Nogomet

Premier League: Chelsea pred vsemi

London, 24. 11. 2014 08.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Matjaž Ambrožič
Komentarji
41

Vodilni Chelsea je igral imenitno, tretjeuvrščeni Manchester City kar nekam bojazljivo, zdaj četrti Manchester United pametno, Arsenal pa je bil naiven in zato končal nesrečno. Liverpool je še naprej slab, zdaj je na tabeli komaj 12., saj ga je z zmago v Hullu prehitel Tottenham.

Cesc Fabregas je po sobotni zmagi proti West Bromwichu na Stamford Bridgeu izjavil, da je bil zanj prvi del tekme najbolj uživaška nogometna predstava, v kateri je doslej sodeloval. Španec je izvedel 153 podaj (največ med vsemi nastopajočimi letos v Premier ligi), od teh kar 144 uspešnih, kar pomeni, da je bila njegova preciznost visokih 94-odstotna. Šest Fabregasovih podaj je bilo del neposrednih akcij, ki so Chelseaju zagotovile zmago z 2:0. Nova štirica londonskih modrih je v 1071-ih igralnih minutah zbrala 10 asistenc. Fabregas je v tej kategoriji ta čas najboljši na Otoku. Prvi zadetek za Chelsea je - sicer iz spregledanega prepovedanega položaja - dosegel Diego Costa, ki je statistično gol zabije 42,3% zanesljivo, če mu žogo uspe ustreliti v okvir vrat. Španska reprezentanta na zadnjih tekmah izbrane vrste še vedno aktualnih evropskih in bivših svetovnih prvakov nista nastopala. Marsikaj bi bilo najbrž precej drugače, če bi Chelsea pestile poškodbe. Na primer take kot skrbijo Manchester United ali Arsenal. Še pred tem pa je potrebno poudariti, da je odsotnost zaradi poškodbe še enega Španca, to je Davida Silve iz ekipe Manchester Cityja znova poznala. Swansea je bil v soboto na stadionu Etihad komaj premagan. Obenem je res, da so razpoke opazne ne le v vezni in napadalni liniji in ne v obrambi Manchester Cityja. Ta bi tik pred koncem lahko še drugič, tedaj usodno klonila, če bi bil Francoz Bafetimi Gomis le za malenkost bolj priseben. Ostalo je pri zmagi Cityja 2:1. Ta v torek v Ligi prvakov doma pričakuje bavarski Bayern. Kako se trener Manuel Pellegrini in njegovi fantje veselijo tega obračun, si lahko le mislimo. Za uspeh in napredovanje v evro-eliti pa morajo nepreklicno zmagati.

Cesc Fabregas
Cesc Fabregas FOTO: Reuters
Sobotni derbi na Emiratih je bil precej čudna tekma. Uvodnih 20 minut so gostje Manchester Uniteda komaj ubranili svoj gol. Očitno je bilo, da je pomembnost obračuna prispevala k zmedenosti med tremi Unitedovimi mladimi branilci (Smalling, Blackett, McNair), ki so zapolnili zaradi poškodb nastale vrzeli v moštvu. Domači Arsenal v prvem delu ni uspel zabiti dvakrat ali pa kar trikrat, pri čemer je priložnost tekme zapravil Jack Wilshere, na minulih dveh nastopih angleške reprezentance celo najboljši. Res je tudi, da bi bil Wilshere kaj lahko izključen, saj se je sredi prvega dela petelinje zagnal v - ker je glavo nižji - v prsi Marouanea Fellainija. A bolj ko se je tekma nagibala proti zadnji tretjini, bolj je bilo jasno, da domačinom zmanjkuje moči, medtem ko je ekipa Louisa Van Gaala postajala vse bolj organizirana. Ključna trenutka sta se pripetila v 53. in v 55.minuti. Zaradi poškodbe je moral z igrišča Wilshere, takoj zatem pa sta se v kazenskem prostoru nesrečno zaletela branilec Kieran Gibbs in vratar Wojciech Szczesny, pri čemer je prvi, medtem ko se je pobiral na noge, žogo po ostri podaji Antonija Valencije po tleh to izbil v mrežo. Dva pobega Angela Di Marie in Waynea Roonyja v proti napad sta drugemu prinesla uspeh, medtem ko bi Argentinec tekmo moral zapečatiti s tretjim zadetkom. Lep Roonyjev zaključek je bil tehnično prvi in edini strel Uniteda na vrata Arsenala na tekmi. Z tem golom je kapetan Manchester Uniteda in Anglije postal igralec, ki jih je Arsenalu zabil že 11 - največ v zgodovini. Arsenal je s čudovitim strelom z roba kazenskega prostora povratnika po poškodbi Olivierja Girouda uspel poraz ublažiti - 1:2.

