Nogomet

Premier League: Razlika je spet samo tri točke

London, 08. 12. 2014 08.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Matjaž Ambrožič
Komentarji
12

Vodilni Chelsea je prvič izgubil, Manchester City je vsaj za teden izgubil svojega najboljšega moža, Arsenal je spet izgubil, Liverpool pa tudi ni zmagal. Vseeno pa ne drži, da po 15. krogu angleške Premier League prav nihče ni dobre volje, seveda ne.

Nadaljevanka, ki bi ji bilo lahko naslov "Mourinhov strah pred Newcastlom" je dobila novo epizodo. Chelsea ima s Srakami iz Nerwcastlea že pregovorno težave, pa najsi sledimo zgodovinski niz obračunov med moštvoma v Premier ligi ali pa še v obeh angleških pokalnih tekmovanjih. Sobotni poraz vodilne ekipe prvenstva na stadionu St.James's Park pa ne pomeni samo, da moštvo Joseja Mourinha v Newcaslteu še vedno ni uspelo zmagati. Zdi se, da je Chelsea malenkost utrujen, saj njegove predstave v zadnjih dveh tednih niso bile kaj prida šampionske. Razen seveda tiste v Ligi prvakov na gostovanju pri nemškem Schalkeju.

Alan Pardew je skoval dobro taktiko za Chelsea.
Alan Pardew je skoval dobro taktiko za Chelsea. FOTO: Reuters
Vsega tega so se še kako dobro zavedali navijači Manchester Cityja, ki so takoj po koncu prve tekme kroga navdušeno pričakovali gladko zmago svojega moštva in veselje, da se bomo po novem pogovarjali o le še treh točkah Cityjevega zaostanka za Londončani. Manchester City je Everton premagal, a z ne posebej lepim nastopom. Razlika na tabeli je zdaj res samo tri točke. Toda že v prvih minutah srečanja na Etihadu se je poškodoval Cityjev prvi strelec Sergio Agüero, ki bo odsoten tudi na sredini odločilni tekmi v Rimu. Le zmaga proti Romi bi Manchester City ohranila med evropsko elito. Prvi Cityju sta poškodovana tudi kapetan in steber obrambe Vincent Kompany in najboljši vezist David Silva. Na tekmi v Rimu zaradi kazni ne bo smel nastopiti niti Yaya Toure, ki je bil - z uspešnim strelom z bele točke - v soboto edini strelec na tekmi proti Evertonu. Z lepo obrambo strela Romeluja Lukakuja se je pri aktualnih angleških prvakih izkazal tudi vratar Joe Hart.

Arsene Wenger je za nov poraz svoje ekipe, tokrat v Stokeu, razlago našel v "premehki" obrambi. Ta je spet pokazala slabosti. Počasnost je le eden od problemov, ki jo pestijo. Po dve nastopih je zdaj ponovno živa razprava o tem, ali Alzačan klub zares vodi naprej, ali se že pogovarjamo le o stagnaciji; ali je Wenger res tisti edini, ki lahko Arsenal še kakdar koli popelje do naslova prvaka, in ali je njegova sedanja ekipa sploh še sposobna ujeti vlak za Ligo prvakov za prihodnjo sezono. Najbrž je, ugotavlja večina angleških komentatorjev. Ob tem pa ciniki dodajajo, da samo zato, ker sta Liverpool in Tottenham v letošnje prvenstvo vstopila še bolj zbegana in rezultatsko nedosledna. Pred šestouvrščenim Arsnealom sta zdaj na tabeli peti in četrti Manchester United in Southampton, medtem ko je West Ham kar tretji.

Sergio Agüero je poškodovan.
Sergio Agüero je poškodovan. FOTO: Reuters
Dva lepa in podobna si strela z glavo Andyja Carrolla sta Hammerjem zagotovila zmago nad Swanseajem, ki jo je v izdihljajih tekme z bombo iz bližine - žogo podano iz globine si je nastavil v blago-Ibrahimovičem slogu - potrdil še Diafra Sakho. Trener West Hama Sam Allardyce ima zdaj po pravem povratku dolgo poškodovanega staro-šolsko izurjenega srednjega napadalca Carrolla le še sladke skrbi okrog tega, kdo bo uvrščen v njegovo prvo enajsterico. Swansea je sicer z zadetkom Wilfreda Bonyja povedel prvi, a nato popustil, pri čemer je bil v 71.minuti zaradi prekrška nad Sahkom izključen tudi njihov vratar Lukasz Fabianski. Morda je bila odločitev sodnika Chrisa Foya celo prestroga. Ko se omenja reprezentanta Slonokoščene obale Wilfireda Bonyja, zelo pogosto nanese na Liverpool, ki bi učinkovitega napadalca (od avgusta je v prvenstvu dosegel že sedem zadetkov) med poletnim prestopnim rokom moral zvabiti v svoje vrste, a ga ni. Uprava Liverpoola se je raje odločila za Maria Balotellija, ki je minuli teden zaznamoval z novim žaljivim izpadom, tokrat z objavo na Instagramu. Kljub razmišljanjem o tem, da neprimernega vedenja italijanskega zvezdnika najbrž nikoli ne bo konec, Balotelli s strani Angleške nogometne zveze, ki je primer že preiskala, ne bo kaznovan s prepovedjo nastopanja, marveč le z opominom in morda denarno kaznijo.

