Nogomet

VIDEO: Perez: Rad bi se zahvalil Joseju Mourinhu!

Madrid, 20. 05. 2013 18.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsednik španskega nogometnega velikana Real Madrida Florentino Perez je na izredni novinarski konferenci sporočil, da Jose Mourinho po treh sezonah, po koncu letošnje sezone, zapušča Santiago Bernabeu.

Potem ko so nogometaši Real Madrida zapravili še zadnjo priložnost za osvojitev kakšne lovorike – v finalu kraljevega pokala jih je z 2:1 ugnal Atletico Madrid – je predsednik galaktikov Florentino Perez sklical izredno novinarsko konferenco. Svetovni mediji so namreč Carla Ancelottija že 'imenovali' za novega trenerja galaktikov, Italijan je priznal, da je ponudbo prejel, Portugalec Mourinho pa si je s svojim obnašanjem in predvsem rezultatsko skromnim izplenom v tekmovalnem letu 2012/13 prislužil velik minus tudi pri navijačih kraljevega kluba.

Florentino Perez
Florentino Perez FOTO: Reuters
Perez je na novinarski konferenci potrdil, da Jose Mourinho po koncu letošnje sezone zapušča Santiago Bernabeu. "Vodstvo kluba in trener verjamemo, da je napočil pravi trenutek, da končamo naše sodelovanje. Radi bi se zahvalil Joseju Mourinhu za trdo delo v zadnjih treh sezonah. Moštvo je v zadnjih treh sezonah močno napredovalo. Rad bi mu zaželel vse najboljše na nadaljnji trenerski poti," je uvodoma dejal Perez in se dotaknil tudi njegovega naslednika: "O njegovem nasledniku se še nismo pogovarjali z nikomer.

The Special One se je iz Milana v Madrid preselil leta 2010, a ni izpolnil apetitov navijačev, saj je osvojil 'le' tri lovorike. Osvojil je državni naslov, postal pokalni prvak, enkrat pa je z galaktiki osvojil španski superpokal.

Nazaj v London?
Bržkone so s podobnim navdušenjem kot navijači galaktikov novico o sporazumni prekinitvi sodelovanja sprejeli navijači londonskega Chelseaja. Mourinho, ki je pravzaprav edini kandidat za mesto menedžerja kluba, bo imel tako v kratkem povsem proste roke, kot vse kaže, pa se bo lahko v angleško prestolnico preselil brez odškodnine.

Jose Mourinho
Jose Mourinho FOTO: Reuters

Na Casillasov rojstni dan ...
Vodstvo kluba je izredno novinarsko konferenco sklicalo na dan, ko 32. rojstni dan praznuje legenda kluba, vratar Iker Casillas, ki si vse od poškodbe ni več priboril mesta vratarja številka 1. Mourinho je namreč na gol postavil novinca Diega Lopeza, ki je po njegovem prepričanju povsem zasenčil ljubljenca navijačev belega baleta.

PSG-jev NE galaktikom
"Naš direktor je govoril s predstavniki Paris Saint Germaina in povprašal, ali se Carlu Ancelottiju izteka pogodba. Rekli so nam NE,“ je dodal Perez, a dejstvo je, da nogometni gospodje takšnega formata ne bodo prehitevali dogodkov. Najverjetneje bodo najprej sedli za mizo skupaj s športnim direktorjem kluba Leonardom in lastnikom francoskih prvakov Nasserjem Al-Khelaifijem, nato pa se bodo začeli pogajati o ceni italijanskega stratega. Bržkone bo veliko odvisno od tega, koga bo Leonardu uspelo najti v tako kratkem času. Dejstvo je, da je želja praktično vsakega velikega trenerja nekega dne sesti na klop galaktikov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (497)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

yyyeb
21. 05. 2013 17.41
-1
realov trn v peti niso trenerji ampak zadnja leta premočna barcelona. dokler ta ekipa barce ne razpade bo tako tudi ostalo.
Hammurabi
21. 05. 2013 18.05
+0
mormnekipisat
22. 05. 2013 00.33
+2
Jp, Barsa jih je izlocila iz LP in v finalu KP.. Pa se na zadnih par medsebojnih obracunih so jih cist ubil ...