Arsenal je v zadnjih trinajstih prvenstvenih obračunih proti Manchester Unitedu zmagal komaj dvakrat. Še huje za londonske topničarje pa je, da je letošnji začetek sezone njihov najslabši v zadnjih 32-ih letih! Trener Arsenala Arsene Wenger, ki ga vse več navijačev počasi že podi s položaja, je po tekmi deloval zelo mirno, ponavljajoč, da da je bila tekma "enosmerni promet z nesrečnim koncem" ter še, da svojim igralcem še vedno zelo zaupa in verjame, da je vzdušje in energija v ekipi še vedno prava. Povsem zbit in potolčen pa je bil po tekmi na Selhurst Parku trener Liverpoola Brendan Rodgers. Liverpool je tam, kjer je maja čudežno dokončno zapravil možnost za lanski naslov, včeraj zaigral porazno slabo. Crystal Palace je bil v vseh pogledih boljši nasprotnik, ki ga tudi zgodnje vodstvo slavnega nasprotnika ni iztirilo. Newcastle je proti QPR dosegel že peto zaporedno zmago, ki je, če ne drugega, še dlje v pozabo potisnila nedavno akcijo dela njihovih navijačev, da naj trener Alan Pardew zapusti položaj. Na stadionu St .James' Park se je v soboto zbralo kar 51.915. Newcastle je sicer mesto po številu prebivalcev primerljivo z Ljubljano. Skrajno zabavna (zdaj pa sploh) pa je bila izjava predstavnikov skupine, ki je ustanovila znamenito spletno stran sackpardew.com (odžagajmo Pardewa). Ti pravijo, da medmrežnega portala ne bodo ukinili saj, "morda kmalu spet pride prav!"

Louis van Gaal in Ryan Giggs
Louis van Gaal in Ryan Giggs FOTO: Reuters
Besni na predstave svojega moštva so tudi navijači Tottenhama, ki pa s položaja ne podijo trenerja Mauricia Pochettina, pač pa športnega direktorja Franca Baldinija in glavnega direktorja Daniela Levyja. Slednja naj bi s klubom ravnala surovo podjetniško, kar naj bi se poznalo tudi na igrišču, kjer Tottenhamu resnično manjka skupinskega tekmovalnega duha. Za tako stanje naj bi bila kriva Baldini in Levy, saj se igralci, ki so bili kupljeni za visoke vsote vedejo neodgovorno, in to zato, ker naj bi že vnaprej vedeli, da bodo ob koncu te ali pa naslednje sezone odprodani drugam. A vendar se je Spursom včeraj tik pred koncem tekme v Hullu uspelo vrniti na zmagovalna pota. Z golom Danca Christiana Eriksena v izdihljajih srečanja so zmagali z 1:2. Pri tem se je že tretjič v tej sezoni zgodilo, da je Hull v zadnji fazi tekme zapravil vodstvo in za nameček nato v sodnikovem podaljšku še točko za - skoraj priborjeni - remi.

Pasica Premier League
Pasica Premier League FOTO:

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (41)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nevermind11
24. 11. 2014 21.44
+5
konkreten članek, not bad
MaunelNeuer
24. 11. 2014 16.59
+0
4Fabregas4
24. 11. 2014 16.25
+12
Up the Blues! :)
NeyMessi8
24. 11. 2014 16.16
-5
Jaz se ne bi odpisal citya . Res da chelsiu dobro kaze ampak sezona je se dolga in tud chelsi po slej ko prej izgubil kalo tekmo. Isto je bilo z barco lani , na zacetko vse zmagovali potem pa kiksnili par tekem in je atletiko slavil Laligo.
Nina Nubia 1
24. 11. 2014 16.20
+6
Drugace je bil krivec AM,da je Barca pogorela....
meskic
24. 11. 2014 14.47
+18
Fabregas je letos res v izvrstni formi. Še dobro, da ni sel v Arsenal, ker z njim res ne bi mogel osvojiti EPL, kaj sele LP. Chelsea je res prava izbira bila.
bigdick19
24. 11. 2014 14.18
-3
Population (2011 est.)[2] • City 279,100 (Ranked 38th) • Urban 879,996 (Tyneside) (Ranked 7th) • Metro 1,650,000 (Tyne and Wear City Region) (Ranked 6th) tok o članku da je newcastle primerljiv z ljubljano..po številu prebivalcev
Polini
24. 11. 2014 13.20
+23
Januarja pa še po Reusa in to je to. KTBFFH!
superfly7
24. 11. 2014 14.17
-21
chelsea_97
24. 11. 2014 17.53
+8
superfly7 govorice so da borusia želi schurlleja in chelsea lahko reče borusiji , da če želijo schurrleja morajo u posel vklučit reusa
kadabra
24. 11. 2014 12.38
+0
Zanimivo kako se noben arsenalovec ne pritožuje glede fellainiovega prepovedanega položaja ki ga je obrez tako zelo na glas najavljal (angleški nevtralni komentatorji so lepo rekli da sta bila igralca v liniji). če bi se to zgodilo proti liverpoolu ali chelseau potem bi bili že imenovani za FA United pa vse mamo podkupleno pa vedno nam sodniki pomagajo,... zato imam najraje dvoboj proti arsenalu. fer navijači ki ne iščejo izgovorov za poraz čeprav so bili mnogo boljši nasprotnik na tej tekmi.
deadzone
24. 11. 2014 13.09
+1
Mogoče ker je Arsenal preprosto mid table team haha :) Žal mi je za njih, ker se management vede tako neodgovorno do navijačev.
Inhumed
24. 11. 2014 15.29
+5
Se strinjam cemo. Nikjer nisem zasledil ničesar o prepovedanem položaju ali pa o favlu Fellainija, o katerem je tut na veliko komentiral Obrez. Sem pa mnenja, da bi si Arsenal zaslužu vsaj točko.
kadabra
24. 11. 2014 15.56
+7
United je mel veliko srečo. točka bi bila najmanj kar bi si arsenal zaslužil v soboto.
ECantona
24. 11. 2014 19.15
+1
rdeči karton tudi. So pa igrali stopnjo boljše od nas.
kadabra
24. 11. 2014 12.27
+20
waaaaw španska liga dobi članek za vsako tekmo posebi + še 100 člankov o tem kdaj sta šla messi pa ronaldo na stranišče pa komu je dlje neslo, da se potem otroci lahko kregajo,...premier league pa ob koncu kroga dobi članek, čeprav se tam odvijajo neverjetne stvari (derbi, poraz liverpoola,...) bravo 24ur
abeceda1987
24. 11. 2014 13.16
+5
Komentarji povedo vse, realnost je pač takšna. Na člankih o PL ni niti 20% komentarjev kolikor jih je o Messiju in Ronaldu. Dokler bo tako, bo tudi več člankov o njima in njunima kluboma.
kadabra
24. 11. 2014 14.23
+4
na žalost maš prav. čeprav se eni in isti kregajo in nabijajo komentarje. pri 24ur pa jim je očitno to najbolj pomembno
Trend01
24. 11. 2014 12.21
+6
Ta sezona je že tako ali tako končana za prvaka. Še borba za LP in to je to. Tu so zdaj bolj pomembna vprašanja ali se bodo igralci (več ali manj vedno istih ekip) kdaj pozdravili in kdo bo ubodel Kloppa. L'pool ali Arsenal?
fuckthesytem
24. 11. 2014 11.26
-8
Pocakajte da mu nasproti pride kaki don karlo ali pa pep iz bayerna pote. Bomo pa ocanjevali saj mu ze nas simunza dela preglavice... pa lep dan...
FCL
24. 11. 2014 11.48
-9
Kaj, bunker bo vžgal kot vedno, drugega pač ne zna...
Trend01
24. 11. 2014 12.18
+6
Če bo prvo tekmo doma proti Realu ali Bayernu ali BVB-ju igral valjda ne bo bunkerja igral... Ali pač?!
superfly7
24. 11. 2014 14.18
-2
Lani je proti Atleticu doma igral bunker. Proti Atleticu, ki je večino tekem Primere tako igral.
chelsea_97
