Prva liga Telekom Slovenije

VIDEO: Ankarančani mislijo resno v boju za obstanek: v Novi Gorica padel Triglav

Nova Gorica, 24. 02. 2018 13.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski nogometni prvoligaši so po zimskem premoru začeli spomladanski del PLTS. Devetnajsti krog sta odprla Ankaran Hrvatini, ki je v torek že odigral zaostalo tekmo 18. kroga proti Aluminiju (1:1), in Triglav Kranj. Primorci, ki so Kranjčane gostili v Novi Gorici, so zmagali z 2:0 in napovedali še bolj ogorčen boj za obstanek v ligi.

Več videovsebin
  • Prvi gol na tekmi Ankaran Hrvatini - Triglav
    00:42
    Prvi gol na tekmi Ankaran Hrvatini - Triglav
  • Drugi gol na tekmi Ankaran Hrvatini - Triglav
    01:11
    Drugi gol na tekmi Ankaran Hrvatini - Triglav
Ankarančani so dosegli pomembno zmago v boju za prvoligaški status v naslednji sezoni.
Ankarančani so dosegli pomembno zmago v boju za prvoligaški status v naslednji sezoni. FOTO: Miro Majcen

Čeprav so pripeljali številne okrepitve, pozimi je prišlo kar 11 novih igralcev, pa so Ankarančani očitno že dovolj uigrani za zbiranje točk. Jeseni pri tem niso bili ravno uspešni, v prvih dveh tekmah nadaljevanja prvenstva pa so osvojili štiri točke in se povsem približali današnjemu tekmecu. Ankaran, ki ga je tokrat zaradi kazni Vlada Badžima vodil pomočnik Alfred Jermaniš, je po šele drugi zmagi v sezoni na desetem mestu z 12 točkami, deveti Triglav, ki je moral zaradi kazni igrati brez izkušenih Alena Krcića in Dejana Robnika, ima le še dve več. Kranjčani tako v treh obračunih z Ankaranom še naprej ostajajo brez zmage. V prvem polčasu je bil nekoliko več pri žogi Triglav, tudi večkrat sprožil, a Mateja Paala ni premagal. Enega nevarnejših strelov je v 28. minuti sprožil Dejan Vokić, ki je udaril z glavo, Paal pa je odlično posredoval in žogo odbil. Na drugi strani so bili Ankarančani tudi nekajkrat precej konkretni, največkrat je poskušal Patrik Bordon, povedli pa so v 16. minuti, ko je malce zunaj kazenskega prostora streljal novinec v primorski ekipi Ćazim Suljić, zadel prečko, žoga pa se je nato od Elvisa Džafića odbila v mrežo. V uvodu drugega polčasa prav veliko priložnosti ni bilo, so pa Kranjčani spet zagrozili v 73. minuti, bili dvakrat nevarni, na koncu pa je Matej Poplatnik žogo poslal mimo gola iz bližine. Pet minut pozneje je po kotu z glavo streljal še Dino Suljevič, a tudi on je bil malce premalo natančen. Na drugi strani so bili zelo blizu drugega zadetka Ankarančani, ko so v 79. minuti izpeljali protinapad, do strela z roba kazenskega prostora je prišel rezervist Raoul Delgado, a z nizkim strelom zadel le vratnico.

Elvis Džafić
Elvis Džafić FOTO: Damjan Žibert
Kranjčani so v 81. minuti ostali brez Vlada Šmita, ki je moral po nevarnem startu zaradi drugega rumenega kartona z igrišča. Številčno prednost so Primorci unovčili v 87. minuti, ko je David Tijanič igral z roko v kazenskem prostoru, Aristoteles Romero, tako kot Suljić posojen iz Crotoneja, pa je zanesljivo izvedel najstrožjo kazen za 2:0 in zmago moštva z Obale.


Izid, PLTS, 19. krog:
Ankaran Hrvatini - Triglav Kranj 2:0 (1:0)
Suljić 16., Espinoza 87.

Pasica PLTS
Pasica PLTS FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

krancan123
25. 02. 2018 11.19
+3
Ker mi, kranjčani smo usi, zvesti tebi bomo zmer bili! TRIGLAV!
Simoni?
25. 02. 2018 11.10
+7
NK Triglav je praktično že v drugi ligi. Vse kar je v Kranju kakorkoli povezano z Domplanom, že na daleč smrdi po podkupovanju, pranju denarja in nategovanju strank na polno. Domplan nakazuje sponzorski denar za NK Triglav nekemu s.p. svetovalcu, ki ga tri četrt spet prekanalizira na račun gospe Zevnikove in gospoda Kerna, ki sta direktorja in večinska lastnika Domplana. Nič plačila davkov, nič plačila prispevkov. Služijo pa vsi razen igralcev, ki kot poklicni športniki dobijo po 250 evrov na mesec. Še to če se Brkić kaj ne zmisli in jih denarno ne kaznuje.....
JAMAN
26. 02. 2018 20.07
+1
.....če je res, upam, da je to kdo iz NPU prebral
buenos1
24. 02. 2018 19.04
+6
Ankarančani mislijo resno v boju za obstanek...valjda, če jim Arturo Vidal šutira penal :-)
Uporabnik113089
24. 02. 2018 16.21
+7
Ćazim Suljić premagal Elvisa Džafića...Slovenska prva liga Telekom...Hahaha!
CIGU MIGU
24. 02. 2018 15.44
+10
popo jim ne dovoli treninga na koprskem stadionu,,ne razumem kako je lahko ena oseba tako primitivna in maščevalna ter da ni nikogar nad njim