Nogomet

Premier League: Liverpool in Arsenal - stari zgodbi

Liverpool, 22. 12. 2014 11.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Matjaž Ambrožič
Komentarji
16

Veliki derbi 17. kroga je kljub zadržanim napovedim postregel s sočnim nogometom in tudi štirimi zadetki. Vse kar pesti tako Liverpool kot tudi Arsenal pa ostaja nespremenjeno. Sunderland je izpraskal novo zmago na pri najmanj ljubem sosedu.

Brendan Rodgers in Steven Gerrard
Brendan Rodgers in Steven Gerrard FOTO: Reuters

V prvem delu derbija na Anfieldu je bil Arsenal neprepoznaven, njihov adut Alexis Sanchez pa se je žoge dotaknil le nekajkrat. A tudi to ni bilo dovolj, da bi si domači Liverpool priigral prednost. Nadaljevanje tekme je minevalo ob zmerni apatiji domačih in obenem ob natančnosti gostov. Remi v spopadu moštev, o katerih se to jesen v Angliji razpravlja največ, je postregel z nekaj prav neverjetnimi statističnimi podatki. Liverpool je proti vratom nasprotnika sprožil 27-krat, Arsenal pa le 7-krat. Pri čemer so gostje v okvir vrat streljali dvakrat in dvakrat žogo spravili v mrežo. Še več. Na zadnjih dveh tekmah je Arsenal v cilj streljal 6-krat in dosegel prav toliko golov! Liverpoolova obramba se je znova izkazala za zelo porozno. Vseeno pa je izenačujoči gol v sodnikovem podaljšku domačinom priskrbel tako zelo kritizirani Martin Škrtel, in to za nameček še z značilnim strelom z glavo, s povito glavo; zaradi poprejšnje ne prav nedolžne poškodbe. Sredi drugega dela je Slovaka pri doskoku nerodno pohodil Olivier Giroud. Kot naročena za domiselne komentarje in zaključke pa je tudi igra Arsenalovega centralnega branilca Pera Mertesackerja, ki pogosto kot da pozablja na svoje osnovne poklicne naloge. Ob telesni višini 198 centimetrov bi od Nemca pričakovali, da bo ob visokih podajah kraljeval, v svojem kazenskem pa sploh. Tako se je že na dveh zaporednih tekmah pripetilo, da se je Mertesacker malodane skril ali glavo stisnil med ramena in upal, da bo nevarnost minila brez posledic. A ni. Prav Mertesacker bi moral pokriti Škrtela, tako da bi s tem Arsenalu morda lahko rešil zmago. Delitev točk je bila naposled pravična, saj je bila izračunana posest žoge na strani Arsenala le 35-odstotna. Po tem parametru naj bi bila včerajšnja igra londonskih topničarjev njihova najbolj plaha in bojazljiva v Premier ligi vse od leta 2003!

Alan Pardew
Alan Pardew FOTO: Reuters
Sunderland je v zadnjih minutah uspel četrtič zapored premagati svojega soseda in tradicionalno najhujšega tekmeca Newcastle. Tyne-Wear derbi kot se imenuje klasiko angleškega severovzhoda je odločil zadetek Adama Johnsona. Ta je bila zaključek hitrega protinapada gostov, ki so s podobnimi akcijami grozili vse od srede drugega dela, ko je Alan Pardew v igro poslal mladega krilnega napadalca Adama Armstronga, pozneje pa še napadalsko špico Papissa Dembeja Cisseja. Tako je domači trener v upanju na zmagoviti gol v resnici tekmo zakockal. Z zmago na 151. obračunu med tema dvema kluboma je Sunderland, ki je šele tretjič v tem prvenstvu uspel priti do vseh treh točk, zaznavno skočil na lestvici. Zdaj je 14., Gustavo Poyet pa je potrdil svoj status rekorderja. Do sedaj je Urugvajec edini trener Sunderlanda, ki je Newcastle porazil trikrat zapored. Med sobotnimi tekmami je bila zelo zanimiva tista na stadionu Loftus Road, kjer se je domači QPR po vodstvu West Bromwicha že z 0:2 vrnil v igro in nato zmagal. Prvi hat-trick za Rangerse je dosegel njihov golgeter Charlie Austin, kar pomeni, da je Austin (lani je prestopil iz Burnleyja), prvi igralec QPR-ja po letu 1993, ki je na eni premierligaški tekmi zabil tri gole.
Southampton se je vrnil na zmagovalna pota. Doma je prepričljivo porazil slab Everton. Gostje so vse tri zadetke prejeli po akcijah, ki bi jih zlahka lahko zaustavili. Romelu Lukaku je dosegel celo avtogol. Leicester na Upton Parku ni igral slabo, a je vseeno spet pošteno izgubil. Njihov branilec Paul Konchesky, vzgojen pri West Hamu in še vedno njihov navijač, je Andyju Carrollu povsem ponesrečeno asistiral za prvi zadetek domačinov. Drugega je z lepim strelom skoraj z roba kazenskega prostora v drugem polčasu dodal Stewart Downing.

