Nogomet

Pušnik preroško napovedal: 'Prinesel sem dolge rokave ‒ če zdržim pol leta, potem me boste še dolgo gledali!'

Slovenske Konjice, 01. 07. 2016 15.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Splitski Hajduk je na zadnji pripravljalni tekmi, ki je bila zaprta za javnost, v Slovenskih Konjicah ugnal litovski Žalgiris (2:1). Slovenski trener dalmatinskega ponosa Marijan Pušnik pričakuje še lepo število igralcev pred povratkom na jug Hrvaške.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Rešiti splitski ponos
    02:15
    Iz 24UR: Rešiti splitski ponos
  • Trener Marijan Pušnik o delu pri splitskemu Hajduku
    02:35
    Trener Marijan Pušnik o delu pri splitskemu Hajduku

Dva tedna priprav, deloma tudi na slovenskih tleh, bodo temelj splitskemu Hajduku v novi sezoni, v katero dalmatinski beli oziroma "bili" prvič vstopajo s slovenskim trenerjem. Marijan Pušnik si je s sodelavci zastavil nepopustljiv načrt dela, pred povratkom v svojo novo domovino pa je za Sportske novosti dejal, da bo pri njegovem delovanju na stadionu Poljud zelo pomembno, kakšne rezultate bo moštvo dosegalo v prvih nekaj mesecih. Pušnik je izvrstno začel že v svoji zadnji službi pri ljubljanski Olimpiji, kjer so se mu na sredini sezone presenetljivo zahvalili za sodelovanje kljub osvojenemu jesenskemu naslovu prvaka. Zeleno-beli so na koncu tudi dvignili težko pričakovani naslov, medtem ko je Pušnik nov izziv našel pod Marjanom, v vrstah velikana (bivšega) jugoslovanskega nogometa. 

"Od mene ne boste slišali, da so bile to najboljše priprave do sedaj. Imeli smo težave, bilo je kar nekaj dretja, klicanja po redu, tega ne bom skrival," je pošteno povedal koroški trener. "A že v Avstriji se je ustvarila dobra atmosfera, fantje so peli na avtobusu. Dečki tu niso zaradi 'PR-a', to so počeli iz srca, z občutkom. Dobro se dela, nekateri mladi na to niso navajeni, zato je jasno, da jim je bilo težko, nekateri starejši so z glavami pri slovesu, zato jim je prav tako težko. Zato je težko tudi meni. Mi smo ekipa v nastajanju, pričakujem še pet ali šest igralcev, to pa je nekatere prestrašilo. To sicer ni dobro, ker namesto, da bi se veselili konkurence, jih je strah ... Nekateri mislijo, da so zvezde, toda to morajo pokazati tudi na igrišču. Imajo možnost, da se razvijejo, toda samo skozi veliko delo."

Pušnik napoveduje, da bo svojo kolekcijo z dolgimi rokavi uporabljal tudi v Dalmaciji.
Pušnik napoveduje, da bo svojo kolekcijo z dolgimi rokavi uporabljal tudi v Dalmaciji. FOTO: Damjan Žibert

Pušnik je tudi priznal, da mu je bilo na trenutke tudi žal sprejetega izziva, ki je dvigniti enega največjih klubov s tega dela Evrope (vsaj) v hrvaški vrh, kjer sta zadnjih nekaj sezon neulovljiva Rijeka in predvsem Dinamo Zagreb. Nekdanji trener Celja, Maribora, velenjskega Rudarja in Olimpije je pred splitski ponos v tem trenutku postavil tudi največja slovenska kluba. "Včasih mi je bilo žal, da ... Toda poglejte, Hajduk je velik izziv. Ni veliko trenerjev, ki bi zavrnili ta izziv. Z vsemi izboljšavami nam lahko uspe. Z dobrim delom, dialogom, sodelovanjem med vsemi subjetkti ... Da se. Olimpija in Maribor sta v tem trenutku pred Hajdukom, če ne upoštevamo tradicije, strasti, ljubezni, tu pa je Hajduk spredaj," svojega prepričanja v javnosti, ki so ga v južni soseščini že nekajkrat kritizirali, ni skrival Pušnik. "Po vseh ostalih vidikih - navijačih, predanosti, je Hajduk absolutno pred vsemi. Tako to je, pa naj mi kdo zameri, če hoče ... Hajduk mora delati na akademiji, vidi se nedorečenost, nato sodelovanje, ker je nemogoče, da se trener kadetov, juniorjev in seniorjev ne slišijo enkrat na dan. To je nemogoče! Ne iščem krivcev, ne trdim, da je nekdo narobe delal, saj nisem v klub s takšno tradicijo in imenom prišel, da bi pametoval."

55-letni slovenski trener navijačem obljublja napadalen nogomet in dodaja, da v Dalmaciji "ni tiki-take" in "kroženja sem in tja". Dalmatinci po njegovem mnenju zahtevajo agresiven pristop, tudi z vodstvom 2:0 pa naj se njegovo moštvo ne bi zadovoljilo. "To je moja 'hajdučka' filozofija. Ni alibi, a za to je potreben čas," je še povedal Pušnik. "To je bila zame vseeno najboljša poteza. Kakorkoli obrneš, je to Hajduk. Nisem veliko razmišljal, nisem postavljal nikakršnih finančnih pogojev, zahteval sem le naslednje: sodelavce in to, da ne bo vmešavanja v sestavljanje moštva. O tem odločava športni direktor in jaz. Ko temu ne bo več tako, potem Marijana ne bo več v Splitu. Kar se tiče mene, vam bom rekel naslednje - prinesel sem tudi dolge rokave. Če preživim prve pol leta, potem bom dolgo časa na tej klopi. Težave so, toda verjamem v ta projekt."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gost20
02. 07. 2016 10.52
bullitt
02. 07. 2016 09.56
+2
dajmo puša, vrni nam stari Hajduk
bullitt
02. 07. 2016 09.55
+1
vidva spodaj, če sama nimata pojma o fuzbalu, potem ne bluzita ta bv
RayManzarek
01. 07. 2016 17.10
-6
Žal bo najverjetneje pakal po 3. kolu. Dober Hajduk bi bila popesteitev lige, žal Pušnik ni dorasel trener za velike klube in seveda v Hajduku so zakulisne igre 10x večje, kot smo to vajeni v SLO. Pa tudi dejatvo da je SLO mu ne gre v prid.
mackon08
01. 07. 2016 16.09
-10
Nesposoben Pušnik, sem mu včeraj napovedal da novega leta v Splitu on ne bo videl.