Nogomet

Premier League: Presenečenje na skoraj vsaki tekmi

London, 22. 09. 2014 10.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
Matjaž Ambrožič
Komentarji
33

Izidi tekem v 5. krogu angleške Premier lige so bili prav neverjetni. Marsikateri dogodki na desetih tekmah, ki bo botrovali vsem tem rezultatskim presenečenjem, bi res lahko našli mesto v rubriki "saj ni res, pa je".

Frank Lampard
Frank Lampard FOTO: Reuters
Izenačujoči zadetek Franka Lamparda na derbiju med Manchester Cityjem in Chelseajem, tokrat za City, je lepo zaokrožil to bero. Derbi na Etihadu je bil odlična, intenzinva, skrajno borbena nogometna predstava. Domačini so bili zelo uspešni pri ustavljanju gostujočega golgeterja Diega Coste, tako da Chelsea v prvem počasu sploh ni zabeležil podaje v nasprotnikov kazenski prostor. Obenem pa so gostje, ki so svojo obrambo postavili precej globoko v svojem polju, tako zelo zgostili prostor pred svojim golom, da tudi napadi Manchester Cityja, pa najsi so ti potekali po bokih ali po srednini, aktualnim angleškim prvakom niso prinesli uspeha.
Sredi drugega dela je bil po manjšem incidentu ali prerivanju z Diegom Costom in prejetju drugega rumenega kartona izključen Pablo Zabaleta. Andre Schurrle je nato goste takoj povedel v vodstvo, pri čemer je bil to šele prvi od le dveh streov Chesleaja proti vratom Joea Harta na tekmi. Chelsea bi nato moral obdržavti vodstvo, a je za super dramatični zaključek poskrbela legenda Cheslea, ki je po podaji Jamesa Milnerja - ta je bil proglašen za najboljšega igralca tekme - zadel z zanj od nekdaj značilnega položaja. Lampard je bil po tekmi in po ovacijah tudi gostujočih navijačev vidno ganjen. Meddrugim so ti v brk domačinom peli "He won more than you" ali "On (Frank Lampad) je osvojil (Chelseajev igralec), več kot je vi/vaš klub".

Obupno slabo so igrali tudi igralci Tottenhama, ki so doma proti vsem pričakovanjem izgubili z West Bromwichem, ki v zadnjih treh tekma sploh ni dosegel gola. Pri gostih je prvič v od začetka igral nekdanji angleški reprezentančni branilec Joleon Lescott, ki je v Albion prestopil iz Manchester Cityja, in to se je še kako poznalo. West Brom je na White Hart Laneu tako zmagal prvič po tridesetih letih. Everton je proti Crystal Palaceu tako kot spomladi klonil z 2:3, pa čeprav poraza ni zaslužil. Gostje so en zadetek dosegli iz enajstmetrovke, drugega je z nerodnim posredovanjem ob predložku zakrivil domači vratar Tim Howard, tretjega pa iz odlično izvedenega protinapada. Vse ostalo, kar so prikazali Londončani, pa je bilo herojsko branjene svojega gola.

Radamel Falcao
Radamel Falcao FOTO: Reuters
Največje razočaranje kroga pa je gotovo igra v druge polčasu Manchester Uniteda na gostovanju pri Leicestru. Vodstvo 1:3 so gostje poceni zapravili, tako, da je bilo na koncu 5:3. Res je, da so drugi zadetek domačini dosegli po zelo sumljjivo dosojeni najstrožji kazni, saj je domači napadalec Jamie Vardy - še pred tremi sezonami je ta igral v amaterski ligi - naprej storil prekršek na gostujočim branilcem Rafaelom, nato pa izsilil povratni prekšek slednjega. Trener gostov Louis Van Gaal po tekmi ni kritiziral sodnikov, pač pa svoje može, ki so v ključnih trenutkih v obrambi delovali prav komično zmedeni.

