Nogomet

Stoke lahek plen tudi za premešano ekipo Man. Cityja, Newcastle presenetil na Anfieldu, prvi zadetki Hazarda

Manchester, 23. 04. 2016 15.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Manchester City je s tekmo več na lestvici prehitel Arsenal, potem ko je dobil obračun 35. kroga Premier League proti Stoke Cityju (4:0). Pred tekmo Lige prvakov z Real Madridom je počivalo več zvezdnikov. Liverpool je zapravil prednost z 2:0 proti Newcastlu (2:2), prvi ligaški zadetki Edena Hazarda.

Sergio Agüero je izkoristil enajstmetrovko.
Sergio Agüero je izkoristil enajstmetrovko. FOTO: AP

Kevin De Bruyne in Gael Clichy sta začela na klopi, medtem ko Fernandinho, Bacary Sagna in Vincent Kompany niso bili niti na seznamu za domačo tekmo Premier League proti Stoke Cityju. Trener Cityja Manuel Pellegrini je več kot očitno odpočil hrbtenico moštva pred torkovo tekmo Lige prvakov, ko bo na stadionu Etihad gostoval Real Madrid, a so meščani vseeno visoko slavili. Proti ekipi nekdanjega trenerja sinje modrih Marka Hughesa so domači povedli prek Fernanda, ki je v mrežo preusmeril podajo iz kota Jesusa Navasa, prvi strelec kluba Sergio Agüero pa je še pred polčasom z enajstih metrov povišal na 2:0. Junak drugega dela tekme je bil nadobudni Kelechi Iheanacho, ki je med 64. in 74. minuto kar dvakrat zatresel mrežo nemočnih lončarjev. Ti so ob že zagotovljenem obstanku očitno z glavami že na počitnicah, medtem ko je City ohranil pet točk naskoka pred mestnim tekmecem Manchester Unitedom, ki je peti in čaka na spodrsljaj tekmecev v lovu na Ligo prvakov. To si lahko meščani seveda zagotovijo tudi z morebitnim naslovom, a morajo na dveh tekmah najprej izločiti desetkratne prvake Real Madrid. Prvo tekmo polfinala bomo v torek v živo prenašali na Kanalu A in VOYO.

Newcastle United je še drugič zapored prišel do pomembne točke v boju za obstanek, tokrat je ob povratku Rafaela Beniteza na Anfield srakam uspel velik preobrat (2:2). United je z 1:1 nazadnje remiziral proti Man. Cityju, s 3:0 pa je premagal Swansea City in čeprav Benitezovi varovanci ostajajo v hudih težavah na 19. mestu, je napredek očiten. Liverpool je tekmo začel brez branilca Mamadouja Sakhoja, potem ko je nekaj ur pred tekmo postalo znano, da Francoza pri Evropski nogometni zvezi (Uefa) preiskujejo zaradi zlorabe dopinga. Toda nekdanji član Paris Saint-Germaina je lahko na tribuni slavil že po vsega 67 sekundah, ko je Daniel Sturridge lepo zadržal podajo Alberta Morena in neubranljivo zadel iz obrata. Na 2:0 je po pol ure igre s prekrasnim strelom povišal Adam Lallana in zdelo se je, da bodo polfinalisti Lige Evropa (njihovo tekmo z Villarrealom bomo prenašali na Kanalu A in VOYO) zlahka prišli do novih treh točk. Toda Papiss Cisse je znižal na začetku drugega polčasa, potem ko je Simon Mignolet slabo posredoval po predložku Vurnona Anite. Liverpoolčani so čakali na pisk sodnika za najstrožjo kazen po akciji Sturridgea, Cisse pa je zapravil še eno lepo priložnost, preden je Jack Colback srečno poravnal izid. Newcastle zdaj z dvema tekmama več le zaradi slabše razlike v zadetkih zaostaja za Sunderlandom, Norwich pa ima s točko prednosti pred mesti, ki vodijo v Championship, še tekmo zaloge.

Chelsea je na zadnji poraz odgovoril zmagovito z lepo zmago pri Bournemouthu (1:4), kjer je Eden Hazard zabil šele prva ligaška zadetka v sezoni. Chelsea je po zaporednih porazih proti Swanseaju in Man. Cityju slavil proti ekipi, ki je z zmago na Stamford Bridgeu decembra "pomagala" odstaviti Joseja Mourinha. Varovanci Guusa Hiddinka so povedli po vsega nekaj minutah, ko je Cesc Fabregas pripravil prvega od številnih zadetkov soigralcem. Rojaku Pedru Rodriguezu je pomagal do krasnega strela za 0:1, Hazard pa je po dobre pol ure igre podvojil prednost z natančnim in močnim strelom. Bournemouth se je na kratko vrnil po zadetku z glavo Tommyja Elphicka, vse upe po preobratu pa je Chelsea na južni obali pogasil v 71. minuti, ko je Fabregas zaposlil Williana, ki je žogo spravil prek Arturja Boruca v mrežo. V zaključku tekme je Hazard še drugič zatresel mrežo češenj, tokrat ga je našel Nemanja Matić. Na preostali sobotni tekmi je Southampton ostal v igri za evropske vozovnice z zmago proti Aston Villi, katere selitev v drugo ligo je že potrjena, svojih navijačev pa niso uspeli razveseliti vsaj s prekinitvijo kar deset tekem dolgega niza porazov (2:4). 

Izidi 35. kroga:

Manchester City ‒ Stoke City 4:0 (2:0)
Fernando 35., Agüero 43./11-m, Iheanacho 64., 74.

Liverpool ‒ Newcastle United 2:2 (2:0)
Sturridge 2., Lallana 30.; Cisse 49., Colback 66.

AFC Bournemouth ‒ Chelsea 1:4 (1:2)
Elphick 36.; Pedro 5., Hazard 34., 90. Willian 71.

Aston Villa ‒ Southampton 2:4 (1:2)
Westwood 45., 85.; Long 15., Tadić 39., 71., Mane 90.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
23. 04. 2016 16.41
+3
Šiti bo tezak nasprotnik realu. Mislim da imajo kar realne moznosti za preboj v finale ...
Campeones36
23. 04. 2016 17.54
+7
Vsi imajo enake moznosti, outsiderjev vec ni v polfinalu