CallMeFOOL
21. 05. 2013 16.26
+1
zdej se bo pa barci slabo pislato če je Mourinho bil tak slab
Hammurabi
21. 05. 2013 16.57
+0
ilovemilka
21. 05. 2013 16.16
+1
pol pa naj gre....Mou hvala za dobre rezultate in lovorike....bomo vidli kdo bi prisel.....hala Madrid
Hammurabi
21. 05. 2013 16.08
+4
Trenerji, ki jih je Perez zamenjal od leta 2000: Vicente Del Bosque, Carlos Queiroz, José Antonio Camacho, Mariano García Remón, Wanderley Luxemburgo, Juan Ramón López Caro, Manuel Pellegrini in José Mourinho. Osem trenerjev. Morda pa se je za vprašati, kaj počne Perez. Ali veste, da so lastniki Reala tako kot pri Barceloni sociji, člani kluba ? Ali veste, da je od leta 2000 v Barceloni prišlo do štirih volitev, na katerih so bili zamenjani trije predsedniki kluba ? Laporta, precej uspešen, je moral iti, čeprav je pripeljal Ronaldinha in Messija. V realu pa medtem kraljuje Perez, ki si je kupil mesto predsednika, 16. junija so nove volitve in stavim, da bo tudi te kupil in si za 4 leta podaljšal mandat. Medtem pa Real tone in tone in tone...
ilovemilka
21. 05. 2013 16.16
-2
Hammurabi
21. 05. 2013 18.04
+1
mark54
21. 05. 2013 15.31
+5
Ma ni sporen ne casiljas ne igralci ki so mu obrnili hrbet. Sam si je zapečatil usodo ker ni fer človek. Tu je problem. nekateri ki ga hvalite in se mu zahvaljujete si malo poglejte kako je sestavljal ekipo , kaka navodila jim je dajal ? kako grobo so igrali čim ni šlo vse po načrtih ? pepe je največji mesar . Problem je če trener bazira igro na grobem pristopu ki ga pravzaprav zapoveduje igralcem ! tu je meni postal nesprejemljiv kot trener. In s takim pristopom si lahko uspešen le kratek čas. Igralci pač imajo prijatelje , kolege itd v skoraj vseh ekipah na svetu. Ti pa jih mlatiš po tacah kot za stavo. pa nima mou več nobenega prijatelja več. niti v svoji zdaj že bivši ekipi , razen modrića. Še pepeju su je priskutilo kaj je moral vse početi po navodilih in zahtevah svojega trenerja. ŽALOSTNO ! Casiljas in ostali niso pomembni za padec. to v zadnjem letu je bila kaplja čez rob. Dolgo se je kuhalo v realu. seveda bi uspehi vse skupaj malo ublažili. pa tudi uspehi ne morejo biti zmeraj. Verjetno mu tudi nebi zamerili da kakega uspeha ni dosegel. Če bi lepo korektno in pošteno igrali , pustili srce na igrišču bi jim zlahka oprostili. Ko pa začnejo lomiti noge in žaliti sodnike in nasprotne igralce , pa je zadeva žalostna. In to je rezultat sistematskega dela v tej smeri ( nešportne igre na silo ) In tu je vrok za slabo voljo in slabe rezultate v teh sezonah. Seveda pa z takimi miljoni je pa moral nek uspeh vseeno imeti. In jih je nekaj tudi imel. N osporavam njegove trenerske sposobnosti , vendar moraš biti predvsem dober človek če hočeš biti dober trener. Tu je caka.