West Ham je že v soboto z dobro igro, predvsem pa izjemnim začetkom premgala favorizirani Liverpool. Že v 9.minuti so West Hamovci vodili z 2:0. Ti so po petih odigranih tekmah v tem prvenstvu žele na 9.mestu po številu izvedenih dolgih podaj, medtem ko so v tej igralni prvini lani tudi tudi še prej tradicionalno vodili pred vsemi tekmeci. To pomeni le, da so z dobrimi okrepitvami prevzeli povsem drug slog igranja. Igralec tekme na Upton Parku je postal Kamerunec Alex Song, posojenec iz Barcelone. Zanimivo je, da je njegov stric Rigberto Song, pred petnajstimi leti nastopal tako za Liverpool kot tudi za West Ham. Vzdušje na tekmi, ki sem si jo ogledal v živo, je bilo ves čas zelo napeto. Navijači Liverpoola kot da so slutili poraz. Lani spomladi so z neustavljivim Luisom Suarezom na Upton Parku zmagali dokaj lahko, a tudi tedaj z nemalo nervoze. Zelo slabo je na sobotni tekmi nastopil kapetan Liverpoola Steven Gerrard, še slabše pa francoski centralni branilec Momadou Sakho, ki se je z nekaj posredovanju, predvsem tistimi z glavo, povsem osmešil in neposredno zakrivil tudi odločilni tretji zadetek West Hama, za nameček pa v skoku že v prvem delu poškodoval tudi soigralca Dejana Lovrena. To ni bilo prvič, da je Sakho leto z glavo trčil v kolega.

Razočarani Brendan Rodgers po tekmi proti West Ham Unitedu.
Razočarani Brendan Rodgers po tekmi proti West Ham Unitedu. FOTO: Matjaž Ambrožič
Queen's Park Rangers so dvakrat ujeli rezultatsko poblegli Stoke City, ki je bil spet zelo prepričljiv, ne dovolj za zmago. Najboljši pri domačih je bil Niko Kranjčar, ki je virtuozno zadel s prostega strela in postavil končni izid. Veliko se je pričakovalo od tekme med Swanseajem in Southamptonom, ki pa jo je zaznamovala grobost domačega napadalca Wilfreda Bonyja, reprezentanta Slonokoščene obale. Ta si je z zelo enim nepotrebnim body-chekom in kasnejšim nerodnim drsečim štartom nad Japoncem Mayo Yoshido prislužil izključitev, to pa so gostje deset minut pred koncem naposled le izkoristili. gol za goste je zabil Kenijec Victor Wanyama.
Arsenal je v pičlih 192 sekundah sredi prvega počasa s kar tremi zadetki opravil z domačo Aston Villo (v ekipi razsaja virus), s katero tudi sicer nima večjih težav, vsaj običajno je tako. V 37-ih tekmah Arsenala proti Aston Villi, na katerih je Londončane vodil trener Arsene Wenger, so ti le štirikrat izgubili, nazadnje v prvem krogu lasnkega prvenstva, in to celo na Emiratih.

Vzajemno sta se "po-asistirala" Mesut Ozil in Danny Welbeck, ki je tako dosegel svoj prvi zadetek v majici topničarjev. Še psoebej dobro je igral nemški reprezentant Ozil, ki je ob odsotnosti Alexiesa Sancheza imel več prostora in igral na položaju, ki je bil praktično enak tistemu, ki ga je Nemec zasedal, ko je pred dvemaletoma še uspešno branil barve madridskega Reala. Tokratna izključitev Sancheza iz ekipe je po ocenah nekaterih prav zdravilno vplivala na postavitev in izplen Arsenala, ki kot da ima vezistov tega tipa v moštvu dejansko preveč.

