Prva liga Telekom Slovenije

FOTO in VIDEO: Trener Olimpije Bišćan po Alvesovi odrešitvi v zadnjih sekundah iskreno priznal: Celjani bi si zaslužili točko

Ljubljana, 25. 02. 2018 18.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Nogometaši Olimpije so v 19. krogu Prve lige v dramatični končnici z 2:1 premagali zasedbo Celja. Zmago zmajev je v zadnjih sekundah tekme priboril rezervist Ricardo Alves z mojstrovino iz prostega strela. Ljubljančani zdaj za vodilnim Mariborom (44 točk) zaostajajo zgolj za eno točko.

Več videovsebin
  • Prečki Požega Vancaša in Stojinovića v uvodnih minutah obračuna Olimpija - Celje
    01:21
    Prečki Požega Vancaša in Stojinovića v uvodnih minutah obračuna Olimpija - Celje
  • Vratnica po strelu Nathana Oduwe
    00:42
    Vratnica po strelu Nathana Oduwe
  • Gol Issaha Abassa za vodstvo Olimpije z 1:0
    01:27
    Gol Issaha Abassa za vodstvo Olimpije z 1:0
  • Gol Joaquima Lupete za 1:1 v Stožicah
    01:20
    Gol Joaquima Lupete za 1:1 v Stožicah
  • Gol Ricarda Alvesa s prostega strela za zmago Olimpije (2:1)
    02:33
    Gol Ricarda Alvesa s prostega strela za zmago Olimpije (2:1)
  • Izjava Igorja Bišćana po sladki zmagi nad Celjem
    00:19
    Izjava Igorja Bišćana po sladki zmagi nad Celjem
  • Izjava Dušana Kosiča po porazu Celja v Stožicah
    00:46
    Izjava Dušana Kosiča po porazu Celja v Stožicah
  • Vrhunci tekme NK Olimpija - NK Celje 2:1 (0:0)
    05:46
    Vrhunci tekme NK Olimpija - NK Celje 2:1 (0:0)
Težka tekma. Celje je bilo zelo čvrsto, zato jim čestitam za prikazano. Ne bi bilo nezasluženo, če bi dobili točko za takšno predstavo. Treba je biti iskren. Igor Bišćan
Trener Olimpije Igor Bišćan, sicer nekdanji igralec Liverpoola, se je kljub vsem okrepitvam odločil za preverjeno enajsterico, ki smo jo bili vajeni že iz jesenskega dela, le s to razliko, da je (zdaj že nekdanjega) Kenana Bajrića v obrambi nadomestil Filip Uremović. Na klopi Ljubljančanov sta obsedela 'zimski' okrepitvi Dragan Mrđa in avstralski reprezentant Jason Davidson, medtem ko preostalih zimskih okrepitev sploh ni bilo v postavi. Na drugi strani se je trener Celjanov, nekdanji trener zmajev, Dušan Kosič odločil, da v začetno postavi uvrsti 17-letnega Dušana Stojinović

Dve prečki Celjanov v uvodnih 20 minutah
V tekmo so bolj podjetno vstopili Celjani, ki so že v četrti minuti prek Rudija Požega Vancaša stresli prečko ljubljanskih vrat. Aljaž Ivačič je že bil premagan po strelu Metličana s kakšnih 20 metrov, a ga je rešil okvir vrat. Novinec v zasedbi Celjanov, 17-letni Stojinović je v 16. minuti sprožil z levico z razdalje in tako kot njegov moštveni kolega Požeg Vancaš že premagal Ivačiča, ki pa ga je znova rešila prečka. Prvi resen odgovor Olimpije je prišel prek napadalca Nathana Oduwe, ki je tri minute po poskusu  Stojinovića poskušal z desne strani, a je njegov močen strel zadel le zunanji del mreže celjskih vrat. Okvir vrat se je še tretjič stresel v 28. minuti, a tokrat na drugi strani, ko je poskušal Oduwa z roba kazenskega prostora, a z levico s strelom po tleh zadel 'le' desno vratnico Metoda Jurharja. Prav Oduwa je znova zapretil v samem zaključku prvega polčasa, ko je sprožil z leve strani, a je žoga zadela enega od branilcev, Jurhar pa jo je še uspel odbiti v kot. Tako se je prvi del tekme zaključil brez zadetkov (0:0). 

