Nogomet

Premier League: Manchester City odločno v lov za Chelseajem

London, 12. 02. 2015 12.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Matjaž Ambrožič
Komentarji
33

Manchester City je spet na zmagovalnih tirnicah, Chelsea je Everton komaj stisnil v kot, Tottenham je izgubil, Arsenal in Manchester United pa sta s slabima predstavama zabeležila zmagi. Zmagovalec kroga je Mario Balotteli, takoj za njim pa Louis Van Gaal, ki je angleški javnosti priskrbel nov humorističen izpad.

Chelsea je do zmage prišel minuto pred začetkom sodnikovega podaljška ...
Chelsea je do zmage prišel minuto pred začetkom sodnikovega podaljška ... FOTO: Reuters

Tekma med vodilnim Chelseajem in Evertonom, s katerim ima londonski blues na svojem travniku tradicionalno zahtevne spopade, se je končala po željah domačinov. Obleganje gostujočega gola je le občasno prekinil protinapad gostov. V prvem delu je vratar Petr Cech izvrstno obranil strel Romela Lukakuja po tleh, v drugem polčasu pa še en strel Belgijca, in to celo z manj kot dveh metrov, pri čemer nihče od igralcev, članov strokovnih vodstev, sodnikov, ali pač 41.592 gledalcev na Stamford Bridgeu ni razumel fizikalnega ozadja tega čudeža. Brazilec Willian je v sodnikovem podaljšku, minuto po izključitvi Garetha Barryja zaradi prejetega drugega rumenega kartona, malodane že iz obupa ustrelil proti golu, žogo je rahlo preusmeril Steven Naismith in ta je končala v mreži. Jose Mourinho je po zadnjem sodnikovem žvižgu stekel objemati svojega rezervnega vratarja Cecha. Ta je v postavi zamenjal Belgijca Thibauta Courtoisa, ki je imel na prejšnjih dveh srečanjih (proti Aston Villi in Manchester Cityju) več slabših trenutkov. Mourinho je na tiskovni konferenci po tekmi rek “sreča spremlja hrabre” razložil: “Vsakokrat, ko imaš zmagovalno sezono, se ti vsaj nekajkrat posreči zmagati v zadnji minuti. Nam se je kaj takega v tej sezoni zdaj zgodilo prvič.”

Sergio Agüero
Sergio Agüero FOTO: Reuters

Zbrano, povezano, dopadljivo je spet zaigral Manchester City. V Stokeu je povsem nadigral domačine, ki so pretežni del tekme tekali za žogo, pri čemer so jo ulovili le redkokdaj. Peter Crouch, dvometraš pri domačih, je zabil že svoj 45-i ligaški gol z glavo. Do rekordne znamke v tej sekciji nekdanjemu angleškemu reprezentantu manjka le še en podoben. 46 zadetkov z glavo je v angleški ligi uspel doseči Alan Shearer. Trener Manuel Pellegrini, je igro Manchester Cityja ocenil kot normalno ter dodal: “Prepričljivo smo zmagali zato, ker so najbolj kreativni igralci igrali tako kot morajo.” Francoz Samir Nasri je dosegel svoj prvi ligaški zadetek v tej sezoni. Enega je dodal James Milner dva pa Sergio Aguero, ki je očitno tudi že spet stari formi. Lepo priložnost, da bi premagal svojega reprezentančnega kolega Asmirja Begovića, je zapravil Edin Džeko. Torkov derbi na Anfieldu je s svojim prvi prvenstvenim zadetkom tik pred koncem tekme dosegel Italijanski zvezdnik Mario Balotelli. Vseeno pa se je Tottenham poznala utrujenost po sobotni veličastni zmagi doma proti Arsenalu. Že v torek je Arsenal z zelo plaho predstavo komaj ugnal zadnjeuvrščeni Leicester. Vsaj tri čiste priložnosti je zapravil Hrvat Andrej Kramarić, ki je vseeno dosegel svoj prvi “angleški”. Toda ta je bil dovolj le za končni izid 2:1. Arsene Wenger se je po obračunu na londonskem stadionu Emirates začudeno spraševal, “kako je mogoče, da je Leicester še vedno zadnji na tabeli, ko pa igra tako čvrsto in premišljeno”.