24. 11. 2014 17.48
+4
superfly7 takrat chelsea skor ni imel igrat nobenega vezista saj ofenzivnega ne........... oscar na pol poškodovan, schurlle ni bil 100% pripravljen, matic in salah nista smela igrat , potem zarad kartonov mikel pa lampard manjkala in hazard se šele vrnil po poškodbi tko da na konc je bla vezna linija ramires, luiz in azpi ................
SAF1
24. 11. 2014 11.26
+5
Me pa zanima kje so vsi L'poolci ki so lansko sezono bili najbolj pametni in se norčevali iz MUFC-ja? Prej jih je bilo na tone, danes pa komentira en normalen L'pool fan in en hejter.
FCL
24. 11. 2014 11.47
-6
Tukaj smo, kje je problem? Norčevali ste se vi iz nas vsa prejšnja leta, lansko leto pa smo malo vrnili...letos sta pa itak oba kluba pod pričakovanji, tko da...
KOPITES
24. 11. 2014 15.11
+2
SAF ne pametuj..obstajajo ljudje ki hodijo v sluzbi in ne zivijo od sociale
MaunelNeuer
24. 11. 2014 17.02
-1
FCL
24. 11. 2014 11.17
-4
S polno malho denarja se vse da, čeprav je treba priznati, da so letos resnično močni, da igrajo lep nogomeg, kar ni ravno slog "Bunkerinja" in da bodo prvaki brez pretiranih težav. Kar je bolj žalostno je to, da ostali (oba kluba in Manchestra, Arsenal, Liverpool itd...) niso niti približno na takem nivoju kot lani, tko da ne bo zanimivo kot je bilo lansko leto, škoda.
GrEgEcN95
24. 11. 2014 10.18
+16
Kakšno ekipo ima Mourinho je neverjetno. Pozimi še pripelje kakega Reusa npr. In ima najboljšo ekipo za moje pojme. Ima na vsakem položaju skoraj enako dobro menjavo :)
deadzone
24. 11. 2014 13.10
+6
AS1983
24. 11. 2014 10.13
+12
Chelsea bo prvak v premier ligi, drug ne more bit. Liverpool je letos zelo slab
SAF1
24. 11. 2014 10.01
+20
Pravzaprav, glede na to kako ekipo ima Arsenal, sem pričakoval zmago Asenala ali pa vsaj remi, glede na to da MUFC praktično ni imel obrambe. Kot vidim da novinarju primanjkuje informacije, tudi Shaw se je poškodoval na tekmi in bil zamenjan (ne vem za koliko časa bo out, edino če poškodba ni taka huda pa bo že nazaj na naslednji tekmi). Najboljša pa sta itak bila De Gea in Di Maria, čeprav je Rooney zabil gol, vseeno sem od njega pričakoval več. Sam kaj je Di Maria zgrešil (Torres style), njegovih 60 mil je padlo na enih 35 mil, lool.
Sasda Sadas
24. 11. 2014 10.13
+7
Mislim da se je dimaria ze malo zajebaval glede na to da je blo ze v 90+ pa vodstvo 2:0
Inhumed
24. 11. 2014 15.36
+1
Zgrešen strel se mi zdi, da sam potrjuje komentarje LVGja in Martina, da je njegova forma po prihodu v anglijo padla. Moje mnenje je, da se more samo še navadt na vse skupi, na klimo, način igranja ekip (tko Uniteda kot nasprotnikov) itd. Blo je pa res presenetljivo da je to zgrešil...praktično identičen položaj kot Rooney, le da je Rooney udaru s šibkejšo nogo in zadel :) j**ga, upam da naslednjič zadane.
blef
24. 11. 2014 09.37
+15
Nisem glih njegov pristaš sam si ne morem kaj, da ne priznam, da Muri dela razliko. Drugače navijam za Arsenal, ki pa mu nekaj manjka. Upam, da ne Muri.
Melita Mavsar
24. 11. 2014 10.27
+13
ooo pa še kako vam manjka en mou.... tale wenger mu ne seže niti ne do gležnjev.
jurci275
24. 11. 2014 09.36
+2
povsem zadovoljen z igro arsenala, mislim da topničarji nimamo kaj skrbet, da ne bi sezono končali pred unitedom, smo pa vsaj v poškodbah zmagali 2-1 (wilshere,szczesny- shaw)
blef
24. 11. 2014 09.40
+14
igra super sam...vse preveč izgubljenih točk. Težko dosegajo zadetke...potem gre vse v napad in jasno dobijo gol. Večkrat videno letos.
jurci275
24. 11. 2014 11.49
+2
mogoče bo bolje ko se vrne v formo še walcott pa pride ozil na svoj pravi položaj, pa obrambo kupmo po pa da vidmo,,,
Pensioners
24. 11. 2014 08.54
+23
" Prvi zadetek za Chelsea je - sicer iz spregledanega prepovedanega položaja - dosegel Diego Costa", očitno z Ambrožičem nisva gledala iste tekme...še na MOTDju (Match of the day), so rekli, da je stranski sodnik reagiral pravilno, saj sta bila Costa in nasprotnikov branilec v isti liniji in takrat stranski sodniki pustijo prednost napadalcu.