Prevlada Olimpije v drugem polčasu, odločil Alves
V nadaljevanju je Olimpija stopila na plin, nevarno je bilo v 65. minuti, ko je po podaji Mitcha Apaua z glavo zapretil Dino Štiglec, a je izvrsten poskus Hrvata zaustavil zanesljivi Jurhar. Nevarno je bilo tudi pet minut kasneje, ko je rezervist gostov Jan Andrejašič slabo posredoval pred lastnimi vrati in skorajda matiral soigralca Jurharja. A tudi Celjani so našli odgovor na rahlo terensko pobudo Olimpije. V 80. minuti je Požeg Vancaš z roba kazenskega prostora skušal matirali Ivačiča z zvitim strelom po tleh, a je žoga zletela le za nekaj centimetrov mimo Ivačičeve desne vratnice. 

Alves je priložnost dočakal s klopi, a nato upravičil zaupanje trenerja Bišćana z golom s prostega strela.
Alves je priložnost dočakal s klopi, a nato upravičil zaupanje trenerja Bišćana z golom s prostega strela. FOTO: Miro Majcen

Do izvrstne priložnosti je nato prišel Joaquim Lupeta, ki se je v 84. minuti sam znašel pred Ivačičem, a preslabo sprožil, tako da je eden od zmajev še uspel odbiti žogo na golovi črti. Nenapisano pravilo, kdor ne da, dobi, je znova stopilo v veljavo, ko je domači napadalec Issah Abass z glavo poslal žogo v nebranjeno mrežo Celja. Gol je priigral Stefan Savić, ki je lepo preigraval na desni strani in poslal idealen predložek v kazenski prostor na glavo Ganca. Veselje Ljubljančanov ni trajalo dolgo. Le tri minute kasneje je prav Abass v nesporazumu s Štiglecem izgubil žogo, nato pa je Lupeta s samostojno akcijo z desne strani z desnico matiral Ivačiča za izenačenje na 1:1. Za zmago Olimpije je globoko v sodnikovem podaljšku poskrbel rezervist Ricardo Alves, ki je prosti strel - po prekršku rezervista Luke Kerina nad Abassom - pretvoril v zadetek. Z levico je Portugalec s kakšnih 24 metrov natančno sprožil, Jurhar pa je le obstal in žogo v mrežo pospremil z očmi.

Bišćan po tekmi priznal: Celje bi si zaslužilo kakšno točko
"Težka tekma. Celje je bilo zelo čvrsto, zato jim čestitam za to predstavo. Ne bi bilo nezasluženo, če bi dobili točko za takšno predstavo. Treba je biti iskren. Čestitati moram tudi svojem fantom za voljo in željo do samega konca. Uspeli smo zmagati in se približati," je po tekmi v naš mikrofon povedal trener Olimpije Biščan.  

"Gledali smo zanimivo tekmo. Bilo je kar nekaj priložnosti z ene in druge strani. Zmanjkal nam je kanček izkušenosti, pa tudi tega, da bi znali v kakšnem težkem trenutku izsiliti prekršek. Ogledal si bom, ampak pri prvem in drugem golu sta mi situaciji bili sumljivi pri dosojanju prekrškov. Fantje so dali tisto, kar sem od njih pričakoval. Škoda je takole izgubit tekmo. Težko je, a sprijazniti se bomo morali," pa je pristavil Kosič. 

Prva liga, 19. krog:

Olimpija – Celje 2:1 (0:0)
Abass 85., Alves 90+5.; Lupeta 88.

Postavi:
Olimpija: Ivačić, Štiglec, Uremović, Ilić, Apau, Čanađija, Tomić, Savić, Kronaveter (Alves/67.), Oduwa (Benko/66.), Abass. 