Aaron Ramsey
Aaron Ramsey FOTO: Reuters

Šele ob koncu srečanja izborjen remi v Newcastleu, kjer je gostoval Hull, je bila vsaj delna tolažba za domače navijače, ki že nekaj tednov besno zahtevajo odstop trenerja Alana Pardewa. Po spektakularnih zadetkih Nikice Jelavića in Mohameda Diameja za goste, je v drugem delu dva gola zabil rezervist, senegalski napadalec Papiss Cisse.
Zadnji na tabeli angleške Premier lige ostaja Newcastle, Manchester United je trenutno šele 12., Manchestr City 6., Arsenal se je z edino zmago med tistimi bolj znanimi klubi v tem divjem 5. krogu povzpel na 4., Aston Villa in Southampton sta z desetimi osvojenimi točkami na 3. in 2. lestvični poziciji. Na vrhu pa, zdaj ne več s stoodstonim iztržkom, ostaja Chelsea.

www.ambrofuzbal.co.uk

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (33)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SURIN13
22. 09. 2014 19.06
+0
Vsaka čast sodniku (Leichester-Manchester United) res bravo !!!!
meskic
22. 09. 2014 18.49
-4
Navijaci EPL in s tem vasim hvalisanjem kako je EPL najboljsa liga na svetu, enostavno ne veste kaj govorite. O kaksnih 5 ali 6 ekipah, ki se borijo za naslov pa govorite vecino casa???? Arsenal, Liverpol in po novem Man Utd letos ne bodo nikakor konkurenti za naslov EPL. Tudi v EP se vsako leto borita samo dve ekipi za naslov. Lani sta to bila Man City in Liverpool, predlani pa oba kluba iz Manchestera. Letos se bosta borila za naslov samo Chelsea in Man City.
BlackTiger88
22. 09. 2014 18.55
+2
Arsenal ima možnosti, samo če bo Ozil igral na tisti "pravi" poziciji zanj. Sicer se pa kmalu spet vrne Theo Walcott tako da bo še pestro
meskic
22. 09. 2014 19.01
-5
Že od leta 2004 Arsenal ima moznosti pa smo videli kako jih ima. Liverpool je lani zapravil veliko moznost, Letos so z okrepitvami v napadu in obrambi cist sfalili. Gerrard razen streljanja 11-metrovk, nic vec ne zna. Od tekme proti Chelsea (2-0) v lanski sezoni igra vse slabse in slabse, a Brendan ga nikakor noce posaditi na klop. Man Utd je letos tudi odpadel za naslov.
lovesosa
22. 09. 2014 19.09
+3
gerrard bi mogel wingerja igrat ne pa da ga tam na zadnjem veznem razni albornahorji celo tekmo zapirajo. Včasih smo na veznemu imeli macherana ki je resno bil dober v svojem poslu preden ga je pep prelevil v povprečnega šroparja, ampak že lani nismo rabl zadnjega v nevem zakaj letos,
BlackTiger88
23. 09. 2014 19.46
torress
22. 09. 2014 15.57
+18
evoga to pa je bil članek kot se spodobi. zakaj ostali niso taki?
Lion power
22. 09. 2014 17.42
+5
Ker je pisec Matjaž Ambrožič. Študentje na 24ur katere majo zaposlene so zmožni napisat samo LOL,OMG in ostale mladostniške fraze
bala sena
22. 09. 2014 18.20
-1
lovesosa
22. 09. 2014 18.37
+1
to je povzetek rezultatov, ki jih že vemo, pejt na članek o lampardu pogledat če te zanima realnost
lovesosa
22. 09. 2014 14.47
+1
In pol prbijajo eni da je španska liga bolša. Sicer pa me za liverpool ne skrbi. Ker mamo igro, mamo igralcesam ne odpre se, res pa da je obramba na nizkem nivoju
bala sena
22. 09. 2014 18.22
+3
na mednarodni ravni so španski klubi boljši,en tottenham še partizana ne more premagat!
meskic
22. 09. 2014 18.32
-1
