Nogomet

VIDEO: Vidmar nepremagan že 990 minut, Maribor rešil Tavares, prvi poraz Olimpije

Novo mesto, 24. 09. 2014 17.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
T.Š./T.V./STA
Komentarji
35

V 10. krogu prve slovenske nogometne lige je Olimpija izgubila v Novem mestu (2:1), kar je prvi poraz za ljubljansko moštvo v letošnjem DP. Zavrč in Celje sta se razšla brez golov (0:0). Domžale so premagale Gorico (3:0), Maribor je zmagal v Velenju (1:0), Radomlje pa v Kopru (2:1).

Mariborčani, ki so igrali brez branilca Aleksandra Rajčevića (ta je po podatkih vodstva tekmovanja v prejšnjem krogu - po 20.508 minutah - dobil sploh prvi rdeči karton v slovenski prvi ligi), so bili znova blizu neprijetni izkušnji, a so se izvlekli. Potem ko so imeli Velenjčani celo več in lepše priložnosti kot državni prvaki, so ti v praktično zadnjih sekundah tekme izvlekli zanesljivo orožje. Marcos Tavares je globoko v sodniškem dodatku poskrbel za sedmo zmago Maribora in skok na drugo mesto prvenstvene lestvice. Tik pred koncem polčasa so državni prvaki zapravili dotlej svojo najlepšo priložnost. Velenjski vratar Matjaž Rozman je najprej posredoval pred Luko Zahovićem, žoga se je dobila do Mitje Vilerja, ki je podal nazaj v sredino, tam pa je do strela prišel Marcos Tavares, a je domači čuvaj mreže njegov udarec ukrotil. Takoj po začetku drugega polčasa se je izkazal Handanović, potem ko se je pred njim znašel Mario Babić, na drugi strani pa je moral Rozman posredovati po udarcu Sintayehuja Sallaicha. Že v sodniškem dodatku so imeli Velenjčani izjemno priložnost za zmago, najprej je Milan Kocić zatresel prečko, nato pa je Firer z glavo žogo poslal čez gol. Kazen je sledila v zadnjih sekundah tekme, ko je po podaji Damjana Boharja z desne strani Marcos Tavares z glavo dosegel zmagoviti zadetek.

Mariborčani so dosegli zmago proti velenjskemu Rudarju.
Mariborčani so dosegli zmago proti velenjskemu Rudarju. FOTO: Damjan Žibert

Olimpija prvih devet krogov ni poznala poraza, spoznala pa ga je proti doslej predzadnji ekipi prvenstva Krki. Čeprav si je priigrala številne priložnosti in tudi enajstmetrovko, ki pa jo je zapravila, je na koncu ostala praznih rok. Tako ostaja pri dejstvu, da Ljubljančani v prvoligaški konkurenci še naprej ostajajo brez točk na Portovalu in v Zavrču. Na drugi strani so Dolenjci vpisali drugo zmago v prvenstvu, prvo po drugem krogu.

Novomeščani so v uvodu tekme presenetili goste in povedli že v peti minuti, ko je po podaji Danijela Rašića zadel Josip Fuček. V 14. minuti je iz bližine na začudenje gledalcev zgrešil Nemanja Mitrović, tri minute pozneje pa so Ljubljančani prišli do najstrožje kazni. A tudi te priložnosti niso izkoristili, saj je Pelin strel Andraža Šporarja obranil. V 30. minuti je bil le malce premalo natančen Omladič z roba kazenskega prostora, deset minut pozneje pa je bil Pelin dobro postavljen po strelu Filipa Valenčiča z glavo. Sledilo je še nekaj nenatančnih poskusov Ljubljančanov (Darijan Matić, Šporar, Boban Jović) in eden Novomeščanov (Nikola Žižić). Uvod drugega polčasa je minil v pobudi Ljubljančanov, a so bili Novomeščani tisti, ki so v 58. povedli z 2:0. V kazenskem prostoru je najprej do strela prišel Fuček, žoga se je odbila do Danijela Dežmarja, ki je zadel s približno desetih metrov. Deset minut pozneje je Pelin ustavil nov Šporarjev poskus, v 77. minuti pa še strel Nika Kapuna. V 88. minuti pa so Ljubljančani le premagali Pelina, uspešen je bil Marko Vukčević, a je bil to le kozmetični popravek izida.