Celje: Jurhar, Džinić, Vidmajer (Andrejašič/63.), Stojinović, Brecl, Cvek, Pišek, Požeg Vancaš, Pungaršek, Lupeta, Vizinger (Kerin/81.)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (353)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

degenos
26. 02. 2018 19.28
+5
trotki sprijaznite se da ste remizeral z aluminijem ...ane !! 90 minut pa nič ....s triglavom bo pa isto !!
aki10
27. 02. 2018 09.22
+3
Principat
26. 02. 2018 18.43
-3
olimpijina postava je kot , da je iz neke druge države ,, bravo , mo(ć) , virniki
kameltrajbar
26. 02. 2018 21.21
+2
kameltrajbar
26. 02. 2018 17.17
+2
kwaje toteki...milaniča v štajerski grb....car je...-))))))
IzbrisanIZportala
26. 02. 2018 17.29
+1
ivan.z Doba
26. 02. 2018 17.41
Optimisty
26. 02. 2018 15.24
+2
A se sam menI zdi ali je oseba IZJAVA DNEVA nepristevna.. Sodim po komentarjih. Zgleda da ne pozna pravil nogometa... -prekršek je bil narejen v 2.54 podaljska -prekršek na abasom čist kot solza, lepo se je nastavil -mojstrovina alvesa -zmaga Na koncu koncev čestitke Celju za dobro igro in seveda so sami krivi ker so imeli veliko priloznosti -aja pa valjanje golmana celjskega sem pozabil omeniti kar je trajalo cca 2minuti Kaj tu ni jasno??
drimtim
26. 02. 2018 16.12
+0
Kaucarskim provokatorjem ni nic jasno.zmeraj nasprotujejo ni vazno kaj se zgodi.
IzbrisanIZportala
26. 02. 2018 17.00
+0
Kaj tebi mlečozobni OPTIMISTY ni jasno ? - pa kje sem jaz govoril o podaljšku, favlu, golu, .... prvo se nauči brati potem komentiraj moje pisanje. Če hočeš pa slišat moje mnenje okoli te situacije pa je isto kot tvoje - VSE REGULARNO.
Optimisty
26. 02. 2018 17.15
Mene je zmotilo tvoje komentiranje nasploh ostalo sem napisal za vse ki bluzijo o tem kar sem napisal. Lahko se malo lepše izražaš in ne pišeš bedarije in primerjaš naše klube z raznimi evropskimi kjer je denarja veliko več. Normalno da smo v zaostanku z evropskim nogometom ampak ne daleč... Tudi ti bodi realen. Če ti pa kaj ni všeč pri našem nogometu ga pač ne glej in ne komentiraj. Nisem prvi in ne zadnji ki sem ti to napisal. Lp
saturnsky23 saturnsky23
26. 02. 2018 15.06
+0
IzjavaDneva- Bob leta. Za Slovenske razmere, se igra tu še kako kakovosten nogomet. Že Čiro Blažević je večkrat izjavil je večkrat izjavil da se pri nas in Hrvatih igra kar odlično. Ti -Izjava- ne kapiraš, da se tu igra brez ambienta, brez velikanskih polnih tribun, kar je zelo težko in celo igro Reala, če bi postavil na travnik, ti ne bi bila všeč. Za primerjavo: Ko je prvenstvo Slovenije v smučarskih skokih, brez enega gledalca, kako izgleda- smešno.
IzbrisanIZportala
26. 02. 2018 17.02
+3
Razvrednotil si sam sebe - samo da si omenil Čira !!! Pa a ti res ne veš kdo je on ????????
IzbrisanIZportala
26. 02. 2018 11.24
+8
Ja AKI10, saj ravno to govorim, da je v SLO kar se tiče nogometa vse tko gnilo da smrdi vse naokoli, .... naj si gre za MB ali pa OLI,vse je isto go-vno. Z izjemo 2-3 igralcev ki jih imamo v tujini, bi z domačimi iz SLO lige pu-šil proti Kajmanskim otokom in podobnim luzerjem. Dej razumi, ni kakovestnega kadra. To kar igra v ligi je en navaden LOLI FOG !!!.Sprijazni se s tem. In ti gledaš te pajace in uživaš ob njihovi cirkuški predstavi. Žal - če je to zate kakovesten nogomet, pač zame to ni.