Liverpool je doma proti Sunderlandu le remiziral brez zadetkov. Golgeterska statistika Liverpoolčanov v zadnjih petih tednih je: sedem golov na sedmih tekmah. Balotelli v soboto ni bil niti med rezervisti, kapetan Steven Gerrard pa je v igro vstopil šele v 67.minuti. Če želi Liverpool tudi spomladi še nastopati v Ligi prvakov mora jutri doma premagati švicarskega prvaka Basel. QPR je premagal Burnley, ki bi skoraj povedel prvi, a je strel Georgea Boyda že v prvem delu zadel le vratnico. Za domače, ki so zdaj na lestvici četrti od zadaj, sta zadetka dosegla Leroy Fer in Charlie Austin. Slednji je bil zaradi dveh rumenih kartonov pod tuš poslan že četrt ure pred koncem srečanja.

Sam Allardyce blesti z West Hamom.
Sam Allardyce blesti z West Hamom. FOTO: Reuters
Na 18. mestu, to je le pred Leicesterom in Burnleyjem je po novem Hull, ki sicer ni izgubil (drugič zapored po poprejšnjih štirih porazih), saj je v še enem srečanju, ki se je končal brez zadetkov točko izmaknil na gostovanju pri West Bromu. Škot Graham Dorrens je imel lepo priložnost domačine povesti v vodstvo že v prvem delu, a je njegov strel z bele točke levje ubranil gostujoči vratar, tudi Škot Allan McGreogor. V predzadnjem obračunu 15.kroga je na Villa Parku gostoval Leicester. Gostje so po napaki domačega vratarja Brada Guzana povedli že zgodaj, boljšo igro Aston Ville pa sta zaznamovala zadetka Cierana Clarka le tri minute po vodstvu gostov in tisti škotskega reprezentančnega branilca Alana Huttona dvajset minut pred koncem. Poslednjeuvrščeni Leicester je v zadnjih desetih prvenstvenih nastopih remiziral le dvakrat. V Angliji se vsak čas pričakuje odstrel kakega trenerja. Najbrž bi se to že zgodilo, če bi katero od moštev, ki so lani nastopala v Championshipu, z boljšo formo in večjo točkovno zbirko na dno potisnilo kakega od klubov z večjimi ambicijami. Če torej ne še decembra, pa bosta Leicester ali pa Burnley iz težav poskušala rešiti nova stratega pač januarja.

Pasica Premier League
Pasica Premier League FOTO:

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kadabra
08. 12. 2014 15.52
+14
tole je pa enostavno premier liga! najboljša, najmočnejša in najbolj izenačena liga na svetu!
Iztok Erjavec
08. 12. 2014 19.33
-6
Ne najboljsa pa najmocnejsa ni je pa najbolj izenacena ampak to ne pomeni da je najmocnejsa
SAF1
09. 12. 2014 15.00
+1
Najboljša je, MUFC komaj premagal southampton, Southampton ki ga prejšnjo sezono ni bilo videti blizu TOP 5.
LeonidasPapadopoulos
08. 12. 2014 14.42
+10
To,kar pa West Ham dela to sezono je presenetljivo še celo City in Newcastle so premagali,zame najbolj presenetljiva ekipa te sezone. RESPECT!
Sasda Sadas
08. 12. 2014 15.45
+11
Jap in southampton prav tako .... Prodali so kao "nosilce" igre pa so se zmerja bili 3 ...
LeonidasPapadopoulos
08. 12. 2014 15.55
+5
Southampton je imel lažje tekme kot West Ham,kaj se palite vsi na Southampton če pa zgubljajo vsako tekmo, ko je malo težji nasprotnik.
SAF1
08. 12. 2014 10.50
-5
Spet? Zadnjič ni bilo članka ko niso vse tekme odigrali, danes je še obračun med MUFC in Southamptonom in vi amaterji ste že napisali članek. Sej se vidi da urednik sovraži MUFC. upam da MUFC zmaga in da urednik obžaluje vse svoje neumnosti. Neprofesionalno in tega urednika je treba čimprej zamenjati.
User656645
08. 12. 2014 14.22
+19
haha sovraži? tale urednik pomoje sploh neve za utd kaj šele da bi ga sovražil.... itak uredniki na 24ur ne vidjo dle od barce reala messija pa ronalda pa še to je skopiran
SAF1
09. 12. 2014 15.01
+1
Jah no, glede na to sem prepričan da sovraži MUFC, drugače se pa strinjam s tabo glede Barce in kar si še vsega napisal.
Sasda Sadas
08. 12. 2014 09.03
+1
Hvala za clanek novinar ... Aja pa west ham je 3 samo zato ker danes sledi obračun manchester-southampton .... Kar pomeni da se bo eden od niju prebil na 3 mesto...
Brcavrit
08. 12. 2014 09.32
+11
Kok si ti pameten! Uaaaaaaaaa.....škoda ker te ne poznam, bi se hvalil s tem!
jurci275
08. 12. 2014 09.01
+18
zanimiva bo borba..... za četrto mesto...