Krka je bila boljša od Olimpije.
Krka je bila boljša od Olimpije. FOTO: Damjan Žibert

Domžale premagale Gorico
Domžalski nogometaši še naprej prevladujejo v slovenski ligi. Po deseti tekmi so še vedno nepremagani (devet zmag in neodločen izid) in zanesljivo na vrhu prvenstvene lestvice. Za nameček je svoj rekord povečal tudi vratar Nejc Vidmar, ki je po novem nepremagan že 990 minut. Svetovni rekorder je sicer Brazilec Mazaropi (1816 minut, Vasco da Gama), evropski pa Belgijec Danny Verlinden (1390 minut, Brugge). Na drugi strani se novogoriška suša proti Domžalam nadaljuje, zmage proti njim niso Primorci okusili že na osmi tekmi zaporedoma. Novogoričani so padli na predzadnje mesto na lestvici z vsega eno zmago.

Ekipi v prvem polčasu nista zatresli mreže, čeprav sta imeli za nekaj priložnosti. Junak dosedanjega dela prvenstva, vratar Domžal Nejc Vidmar se je izkazal v 23. minuti, ko je ustavil strel Alessia Innocentija. Nov plen domžalskega vratarja je postala žoga v 37. minuti, ko je do neoviranega strela z glavo prišel Ezekiel Henty. Še en dvoboj teh dveh nogometašev je domžalski čuvaj mreže dobil v sodniškem dodatku prvega polčasa po strelu Nigerijca z razdalje. V uvodu drugega polčasa so Domžalčani praktično odločili tekmo. V 55. minuti je Sasha Aneff Domžalčane popeljal v vodstvo, potem ko je zadel s strelom z glavo po Šišićevi podaji. Vsega dve minuti pozneje so domačini vodili že z 2:0. Nejc Skubic je po prostem strelu podal v kazenski prostor, primorski branilci so slabo reagiral in žogo dobili do Kenana Horića, ki jo je potisnil v prazno mrežo. V 80. minuti je Joshua Parker postavil le še piko na i visoki zmagi Domžal, potem ko je po Skubičevi podaji iz kota v kazenski prostor z dobrih 10 metrov zadel z glavo.

Joshua Parker
Joshua Parker FOTO: Damjan Žibert

Brez golov na Ptuju
Ekipi, ki se bosta srečali v četrtfinalu pokala Slovenije, sta se na Ptuju razšli brez zadetkov. Tudi sicer tekma ni bila posebej razburljiva, čeprav sta moštvi v prvem polčasu vsaka po enkrat zatresli okvir vrat. Pri Zavrčanih škripa predvsem pri zaključkih akcij, saj njihovi igralci niso dosegli gola že 298 minut. Domačini so sicer prvi resno zagrozili, v deveti minuti je Dino Kresinger s strelom z glavo zatresel okvir celjskih vrat. Sledila je konkretnejša igra gostov, ki so si priigrali kar nekaj (polpriložnosti), najbolj nevarno pa je bilo 22. minuti. Tilen Klemenčič je žogo iz avta oddal Mislavu Oršiću, ki je podal pred vrata do Benjamina Verbiča, domači branilci pa so mu žogo tik pred golovo črto izbili. V 39. minuti so bili Celjani spet blizu izenačenja, saj je Nikola Šafarić po kotu v gneči pred vrati malce nespretno odreagiral in zadel prečko domačih vrat. V uvodu drugega polčasa sta ekipi sprožili po nekaj nenatančnih oziroma preslabih strelov, v 77. minuti pa je Lovro Cvek z 20 metrov spet resneje zagrozil, ko je za malo zgrešil cilj. Zadnjo lepšo priložnost na tekmi je v 87. minuti zapravil Valon Ahmedi, čigar strel je obranil Marko Ranilović.