snorki123
26. 02. 2018 12.39
-1
Potem pa nehaj gledati in je problem rešen. A je to tako težko storiti? Isti si kot tedo res. Če ti ni všeč ne glej in ne komentiraj prav?
Optimisty
26. 02. 2018 15.26
+1
Men je tu gnilo samo tale izjava dneva....
IzbrisanIZportala
26. 02. 2018 17.04
+3
Snorki123 - ja, itak da bom nehu gledat te pajace, komentiral bom pa še vedno naprej, pa to tebi všeč ali ne. OK?
aki10
26. 02. 2018 10.40
+1
Pa še to, Igror Bišćan je za Zahota in ribiča glede izjav GOSPOD z velikim G!!!
snorki123
26. 02. 2018 11.02
+2
bišćan je res......gospod in legenda. Včeraj je bila 14 tekma zapored ko doma nismo izgubili. To se je nazadnje zgodilo pred 17 leti v sezoni 2000/2001. Neverjeten dosežek in še en dokaz kakšnega trenerja imamo.
IzbrisanIZportala
26. 02. 2018 11.13
+0
Res pravi gospod, buta ven iz ekrana ena neobrita in neurejena faca z 15 cm dolgimi neurejenimi kocinami - ščetinami !!!! Da ne vzame brivnika v roke - sramota, al naj gre pa do prvega brivca ali pa frizerja da ga poštima. Ma res no, zgleda ko zadnji klošar na štacjonu. Pa kako je lahko človek tako malomaren ???
snorki123
26. 02. 2018 12.38
+5
Nisem vedel da smo v Severni Koreji in da so brade ilegalne tukaj. Hahaha ne moreš nič reči proti njemu.....ker veš da je res gospod in dober trener še posebej za ribiča, zato edino kar lahko komentiraš ne njegov videz. Preprosto nimaš argumenta.
Optimisty
26. 02. 2018 15.27
+4
Raje scetinast kot pa zavaljen oink...ce veš kaj mislim
IzbrisanIZportala
26. 02. 2018 17.08
-1
Pa dober noooo, kocine ko krtača za konje - dobesedno res, lohk bi se uredil nooo - trener Celja z podobno brado, lepo urejen pristrižen, .... ta Biščan pa ko da je včeri prlezu iz hoste .....Tudi sam izgled neke osebe - v tem primeru trenerja, je neke vrste slika in promocija kluba. V tem Biščanovem primeru bolj klavrna.
aki10
27. 02. 2018 09.25
+3
Nisem imel v mislih njegov izgled, tud sam sem mnenja, da bi si lahko brado bolj uredil. Napisal sem V IZJAVAH, kjer vedno realno in pošteno pove kako stojijo zadeve, brez da krivi druge nadnaravne pojave in položaj lune, nivo pokošene trave, vreme... in nikoli ne pluva po nasprotnikih za razliko od... ja sj vemo koga
IzbrisanIZportala
26. 02. 2018 08.57
-1
@snorki123 .... Lej, lahko tukaj fantaziraš in lajaš kolikor ti je volja, dejstvo ostane isto - OLIMPIJA je gnila do amena. Dej povej mi eno gnilo ekipo, ki je v nekem drugem državnem prvenstvu tako gnila kot je OLIMPIJA, ki se ima za nameček za prvo ali drugo najmočnejšo ekipo v SLO !??? A so druge ali prve ekipe v drugih državah tko gnile - razni Menčestri, Liverpooli Atletiki M, Lyoni, Monaco, Juventusi, Lazio, Borusia D., .... a so to morda gmnile ekipe ????? .... so v svojih prvenstvih na 2. mestu tako kot OLIMPIJA V SLO, samo s to razliko, da so te ekipe svetlobna leta pred Olimpijo. To je tko gnilo da smrdi do vesolja. Amen.
snorki123
26. 02. 2018 09.18
+8
haha jaz sploh ne razumem tvojega komentarja. Ti fantaziraš in lajaš, očitno te je ta zmaga Olimpije res morala boleti. Čakaj ti primerjaš ekipe iz najmočnejših lig v evropi z Olimpijo? Kakšen komik in otrok si ti. Izjava dneva? Prej izjava..............ne bom rekel
