Nogomet

Prvi vratar Atletica spodbuja in tolaži: Oblak je naša prihodnost!

Madrid, 23. 11. 2014 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Španski vratar Miguel Angle Moya je junija podpisal triletno pogodbo s prvakom Atleticom iz Madrida. Zaenkrat je prvi vratar svojega kluba, Slovenec Jan Oblak posledično sedi na klopi in redko dobi priložnost, izkušeni Španec pa mu sporoča, da je on prihodnost Atletica in naj vztraja.

Miguel Angel Moya in Jan Oblak
Miguel Angel Moya in Jan Oblak FOTO: Reuters

Miguel Angel Moya je za špansko televizijo Canal + spregovoril o vratarskem položaju pri Atleticu, kako je igrati pod taktirko Diega Simeoneja in o Kokeju, ki je po njegovem mnenju kompleten igralec. "Ko sem podpisal za Atletico, nisem vedel, če bo Thibaut Courtois ostal. Prišel sem z željo, da se borim za mesto. Courtois je odšel v Chelsea, bilo je govora o drugih vratarjih, tudi Janu Oblaku, ki je že bil član Atletica, a je bil poškodovan. Če igram, potem to pomeni, da je Simeone zadovoljen z mano. Ko igraš eno tekmo, nato pa nobene več, si v dvomih. Moj nasvet Oblaku je, naj se še naprej trudi, slej ali prej se za vsakega najde mesto. Dolgoročno je on Atleticov vratar," je povedal Moya.

Nekdanji čuvaj mreže Getafeja, Valencie in Mallorce je poln hvale na račun Simeoneja. "Pri Atleticu ne rabimo psihologa, ker je Simeone izvrsten pri motivaciji. Vsakemu pove jasno. Lepo je delati z njim in njegovo ekipo," je pravi Moya, o Kokeju pa dodaja: "Navdušil me je. Poznam ga in ima ogromno kvalitet. Trdo dela, lahko igra v obrambi in napadu. Je kompleten vezist."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kun_Aguero
23. 11. 2014 11.27
+12
če je pameten bo šou iz atletica! simeone je grozen trener, vedno igra enega vratarja in nikoli neda priložnosti drugim da se izkažejo kako nemore pogledati na boljše trenerje kot npr. enrique ki rotira brava v pokalnih tekmah in s tem daje priložnost ter stengnu
ABCD15
23. 11. 2014 17.31
-2
Simeone je najboljši trener na svetu, ne glede na to če dava priložnosti oblaku ali ne.
štajerc55
23. 11. 2014 11.03
+27
Oblaka je pokodba udaljila iz ekipe pa slaba tekma v Grčiji in je to to zaenkrat !!!
mmickica
23. 11. 2014 08.59
+32
Čudno, da mu Simeone vsaj pokalnih tekem ne da branit, saj bo fant povsem izven tekmovalne forme! A se je tudi njemu kaj zameril?
nikoiništa
23. 11. 2014 08.03
+26