CallMeFOOL
21. 05. 2013 14.51
-4
Najprej bi se mu lahko vsi zahvalili za vse kar je naredil za vas. Kot pa vidim vsi pljuvate čez njega. Po videnem slišanem, si jaz situacijo predstavljam nekako takole. Ko se je poškodoval Casilias je nadomestil Lopez. Lopez se je izkazal kot odličen golman, zato je dobil tudi prvo mesto v ekipi, Casilias pa je imel čas da si opomore po poškodbi, nakar se je zgodilo da je ostal na klopci. Nato pa se je začelo oz. je Casiliasu padla krona iz glave ker se ni več vrtelo vse okoli njega. Realno gledano, igral si toliko let. bil si najboljši morda pa je čas da daš priložnost tudi soigralcu da se dokaže? Naprej vsi ki pljuvate ravno čez trenerja, ste pomoje preveč lačni lovorik, trener oz. manager ne more delati čudežov če igralci ne igrajo tako kot treba, za primer si lahko vzamemo Benzemaja ali pa Higuana. Naj bi bila golgeterja, zaklučujeta pa ne. Pojdimo naprej, primer Ferguson, imel je dobra in slaba leta v ManU pa ga niso odpustili, zakaj? Zaradi tega ker je imel vizijo in je dosegel svoj cilj. V teh časih so pa lastniki enostavno prelačni lovorik. Tudi če boste zamenjali 10 trenerjev nebo nič drugače, dokler se ne razčisti kdo je šef in v primeru reala je to hotel biti Casilias. Vsi anti madrid navijači piši beri Barclonini navijači ki v nebo dvigujete Vilanovo, realnost je taka da vaša ekipa deluje brez trenerja in bo delovala dokler bo na igrišču messi. In tudi pri vas se vrti vse okoli njega, torej je on šef ne Vilanova. Se pa je pokazalo pri tekmi z Bayernom da ste ravno brez njega totalne nule . Tako da vsi ti tisti ki ste presrečni ker mou odhaja se malo zamislite zakaj ga dejansko nemarate? To vašo la ligo lahko osvaja samo Real ali Barcelona druge bolj konkurenčne ekipe enostvno ni.
CallMeFOOL
21. 05. 2013 14.51
-6
Mamuth
21. 05. 2013 15.50
+8
Primerjava med velikim človekom in še večjim trenerjem legendarnim Fergusonom in to zahrbtno gnido od Murhinja , enostavno ni mogoča.
Sistemskakorupcija1
21. 05. 2013 15.53
+4
Kakšna primerjava???Ferguson pa Mourinjo? So se tebi skisali možgani? Fergison je za Mourinja kralj, in to tak, ki se zna obnašati, ki spoštuje vse, od igralcev, do navijačev pa še do svoje družine je zelo pozoren, če še ne veš. Mislim, kakšen beden komentar!!!
Symbolic
21. 05. 2013 18.00
+1
CallMeFOOL, glede na tvoj zadnji stavek, pogleč mal tole: Šampioni Premier League od 1992 do zdaj: - Manchester Unated 13x - Arsenal in Chelsea po 3x - Blackburn in Manchester City po 1x Torej, skupno 5 klubov... Šampioni Primere Division (v istem obdobju): - Barcelona 10x - Real Madrid 7x - Valencia 2x - Deportivo in Atletico Madrid po 1x Torej: skupno 5 klubov, oz. enako kot v Premier League... Zato, brez veze ti A4 komentar, ki ga \"upropastiš\" z napačnim, neresničnim zaključkom... Kvečemu bi se reklo, da v Premier League zmaguje le eno moštvo (MUtd: 62% v obdobju 21-tih let), pa nihče ne misli, da je ta liga dolgočasna... :)
Hammurabi
21. 05. 2013 14.35
+10
Da bi razumeli razloge za propad Mourinha je potrebno vedeti naslednje: Real je v letih pred 2010 doživljal hude čase. Menjave trenerjev, neuspehi, menjava moštva. Največja trauma so bila neprestana ponižanja na tekmah z Barcelono. Kot zanalašč se je ponudila priložnost: Mourinho, veliki zmagovalec z Interjem nad osovraženo Barso. Kdo bi lahko bil boljši kot Muri, ki sovraži Barso od dneva, ko ga je zavrnila kot potencialnega trenerja prve ekipe. Črv sovraštva pa se v Muriju navzlic zmagi z Interjem ni polegel. Ne, Muri je hotel v Španijo, da Barso z Realom, večnim nasprotnikom, dokončno poniža. Ob tem si je želel uresničiti še svojo veliko željo: da bi osvojil še tretji CL v tretji državi. Zadeva se ni obnesla: prva tekma (manita - 5:0) ga je postavila na realna tla: proti Barsi na klasičen način ne bo šlo. Real je začel igrati bunker s kontrami, madridisti pa tega niso vajeni in tega ne marajo. S tem si je odtujil gledalce. Še legenda Di Stefano je to taktiko označil kot strahopetno. Znotraj kluba je naredil čistko. Odpustil je Valdana in še nekaj pomembnih ljudi, Zidane mu je samo marioneta, tako kot tudi Karanka. S tem se je zameril tudi klubskim strukturam. Predvsem tistim blizu Del Bosqueja in starih Realovcev. Zameril se je tudi novinarjem. Z jamranjem na tiskovnih konferencah (porque, porque) in obtoževanjem novinarjev, da so ONI krivi za slabe igre Reala, je od sebe odvrnil še tiste, ki so ga kovali v zvezde. Še posebej pa je njegova nervoza eskalirala s tistim prstom v oko Titu, ko je praktično ostal nekaznovan. In nazdanje: razdor v slačilnici. Pa tega ni krava mala Sara, kriv je Muri. Slačilnica se je razdelila na dva ali tri dele: portugalci zase, španci zase, ostali pa zmedeni ne vedo kaj in kako. Vmes pa Muri, manipulator. To je kratka zgodovina Murijevega propada. Vsak, ki misli, da so se vsi zarotili proti njemu in da on nič ni kriv, naj si še enkrat prebere kakšen članek.