aki10
26. 02. 2018 10.33
+2
Potem pa pogledaš ekipo, ki se ima za vodilno (trenutno) in najboljšo v SLO in na svetu in dojameš kok je še le potem ta ekipa gnila, ki ne more DOMA premagat ekipe, ki se bori za obstanek ;))
macro
26. 02. 2018 10.48
-2
snorki123
26. 02. 2018 10.59
+4
macro
26. 02. 2018 11.07
-4
Ali boste obstali na drugem, ali pa na tretjem. :)
snorki123
26. 02. 2018 12.40
+4
domžale zelo zaostajajo tako da dvomim da bomo končali na tretjem mestu.
snorki123
26. 02. 2018 08.26
+1
Sem pogledal posnetek tekme. In nevem zakaj toliko pritožb od navijačev Maribora. Ko je bil podaljšek 3 minute se je golman celja valjal po tleh, tako da logično da je sodnik še malo podaljšal, in prekršek je bil storjen v 2. minuti in 54 sekund, kar pomeni da seveda bo sodnik pustil izvajanje prostega strela. Navijači Maribora očitno pozabljate tekmo proti krškemu v Ljudskem vrtu. Se spomnite? Podaljšek 94 minut......................sodnik pusti kot in gol pade v 95 minuti. To je popolnoma identična situacija. Tako da je bilo tukaj vse čisto. Vse. Za tekmo v Mariboru pa nisem spremljal ampak če je res sodnik eno minuto prej odpiskal pa to ni vredu in je res čudno. Na to ste lahko začudeni. Ampak situacija v Ljubljani je pa bila popolnoma čista in nevem zakaj bi vi zdaj nekaj naredili iz nič. Ker ste res smešni.
snorki123
26. 02. 2018 08.32
+1
Pa še uradna izjava od NK Maribora je....................popolnoma nepotrebna. Lahko bi napisali da so začudeni da se je tekma prej končala, ampak da so omenjali Olimpijo zraven....in namignili da je sojenje v korist Olimpije je zelo komično. Zelo.
macro
26. 02. 2018 08.58
+3
Eno je, če podaljša napad oziroma pusti akcijo do konca, drugo pa je če sredi napada minuto prej prekine igro.
snorki123
26. 02. 2018 09.13
+3
Situacija v Maribora je bila res čudna. V Ljubljani pa ne. Samo to sem izpostavil.
ivan.z Doba
26. 02. 2018 17.48
drimtim
26. 02. 2018 08.07
+2
tako se igra,šampioni gremo do konca,samo še točka za vodilnim .
ivan.z Doba
25. 02. 2018 21.50
+8
Končno dobiva igra Olimpije v napadu neko formo! Bravo!
IzbrisanIZportala
26. 02. 2018 09.11
-6
Res si Pavliha hahahahaha forma v napadu ... hahahahaha
snorki123
26. 02. 2018 09.19
+3
aki10
26. 02. 2018 10.36
+4
snorki123
26. 02. 2018 10.58
+2
ivan.z Doba
26. 02. 2018 17.47
+1
DeBill
25. 02. 2018 21.25
-2
pa lohk bi bli slovenci prvi po tehnologiji, vse snemat, hitri pregledi posnetkov, tehnika na golu, tud kamera pa sokolje oko. če se tuki dobr razvije se da marsikje dobr prodat.
DeBill
25. 02. 2018 21.20
-3
a se res ne da nardit iz vseh teh klubov 4, pa jih dat igrat v kakšno tujo ligo, doma pa naj bo prva liga z 18 klubi.
DeBill
25. 02. 2018 21.22
-3
pa lohk sta tud sam dva recimo v taljanski, al pa en v taljanski. ker tale liga je preveč wanabee, ne tič ne miš.
DeBill
25. 02. 2018 21.19
-1
kdor ne da dobi, aja u vaških ligah je lohk tud drgač včasih
DeBill
25. 02. 2018 21.18
-2
a je kakšno prvenstvo tud u vratncah?
RUBEŽ
25. 02. 2018 20.46
-23
Napaka v naslovu. SODNIK REŠIL LOLIMPIJO. Sramota.
degenos
25. 02. 2018 20.48
+22
Optimisty
