Nogomet

VIDEO: Polovičen uspeh primorskih ekip, zmaga Kopra, poraz Gorice

Domžale, 29. 08. 2014 19.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min
Avtor
M.J./T.Š./T.V./STA
Komentarji
85

Nogometaši Domžal so na derbiju sedmega kroga DP obdržali mrežo nedotaknjeno in z 2:0 ugnali Maribor. Celje in Olimpija sta se razšla brez golov. Zavrč je z 2:1 odpravil Kalcer iz Radomelj, ki še naprej ostaja brez osvojene točke, Koper je zmagal v Novem mestu (3:1), Rudar pa v Novi Gorici (2:1).

Koprska trenerska "šok" terapija se je obrestovala. Slab uvod v sezono je odnesel italijanskega strokovnjaka Rodolfa Vanolija, ki je na uvodnih šestih tekmah dosegel dve zmagi in doživel štiri poraze, njegova začasna trenerska alternativa Alen Ščulac pa se iz dolenjske prestolnice vrača z vsemi tremi točkami. Primorci so večji del prvega polčasa narekovali ritem igre, medtem ko so Dolenjci svoje priložnosti iskali v povsem nenevarnih nasprotnih napadih. Druga polovica prvega polčasa je minila v absolutni prevladi "kanarčkov", ki so med 36. in 43. minuto dosegli kar tri gole. Prvega je dosegel Urban Žibert, ki je po podaji s prostega strela najprej z glavo zadel vratnico, nato pa žogo pospravil v gol. Le dve minuti kasneje so si Primorci znova skočili v objem po golu Damirja Hadžića, ki je odbito žogo spravil za hrbet domačega vratarja Matka Obradoviča, učinkovito igro pa je pred odhodom na 15-minutni odmor zaokrožil Matej Pučko po strelu z volejem, tik pred tem pa je Mitja Lotrič zadel še prečko.

Novomeški trener Miloš Rus je v začetku drugega polčasa opravil dvojno menjavo, a ta ni spremenila razmerja moči. Koprčani so imeli škarje in platno v svojih rokah in že v 51. minuti prek Pučka zapravili priložnost za vodstvo s 4:0. Isti igralec se je v 61. minuti znova znašel v idealni priložnosti za zadetek, "medsebojni dvoboj" pa je dobil Obradović. Le minuto kasneje so do priložnosti prišli tudi Dolenjci, a je "rezervist" Martin Šaban je zadel vratnico, v 73. minuti pa vendarle znižali na 1:3, ko je po prostem strelu "mojstrsko" zadel Denis Mojstrovič. Dolenjci so v nadaljevanju skušali še bolj približati Primorcem, navkljub nekaterim njihovim poskusom pa se izid ni spremenil.

Ante Šimundža tokrat ni mogel biti zadovoljen s predstavo svojih varovancev.
Ante Šimundža tokrat ni mogel biti zadovoljen s predstavo svojih varovancev. FOTO: Damjan Žibert

Čeprav so v Domžalah gostovali novopečeni člani lige prvakov, so izbranci Luke Elsnerja, ki je pred dnevi ostal brez Saše Aleksandra Živca (ta je prestopil k poljski ekipi Piast Gliwice), še na sedmi zaporedni tekmi v prvenstvu zmagali. Še več, še vedno niso prejeli zadetka, kar pomeni, da je vratar Nejc Vidmar novi rekorder. Doslej je bil v prvi ligi najdlje nepremagan Boško Bošković v sezoni 1993/94, ko v dresu Mure ni prejel gola 692 minut. Vidmar je nepremagan že 720. Domžale imajo zdaj šest točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem Zavrčem, Maribor ob tekmi manj zaostaja že devet točk. Polne tribune domžalskega stadiona je že v peti minuti navdušil Aladin Šišić, ki je nekoliko z desne strani z 20 metrov močno meril v dolgi kot ter vodilni ekipi prvenstva hitro priigral vodstvo. V uvodnih minutah so bili domači nevarnejši, podjetnejši, državni prvaki pa so po golu prevzeli pobudo in sami prek Marcosa Tavaresa dvakrat zaposlili Vidmarja. Postava, ki je začela tudi torkovo tekmo v Glasgowu proti Celticu, je pritiskala, a ji ob precej neodločni igri v napadu ni uspelo doseči izenačujočega zadetka. V 40. minuti je sicer s prostega strela nevarno sprožil Agim Ibraimi, Vidmar pa je izvrstno posredoval.

