Liga prvakov

Simeone ne želi govoriti o madridskem finalu, Zidane pravi, da se bo Ronaldo dobro ogrel do Milana

Madrid, 07. 05. 2016 15.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Madridska tekmeca Atletico in Real Madrid sta še vedno v boju za španski državni naslov, a pogledi mnogih že uhajajo proti finalu Lige prvakov, ki ga bomo na POP TV prenašali 28. maja. Trener Atletica Diego Simeone se zaenkrat še izogiba dviganju pritiska, zadržan tudi Zinedine Zidane.

Zidane (desno) je po neprepričljivem začetku ob prihodu na klop Reala navdušil navijače.
Zidane (desno) je po neprepričljivem začetku ob prihodu na klop Reala navdušil navijače. FOTO: AP

Točno trije tedni so še do velikega milanskega spektakla, finala Lige prvakov, v katerem se bosta tako kot leta 2014 v Lizboni udarila madridska rivala Atletico in Real. Jan Oblak bo v vratih Atletica dvoboju za naslov dal slovenski pridih, tako kot leta 2001 prav na San Siru tudi Zlatko Zahović. Najboljši strelec v zgodovini slovenske nogometne reprezentance je bil osmoljenec finala, kako bo z Oblakom, ki je blestel že v lanski sezoni, zdaj pa je neuklonljiv član prve postave in eden herojev zmage v polfinalu proti Bayernu? Obe moštvi se poskušata zaenkrat osredotočati le na domače prvenstvo, kjer ju čaka še srdit boj za naslov z Barcelono, ki pa bi ob stoodstotnem izkupičku osvojila novo zvezdico. Trener Reala Zinedine Zidane je tako kot Diego Simeone (vsak seveda na svojem koncu Madrida) danes nastopil pred mediji in poskušal bolj kot o Atleticu govoriti o Valencii in ostalih težavah, ki skupaj s številnimi poškodbami trenutno pestijo tabor desetkratnih evropskih prvakov.

"Uvrstitev v finale je delo vseh. Dobro opravljeno delo. Borili smo se in ni bilo lahko. Na koncu koncev se lahko s kakovostjo, ki jo imamo znotraj te ekipe, dosežejo nekatere reči," je pred novo tekmo na Santiagu Bernabeuu, prihaja Valencia, povedal Zidane. Nekaj skrbi navijačem povzročata poškodbi vratarja Keylorja Navasa (Ahilova tetiva) in Garetha Bala (koleno), a nič ne kaže, da bi lahko izpustila največjo tekmo sezone. Cristiano Ronaldo, tako Zidane, bo odigral vse tekme do konca sezone. "Vsi so zadovoljni zaradi tega, ker vedo, kaj to pomeni za ta klub. V La Ligi sta do konca še dve tekmi in jutrišnja tekma je pomembna. Zaostajamo in potrebno je dati vse od sebe, da bi dobili tudi to tekmo," je nadaljeval nekdanji vezist Reala.

Simeone tudi na naslednjih tekmah pričakuje intenzivnost v igri svojih varovancev.
Simeone tudi na naslednjih tekmah pričakuje intenzivnost v igri svojih varovancev. FOTO: AP

"Ko imaš poškodovane igralce, potem je to težava. Trije jutri ne bodo igrali. Bomo videli, kako bo na naslednji tekmi. Imamo čas, da si vsi opomorejo do finala. Poškodbam se ni moč izogniti, predvsem na koncu sezone, v katerem smo zdaj. Imamo širok kader in vsi se bodo odzvali. Verjamem, da bo Ronaldo igral, če se bo počutil dobro. Meni se zdi perfektno pripravljen. Dobro je. Sprašujete me za pripravo na finale Lige prvakov in najboljši način za pripravo na finale je razmišljati na dve tekmi, ki sta nam ostali. Najbolje je, da odigra dve tekmi, ki sta nam še ostali. V tem trenutku nismo osvojili še ničesar in želimo si storiti največ, kar bo možno, nato pa razmišljati iz dneva v dan. Ostale so nam še tri tekme in osredotočam se na tisto, kar imamo. Vem, kako je s tem. Po tekmi z Atletico pa bomo videli, kaj se bo zgodilo. Deset tekem že zmagujemo in potrebno je nadaljevati s tem nizom. Ostali sta nam še dve tekmi in to sta dva finala. Točko smo zadaj in ostajamo v boju. Sporočilo, ki ga prenašam igralcem, je to. Dokler nam ostajajo minute, je potrebno verjeti."

