Nogomet

Prvak druge lige v Londonu šokiral prvaka Premier League

London, 05. 12. 2015 21.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matjaž Ambrožič
Komentarji
8

Ko je po nedeljskem remiju na White Hart Laneu, to je bilo na srečanju proti Tottenhamu, že kazalo, da aktualni angleški prvak Chelsea po katastorfalno slabem začetku sezone le nekako prihaja k sebi, se je spet ponovilo. Že četrtič v tem prvenstvu so londonski modri izgubili doma - tokrat proti Bournemouthu.

Costa (desno) ni navdušil po prihodu v igro v drugem polčasu.
Costa (desno) ni navdušil po prihodu v igro v drugem polčasu. FOTO: Reuters
Dinamično srečanje je imelo zelo obetaven začetek, pa čeprav oba trenerja, domači Jose Mourinho in gostujoči Eddie Howe, v svoji začetni enajsterici nista uvrstila pravih napadalcev. Moči v prvem delu so bile izenačene, po štetju bolj (pol)priložnosti pa so bili v prednosti zagotovo gostje, ki letos prvič v svoji 125-letni zgodovini tekmujejo v elitni angleški nogometni druščini. Po odmoru je Mourinho v igro namesto Oscarja poslal Diega Costo, ki pa se ni izkazal, razen v eni sporni situaciji. Ta se je pripetila v 63.minuti, ko je Costa že v kazenskem prostoru poskušal z leve strani poslati predložek pred gol Bournemoutha, žoga pa je v roko zadela branilca Simona Francisa, ki se je prav tedaj hrabro zagnal v blokado Costine podaje. Domači so si priigrali nekaj zglednih položajev, toda navkljub Costini prisotnosti na igrišču pred vrati gostujočega vratarja Arturja Boruca ni bilo nikogar ali pa nikogar dovolj zbranega, da bi kako od maloštevilnih nevarnih akcij zaključil.

Takoj po vstopu Glenna Murrayja, pravzaprav edinega napadalca, ki ga Bournemouth sploh ima v svojih zaradi poškodb zdesetkani vrsti, to je bilo 83.minuti, pa že zadetek za goste. Chelseajeva obramba je bila po izvajanem kotu za Bournemoutha neodločna, Murray pa prav nasprotno. Do konca tekme so domačini pritisnili, toda zaključek tekme je bil za domače navijače še posebej razočarajoč, saj jim ni prinesel niti upanja za izenačenje, kaj šele česa več. Ostalo je pri rezultatu 0:1, kar pomeni, da je Bournemouth prvo moštvo, ki je kot novi premierligaš na Stamford Bridgeu uspelo presenetiti domačine po letu 2001, ko je to uspelo Charltonu. Hkrati pa se je prvikrat v zgodovini Premier League zgodilo, da je aktualni prvak Championshipa oziroma angleške druge nogometne lige v gosteh porazil šampiona Premier League.

Trener Chelseaja Mourinho je po četrtem domačem in skupno osmem porazu v tem prvenstvu pojasnil: "Individualno smo nekonsistentni, to je glavni razlog za nov poraz. Igrali nismo slabo, še posebej v drugem delu ne. Računali smo na zmago, toda uspevalo nam ni nič, razen polpriložnosti, ki so se nam vse po vrsti ponesrečile."

Pasica Matjaž Ambrožič
Pasica Matjaž Ambrožič FOTO:

Izid:

Chelsea - AFC Bournemouth 0:1 (0:0)
Murray 82.

Ostali izidi 15. kola

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

265004
06. 12. 2015 13.27
+4
bunker ni zdržal!!pretoplo je blo!!Eva ni gledala tekme,napovedovalec je prdnil med tekmo,gledalec je glasno zakašljal,sodnik je imel piščalko,ki ni bila modre barve,premalo gledalcev na tekmi,nobenega navijanja,samo mamce so mele navito trajno.To so vzroki za poraz je rekel bunkeraš
Felipao
06. 12. 2015 13.19
+3
Bournemouth šampion!!! Za Murija pa spet kriv sodnik, ki ni piskal penala. Hkrati pa pravi, da se bodo namesto za uvrstitev med najboljše 4 borili za uvrstitev med najboljših 6. Humorist :)
CFC1
06. 12. 2015 12.52
-1
Rexi ne sodi druge po sebi. Jaz in še tisti,ki smo dejansko pravi navijači Chelseaja bomo vedno navijali zanj v dobrem in v slabem, tako da ne bi preveč s teboj v tem , ker se vidi, da ti ta tematika ni najbolj poznana. Drugače pa bi jaz tako rekel, razne Oskarje in Ramirese bi bilo treba ven pometat. V ekipo pa vključit konec koncwev nekatere res zelo dobre mladince, ki so lani med drugim Chelsea pripeljali tudi do naslova v mladinski ligi prvakov ... Pa Lp.
GlavniModerator
06. 12. 2015 12.13
+5
noben chelsijevc ne komentira vec, ker so ze zacel navijat za razne newcastle pa tottenhame....
kameltrajbar
06. 12. 2015 12.08
+6
..problem je v muriju..ne v ekipi....)
drimtim
06. 12. 2015 09.25
+12
chelsea izgubil še derbi začelja
rambek
05. 12. 2015 21.33
+6
Z njimi je konec.
Iniesta
06. 12. 2015 08.14
+6