Manuel Pellegrini in Joe Hart
Manuel Pellegrini in Joe Hart FOTO: Reuters
Manchester City je v obračunu proti Crystal Palace nastopil brez napadalcev, saj je trio Aguero-Džeko-Jovetić še na prisilnem bolniškem dopustu. David Silva je bil v drugem delu neustavljiv. Poleg Španca je bil strelec tudi Yaya Toure. Z zelo povprečno predstavo Manchester United na Villa Parku, kljub zmagovalnim obetom, domače Aston Ville ni zmogel spraviti na kolena. Tudi protislovna izključitev Gabriela Agbonlahorja ni pripomogla k popolnemu izplenu na teh obračunih vedno favoriziranih gostov. V diru za žogo se je sredi drugega polčasa Agbonlahor z nogami zaletel v starega prijatelja in nekoč partnerja v udarnem napadalskem Villinem dvojcu Ashleyja Younga. Slednji je po svoji navadi odigral ranjeno žrtev, čeprav je nato tekmo končal zelo živ in zdrav. Zelo lep vodilni gol je za Aston Villi dosegel Christian Benteke. Zelo švoh je bil spet Hull, ki je doma izgubil s Swanseajem. Gostje so poleg zabavnega gola, ki ga je v resnici zabil Jonjo Shelvey, a se je žoga odbila od pleksusa Korejca Ki-ja, še dvakrat zadeli vratnico. Na Hullovi strani je okvir gola dosegel strel Davida Maylerja. Swansea je ok, Hull je pa čist beden in zato zasluženo predzadnji. Na White Hart Laneu sem si ogledal tekmo med Tottenhamom in Burnleyjem. Domači so zmagali z lahkoto, pri tem pa je bila njihova igra na trenutke resnično veličastna: hitra, domiselna, kombinatorna. Največja težava, ki jo ima trener Mauricio Pochettino pa ostaja - njegovi zvezdniški igralci prepogosto kar nekako pozabijo, da se je potrebno boriti, še posebej kot gre za žoge, ki jih bodisi odbije ali "degažira" njihov vratar Hugo Lloris. Zaradi teh napak ali ležernosti Spursi po nepotrebnem prihajajo v položaj, ko so njihova vrata ogrožena. Na tekmi sta padla tudi dva zelo lepa zadetka. Za goste je evrogol dosegel Ashley Barnes in z njim izenačil po poprejšnjem golu Harryja Kanea. Zmagoviti gol za Tottenham pa je že v 35. minuti z lepim zavitim strelom z levico zabil tokrat vnovič izjemno razpoloženi argentinski super-talent Erik Lamela, ki je bil izbran tudi za najboljšega igralca tekme.

Pasica Premier League
Pasica Premier League FOTO:

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kameltrajbar
22. 12. 2014 15.00
+10
..počasi se moral wenger posloviti....:(
kameltrajbar
22. 12. 2014 15.02
+7
..res da je pou moštva poškodovano...pa vseeno...:))..nič od znane arsenalove igre...:)
BlackTiger88
22. 12. 2014 20.44
+1
Čeprav moram priznati, da so bili prejšnji teden proti Newcastlu poppolnoma drugačni. Je mogoče kriva igra v gosteh?
lovesosa
22. 12. 2014 14.59
+4
liverpool je začel igrat tko kot se zagre. nujno rabimo špico ker bi včeraj morali nalomiti arsenal
BlackTiger88
22. 12. 2014 20.50
-2
S kom?? Tremi branilci?? Prosim no. Tako dober pa Liverpool spet ni. Kvečjemu je Arsenal porazen
London?an
22. 12. 2014 14.21
+2
Matjaž Ambrožič zna članke pisat, pohvalno. Ni ga čez Premier league. Krasen vikend je za nami.
wild.spirit
22. 12. 2014 14.05
+4
Pri Arsenalu znate pisat samo takrat ko remizira ali izgubi...ko je pa proti newcastlu zmagal pa nič...pa ko ima dobre rezultate v ligi prvakov tudi nič
SAF1
22. 12. 2014 14.14
+5
Tako kot MUFC, zadnjič so napisali ko je MUFC zmagal, očitno je bil urednik na dopustu in ni videl članka :) . Pač sprijaznimo se MUFC in Arsenal nista Real pa Barca :) . Ko nekdo prdne v Barci ali se jo samo omeni je že gor članek :) .
kadabra
22. 12. 2014 19.55
+1
itak sam od barce pa reala pišejo. drugo jih ne zanima
BlackTiger88
22. 12. 2014 20.49
+0
Na splošno ne pišejo o premierligaških klubih. Mogoče tu pa tam kakšen članek o groznem porazu Liverpoola ali Arsenala in poveličevanju Chelseaja. To je pa to
thereddevil
22. 12. 2014 13.55
+2
Nad foulom nad youngom se nemorem strinjat da je odigral prekršek ker ga je agbonlahor zlo fajn skršil in je moglo dost bolet...je pa res da je bil faul bol za rumenga
SAF1
22. 12. 2014 14.13
+4
Tudi jaz mislim da je sodnik pretiraval z rdečim.
kadabra
22. 12. 2014 19.56
nikoli rdeči karton. ampak simulirov pa ni. sta grobo trčila ampak oba.
BlackTiger88
22. 12. 2014 20.48
Hahahahaha Boghi mu je vrnil za tisto potegavščino :D
KiNgKoNg
22. 12. 2014 13.20
+10
Pohvalno za članek.
Inhumed
22. 12. 2014 16.22
+3