Prva liga Telekom Slovenije

Ljudski vrt je 'odtaljen', Milanič pa dodaja: Vnema bo na visokem nivoju, brez oziranja na sneg, mraz ...

Maribor, 24. 02. 2018 17.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Maribora so spomladanski del sezone pričakali na prvem mestu Prve lige Telekom Slovenije. Po napornem jesenskemu delu sezone, v katerem so tudi igrali v skupinskem delu elitne Lige prvakov, so sedaj znova spočiti in osredotočeni na cilj, ki je ubranitev naslova državnih prvakov.

Darko Milanič je prepričan, da se bo s svojimi nogometaši ob koncu sezone znova razveselil naslova državnih prvakov.
Darko Milanič je prepričan, da se bo s svojimi nogometaši ob koncu sezone znova razveselil naslova državnih prvakov. FOTO: Damjan Žibert

Nogometaši Maribora bodo spomladanski del sezone v PLTS otvorili z dnevom zamika. V štajerski prestolnici zaradi prevelike količine novozapadlega snega niso uspeli pravočasno pripraviti zelenice v Ljudskem vrtu, zato bodo Mariborčani tekmo 19. kroga z Aluminijem odigrali jutri. Kljub temu, da se je zanj in za njegove varovance priprava na obračun podaljšala za en dan, pa strateg vijoličastih Darko Milanič v lovu na prve tri točke v spomladanskem delu, ostaja optimističen. "Ta negotovost v pričakovanju prve tekme vsekakor ni bila prijetna, še bolj je bilo moteče spoznanje, da vmes nismo mogli opraviti vseh želenih nogometnih treningov. K sreči smo se že prejšnji teden začeli pripravljati na Aluminij, z usmeritvijo dela na prvo tekmo. Nekaj smo uspeli narediti, predvsem strategijo v fazi napada. Vmesna selitev na umetno travo mi ni bila všeč, a bomo tekmo dočakali pripravljeni. Na očiščenem igrišču smo lahko opravili tudi zadnji, sobotni trening, glede na zavzetost, kako so fantje pristopili k zadnji tekmi proti Celju, prav tako pa k preizkušnjam v Turčiji, ni dvoma, da bo vnema na visokem nivoju. Brez oziranja na sneg, mraz," poudarja Darko Milanič v pričakovanju spomladanske premiere v povsem zimskih razmerah.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Aluminij že odigral eno tekmo, a to ne spremeni ničesar
"Aluminij ni zaradi tega v posebni prednosti, je pa specifika, da so že odigrali 90 ligaških minut. Za nas je pomembno, da se vsake tekme lotimo na pravi način. Dobro je, da smo jih videli že na uradni tekmi. Podobno kot med dvobojem z Ankaranom so se obnašali tudi med pripravami. Je pa res, da analize nasprotnika proti drugim ekipam dajejo drugačno podobo, kot je potem opazna v neposrednem dvoboju z nami," je še dodal Milanič, ki je spregovoril tudi o poškodbah in možni enajsterici za obračun s Kidričani. 

Za prvo tekmo zaradi težav s poškodbami še ne bodo nared Mitja Viler, Marko Šuler, Martin Kramarič, novinec Kassim Doumbia in Adis Hodžić. Boj za prve tri točke v 2018 pa bo tudi prvi korak k uresničitvi cilja številka ena v koledarskem letu. "Gremo iz tekme v tekmo, po dolgoročnejših napovedi ne bomo posegali. Edini fokus je zdaj na Aluminiju, popolnoma smo osredotočeni na začetnih 90 minut. Potem bo na Triglavu in tako naprej. Tudi fante mora zanimati le vsaka naslednja tekma. Vemo, da smo favoriti. Sprejemamo to vlogo in se zavedamo, da je to zahteva, ki jo nosimo. Potrudili se bomo, da bi osvajali točke in prišli prvi do cilja. Pot do tja pa nas pelje le ob nenehnem dokazovanju, iz dneva v dan," je še povedal Milanič, ki ima s svojimi varovanci po polovici prvenstva tri točke prednosti pred drugouvrščeno Olimpijo. 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

degenos
24. 02. 2018 18.55
-3
hehe...modeli ne bodite tko optimistični !!? ane
najram
25. 02. 2018 09.33
+0
degenos
24. 02. 2018 18.46
-3
hehe...zmrzval bojo ..vsi skp !
duleslav1993
24. 02. 2018 18.52
+4
Ti samo glej,da boš ptičke nahranil! Zima je zunaj
Ata_Smrk
24. 02. 2018 18.38
+0
gremo vijolice!!!
degenos
24. 02. 2018 17.58
-3
hehe .odtajal so ljudsko njivo ...jutr bojo pa zmrzval hehehe!!
duleslav1993
24. 02. 2018 18.04
+4
Norbert
24. 02. 2018 18.43
+2
Ni pozabil - pusti vsojga "pankrta" da dela kar hoče...
duleslav1993
24. 02. 2018 18.53
+3