Zidane je moral odgovarjati tudi na vprašanja o dolgoletnemu članu Reala Alvaru Arbeloi, ki bo najbrž odigral zadnjo tekmo pred domačimi navijači. O načetem napadalcu Karimu Benzemaju je Zidane povedal, da je pripravljen za igro. "Koliko časa lahko igra? Ne vem ... Ne razmišljamo o finalu, razmišljamo o dveh tekmah, ki sta nam ostali, kajti po 14. maju bo čas za pripravo na finale," je dodal nekdanji član Bordeauxa. "So dobri in slabi trenutki. Vedno je potrebno delati, da bi se izboljšal. Zadovoljen sem z delom vseh ljudi in vseh igralcev. Oni so tisti, ki nam dajejo vse. Predvsem pa ljudje, ki prihajajo gledat tekme. Ponosen sem na igralce, na 'staff' in navijače. Če je to moj najboljši trenutek v trenerskem poslu? Zelo mi je všeč, hvala. Všeč mi je to, kar počnem. To je naporna služba in vsak dan se časa naučim. Zelo sem zadovoljen s tem, kar počnem vse dni. Imam srečo, da lahko vodim to ekipo. Kritike? Vedno sem bil tekmovalen, ne želim utišati kritik. Nikoli ni bilo lahko, že ko sem bil majhen, sem se boril, da bi dokazal, koliko sem vreden, da bi dosegal reči in to počnem. Zelo sem zadovoljen s tem, kar počnem, to je neprecenljivo. Rad pridem in vodim treninge. Ni me strah, da bi izgubil nadzor nad svojo podobo. Kar počnem, je nujno. Prihajanje na novinarske konference predstavlja del mojega poklica. Pred občinstvom ne počnem nič drugega kot na novinarskih konferencah. Ne govorim drugje, držim se svoje poti."

Oblak bo poskušal beli balet ujeziti tako, kot je to počel na tekmah z Bayernom. Že v lanskem četrtfinalu LP mu je Real uspel zabiti šele v zadnjih minutah druge tekme (Chicharito).
Oblak bo poskušal beli balet ujeziti tako, kot je to počel na tekmah z Bayernom. Že v lanskem četrtfinalu LP mu je Real uspel zabiti šele v zadnjih minutah druge tekme (Chicharito). FOTO: AP

Veliko manj zgovoren je bil v soboto (tradicionalno) strateg Atletica Simeone. Argentinec naj bi na naslednji ligaški tekmi z že izpadlim Levantejem odpočil vsaj branilca Diega Godina, medtem ko bo lahko Oblak, ki si je povsem opomogel po manjšem udarcu v Münchnu, nadaljeval lov za zgodovinskim dosežkom - najmanj prejetih zadetkov v eni sezoni La Lige. Trenutno jih je Škofjeločan v mrežo spustil vsega 16. "Naš veliki cilj je zmaga in od tu naprej bomo razmišljali o naslednji tekmi. Moramo 'rešiti' to pomembno tekmo, proti ekipi, ki je ravnokar izpadla, ki je utrpela udarec zaradi te situacije in ki želi odigrati dobro tekmo," je povedal Simeone.

"Moramo opraviti tisto, kar moramo, toda nismo odvisni le od sebe. Na nas pa je, da se s tem, kar nam je še ostalo, spopademo z intenzivnostjo. Že prej sem dejal, potem ko smo premagali Bayern in Barco, da sem ponosen na celotno ekipo, ki jo imamo. Sedem moških je tu že nekaj časa in prenašajo te vrednote. Zvesti smo ekipi, ki ji pripadamo. Ti fantiči so vedno močno vplivali na to, da so tudi ostali razumeli, da pri Atleticu ni dovolj le igrati dobro. Če si tukaj, potem kakovost že imaš. Milano? Osredotočam se le na tekmo, ki je pred menoj."

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LaFerrari
10. 05. 2016 08.10
+3
zidane si ne upa povedat da je kristino poslal na ogrevanje k badr hariju v maroko,naj ga samo ne poškoduje
LaFerrari
10. 05. 2016 08.12
+3
LaFerrari
10. 05. 2016 08.17
+3
naj mu dobro namaže ritkico,pa naj uživata
LaFerrari
10. 05. 2016 08.17
+3
Kollerik
07. 05. 2016 22.20
+0
Beli duvatorji pa imajo žreb, ni kaj. Vendar bo tudi zegna počasi konec.
JJZGEODPRASKAKATJO
07. 05. 2016 22.29
-3
R.M.Club
08. 05. 2016 15.30
-4
Kje pa je uefalona? Ajaaaa izpadli so iz LP,...
GuzutiHrzantes
09. 05. 2016 16.14
-2
ta zadna je najboljša ...in fejst peče bojda...