Felipao
21. 05. 2013 15.18
+6
Skupaj z njim bi moral leteti tudi Perez, ki je tega kljukca pripeljal.
Sistemskakorupcija1
21. 05. 2013 15.55
+4
DonMiltonFriedman
21. 05. 2013 13.28
-6
Začetek pretekle sezone: Iker v slabi formi, Benzema + Higuain katastrofalna, Ozil + Di Maria senca samih sebe, polovica obrambe poškodovane, slabi rezultati in prepiri v garderobi. Ekipa se začne popravljati, Iker in Sara pa kujeta spletke proti Mourinhu. Iker v slabi formi vse do svoje poškodbe, Mourinho ga že prej včasih zamenja z Adanom, kateri se je izkazal za še slabšega, potem pa kupi Lopeza, kateri se izkaže za nakup leta. Iker stare forme ne bo našel v življenju, Lopez pa trga gate. Iker postane užaljen, ker ni prvi vratar, Sara spet prek medijev izvaja pritisk na celoten Real Madrid v najpomembnejšem delu sezone, zbija motivacijo in ustvarja splošno slabo stanje. Hvala bogu Mourinho gre, španski nogomet je cela limonada kjer se vse vrti okoli nepreverjenih govoric in trič tračev raznih Carbonerk. Anglija, Italija, Portugalska... Mourinho je BOG v vsaki od teh držav. Z Realom mu prvo sezono ni uspelo prvenstvo, drugo sezono so podrli vse La Liga rekorde, kar jih je bilo v zgodovini. Število zmag, doseženi goli, gol razlika... Letos pa so poškodbe, slaba forma posameznih igralcev in medijske mučke naredile svoje. Pa vendar je bil Real nazadnje boljši v času brkonje, Raula, Zidana... in je izpadal v 1/8 finala CL proti Lyonu in podobnim lep čas. Upam si rečt, da Real drugo sezono ne bo videl 1/4 finala Lige prvakov, prvaka La Lige pa tudi sanjati ne bo moral. Če gre Mourinho v Chelsea in se sreča z Realom nekje v 1/8 finalu, se bo Madridčanom še kako kolcalo po njemu.
Hammurabi
21. 05. 2013 13.49
+11
Nisem prebral vsega jamranja, ki si ga napisal, sem ti dal pa minus, ker mi je poznan tvoj stil in zaradi avatarja.
DonMiltonFriedman
21. 05. 2013 15.19
-4
Tudi jaz nisem prebral tvojega komentarja razen prvih 4 besed, ti bom dal pa en velik plus in ob tem se počutim, kot da bi otroku z Downovim sindromom dal 5€ za en Chupa Chups, da mu vsaj malo olajšam življenje. Ni za kaj!
ilovemilka
21. 05. 2013 16.20
-1
napisal si dejsta.......mas +..........tudi jaz ne vidim RM v 1/4 finalu.........vsaj par let........again :D ..........hala Madrid
Klemenqwsqq
21. 05. 2013 16.36
-2
dva plusa za Escobarja. Dal bi mu jih 10, ker je povedal dejstva!
