Nogomet

Premier League: Mourinho ni dovolil presenečenja, pred izpadom beži Leicester

Londoin, 20. 04. 2015 13.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Matjaž Ambrožič
Komentarji
19

33. krog v angleški Premier League je bil zaradi polfinalov angleškega pokala okrnjen. Odigranih je bilo le sedem tekem. Na večini teh ni bilo presenečenj. Veliki derbi na Stamford Bridgeu pa je dobil Chelsea, ki je v značilnem in tudi pričakovanem slogu, premagal Manchester United.

Louis van Gaal
Louis van Gaal FOTO: Reuters
Nervozni Louis Van Gaal je na tiskovni konferenci po sobotnem spopadu prvega in tretjega na lestvici v novinarje pihal ogenj. Njegova prva ugotovitev je bila, da je Manchester United (spet!) prikazal najboljšo predstavo v sezoni, toda čudna naključja so, tudi po njegov, privedla do poraza gostov. Res je, da so vsi statistični kazalci po napeti tekmi pokazali močno v prid njegovega moštva, zato je Nizozemec še toliko bolj goreče žugal vsem trem kolegom, ki so ga prosili za pojasnilo, zakaj Manchester United, če je že igral tako odlično, ni uspel zadeti mreže. Že na začetku prvega polčasa je bi to skoraj uspelo kapetanu Wayneu Rooneyju, ki je s plasiranim strelom z levico žogo poslal mimo vrat, tako da je ta zadela le drog, ki za golom ohranja napeto mrežo. Od tam se je žoga nato odbila za domača vrata, tako da je res izgledalo, kot da je pristala v mreži. Gostujoči navijači so že slavili, prav enako pa tudi Unitedov vrata David DeGea. Ta je svojo zablodo spoznal trenutek po tem. DeGea bi lahko še pred odmorom prejel tudi rdeči karton, saj je z roko namerno žogo zaustavil, ko je že skočil iz svojega šestnajstmetrskega prostora.

V Angliji, kot tudi drugje, zagotovo še potekajo debate o tem, kako obrambno, konservativno in varno taktiko izbira trener Chelseaja Jose Mourihno. Toda prav v soboto je tudi eden od večnih kritikov Portugalčevega pristopa, nekdanji Liverpoolom as Jamie Redknapp zmago Londončanov pospremil z ugotovitvijo: "Če si kdo želi zabave, naj obišče cirkus. Mourinho mora prvenstvo mirno privesti do zmagovalnega konca. Zato ima tudi moštvo sestavljeno tako, da se bo po štirih letih naslov skoraj zanesljivo vrnil na Stamford Bridge." Tudi igralec tekme in edini strelec Eden Hazard mi je v pogovoru po tekmi potrdil, da je v Chelseajevi slačilnici vzdušje prešerno, toda še naprej velja, da je pomemben vsak trening in tudi vsaka tekma, vse do konca tekmovalnega koledarja. Hazard, ki bo v Angliji najverjetneje izbran za Igralca leta, je v zadnjih štirih tekmah dosegel dva zmagovalna in asistiral za dva zmagovalna gola.

Eden Hazard v družbi našega londonskega poročevalca Matjaža Ambrožiča.
Eden Hazard v družbi našega londonskega poročevalca Matjaža Ambrožiča. FOTO: Matjaž Ambrožič
Pet krogov pred koncem angleškega prvenstva si je z zmago na Selhurst Parku premierligaški status zelo verjetno zagotovil tudi West Bromwich. Ta je v zadnjih dveh obračunih doma neslavno izgubil. Vrnitev trenerja Tonyja Pulisa k lanskemu delodajalcu je prinesla zanimiv obračun. West Bromwich je imel izdelan načrt, hitro vodstvo pa mu je tega zelo olajšalo uresničiti. Niz štirih zaporednih zmag Crystal Palacea je dokočno prekinil izjemen zadetek vezista Craiga Gardnerja. To je bil silovit strel z razdalje. Gardner bi moral biti že v prvem delu izključen, saj je v skoku odrinil Wilfreda Zahaja, pri čemer leta visoke podaje sploh ni opazoval. Tesno zmago je doma proti boljšemu Southamptonu dosegel Stoke. Končalo se je pri 2:1. Zadetek za končni izid je zelo spretno zabil Charlie Adam.