Moštvi Zavrča in Celja sta se razšli brez golov.
Moštvi Zavrča in Celja sta se razšli brez golov. FOTO: Miro Majcen

Radomlje zmagale v Kopru
Novopečeni prvoligaš iz Radomelj je na svoji deseti tekmi med slovensko elito prišel do prve zmage. In to kar v gosteh, saj je v Kopru presenetil kanarčke. Večji del prvega polčasa je igra potekala na sredini igrišča, redke so bile priložnosti tako na eni kot drugi strani. V 29. minuti pa so gosti povedli, ko je Goran Vuk visoko podajo lepo spustil za Nika Snoja, ki je streljal iz prve z roba kazenskega prostora ter premagal Ermina Hasića. Takoj v začetku drugega polčasa je imel veliko priložnost za domače Jaka Štromajer, a je s petih metrov z glavo žogo poslal v naročje Vjekoslava Andrića. Štiri minute pozneje so gosti izvedli kot, najvišji je bil kapetan Janez Zavrl, ki je z glavo zadel že za 2:0. Domači so kmalu znižali zaostanek. V gneči v kazenskem prostoru se je najbolje znašel živahni Pučko, ki je z diagonalnim strelom po tleh zatresel mrežo gostov. V 85. minuti pa je glavni sodnik srečanja Matej Jug razveljavil zadetek za domače po strelu Nenada Srečkovića, Štromajer je po sodniškem mnenju namreč že prej storil prekršek nad enim gostujočih branilcev. Tik pred koncem je Jug izključil še Denisa Halilovića zaradi ugovarjanja. Po zadnjem sodniškem pisku je sledilo veliko veselje gostov, ki so si z borbeno in nepopustljivo igro zmago tudi zaslužili.

Izidi:
Zavrč - Celje 0:0
Krka - Olimpija 2:1 (1:0)
Domžale - Gorica 3:0 (0:0)
Luka Koper - Radomlje 1:2 (0:1)
Rudar Velenje - Maribor 0:1 (0:0)
 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (35)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