IKillU
21. 05. 2013 20.55
-1
Zakaj greš v to temo vpletat otroke z Dawnovim sindromom??!!!stari ti rabis terapije!!!
lulabula
21. 05. 2013 13.06
+3
Predvsem madridski športni časniki kar tekmujejo med seboj z različnimi anketami in ugotavljajo, kako to, da se nekoč samooklicani najboljši trener na svetu poslavlja skozi "zadnja vrata". Jose Mourinho je pred tremi sezoni prišel v Real kot velik odrešitelj. Tisti, ki bo končal vladavino najhujšega tekmeca FC Barcelone in klub popeljal do tako želenega desetega naslova prvaka Evrope. Obrnilo se je precej drugače; Barcelona je še naprej vladar Španije, trije pokali, od katerih je med navijači nekaj vreden le naslov španskega prvaka 2011, pa so veliko premalo za apetite kraljevskega kluba. Madridski As, ki je portugalskega stratega podpiral tri leta v slabem in dobrem, je v zadnjih tednih obrnil ploščo in ga bralcem predstavil za glavnega krivca neuspehov, ki so vrhunec dosegli s porazom v finalu španskega pokala proti mestnemu tekmecu Atleticu. As je Mourinhu naštel kar 34 incidentov v treh sezonah; vključno s kritikami o sodnikih, Evropski nogometni zvezi, konflikti z igralci lastnega moštva, z vodstvom kluba, trenerji drugih moštev, itd. Bralci Asa v anketi z veliko večino (82-18%) zahtevajo, da namesto Mourinho moštvo zadnji dve tekmi vodi trener druge ekipe Reala Castille Alberto Toril. Še dlje je šla madridska Marca, ki je pripravila kar nekaj anket. V prvi bralce sprašuje, kakšno oceno bi dali Mourinhu za delo v preteklih letih. Skoraj 40 odstotkov od 80.000 sodelujočih mu je prisodilo nezadostno, 21 odstotkov komaj zadostno, 12 % pogojno, odlično ali izvrstno pa komaj deset odstotkov. Nato je Marca bralce vprašala, kdo je krivec za predčasen odhod Mourinha, ki ima pogodbo z Realom do 2016; 75 odstotkov od 30.000 anketirancev je označilo prav Mourinha, 19 odstotkov igralce Real Madrida, 4 odstotke slabe rezultate, dober odstotek pa predsednika Fiorentina Pereza, ki bo sredi junija kandidiral za nov štiriletni mandat.
Felipao
21. 05. 2013 13.16
+2
To je to, ni kaj več za povedati. Izgleda, da jih je nekaj od tistih 19%, ki krivijo igralce, tudi na tem forumu.
ledr
21. 05. 2013 13.51
+3
In na vse to, kar piše zgoraj smo vas mi navijači Barce že vseskozi opozarjali pa ste nas imeli za neumne. Kaj pa zdaj??? Zdaj vidite, kako prekleto prav smo imeli! Muri ni delal drugega kot razdor v španski ligi, še posebaj z njegovim pretiravanjem in sovraštvom do Barcelone. Sicer pa ne pozabite še na to. Vsak klub, ko ga je Muri zapustil je postal "razsulo" in vsak klub je potem potreboval nekaj časa, da je prišel k sebi. No, pri Realu je to malo drugače. Real je v "razsulu" že preden je Muri odšel...
ksouza
21. 05. 2013 13.00
+4
vsi pisete kako niti ni slabo da je dosegel 3 lovorike... jaz se s pokalom in superpokalom ne bi glih tak na velko hvalil...
Klemenqwsqq
21. 05. 2013 12.38
-3
Predlagam Ikerja za trenerja. Za trenerja vratarjev pa Carbonerko. PFUJ
DonMiltonFriedman
21. 05. 2013 13.13
+5
alien8potnik
21. 05. 2013 13.48
-4
itak bo odslej trenerski dvojec: iker & ??? (ne vemo še, kdo, zagotovo pa tak, da bo iker med vratnicama, tudi če mu raztrgajo mrežo na golu) ... brez veze. tu se itak ščeperijo in pametujejo v veliki večini barcelonarji. se pravi tisti, ki real madridu privoščijo vse najslabše. zato - eh, komu se da pogovarjati z njimi? in to o mourinhu..