25. 02. 2018 20.50
+6
snorki123
25. 02. 2018 21.04
+14
aki10
25. 02. 2018 21.07
+10
CURVANORD Zanetti
25. 02. 2018 20.31
+22
Spostovanje vsem tistim , ki so tekme gledali v zivo na stadionih, jaz priznam za mojo staro rit je bilo premrzlo, sem bil kavcar priznam.
snorki123
25. 02. 2018 20.48
+17
popolnoma razumljivo zanetti. Sem bil na tekmi in je bilo res mrzlo. In ponavadi hočem da traja čim dlje tekma, ampak danes sem si pa res želel da bo čim prej konec zaradi mraza. Ampak je bilo vredno potrpeti. Ko je takšen zaključek...............pozabiš vse.
aki10
25. 02. 2018 21.08
+16
Nog nisem več čutil, ampak se je splačalo na konc :)
zeleleni
26. 02. 2018 08.33
+1
dolge gate pa se je dalo kar zdržat samo pivo je bilo vedno bolj mrzlo
CURVANORD Zanetti
26. 02. 2018 13.26
imam jaz tudi zimsko opremo,a sem si rekel toktrat pa ne, glede na rezultat bi veretno sam sebe se danes prekljinajal
CURVANORD Zanetti
26. 02. 2018 13.31
+1
no ce bi bil derby Maribor vs Olimpija bi pa sel tudi ce bi bilo zunaj minus 20
User792410
25. 02. 2018 20.24
+12
Danes je v Celju zmagala ekipa, ki je imela več sreče in v športu je tako, da je prav sreča velikokrat odločilen dejavnik! Nihče pa ne more reči, da zmaga Olimpije ni zaslužena in tudi, če bi Celjani imeli več sreče in zmagali bi bilo to zasluženo! Torej najbolj realen rezultat bi bil remi, ampak sreča se danes s tem ni strinjala in je zmago namenila Olimpiji in konec debate! In še nekaj o sodnikih. Mislim, da so za naše razmere dokaj solidno opravili nalogo in njihove napake na končni rezultat niso imele vpliva. Nesporno dejstvo je, da skozi srečanje niso sodniki dvakrat zadeli prečko in enkrat vratnico, kakor tudi niso zapravljali drugih priložnosti! In potem prav na koncu podaljška niso sodniki naredili izjemno neumnega prekrška na tako rekoč idealnem mestu za dobrega strelca in na vse zadnje potem tudi niso zadeli iz tega povsem upravičenega prostega strela! To če in za koliko se bo podaljšala tekma pa sodniki določijo ob izteku rednega časa in je vidno vsem, ki so takrat na stadionu, ali ob malih ekranih, če gre za prenos. Dejstvo je tudi, da so čas podaljška sodniki še nekoliko raztegnili in sicer zaradi prekinitve ob poškodbi celjskega golmana, kjer je prišlo do nudenja pomoči iz klopi. To za koliko glavni sodnik potem v takšni situaciji nadoknadi takšno prekinitev, pa je povsem njegova presoja in občutek za čas! Kar se mene tiče na tej tekmi sodniki na končni razplet niso imeli vpliva, nisem pa povsem prepričan, da je bilo z strani sodnikov vse tako čisto tudi na današnji tekmi v Mariboru.
Optimisty
25. 02. 2018 20.29
+20
Popravek.. V Ljubljani seje igrala tekma in ne v Celju. Brez zamere. Lp
User792410
25. 02. 2018 20.55
+19
Sori Ljubljana, šele zdaj vidim, da sem napisal Celje! Mi je učiteljica slovenščine v šoli vedno rekla, "preden oddaš, še enkrat preberi", pa se me je to očitno premalo prijelo.
macro
26. 02. 2018 08.01
-2
drimtim
25. 02. 2018 20.23
+15
atomski napad mb dovolj za veliko točko v boju za naslov
degenos
25. 02. 2018 20.19
+21
olimpija je zmagala celje . --celje bo neugodno za vse klube....... Maribor pa samo remi z aluminijem ki je vedno boljši --hehehe