novo vlogo, kjer se ne znajde tako kot na beku, Gotze je na klopi, Thiago mi ne paše v sistem, je tehničar, ampak premalo učinkovit, Xabi je star, dela hude napake, vse več bo tudi poškodovan, na posojo pa pošlje Hojbjerga in proda Weiserja. Malo zgrešeno mi deluje njegova filozofija. Edini + je nakup Coste in Vidala, ostalo me pri njem ne prepriča, žal
Trend01
18. 09. 2015 13.52
-1
To mi je pa všeč, da ste prišli končno pravi pristaši Bayerna in ne le sezonci. Odlično. Po vseh forumih v tujini govorijo podobno kot ti in BayernGomez, Sebastjan ter še nekateri. Le ptice selivke kontra.
meskic
18. 09. 2015 13.59
+4
Tredn01: Ce so kdo sezonci, so to prav tisti, ki si jih nastel. Taki pricakujejo vsako leto, da bo Bayern osvojil LP. Iz komentarja zanmona prav lahko razberes, da si zeli vsako sezono, kot je bila sezona 2012/2013, ko je Bayern osvojil trojcka.
Trend01
18. 09. 2015 14.05
+1
Možno, a vendar dvomim. Velika večina po forumih je podobnega mnenja. Bayern je pač bavarski ponos z nemškim konceptom, načinom igranja. Ta trenutno je pač vsiljen. Pa vendarle - dokler bodo uspehi v Nemčiji v Bundesligi ter več ali manj spodobnih predstavah v LP (v pokalu jih itak ni), Guardioli zaenkrat ne bodo mahali z belimi robci. Čeprav nekateri upokojeni funkcionarji ter nogometaši to že naglas zahtevajo. Bo pa zadnja padla, ko se bo Beckenbauer naveličal. Rummenigge je že tam tam... V nekaterih komentarjih je bilo že videti, da mu to ni več tisto pravo. In letos je Pep nekoliko prilagodil igro. Bomo videli.
svizec17
18. 09. 2015 15.26
+1
Mene res zanima katere forume vi berete, ker razen na slovenskih skropucalih ima načeloma Pep podporo. Tudi na stadionu ni nobenega sovraštva proti njemu, medtem ko so recimo Juppa v prvi sezoni večkrat konkretno psovali. Vsi vidite samo to da ni ponovil trippla (ja, ker je res kateremo koli klubu do sedaj že to uspelo). Med drugim je tudi pomladil ekipo, nakupi pa nikakor niso zgrešeni, polek tega so vsi prišli za relativno malo denarja. Kako pa Lahm trga na svoji novi poziciji pa sploh škoda besed. Glede trenutne forme je takoj za Thomasom, potem pa počasi pride Costa. Tudi Xabi igra zato ker trenutno ni nobene druge šestice na razpolago (no, vsaj jaz je ne vedim). Verjetno bo tam zaigral Martinez ko se vrne.
Žan Stojanovi?
18. 09. 2015 18.54
+0
Noben ni rekel da kritiziram Pepa. Samo njegov način dela mi ni všeč, ker je pripeljal španski način igre. To podajanje v nedogled mi je paral živce, igralci niso več trgal do konca, če so bili 2 gola zadaj so samo stali po igrišču. Pod Juppom tega ni bilo. Nemški nogomet je čisto druga pesem. Če bo Pep to dojel, ne rabimo nikogar drugega, ker je sposoben možak. Od kje pa tebi, da je Lahm pred Costo. Lahm igra sredino in to dobro, čeprav nima idej, ker ni navajen te pozicije. Podaja nazaj, ne razigrava soigralcev (kar sedaj Vidal dela), a se dostikrat zgodi da se po prvih menjavah pomakne nazaj na beka, še posebej zdej ko ni Rafinhe. Muller igra toplo-hladno. Sicer nevem če gledaš vse tekme, a letos je nekatere tekme odigral pod nivojem in ga je Pep tudi hitro menjal. Je pa napadalec in goli so konec koncev njegova dolžnost. Nebi pa o Costi. Ne me smejat. Igralec je vrhunski, na ravni Robbna v najboljših tekmah igra. Po krilih smo spet hitri, prodorni. Take razlike Muller na krilu ni sposoben nardit, Gotze občasno. Xabi ne sme več imeti vsega na sebi, na 6ki lahko igra Vidal, na njegovo mesto pa potem pride Gotze, mogoče Thiago, tudi Hojbjerg ni slabo igral, pa smo ga poslal na posojo.
