Nogomet

Giroud prestopil v vrste mestnega tekmeca, topničarji premamili Özila z rekordno tedensko plačo

London, 31. 01. 2018 17.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nekdanji napadalec topničarjev Olivier Giroud se seli na JZ Londona, k trenutno tretjeuvrščenemu Chelseaju. Francoz je že pred časom izrazil željo po odhodu iz Arsenala, v luči prihajajočega svetovnega prvenstva pa so se na Emirates stadionu odločili, da mu to tudi omogočijo. Zato pa jim je uspelo v svojih vrstah obdržati Mesuta Özila, ki naj bi z novo pogodbo postal najbolje plačan igralec v zgodovini kluba.

Francoski reprezentant Olivier Giroud se s severnega Londona seli v jugozahodni predel britanske prestolnice. Francoz, ki že vse od leta 2012 brani barve Arsenala se poslavlja od topničarjev, naslednjih osemnajst mesecev bo nosil dres mestnega rivala Chelseaja. Modri bodo zanj odšteli dobrih 18 milijonov evrov.

Olivier Giroud
Olivier Giroud FOTO: AP

Napadalec Chelseaja Michy Batshuayi odhaja na posojo v dortmundsko Borussio.

"Vsak dan razmišljam o svetovnem prvenstvu. Ko grem na zelenico se želim kar se da najbolj izkazati, saj želim nastopiti na prvenstvu v Rusiji," je pred mesecem dni povedal Giroud, ki v Arsenalu ni dobil zadosti priložnosti, zato je že v poletnem prestopnem roku izrazil željo po prestopu. 

Özil ostaja v Arsenalu vse do 2021
Topničarji so se takoj po prihodu Pierra-Emericka Aubameyanga dogovorili za podaljšanje sodelovanja z nemškim reprezentantom Mesutom Özilom. Nemec bo tako na stadionu Emirates ostal vse do 2021, zaradi česar pa bodo pri Arsenalu morali seči globoko v žep. Z novo pogodbo naj bi nogometašu namreč pripadla tedenska plača v višini 400.000 evrov, s čimer bo Özil, če gre verjeti angleškim medijem, postal najbolje plačani igralec te ekipe v zgodovini. 

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.