?uknoric
26. 09. 2014 02.01
+0
Španski evroligaš igra na pripravljalnem turnirju Gloria Cup v Carigradu, ki je bil tudi zadnji za Dragića v dresu Unicaje.
?uknoric
26. 09. 2014 02.01
+0
Španski evroligaš igra na pripravljalnem turnirju Gloria Cup v Carigradu, ki je bil tudi zadnji za Dragića v dresu Unicaje.
?uknoric
26. 09. 2014 02.01
+1
Zgleda. da so se spet začele stave, oziroma se samo nadaljujejo, ker niso počistili s fuzbalsko mafijo. Ja naši sodniki in tožilci so podkupljivi. Cerar bo mel veliko deka ....ali pa tudi ne?
Mungos2
25. 09. 2014 17.29
+6
Bravo Domžale !!!!! S takšno igro in borbenostjo trenutno sodijo v Evropo, za katero so pač potrebne izkušnje, ki jih pa žal nimajo. V evropskih izkušnjah je pa Maribor svetlobna leta pred ostalimi slovenskimi klubi. Dajmo Domžale!!
stajerc50
25. 09. 2014 08.16
+8
NI PREDAJE.......GREMO MARIBOR,,ŠAMPIJON,,
borut888
25. 09. 2014 11.33
-6
Tako je! Gremo Maribor in s tem Ljubljančani, ki igrajo za Maribor.
stajerc50
25. 09. 2014 12.06
+14
nič nimam proti ljubljančanom, vsi smo slovenci pač sem navijač našega kluba ;) če pa zanjaga igrajo ljubljančani pa nič zato, ne igrajo zastonj in igrajo z srcem...in ni tako kot pri vas ko nekemu bivšemu nogometašu žvižate, pri nas mu ploskamo...
soba666
25. 09. 2014 14.34
+4
In kaj bi te v Lj. delali, če jih nebi Mb kupil?
šmajser1
25. 09. 2014 07.21
+4
CESTITKE MB ZA NOVO ZMAGO!
borut888
25. 09. 2014 04.26
-23
MARIBOR ne bo prvak, saj je več talenta v ljubljanski kotlini. Tudi MB od tam črpa najboljše igralce.
Mariborrrrrrrrr
25. 09. 2014 06.34
+9
glej ovega
25. 09. 2014 11.17
+12
Imamo 4 iz ljubljane..2 igrata v B-ekipi 2 pa v prvi..od tega je 1 skoz na klopi...tak da ne palamudi nekaj...ljubljancani ste druga klasa sportniki in prva klasa lopovi..lp
borut888
25. 09. 2014 11.25
-7
Jih je kar malo več prjatu, predvsem pa jih je več kot nenadarjenih Mariborčanov.
neyyc
25. 09. 2014 15.25
+3
sm preštel 4 so Ljubljančani iz prve ekipe tako da ne govorit, da je cela ekipa iz LJ
glej ovega
25. 09. 2014 15.27
+4
se ne čudim da vsi bežijo iz LJ če tam nimate enega kvalitetnega športa..vaš šport je v parlamentu..lopovi navadni..druga ne znate..
SFRJJNA
25. 09. 2014 01.32
+13
Hay komentator, ni se Maribor rešil, temveč ima v sebi veliko več kot mnogo EU klubov, igra do zadnje sekunde !!! In to je to, ne pista da se je rešil imel srečo,...to se dogaja že nekaj tekem, torej Maribor ne popušča, enako je bilo proti Sportingu. Vemo da jim za EU tekme manjka cca. 20min kondicije na visoki ravni, čeprav so proti Sportingu že bili blizu manjka 15 min do 10 min - uspeh, za SI pa je težko, igrati pred praznimi stadioni,...in vsi igrajo proti Mb na vso moč in silo, ko bi le bil še kakšen SI klub v EU ligi, bolje za vse nas..
*sweet*
24. 09. 2014 22.58
+16
Bravo Maribor in čestitke Radomljam.
maliButalec.
24. 09. 2014 22.37
-8
Vidmar nepremagam 990 minut?? Torej, 10 tekem odigranih po 90 minut = 900 minut. Razen, če so vsako tekmo igrali 99 minut - > 4 minute podaljška v prvem polčasu in 5 minut podaljška v drugem polčasu. No, tako se potem izide računica. Mogoče, pa na 24ur neznajo računat. Vse je možno. Drugače pa vsa čast Vidmarju - res lep dosežek.
Znalca
24. 09. 2014 22.40
+15
Znalca
24. 09. 2014 22.40
+4
KocoboJeCpbnja
24. 09. 2014 22.42
+18
Domzale so ostale nepremagane tudi na zadnji tekmi prejsnje sezone Domzale - Maribor 0:0. Zadnji gol so Domzale prejele v predzadnjem krogu proti Olimpiji in tekmo tudi izgubile ( 2:1)
User513426
25. 09. 2014 14.34
+0
richardokaka
24. 09. 2014 22.23
+21
MLINSKI KAMEN MELJE DO PRVE ZMAGE NAS POPELJE MLIN JE NAŠ DOM MLIN JE NAŠ DOM RADOMLJE ŠAMPION.... KONČNO PRVA ZMAGA!!!!! BRAVO FANTJE PONOSNI NA VAS !!!!
whatever girl mb 1
24. 09. 2014 22.21
+6
Specialiteta NK Maribora: zabijanje v zadnjih sekundah. Hvala vijolicam za gledljivo nogometno predstavo in Tavi, ker je še enkrat več dokazal, zakaj je njihov kapetan. :)
badi 27
24. 09. 2014 22.25
+0
whatever girl mb 1
24. 09. 2014 22.27
+7
badi 27
24. 09. 2014 22.27
+3
ja zaključek ja ostalo pa smo mantrali žogo. tega si ne smemo privoščit
whatever girl mb 1
24. 09. 2014 22.28
+7
inp
24. 09. 2014 21.32
+7
krka zakon komaj remi z zadnjim pol pa zmaga z drugimkr tak naprej
dorcim
24. 09. 2014 21.07
+7
se dogaja tudi najbolsim, prvenstvo je dolgo, za SLOnogomet pa je najbolje, da je prvak MB. Drugi pogorijo v kvalifikacijah
glej ovega
24. 09. 2014 20.46
+6
unja...ajdemi popuši...bosta kaj komentirala? :D spopušli ste proti najslabšemu... :D
mišo2
24. 09. 2014 20.26
+10
Los Galacticos
24. 09. 2014 19.45
+4
Lestvico si pa lahko pogledate itak na katerikoli drugi malo bolj resni strani, ker na tej to ocitno ni tako pomemben podatek... Vazna je kvantiteta novic, ne pa kvaliteta... Radi bi klik, ampak te zaradi tako opisanega clanka skoraj da prisilijo da kliknes na drugo stran in si pogledas tisto kar resnicno steje v tem clanku, in prav tega tu ni...
tedoSJA71T1VRSmedo
24. 09. 2014 22.15
+4
Ti si lahko srečen tukaj, o Realu in Ronaldu se piše 90% vseh nogometnih člankov.
tedoSJA71T1VRSmedo
24. 09. 2014 19.29
+7
Uf, naš novomeški klub je spet zmagal, izreden dosežek! :)