Nogomet

Prvi gostujoči poraz za Arsenal, prvaki hitro izgubili zagon po zmagi nad Cityjem

Liverpool, 14. 12. 2016 07.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na sporedu sta bili zgolj dve tekmi angleške Premier League, a obe sta postregli s presenečenjem. Nogometaši Arsenala so zapravili vodstvo v Liverpoolu in izgubili proti zasedbi Evertona, aktualni prvaki, nogometaši Leicestra, pa so izgubili na gostovanju v Bournemouthu.

Olivier Giroud
Olivier Giroud FOTO: AP

Arsenal je z 1:2 klonil proti Evertonu, čeprav mu je po prvih 40 minutah tekme kazalo precej bolje. Topničarji so prešli v vodstvo z zadetkom Alexisa Sancheza s prostega strela v 20. minuti, domačine pa je v igro za zmago še pred koncem prvega polčasa vrnil Seamus Coleman. Ta je izkoristil nezbranost obrambe Arsenala in z glavo osamljen potisnil žogo v mrežo povsem nemočnega vratarja Petra Čecha. Za delirij na Goodison Parku je poskrbel izkušeni valižanski branilec Ashley Williams. Dolgoletni član Swanseaja, ki je minulo poletje prestopil v Everton, je zmagoviti zadetek za Liverpoolčane tako kot Coleman zabil z glavo. S tem je poskrbel za sploh prvi gostujoči poraz Arsenala v tej sezoni v Premier League. Topničarji so tako pred sredinimi tekmami zapravili lepo priložnost, da bi se vsaj začasno povzpeli na vrh angleške lige, Chelsea namreč s tremi točkami s tekmo manj ostaja vodilna zasedba Premier League.

Nov poraz prvakov

Če se je zdelo, da so nogometaši Leicestra dvignili svojo formo, potem ko so v pravi poslastici nazadnje doma vzeli skalp Manchester Cityju Pepa Guardiole, pa temu ni bilo tako. Varovanci Claudia Ranierija so namreč vknjižili še osmi poraz v tej sezoni (0:1). Za primerjavo: v pretekli (celi) sezoni so lisice zabeležile zgolj tri poraze. A za zdaj kaže, da se bodo v tej sezoni borile zgolj za obstanek, saj za vodilnim Chelseajem, ki ima tekmo manj, zaostajajo že za velikih 21 točk. Tokrat je zmago Bournemouthu priskrbel Marc Pugh, ki je v 34. minuti tekme s fantastičnim strelom pospravil žogo v mrežo lisic po odbitem poskusu domačinov vratarja Rona-Roberta Zielerja.

Izida:
Bournemouth
– Leicester 1:0 (1:0)
Pugh 34.

Everton – Arsenal 2:1 (1:1)
Coleman 44., Williams 86.; Sanchez 20.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tedoVV2HCmedo
14. 12. 2016 10.36
+1
Nimam pojma o sedanji postavi Leicestra. Morda so šefi kluba prodali vse dobre po osvojitvi prvenstva, da mu gre v tej sezoni slabo, ali pa je klub veliko zmagoval lani in postal prvak samo zaradi stavnih poslov. Verjetno je .. kateri že... nek nemški klub v bundesligi enako uspešen samo zaradi stav - ostali klubi namerno izgubljajo, da imajo pri stavah profit.
Brcavrit
14. 12. 2016 18.38
+2