Nogomet

Premier League: Wengerjeva humorna trigonometrija

London, 06. 10. 2014 12.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Matjaž Ambrožič
Komentarji
10

V sedmem krogu angleške Premier League je bilo kar vseh deset tekem zelo dobrih. A kot se rado zgodi, so nogometne strani v angleških časnikih namenjene predvsem lahko-petelinjenju med Arsenom Wengerjem in Josejem Mourihnom na derbiju največjih londonskih rivalov Chelseaja in Arsenala.

Arsene Wenger in Jose Mourinho
Arsene Wenger in Jose Mourinho FOTO: Reuters

Tekma na Stamford Bridgeu bi bila lahko označena celo kot manj zanimiva med vsemi minuli konec tedna. Prav nihče ni napovedoval uspeha Arsenalu, pa čeprav je ta med tednom v Ligi prvakov na domači zelenici veličastno porazil turški Galatasaray, medtem ko je Chelsea gostoval v Lizboni in zmagal z minimalno prednostjo. Začetek tekme, ki je bil zaradi incidenta s pirotehniko - to so na stadion nerodno tihotapili gostujoči navijači - celo predstavljen za četrt ure, je nakazal, da se je Arsenal prišel branit in; če ne drugega so topniki prišli na popravilo slabega vtisa, ki so ga pridelal marca, ko so proti Bluesu izgubil s 6:0. Debata o možnih izključitvah zaradi grobosti Garyja Cahilla, in v nadaljevanju tudi za arsenalova branilca Caluma Chambersa in Laurenta Koscielyja (pa najbrž še koga) niti ni bila posebej relevantna. Še posebej ne zato, ker je bilo domačinom naročeno, da naj najmanj ljube goste pričakajo in napadejo v slogu - če ne po žogi, pa pač po nogi.

In Arsene Wenger je nasedel. Za nekaj trenutkov je kri res zavrela. Incident, kot sem ga opazoval s kakih 15-ih metrov, pa je bil v resnici zelo komičen. Wenger, po poklicu inženir, je po tekmi smeje razlagala: "Šel sem od točke A k točki B. Nekdo mi je prekrižal pot, in to zelo negostoljubno. Reagiral sem. A to ni bilo nič kaj takega. Točka B je bil poškodovani Alexis Sanchez." Mourihno je le zamahoval z roko in nas novinarje rotil, naj pozabimo na pripetljaj, ki ni skoraj ni vreden omembe ter potrdil, da v tunelu pod stadionom Wengerja po tekmi ni srečal. Tudi športno rokovala se nista. Wenger je priznal, da je bil Chelsea močnejši in da sta tekmo odločila neumoren Chelseajev dribler Eden Hazard in Diego Costa, ki sta bila tudi strelca. Edini mehkejšega srca po tekmi je bil Cesc Fabregas, nekdanji as Arsenala, ki je priznal, da je šele zdaj ugotovil, kako težko je igrati proti tehnično brezhibnim in hitrim topničarjem.

Radamel Falcao
Radamel Falcao FOTO: Reuters
Manchester United je z vratolomnimi obrambami vratarja Davida De Geae uspel svojemu moštvu rešiti zmago v obračunu proti Evertonu. Trener Louis Van Gaal je bil znova razočaran nad predstavo svoje ekipe v drugem polčasu, ki ni ohranila, kot je ponavljala, "prave formacije". Everton je z eno samo zmago in tremi porazi zdaj komaj še na 17. mestu, kar je zelo proti pričakovanjem. Vse več kritik leti tudi na Romelua Lukakuja, ki v zadnjih tednih strelsko ni razpoložen.

Val kritik v današnjih komentarjih leti tudi na novo medlo predstavo Queen's Park Rangersov, ki so na Uprotn Parku v mini-londonskem derbiju gladko izgubili proti West Hamu. Igralci trenerja Harryja Redknapppa se ne trudijo, ne borijo, skratka, nič ni z njimi. Nasprotno pa West Ham vsak teden bolj objema renesančna vročica - ekipa trenerja Sama Allardycea je močno prenovljena in bistveno boljša kot v zadnjih nekaj sezonah. Podoben obraz po novem kaže tudi Hull, ki je bil avgusta deležen izdatne kadrovske prenove, a se sadovi kažejo šele zdaj. Hull City je že v soboto skoraj rutinsko odpravil Crystal Palace. Naoljeno partnerstvo med Tottenhamovima vezistoma Christianom Eriksenom in Erikom Lamelo je botrovala minimalni zmagi nad Southamptonom. Gostje so ob koncu zapravili vsaj dve čisti priložnosti za izenačenje.

