Nogomet

Pri Čeferinu ni bilo dvoma: Angel Maria Villar je moral oditi

Nyon, 27. 07. 2017 11.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zdaj že nekdanji predsednik Španske nogometne zveze Angel Maria Villar je nepreklicno odstopil z mesta podpredsednika Evropske nogometne zveze in tudi kot član izvršnega odbora le-te. Pred dnevi je bil omenjeni 67-letnik aretiran zaradi korupcijskih obtožb, kar je le še pospešilo Špančev odhod iz Uefe.

Korupcijske afere Angela Marie Villarja so bile kaplja čez rob tudi za špansko ministrstvo za šport, ki ga je suspendiralo za obdobje 12 mesecev. Le nekaj dni pozneje pa je sledil nov udarec, in sicer z naslova Evropske nogometne zveze, ki je sprejelo nepreklicen odstop 67-letnega španskega nogometnega funkcionarja z mesta njenega podpredsednika in tudi kot člana izvršnega odbora. "Villar v Uefi ne bo imel več nobene uradne vloge," so med drugim zapisali pri Uefi.

Aleksander Čeferin je brez večjih zadržkov sprejel odstop zdaj že nekdanjega podpredsednika Uefe in obenem predsednika španske nogometne zveze Angela Marie Villarja.
Aleksander Čeferin je brez večjih zadržkov sprejel odstop zdaj že nekdanjega podpredsednika Uefe in obenem predsednika španske nogometne zveze Angela Marie Villarja. FOTO: POP TV

Njen predsednik, Slovenec Aleksander Čeferin, je tako brez zadržkov sprejel odstopno izjavo Villarja in se mu obenem zahvalil za dolga leta službovanja v evropskem nogometu. Glede na to, da preiskava proti Villarju v Španiji še poteka, v Uefi za zdaj niso želeli nadalje komentirati tega primera.

Za suspenz Villarja, ki je bil na čelu španske nogometne zveze RFEF vse od leta 1988, so se v Španiji odločili po zasedanju izvršnega odbora Ministrstva za šport v Madridu, potem ko je španski športni tribunal odprl disciplinske postopke zoper njega. Villarja sumijo finančnih malverzacij in korupcije v povezavi z organizacijo mednarodnih tekem. Kot je poročal časnik Mundo Deportivo, tožilstvo ocenjuje, da je finančna vrednost Villarjevih spornih poslov kar 45 milijonov evrov. Villarja so skupaj s sinom Gorko ter nekaj tesnimi sodelavci v Španiji aretirali prejšnji teden in je ta čas še v priporu. Villar je bil prvi mož španskega nogometa skoraj 30 let. Španska nogometna zveza je v sredo za njegovega naslednika imenovala Juana Luisa Larreo.

Španski mediji v isti sapi poročajo, da je Villar poslal odstopno izjavo tudi na Mednarodno nogometno zvezo Fifo, a za zdaj s sedeža le-te še ni prejel odgovora, tako da njegov odstop še ni uraden. Villar je tudi v Fifi opravljal vlogo podpredsednika.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tedoVV2HCmedo
27. 07. 2017 13.19
-13
Čez nekaj let se bo isto reklo za Čeferina, ko enkrat ne bo hotel sodelovati z nadzornim svetom Uefe. On ni nič drugačen kot prej Blatter in Platini, dobiva kup podkupnin, da se ne uvede poštenega sojenja in žrebanja.
Dinho8O
27. 07. 2017 13.28
+5
FootballMaster
27. 07. 2017 14.21
-1
Tudi če je tako je odvetnik tako da bo znal to lepo zamaskirati
Brcavrit
27. 07. 2017 14.29
+2
Tedo, a se ti v svoji majhnosti intelekta sploh zavedaš, da so to kar pišeš klevete, in si za njih kazensko odgovoren? Zagrožena kazen od treh mesecev do petih let zapora.
tedoVV2HCmedo
27. 07. 2017 17.15
Le vkup uboga gmajna
28. 07. 2017 08.01
Čeferin je dovolj izkušen, da ve kaj lahko in kaj ne. Verjamem pa, da se bo nekoč našel nekdo, ki mu tvoje širjenje domnevnih resnjc ne bo po godu in ga boš ti potreboval. Vendar pazi, pro bono odvetniki niso kdove kako izkušeni in iznajdljivi, tako da se lahko kajkmalu zgodi, da boš imel še več časa za komentirati po medmrežju.
bububu123
27. 07. 2017 13.05
+5
čeferin začel čistko! ve kaj dela in je zato tudi spoštovan
prava resni.ca
27. 07. 2017 14.05
+1
ceferin je zacel cistko... v bistvu je dal Villar sam nepreklicno
brezcasni
27. 07. 2017 12.59
+3
kdor ima mandat več kot pet let si z lahkoto ustanovi firmo v firmi in krade.....zvezni organizaciji.....