Louis van Gaal
Louis van Gaal FOTO: Reuters

Zelo se je na Old Traffordu trudil tudi Burnley. Po statistiki strelov na nasprotnikova vrata je bila celo boljši (11:13), pa tudi sicer se je zdelo, da bi si gostje zaslužili vsaj točko. Veliki Manchester United je ponovno igral slabo in raztrgano. Dva zadetka je z glavo zabil branilec Chris Smalling. Louis Van Gaal, ki je v torek na tiskovni konferenci načel debato o prvini nogometne igre po oznako “dolge podaje” (ta se je navezovala še na komentarje o nedeljski tekmi na Upton Parku), je po sinočnji tekmi priznal, da je bila njegova ekipa povsem zanič in da je bolje, tekmo proti Burnleyju čim hitreje pozabiti. Vsi angleški časniki so včeraj Louisa Van Gaala označili za klovna, ki se je ob vseh novih milijardah funtov, s katerimi bo v prihodnje še bolj podmazan angleški nogomet, sredi domovine te igre javno namenil razlagati, kaj se pripeti, ko se žoga nabija iz enega na drugo stran igrišča. Ni ga nogometnega komentatorja, ki se ne bi strinjal, da Nizozemec preveč pleteniči in komplicira, pa ne samo v javnih nastopih, pač pa tudi ko gre za taktiko, sisteme oziroma kombinatoriko in nenazadnje tudi nabor svoje enajsterice.

Harry Redknapp
Harry Redknapp FOTO: Reuters
Southampton doma ni uspel premagati West Ham, Crystal Palace je nesrečno točko na Selhurst Parku prepustila Newcastle, medtem ko je West Bromwich lepo ugnal sinoči res slaboten Swansea. Že v torek je QPR v gosteh presenetljivo porazil Sunderland. Za goste sta čudovito zadela Nizozemec Leroy Fer in veteran Bobby Zamora. QPR je že na drugi zaporedni tekmi vodil Chris Ramsey, pred odstopom trenerja Harryja Redknappa trener londonskih mladincev. Je pa tudi tekmo na Stadionu luči zaznamovalo nekaj čudežnih obramb vratarja Roba Greena. Gus Poyet, strateg Sunderlanda, je po tekmi le odkimaval z glavo in ponavljal: “Storili smo vse, a žoga ni hotela v mrežo.” Torkova zmaga je pomenila sploh prve točke za QPR priborjene na gostovanju vse od avgusta. Zdaj je poleg Leicestera in Bunelyja med trojico na začelju tudi Aston Villa. Ta je v torek gladko izgubila v Hullu, zato je bil sinoči - po res obupno slabi seriji in neučinkovitosti - odstavljen njen trener Škot Paul Lambert.

Anglešk liga se zaradi prihajajočega konca tedna, ki bo namenjena obračunom v Angleškemu pokalu, nadaljuje 21. in 22. februarja.

Pasica Premier League
Pasica Premier League FOTO:

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (33)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zriki
13. 02. 2015 15.51
+1
ampak Crouch v Stokeu zabija redno, škoda da ga Liv'pool nazaj ne vzame
OldSpice27
13. 02. 2015 09.09
liverpool spet kaze odlicne predstave, sistem 3-4-3 deluje res odlicno za njih, upam da bojo oni tisti ki jim uspe pripeljat reusa v klub
alien8potnik
12. 02. 2015 23.47
+0
ste se pa popovci za spremembo potrudili in se končno razpisali tudi o angleški ligi. začuda. naslov pa iz trte izvit;)
lovesosa
12. 02. 2015 21.20
+3
ambrožič: hvala za članke, ,ni pa ni jasno zakaj navajaš da je bil toottnham izmučen iz derbija proti arsenalu. lahko bi malo počekiral pa videl da je imel 2 ure kasneje tudi liverpool derbi proti evertonu. liverpool je ob izenačenju stalno pritiskal in kazal željo, spursi(sicer odlični) pa so napadali samo ko so zaostajali, in dosegli 2.gol iz ofsajda v katerem je bil asistent harry kane. lep pozdrav
AntiCule01
12. 02. 2015 17.01
-20
V LP pa bunker pa anti nogomet pa izpad..liga rusov in arabcev
MaršAudiac
12. 02. 2015 20.58
+3
če si dober moraš prebit tud bunker...pri barci je problem, ker ima njihov način igre veliko posest žoge. To pa pomeni, da ima nasprotnik malo priložnosti za napad in s tem hkrati ne razteguje igralce po celem igrišču. Simpl logika....in, če ti ne uspe prebiti moraš najti drug način....stvar trenerja. Barca je navajena v španski ligi vsake 15min zabiti gol in seveda ko pride LP se kar naenkrat začne rušiti njihova rutina, ko ne dajo po 60 min gola. Potem živčni ratajo in vse skupa gre samo še navzdol. To se pa dogaja zato, ker nimajo nobene poštene konkurence. In potem je jok in stok kot joka AntiCule01, ker ne dobijo kar so vajeni v španski ligi. AntiCule01, ko boš gledal angleško ligo ti bo jasno malo več. Barca ma veliko takih navijačev, ki so željni samo zmag in, če ne bojo tega dobili bodo šli navijati za drug klub...tam kjer se pač zmaguje. Takim navijačem jest rečem satelitarji. Oni majo srce za zmage...ne za klub. BTW...dober izčrpen članek.
Felipao
12. 02. 2015 21.09
+0
MA, samo da nekaj razjasnimo… Kot že njegov vzdevek pove, AntiCule ni navijač Barcelone, pač pa navijač Reala oziroma bolje rečeno je "anti" Barca.
MaršAudiac
12. 02. 2015 22.43
Stavek govori svoje...ne nick ali slika. Tud jest mam od reala logo btw. Dobro se ve na katero tekmo cilja...to je barcelona : chelsea 24. april 2012.
KOPITES
12. 02. 2015 16.26
-2
Balotelli koncno..gremo naprej..YNWA
Symbolic
12. 02. 2015 15.52
+14
Kakšen bombastičen naslov... razlika pa 7 točk... Bravo 24-niki... "prekašate" sami sebe! V naslednjem kolu ima Chelse predzadnjega na tabeli, še kolo naprej (27.) pa trenutno zadnjega, a MC gostuje takrat pri Liverpool-u.... jaki lov, ni kaj!
MaršAudiac
12. 02. 2015 21.08
+0
Ni čisto res kot praviš....v Angliji lahko vsak klub vsakega premaga. Sploh pa klubi, ki so zadnji na lestvici, ki se borijo za obstanek v ligi. Veliki derbiji so po navadi neodločeni. Prvenstva odločajo tekme z slabšimi klubi na papirju. Slabši klubi nimajo toliko tekem na razporedu kot močnejši...proti koncu sezone so igralci utrujeni, poškodovani in je treba precej taktizirati. Cityju se zelo pozna odsotnost Yaya Toureja, ko je bil na afriškem prvenstvu...do finala