Brezmadežna pa je bila nova, zdaj že tretja zaporedna zmaga Leicesterja, ki je doma potolkel Swansea. Leicester, pa čeprav smo ga marca že odpisali, se je zdaj uspel premakniti na 18. mesto. Ob tem, da je Leicester zdaj točkovno poravnan s Hullom, ki ta konec tedna ni nastopil, a vseeno ostaja 17. Pravzaprav moštvo Nigela Pearsona igra le za stopnjo bolje kot na začetku tega koledarskega leta, le da so njihovi napadi še malo bolj siloviti in zato tudi učinkoviti. Argentinec Leonardo Ulloa je zadel prvič po novoletnih praznikih, zmagoviti gola pa je dodal Andy King, ki je v mrežo preusmeril odbito žogo po dobri izvedbi prostega strela še enega Argentinca v vrstah Leicesterja Estebana Cambiassa. Leicester ima ob sorazmerno lažjem nizu prihodnjih nasprotnikov, izvzemši obračun proti Chelseaju, zdaj realne možnosti za obstanek. Ključno bo sobotno gostovanje Leicestera v Burnleyju, ki je po novem na začelju, ter nato tekma na zadnji prvenstveni dan proti QPR-ju, ki je ta čas predzadnji.

Alan Pardew
Alan Pardew FOTO: Reuters
Včeraj je Manchester City brez večjih naporov doma ugnal West Ham, medtem ko je Tottenham v gosteh s 1:3 odpravil Newcastle. Tekmo na angleškem severovzhodu protesta zaradi brezbrižnega upravljanja kluba s strani lastnika Mikea Ashleyja ni obiskalo več tisoč lastnikov letnih vstopnic. Spomnim, oktobra so navijači Newcastlea iz kluba vročično podili tedanjega stratega Alana Pardewa, nato je novembra lani Pardew, to je bilo po petih zaporednih zmagah Newcastlea, prejel naziv Trenerja meseca. Padew se je januarja preselil na klop Crystal Palacea. Zdaj, po šestih zaporednih porazih, pa je položaj okrog kluba ponovno zelo otožen in napet obenem.

34. krog bo prihajajočo nedeljo najbolj zaznamoval derbi na Emiratih, kjer se bosta pomerila londonska rivala in vodilna na lestvici Arsenal in Chelsea.

Pasica Premier League
Pasica Premier League FOTO:

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
21. 04. 2015 00.01
+6
Muri bo gladko osvojil premier league. Je mojster taktike in motivacije. Trenutno z naskokom najboljsi klubski trener na svetu ...
20times
20. 04. 2015 23.12
-2
1.Chelsea 2.Arsenal 3.Manchester united 4.City
rich1987
20. 04. 2015 20.51
+5
Chelsea!!!!!!!!!!
Boš?ek
20. 04. 2015 19.25
+6
Avtor članka očitno ne mara Uniteda. Zato piše tut tok glupo. Sicer pa js kot navijač uniteda mislim da so igrali dobro. vendar so si ustvarili premalo priložnosti. če držiš žogo v posesti, in si jo sam podajaš, ne moreš zmagat. Zato čestitke Chelsea-ju za zasluženo zmago
GlavniModerator
20. 04. 2015 17.23
-24
kdo sploh spremlja to ligo, prvak znan ze januara. angleski klubi so dobesedno kanonfutr evropskim klubom. Da ne omenjam da bodo ostal brez enega v ligi prvakov cez dve leti. Tolk o tem katera liga je najmocnejsa na svetu....
4Fabregas4
20. 04. 2015 18.44
+10
Kdo se sploh spremlja to ligo? HEHE Kolikor je meni znano je to najbolj gledana liga na svetu?
Salamandros
21. 04. 2015 10.56
Melita Mavsar
20. 04. 2015 17.09
+12
hazard je čarovnik, glede na slog igranja bi ga lahko enačili z messijem. zna odločit tekme ampak (!) mu nekaj manjka: in to so GOLI!!!! ko bo zadel vsaj 30 golov v sezoni potem se ga bo lahko postavilo res ob bok messija. na žalost je včasih premalo pogumen in sebičen. raje kot da bi streljal na gol, raje poda naprej, kar se včasih ne izide.... drugače pa igralec sezone, ki ima še velik rezerve in še več za pokazat!!! TOP OF THE LEAUGE!!!
CFC1
20. 04. 2015 16.18
+4
Prvo kot prvo moram povedati, da sem se prejšnje dni kar naspejal določenim komentarjem na to temo, zdaj si pa "Moj prijatelj" že res dolgočasen s nevem kje sploh videnimi 5 enajstmetrovkakimi. Hazard Hazard na tej tekmi tako kot že celotno letušno sezono, pravtako prejšnje sezone, res razred zase (neverjeten) in ga je užitek gledat. Taktično je Muo zopet dokazal, da še kako zna odigrati na rezultat, kar je za nas (Chelsea) zdaj najbolhj pomembno. Skratka za mene kar zanimiv derbi, z še enkrat več povedano, najboljšim igralcem lešušnje PL in Chelseaja na čelu (Hazardom).
CFC1
20. 04. 2015 16.19
+3
se v naprej opravičujem za kakšno slovnično napako preveč ...
bigdick19
20. 04. 2015 15.38
-15
zeh zeh premier liga
Man_of_Chelsea
20. 04. 2015 16.07
+10
nej ti razložim... angleški klubi imajo v sezoni več tekem kot ostale lige, zakaj? imajo en pokal več kot druge lige. Prav tako imajo sledeče ekipe najtežji razpored, so edina liga ki za božič in novo leto ne počivajo. Res je da so si zato sami krivi, a vseeno če primerjamo če kater angleški klub sluačjno pride do finala oziroma osvojitve vseh pokalov in kater klub iz npr. Španije... je razlika v številu odigranih tekem tm okol 10 :)
Felipao
20. 04. 2015 18.33
-2
No pretiravati pa ni potrebno. Saj klubi pokalnih tekem ne igrajo vsakič z isto postavo, ampak večinoma pošiljajo v igro rezerve.
Man_of_Chelsea
20. 04. 2015 15.19
+10
četudi igra je bila zdaleč od pričakovanega proti chelseju, je chelsea letos dokazu da so daleč pred vsemi v angliji, in da so jih tudi v ligi prvakov reševali (mogoče tudi arsenal). Res je, da so prvi del sezone igrali atomsko, napadalno, nobenega "bunkra", samo proti golu in da so sedaj vedno bolj zaprti, je še vedno dokaz da ekipa zna z igranjem "bunkra" priti do zmage. In kaj šteje v nogometu? Zmaga in nove 3 točke. Chelsea <3
4Fabregas4
20. 04. 2015 15.05
+5
Bravo modri :) Zdj pa sam še Arsenal na emiratih premagat pa bo :)
itRiP
20. 04. 2015 15.00
+8
Mourinho taktično daleč pred vsemi trenerji v Premier ligi.
TvojPrijatelj
20. 04. 2015 14.44
-18
Sodnik in slaba priprava LVGja svoje ekipe sta razlog za poraz proti Chelsea-ju. Ne morem verjet da petih enajsmetrovk ni sodil v korist MUja.
itRiP
20. 04. 2015 15.00
+16
Sodnik ni bil čisto nič kriv, kvečjemu bi moral izključiti De Geo, ki je igral z roko izven kazenskega prostora. Kar se pa tiče zadnje situacije na tekmi povsem zaslužen dosojeno simuliranje Herr
Melita Mavsar
20. 04. 2015 17.02
+4
PETIH 11METROVK NA TEJ TEKMI??? kaj si pa ti danes pokadil da take govoriš :)