A MAŠ MASKO SN TE FPRAŠO
21. 05. 2013 15.34
+1
No ja, tako slabe sezone prav gotovo ne bo imel.
+1
morda bimu pa v zadnji sezoni pri royalu uspelo osvojiti trojček:)
Felipao
21. 05. 2013 13.17
+2
Uf, to bi šele bila katastrofa... Pod njegovim vodstvom bi v naslednji sezoni celo izpadli iz lige.
LocoBlanco
21. 05. 2013 11.10
+2
No po dolgem času bom še jaz malo popacal...Hvala ti Mou za 3leta, ki si jih preživel v RM in hvala ti za vse uspehe! Malo je manjkalo pa bi imeli ''la decimo'' ampak kaj ko ni vse v kvaliteti pač pa tudi v sreči. (verjamem če bi bili odnosi med njimi in igralci na nivoju bi bili najboljša ekipa v evropi)...Mou je svoje delo opravljal več kot odlično zato nimam niti enega samega razloga da bi ob slovesu pljuval po njemu! To je Mou ali ga imaš rad ali ga sovražiš!(tisti, ki ga sovražijo, ga sovražijo zaradi karakterja zato ker mu zavidajo njegove trenerske sposobnosti) Hvala ti Mou, veliko sreče in uspehov v naslednji sezoni ti želim! Novi trener RM pa bo imel zelo težko delo saj vemo da bo z RM poleg Barce glavna tema v vseh člankih! (od prihoda Mouja v RM ni minil dan da se ne bi pisalo slabo o njemu! Upam da bosta Mouja zamenjala Ancelotti oz. Heynckes, ker gre za trenerja ki imata avtoriteto in gojita način igre ki bi še najbolj pasala RM. To je to...moje skromno mnenje in zahvala Mouju za uspešna 3leta v RM! Če ti kej ne paše dej minus pa šibi naprej...na osebne zaljivkje provokacije ki jih bodo v veliki večini pisali hejteri RM oz. Mouja ne odgovarjam! HALA MADRID!
MarkeC86
21. 05. 2013 11.27
+2
Za mene pridejo v poštev samo trije. Poleg teh, ki si jih naštel še Benitez.
Salamandros
21. 05. 2013 11.35
-1
Sem popolno enakega mnenja! 72% zmage 3 pokali v 3 letih ni lih tako slabo, vendar je imel opravka s samimi presranimi zvezdniki... Mourinhou uspeh je neverjeten in je dokazljiv s pokali. Portugalski prvak, italjnski, angleški in sedaj še španski. Gotovo najboljši trener v zgodovini nogometa, če ne sedaj pa čez 10 let 100% ;) Najbolj nevoščljivi narod na svetu pa daje minuse hahaha Potem ga pa še označijo za primitivce, ker je tok strasten do nogometa in ekipe, da ima kakšne izpade katerim se iz srca nasmejim. Primitivnost Slovencev se pa lepo odraža v državi, ki bi ji lahko rekli banana republika.
LocoBlanco
21. 05. 2013 11.43
-1
Marke: Benitez bo verjetno odšel v Napoli...mislim pa da se ne bi dobro obnesel v Madridu. (moje mnenje ki pa ni nujno da je resnično) Kosovelj: Tudi sam pravim...Primitvni ljudje ga označujejo za primitivca hkrati pa so sami hinavci oz. primitivci, ki imajo veliko skupnega z našimi politiki! Naj spomnem da ti isti primitvci, ki Mouja označujejo za hinavca itd. vedo za njega samo prek medijev! To v veliki večini delajo navijači Barcelone (gloryhunterji) oz. hejteri daleč najbolj uspešnega kluba v evropi. Oni so lep dokaz kako malo je potrebno pa zaslepiš nekoga prek medijev...Slepci so slepci in takšni bodo ostali! Drugače pa + za tvoj komentar
MarkeC86
21. 05. 2013 12.26
+2
Nekdo od trojice Jupp, Carlo ali Zizu bo zagotovo trener. Lahko tudi, da se zgodi čudež in se vrne GOSPOD Z BRKI!
