Prva liga Telekom Slovenije

VIDEO: Mariborčani kljub težavam zaradi snega optimistični: Za nas ni dileme, želimo igrati!

Maribor, 22. 02. 2018 16.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kljub snežni pošiljki, ki jo bo v teh dneh deležna Štajerska, so pri NK Maribor odločeni, da premagajo vremenske pogoje in z zmago nad lokalnim tekmecem Aluminijem odprejo spomladanski del prvenstva. Tekmo iz Ljudskega vrta si boste lahko v soboto ob 16.30 ogledali na Kanalu A.

Več videovsebin
  • Darko Milanič pred začetkom spomladanskega dela PLTS
    03:21
    Darko Milanič pred začetkom spomladanskega dela PLTS
  • Iz 24UR: Bo pomlad vijolična ali zelena?
    02:14
    Iz 24UR: Bo pomlad vijolična ali zelena?

Vodilna ekipa Prve lige Telekom Slovenije sproščeno pričakuje prvo preizkušnjo spomladanskega dela sezone, toda tabor vijoličnih vseeno ne more biti najbolj zadovoljen z vremenskimi pogoji, ki močno krojijo uvod v drugi del prvenstva.

"Še v sredo super trening, danes pa… Škoda. Ker je tudi zadnji test v Ljudskem vrtu proti Celju pokazal, da smo opravili dobre priprave. Motivirani smo in komaj čakamo na začetek. Zdaj pa bo treba spremeniti zaključne načrte in se prilagoditi razmeram, pri tem pa počakati na odločitev, kdaj bo tekma," je na novinarski konferenci povedal kapetan Marcos Tavares in dodal: "Za nas ni dileme, želimo igrati!"

Trener vijoličnih Darko Milanič.
Trener vijoličnih Darko Milanič. FOTO: Damjan Žibert

Dobro smo pripravljeni
Tavares ne skriva, da lahko vremenski pogoji vplivajo tudi na predstavo nogometašev na zelenici, ki je v zadnjih dneh sicer bolj bela kot zelena. V Maribor prihajajo Kidričani, ki so zgolj po lastnih napakah zapravili zmago na uvodni tekmi spomladanskega dela z Ankaranom (1:1) v Ajdovščini.

"Seveda, to (vremenski pogoji, op. a.) lahko omeji našo kvaliteto. A z veliko motivacijo in voljo lahko odigramo dobro tekmo, ne glede na okoliščine," dodaja Tavares: "Odigrali smo veliko pripravljalnih tekem, tiste v Turčiji so bile res zahtevne in na visokem nivoju. Pred zadnjo preizkušnjo proti Celju pa smo rekli, igrajmo, kot da je prvenstvena. In smo jo. Dobro smo pripravljeni, zato bi nam bilo res žal, če ta vikend ne bi začeli prvenstva."

Maribor potrebuje vse igralce
Najboljši strelec v zgodovini PLTS je zadovoljen, ker se je po poškodbi uspešno vrnil kolega iz napada Luka Zahović, tudi zimska okrepitev Jan Mlakar se je zaenkrat izkazal. Po odhodu Sunnyja Omoregieja ima trener Darko Milanič vseeno še kar nekaj orožij, denimo Gregorja Bajdeta in Jasmina Mešanovića, ki se je jeseni po uvodnem krču povsem uveljavil v postavi vijoličnih.

"Luka se je vrnil na najboljši način, z Mlakarjem smo dobili še enega mladega, a zelo kakovostnega igralca, Mešanović je že jeseni potrdil, kaj zmore. Konkurenca je dobrodošla, vsi napadalci so zelo dobri. Trener se bo odločil, kdo bo igral. Maribor potrebuje vse, sam pa bom naredil vse, da bi bil čim več na igrišču," še pravi Tavares.

Pasica PLTS
Pasica PLTS FOTO:
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

degenos
22. 02. 2018 17.06
-4
sej majo svojo njivo nej špilajo ...ane kaj pa je -5 sej so sami veleumi nogometa ..hehehe
glej ovega
22. 02. 2018 17.13
+4
kdo drug komentira na strani Nk maribor kot ti..hvala da nas podpiraš ;)
revolution17
22. 02. 2018 17.23
+5
seveda Tilen Rakovec in njegovi kompleksi hehe
revolution17
22. 02. 2018 17.24
+4
Kdo bi mu pa zameril ko pa v njegovem močvirju nimajo nič pametnega pač more spremljati najboljše v Sloveniji torej Maribor hehe
degenos
22. 02. 2018 17.42
-5
če bi podpiral bi ploskov .hehehe .,....sej vi tut skoz pluvate čez najboljši klub v sloveniji ..!!
Brakedirt
22. 02. 2018 18.01
-4
a bo kdaj stadion,da ne boste stalno igrali na vrtu?
glej ovega
22. 02. 2018 21.45
+0
takrat ko smo mi imeli LP na "njivi"ste vi v tem času gostili Šabana in Heleno Blagne ;) to kar smo mi doživeli v Ljudskem vrtu Olimpija nikol nebo...vsaj do razpada slovenije ne..no po razpadu boste vi postali hrvatje mi pa Avstrijci..lp
aki10
23. 02. 2018 09.16
+1
Članek o NKMB in vi omenjate Olimpijo??? Kompleksi so huda bolezen..
drimtim
23. 02. 2018 10.05
+2
Nesi glavo k frizerju glede na komentarje za drugam ni.
slash77
24. 02. 2018 12.19
+1
sonyc Helena Blagne in Šaban Šaulić še nista nastopala v Stožicah. So pa nastopali Green Day in še marsikdo. Medtem ko ste vi vabili ustaškega hujskača Thompsona. Verjamem, da si zelo ponosen na svoj klub in na igranje v Ligi prvakov, saj je to v mestu brezposelnih pijancev vse, kar imate.