Burnely je na gostovanju pri lanskih kolegih iz Championshipa ali 2. angleške nogometne lige Leicesteru z veliko mero navdiha uspel rešiti točko, podobno navdušujoče pa rezultat spet lovili in naposled tudi uspeli ujeti igralci Newcastlea, ki se z zahtevnega gostovanja vračajo z zasluženo točko. Liverpool je bil že v soboto soliden, vseeno pa je preveč napak, še zlasti med vezisti, komaj lahko potrdilo nizko zmago nad West Bromwichem. Ta po nekakšni tremi na začetku prvenstva, zdaj dobiva bolj robustno podobo in znak resnega in tudi nevarnega tekmeca.

Kun Aguero
Kun Aguero FOTO: Reuters
V soboto je bil zanimiv tudi obračun med Aston Villo in Manchester Cityjem. Gostje so v drugem delu le zlomili borbene domačine. Prvi gol je dosegel Yaya Toure, ki se je tako, kot vse kaže, prebudil iz dremeža, ki ga je spremljal tudi na zadnjih tekmah v Ligi prvakov. Zmagovalni zadetek je v svojem značilnem stilu zabil še Kun Aguero. Z zmago Manchester Cityja se na lestvici počasi že oblikuje krožek moštev, ki bodo v ospredju vse do konca letošnjega prvenstva. Še več. Aston Villa zdaj na 10.mestu z desetimi točami ter pred njo Liverpool, Arsenal in presenetljivo tudi West Ham imajo še dovolj časa, pa tudi tekmovalnega potenciala, da prehitijo trenutno šesti Tottenham ter Swansea in Manchester United, ki sta prav tako z 11-imi zbranimi točkami pred Spursi. ManUnited je res že na 4.mestu. Tretjeuvrščeni Southampton bo, vse kaže na to, tudi v prihodnjih mesecih še kar naprej nosil značko kot najsvetlejše presenečenje sezone, medtem ko sta za maratonskih finalni finiš v resnici že pripravljena prav Manchester City in vodilni Chelsea.
Pasica Premier League
Pasica Premier League FOTO:

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Symbolic
06. 10. 2014 21.07
Mogoče ima kdo kakšno info o Courtois-ju? Krvavitev zaradi razbite arkade je še kar pogosta na tekmah... krvavitev pa iz ušes zna biti precej nevarna zadeva... Škoda... Upajmo, da ni nič nevarnega...
Lion power
06. 10. 2014 21.14
Ni nič hujšega, le lažji pretres možganov. Je že se priključil reprezentanci.
Symbolic
06. 10. 2014 21.29
Oh...fajn, če lahko tako rečem... Hvala za info!
lightning
06. 10. 2014 19.29
+0
specialist za neuspehe se je malo sprehodil do The Special One-a. ni pa imel j.a.j.č.k. da bi mu po tekmi čestital...revček
Symbolic
06. 10. 2014 18.48
+6
Sorry, če mi kdo razloži: kje je trigonometrija med dvema točkama (Wenger pravi, da je šel od točke "A" do točke "B")? Za koga je odsek premice "trigonometrija"? Za Wengerja ali novinarja?
lightning
06. 10. 2014 19.23
+2
lovesosa
06. 10. 2014 17.34
+3
namest da pišete kdo podalšuje pogodbe pa kdo bi rad ustov kje pište članke ko se tekme končajo ne pa 3 dni po tem. Z špansko ligo vm ni težko
ECantona
06. 10. 2014 16.22
+2
waha... Članek poln emocij! Kaj pop tv na novo zaposluje? Drugače pa če se že igrate medijsko hišo z informativnim programom vam svetujem, da delate 24/7. Namreč dan frej si lahko vzame samo Vsemogočni, svet pač ne.
zriki
06. 10. 2014 17.22
Lion power
06. 10. 2014 13.05
+10
Wenger se mora najprej začet zanimati za svojo ekipo, ne pa da mu je vse ostalo krivo. Daleč od tega da bi bila slaba, a njegove zamisli jo prikazuejo tako. Igra Arsenala že več kot 15 let sloni na hitrih podajah in kontrah in vsaka pametna ekipa igra proti njim moški nogomet, na meji prekrška. In dokler ne bo znal prilagodit taktike temu ne bo nobenega uspeha proti večjim. Ok dobiti manj kot 6 golov mu je ratal, to je pa tudi vse. Včeraj De Geajo nebi premagal niti Ronaldo in Messi. Kaj vse je snel jim z golove črte je bilo fenomenalno opazovat.