Raumdeckung
21. 05. 2013 12.55
+2
JUPP vam je reku 5x letos, da se bo upkojil. Vi pa še vedno pišete njegovo ime. Bravo junci bravo
Felipao
21. 05. 2013 13.19
+6
Mourinho si je za vse skupaj kriv čisto sam. Če se skregaš s celo špansko ligo, navijači, vodstvom klub in celo lastnimi igralci, drugače niti ne more biti.
matevz_grahou
21. 05. 2013 10.53
+6
ma ne navijam za real niti najmn..vseen je to klub ki od njega pričakujem konkretn fuzbal..lovorike gor dol...real more igrat lepši nogomet in pika...murinjo pač tega ni naredu..kar ne pomen da je biu slb..upam da bo naslednik ki bo prevzel real uspel narest da bo real spet klub ki igra lep nogomet..nerečem da niso mel oni svojih iger...sam preveč toplo hladno.
Luukas123
21. 05. 2013 10.49
+2
Najprej bi se mu lahko vsi zahvalili za vse kar je naredil za vas. Kot pa vidim vsi pljuvate čez njega. Po videnem slišanem, si jaz situacijo predstavljam nekako takole. Ko se je poškodoval Casilias je nadomestil Lopez. Lopez se je izkazal kot odličen golman, zato je dobil tudi prvo mesto v ekipi, Casilias pa je imel čas da si opomore po poškodbi, nakar se je zgodilo da je ostal na klopci. Nato pa se je začelo oz. je Casiliasu padla krona iz glave ker se ni več vrtelo vse okoli njega. Realno gledano, igral si toliko let. bil si najboljši morda pa je čas da daš priložnost tudi soigralcu da se dokaže? Naprej vsi ki pljuvate ravno čez trenerja, ste pomoje preveč lačni lovorik, trener oz. manager ne more delati čudežov če igralci ne igrajo tako kot treba, za primer si lahko vzamemo Benzemaja ali pa Higuana. Naj bi bila golgeterja, zaklučujeta pa ne. Pojdimo naprej, primer Ferguson, imel je dobra in slaba leta v ManU pa ga niso odpustili, zakaj? Zaradi tega ker je imel vizijo in je dosegel svoj cilj. V teh časih so pa lastniki enostavno prelačni lovorik. Tudi če boste zamenjali 10 trenerjev nebo nič drugače, dokler se ne razčisti kdo je šef in v primeru reala je to hotel biti Casilias. Vsi anti madrid navijači piši beri Barclonini navijači ki v nebo dvigujete Vilanovo, realnost je taka da vaša ekipa deluje brez trenerja in bo delovala dokler bo na igrišču messi. In tudi pri vas se vrti vse okoli njega, torej je on šef ne Vilanova. Se pa je pokazalo pri tekmi z Bayernom da ste ravno brez njega totalne nule . Tako da vsi ti tisti ki ste presrečni ker mou odhaja se malo zamislite zakaj ga dejansko nemarate? To vašo la ligo lahko osvaja samo Real ali Barcelona druge bolj konkurenčne ekipe enostvno ni.
Felipao
21. 05. 2013 13.23
+2
Spomni se malo za nazaj, Casillas je na klopi pristal še pred prihodom Lopeza, ko je ta samooklicani Special One trdil, da je Adan boljši vratar od Casillasa in prihodnost Reala. No, potem pa je po poškodbi privlekel Lopeza in zdaj je on kar naenkrat boljši, bil pa je samo rezervni vratar pri Sevilli. Ko pa že omenjaš Fergusona... velika razlika je med Fergusonom in Mourinhem, predvsem v tem, kako komunicirata z ljudmi okoli sebe. Ferguson je vedno postavljal interese kluba pred svoje interese, pri Muriju pa je vedno bilo ravno obratno - ON je bil tisti, ki okoli katerega se vrti vse, ON je osvajal pokale... kaj pa igralci? Igralci pa so za njega figure, ki morajo vreči z mostu, ko jim on to ukaže.
CallMeFOOL
21. 05. 2013 14.51
-2
fora je v tem da je mediski linč prevzel na sebe
Rawedi
21. 05. 2013 10.48
-1
Gotov je Real, če ne pride kak res trener s karizmo, ki si bo upal pustit razvajene zvezdnike na klopi. V Realu je problem, ker je posameznikov uspeh bolj pomemben kot celoten. Dokler bo v klubu taka mentaliteta, ne bo kaj žal! Nerazumljiva poteza vsaj zame, ker je tri leta gradil ekipo, ki je res močna. Rezultati gor ali dol, vsaj prebližno so začeli razumet, da posamezen igralec ni nepogrešljiv člen ekipe. Trener pa je tisti, ki ima zmeraj prav.