Itak, da je La liga kakovostnejsa liga od EPL. Tisti, ki pravijo, da se v Angliji bori za nasov 5 ali 6 ekip, govori neresnico. Letos sta samo dva kluba, ki se bosta borila za naslov EPL in sicer Chelse ter Man City. Liverpool, Arsenal, Man Utd, gotovo ne bodo konkurenti za naslov EPL.
Ka pa mislis
22. 09. 2014 18.40
+2
Daj vsaj en dokaz da so ang klubi boljsi od spa?
BlackTiger88
22. 09. 2014 18.57
Ker kot vidiš lahko majhen klub in amaterski igralec zaigrajo enakovredno ali celo boljše proti velikim, bogatim klubom
ros4
22. 09. 2014 14.20
+9
city mi cel deluje kot da so vsi samo zaradi denarja tam, navijaci celo tekmo tiho, stadion njihov mi deluje kot brez duše. prav da so peli da je lampard osvojil vec kot city v vsej njihovi zgodovini!
kadabra
22. 09. 2014 14.09
+13
zato je PL daleč najboljša liga na svetu. ker je konkurenca tako močna da lahko vsaka ekipa premaga vsako ekipo!
Ka pa mislis
22. 09. 2014 18.42
+1
Js pa recem da so vsi tako slabi da lahko vsakvzgubi od vsakega
BlackTiger88
22. 09. 2014 18.57
+2
kameltrajbar
22. 09. 2014 13.49
+8
..nori rezultati....:)))
Day Tripper
22. 09. 2014 13.43
+11
Angleska liga je najbolj atraktivna, ker so ekipe s spodnjega dela lestvice povprecno gledano bolj kvalitetne in tudi vec investirajo v nove igralce kot npr. v La Ligi ali Bundesligi (ceprav se slednja priblizuje EPLju). Tako, da unbeaten run celotno sezono je skoraj nemogoc, to kar je uspelo Arsenalu dvomim, da bo uspelo katerikoli ekipi v prihodnosti.
Ka pa mislis
22. 09. 2014 18.43
-2
Financno zadnji klub v ang, bi bil v spaniji 6. Eto zakaj
ghee
22. 09. 2014 12.59
-9
najbolsa rezultata sta od manchestra utd. in loserpoola :D
macek_garfield
22. 09. 2014 11.56
+5
... seveda je vse res ... vprasajte malo v indoneziji ... kako so padale stave ...
mmickica
22. 09. 2014 11.15
+10
Zares je angleška liga letos skrajno nepredvidljiva! Od Chelsa sem pričakovala vse tri točke, še posebej po tem, ko so ostali z igralcem več, pa se je obrnilo ravno v nasprotno smer. Od Arsenala nisem pričakovala zmage, glede na to, da je AV do zdaj prav blestela, kaj pa dela Man.Utd., pa je že itak za rubriko "saj ni res, pa je"! Zanimivo v glavnem!
ILoveGaming
22. 09. 2014 11.01
+19
Nimaš kaj zato pa je Premier liga najbolša na svetu. Toliko neverjetnih zgodb in rezultatov. Enostavno samo gledaš in rečeš "wau nemorem verjet". Enostavno je toliko boljša od drugih ker usaka ekipa igra 150% pa tudi če zaostaja 2:0, 3:1 se ne predajo....fenomenalno.
Sigis
22. 09. 2014 11.32
+9
Ali pa Real ki odpihne eno ekipo z 8-2 ;) v PL tega ni, ekipe so preveč kvalitetne
Tofi 1899
22. 09. 2014 11.40
-7
Manchester:Arsenal ? 8:2 ? ne si delat bruke...
woche
22. 09. 2014 11.42
+3
Tofi1899 to je bila le ena tekma kjer je Unitedu šlo vse Arsenalu pa nič.
abeceda1987
22. 09. 2014 12.58
+1
Saj tudi Real ne zbije vsako tekmo nekoga z 8:2...
Ka pa mislis
22. 09. 2014 18.45
+2
Kk je najboljsa, ce bilbao sola united v svojih najboljsih letih, a atm ubije chelsea...da dva velikana ne omenjam. Totenh naj raje razpadajoci partizan zmaga
BlackTiger88
22. 09. 2014 18.58
No no ne pozabimo lanskih porazov Arsenala in Tottenhama
Sigis
22. 09. 2014 10.23
+23
Najbolj nepredvidljiva liga od teh najbolj gledanih in najmočnejših, vsak lahko premaga vsakogar. Od 10 tekem sem ta krog pravilno napovedal rezultat samo pri eni, pa še to sem zadel tekmo Newcastle - Hull haha.