Miami_Dolphin
12. 02. 2015 15.38
+17
C'mon Chelsea, naslov nam letos ne uide. Blue is the colour.
darkangel31
12. 02. 2015 15.34
-1
srokovni povzetek z pametnimi komentarji in frocom susmarju
bigdick19
12. 02. 2015 15.03
-19
ragby liga za ragby nogometaše,trenerje,navijače..
lovesosa
12. 02. 2015 21.23
+2
edoz.
12. 02. 2015 14.40
+18
United,ne razumem vas,takšni igralci igra pa ničemer podobna. Saj dokler so še rezultati vredu,bojim pa se,da dolgo ne bo več tako.
AleTrion
12. 02. 2015 14.55
+10
Je le nekako tezko ko pa LVG postavi igralce na pozicije na katerih niso navajeni igrati
Cules5
12. 02. 2015 14.37
+19
Ja zanimiva bo še BPL letos. Mogoče ne za naslov prvaka, borba za ostala 3 mesta v top 4 bo pa še napeta. Lepo pa tudi naprošam 24ur, da naj M.Ambrožič začne pisati članke tudi o španski ligi, pa zaradi mene, če bo tako kot za BPL, članek šele po vseh odigranih tekmah, samo naj bo kvaliteten, kot je recimo tale, ne pa tisti o Copa del Rey, pa o Ligi BBVA, kjer zgleda kot da vam članke pišejo amaterji na nivoju otrok v 5 razredu osnovne šole. Kvaliteta bi tu morala biti krepko pred kvantiteto. Pa lep dan vsem skupaj.
Sigis
12. 02. 2015 15.35
+13
Ambrožič živi v Londonu in je plačan da hodi po Angliji na tekme, on z BBVA nima popolnoma nič.
Sigis
12. 02. 2015 14.23
+19
Matjaž Ambrožič (piseč člankov) je naš dolgoletni prijatelj pri Chelsea Slovenija, saj je osebno Chelsea navijač. Na twiterju ga spremljajte @ambrofuzbal, človek živi v Londonu in res obvlada dogajanje v BPL, piše odlične članke, tako da res, kapo dol!!
the kop
12. 02. 2015 14.31
-9
Sigis
12. 02. 2015 15.33
+13
Pa zgleda še vseeno zna bolj objektivno razmišljat pa pisat od tebe.
metallica-one
12. 02. 2015 17.17
+5
Se strinjam s tabo Chelsea 1905 ampak vseeno se mi zdi ful pristransko od njega kako je opravičeval Tottenham proti Liverpoolu. Je pa res da Chelsea to leto enostavno zasluži naslov in čestitke da so podaljšali pogodbo z meni trenutno naj igralcem Premier lige Edenom Hazardom
AleTrion
12. 02. 2015 14.22
+21
Malo izven igrišča....Eden Hazard je danes podpisal novo 5 in pol letno pogodbo :D
metallica-one
12. 02. 2015 13.46
+12
"Vseeno pa se je Totenham poznala utrujenost po sobotni veličastni zmagi doma proti Arsenalu" ja res pravo opravičilo medtem ko pa je Liverpool prišel ful spočit po mestnem derbiju z Evertonom ki se je igral še v poznejšem terminu v soboto in je imel posledično gledano še manj počitka. Eh škoda za take pristranske komentarje.
4Fabregas4
12. 02. 2015 13.15
+12
Super igra :) Takšno postavo pricakujem tudi v LP..... Samo Costa namesto Remya in Fabregas namesto Ramires pa bo :) Cuadrado in Zouma pa zelo pašeta v Chelsea-jevo igro
zeleleni
12. 02. 2015 13.30
+10
se strinjam sam preveč petljajo okol gola 114 podaj pred šesnajstercem
blackwizard
12. 02. 2015 13.08
-25
koga pa zanima ta umetna arabska tajkunska liga
4Fabregas4
12. 02. 2015 13.16
+20
GlavniModerator
12. 02. 2015 12.44
-23
ta ambrozic se neki trud ampak se se kr ne mora primerjat s pravimi novinarji iz drugih portalov...
CURVANORD Zanetti
12. 02. 2015 14.29
+11
No pol pa ti drug teden napisi povzetek in te bomo lahko primerjali kdo je boljsi pisec clankov
šumar
12. 02. 2015 12.42
+11
city kmalu čaka petarda hehe
geoid
12. 02. 2015 13.35
+7