RMCF4ever
21. 05. 2013 10.45
+2
za moje pojme je Mou uspešno vodil Real v teh treh letih. takšno ekipo je sila težko voditi posebej pa klub kakršen je Real Madrid. Uspehi govorijo njemu v prid in čeprav ni osvojil tako željene Lige Prvakov je vseeno pripeljal v vitrine 3 lovorike. Real je v svoji zgodovine meu obdobje kot ni osvojil lige prvakov več kot 20 let ob koncu tisočletja in v začetku novega pa so jo osvojili 3 krat v razmaku šestih let. Tako da to kar ni uspelo Mourinhu bo uspela pač nekomu drugema. tako to pač je:)
mark54
21. 05. 2013 10.39
+2
meni je žal ronalda. Fant je talent , dobro igra , je koristen igralec, malo narcis ampak ne pokvarjen in vse lepo bi lahko povedal o njem. dokler ni prišel v roke morinju ki ga je postavil v moštvo katero ni igralo tako kot se spodobi za tak klub. Seveda je tudi tu ronaldo pokazal svojo veličino ( razen na zadnji tekmi kraljevega pokala ) . V nekem drugem klubu bi bil svetovna nogometna ikona in oh in sploh. Z realom ki je na silo hotel nekaj doseči pa je padel kot človek . Upam da bo z pravim trenerjem popravil svojo podobo. In nadaljeval z navdušujočimi potezami na igrišču ! ker si to tudi zasluži !
mark54
21. 05. 2013 10.34
+3
da je teal boljši od barce je res. vendar to velja samo za ta trenutek. Kje pa je bil real pred letošnjo pomladjo ? Ko pa je barca padla zaradi velikih problemov z trenerjem in nekaterimi preobremenjenimi igralci pa je real nekoliko boljši od barce. Pa ne da je real zrasel , barca je padla. Vendar se bo pobrala in zdaj ko Mou-a več nebo , bodo dueli barce z realom bolj gledljivi in na višjem nogometnem nivoju kot so bili zadnja leta. Pa sploh ni pomembno gdo bo boljši ali slabši. Bodo pa igralci prijatelji po tekmi in si korektno čestitali . Tako kot je običajno pri normalnih klubih ! real pa ŽAL to ni bil z mou-om ! .
mark54
21. 05. 2013 10.23
+6
Hvala bogu da gre. Real je klub z veliko in slavno tradicijo. In on ga je spravil v sloves ki ni dostojen za kraljevi klub. Zbobnal je velike zvezdnike in igral dober nogomet , vendar je vnesel grobo in nesramno igro, uspeh za vsako ceno Tudi preko "trupel" In tu so izgobili simpatije ne samo pri publiki ampak nasploh pri vseh igralcih španske lige. Z načrtno GROBO ( nogolomno ) igro si je MOU uničilše tisto malo ugleda kar ga je imel. Škoda , ker MOU je velik trener . Vendar igra nefer in prgavo (pokvarjeno ) In tu se je meni zagabo in nikoli ne bom navijal za klub ki ga bo on treniral ! razen da se zelo popravi. Čelzi je prava izbira , saj rusi želijo uspeha in On jim ga bo dal če bodo seveda dali dovolj denarja. Tudi kaki arabci bi lahko bili taki delodajalci ki jih ne moti način ampak si želijo le rezultatov. Tako da se nebi čudil če bi MOU nekeda dne pristal v parizu ali kje na vhodu ! Vendar če bo še naprej iskal pepeje in slične in jim dajal specialne naloge , si bo zapiral vrata in nazadnje nebo resnega kluba ki bi ga hotel. Idi in ne vračaj se več v madrid ! Real mora postati vzgled kako se igra nogomet ( beli balet in ne beli teroristi ) ! Tudi če ne bodo vedno osvajali vseh lovorik ! bodo pa spoštovani in respektirani. Kot so bili pred leti ! in kot je barca danes ! klub težavam in brez največjih uspehov !
Felipao
21. 05. 2013 13.25
+0