BayernGomez
18. 09. 2015 13.19
+3
Naj gre guardiola v city pa naj pride klopp
Trend01
18. 09. 2015 13.27
+0
Ja, bi bilo zanimivo kako bi se baza navijačev premaknila. Nekateri bi morali potem navijati za Barco, Bayern in City. Zahebano. In jaz bi spet užival v igrah Bayerna.
Sebastijan Hubernik
18. 09. 2015 12.43
+0
Ta novica je ze stara cca 6 do 8 mesecev,definitivno super za Bayen ter navijace.Drugace pa imamo poln k...c Guardiole.Kar je najpomembneje je,da bo Super Mario Gotze spet super Mario,kajti Kloppo ga tudi najbolj pozna in ve kam ga postavit.Glede hudega gledanja med Borussijo in Bayernom mislim,da ne bo,ker je ze sportni direktor Watzke dejal kaksne 3 mesece nazaj,da bi Jurgen bil prava izbira za Bayern.Lp
Trend01
18. 09. 2015 10.12
-1
Škoda. Ampak to pomeni, da bo imel Bayern spet top in gledljivo igro. Ker Van Gaalu ne gre in ne gre, je morda Guardioli pot tam odprta? Tika-taka v Manchestru? Unitedu ali Cityju (če s to ekipo nič ne osvoji, ma da Čilenec leti)? Hmm, tudi Mourinho ni čisto na 100% s temi predstavami. A sezona je še dolga. Vse se lahko obrne. Sicer so tudi mediji pisali, da naj bi dobil ponudbo za vodenje reprezentance Nizozemske....
meskic
18. 09. 2015 11.14
+2
Kaj, a Bayern igra grdo??? Odkar je Pep pri Bayenru, vedno dosezejo najvec golov v Bundesligi, lani so celo najvec golov zadeli v LP.
Trend01
18. 09. 2015 11.26
-1
Ni ravno grdo. To si se slabo izrazil. Letos igra lepo, oz. lepše. Še vedno drmajo tisto žogo do neskončnosti. 700+ podaj ni ravno lepo za gledat. Je pa res, da ima vsak drugačen okus za igro. Tebi pač potegne sistem Guardiole z neskončo posestjo žoge in kratkimi podajami. In kot pravim, letos malce dalšje podaje odigravajo. Lepše na oko. (moje subjektivno mnenje)
Surfek
18. 09. 2015 12.14
-4
geoid
18. 09. 2015 12.25
+5
lepo grdo ... koga briga. važno je samo, da so konkurenčni. in to so. za vrh LP pa je treba imet tudi malo sreče. prav tako, pa igra pepa prinaša veliko golov, kar je vseekakor prej lepo kot grdo in v DP ob kantah podirajo statistične rekorde, v LP v ospredju. ampak očitno eni veste več.
Trend01
18. 09. 2015 12.31
-1
Je kdo dejal, da je neučinkovita, da ni golov, da ne prinaša uspehov "geoid". Podal sem svoje subjektivno mnenje, da mi takšen nogomet pač ni všeč. Je to narobe? Se ne sme svojega pogleda napisati, povedati? S tem komentarjem se mi zdi, da bi bil ti idealni podoficir v vojski.
peccatum
18. 09. 2015 08.46
+2
zakaj izdajalec? vsak se sam odloci ali bo sel ali ne, tako igralci kot trenerji. sport ni vojna, ampak sport! bo pa ja vsak sportnik ali trener strmel k visjim ciljem, drugace ne mores biti vrhunski
trdomir
18. 09. 2015 08.39
+3
Klop v bayern, guardiola pa v liverpool.
fuckthesytem
18. 09. 2015 08.25
-2
Ne vetjam da bi klop borusiji naewdil kaj takega to so samo 24 ur buce...
kiki46
18. 09. 2015 08.22
+2
upam da čimprej. Gardiola bo popolnoma uničil igro Bayerna
fghfhfhfhf
18. 09. 2015 08.54
+16
jo je ze unicil ko je prezel bayern.. Jupp Heynckes je imel najbljso igro z Bayernom !
meskic
18. 09. 2015 11.18
+8
Unicil igro Bayerna??? Pa kaj je z vami folk??? Pep-a res vsi sovrazijo, še posebej navijaci RM.
geoid
18. 09. 2015 12.30
+5
pep edino, kar uničuje, so sive celice razvajenih forumašev.