V drugem polčasu so spet imeli pobudo Štajerci, a prvič zagrozili šele v 57. minuti, potem ko je do strela z glavo iz bližine prišel Damjan Bohar, Vidmar pa je še enkrat odlično reagiral. Dve minuti zatem je domžalski čuvaj mreže ustavil še poskus Jean-Philippa Mendyja, prav tako z glavo. V 64. minuti pa so udarili Domžalčani, Žiga Kous je s preigravanjem neodločnih gostujočih branilcev v kazenskem prostoru prišel do strela in povišal na 2:0. Takoj za njim je nevarno sprožil tudi Žan Majer, izkazal pa se je Jasmin Handanović. V nadaljevanju so Domžale dobro preprečevale vse obetavnejše poskuse vijolic, tako da so se veselile nove zmage.

Rudar slavil v Novi Gorici
Obračun v mestu vrtnic so dobili nogometaši iz Velenja, Goričani pa so že petič v tej sezoni igrišče zapustili sklonjenih glav. Prvi polčas je minil v obojestransko taktični predstavi. V 35. minuti so se gostitelji v dokaj skromnem prvem polčasu veselili vodstva: enajstmetrovko je po prekršku nad Sandijem Arčonom zakrivil Klemen Bolha, neusmiljen "eksekutor" z bele točke pa je bil Dejan Žigon. V začetku drugega polčasa se podoba na igrišču ni bistveno spremenila, rahla terenska premoč pa je bila vendarle na strani izbrancev gostujočega trenerja Jerneja Javornika. Ti so postopoma prevzeli vajeti igre v svoje roke in zaigrali nekoliko drzneje in ambiciozneje, kar se jim je obrestovalo v 65. minuti, ko je po ostrem predložku z desne strani Dragan Jelić iz bližine ukanil nemočnega Simčiča. Nogometaši iz Šaleške doline so v končnici vendarle osvojili vse tri točke, odločilni gol pa so v 87. minuti dosegli iz enajstmetrovke. Gol za zmago je dosegel Ivan Firer, potem ko je Amadej Vetrih žogo v kazenskem prostoru zaustavil z roko in zavoljo dveh rumenih kartonov predčasno zapustil igrišče

Matic Kotnik je proti Olimpiji ostal nepremagan.
Matic Kotnik je proti Olimpiji ostal nepremagan. FOTO: Miro Majcen
Celje in Olimpija s praznimi naboji

Celjani so bili tisti, ki so bili podjetnejši v uvodnih 20 minutah, dvakrat pa je moral posredovati Aleksander Šeliga. Prvič v 13. minuti, ko je z razdalje sprožil Danijel Miškić, drugič pa v 22. minuti, ko je malce z desne strani kazenskega prostora meril Sunny Omoregie. V 26. in 27. minuti so v všečni predstavi zagrozili tudi Ljubljančani, najprej je žogo po strelu Mirana Burgića pred golov črto izbil Tadej Vidmajer, zatem pa je Filip Valenčič meril mimo vrat. Celjani so sicer delovali konkretneje, a morali že v 38. minuti opraviti prvo menjavo. Benjamina Verbiča, ki bi še pred koncem prestopnega roka lahko zamenjal sredino in se podal v tujino, je zamenjal povratnik v Celje Anej Lovrečič. Tik pred koncem polčasa je imel Olimpija novo lepo priložnost, strel Andraža Šporarja pa je ukrotil Matic Kotnik.

V drugem polčasu sta najprej obe ekipi nekajkrat nenatančno streljali, v 58. minuti pa je v kazenskem prostoru Celja do žoge prišel Burgić, streljal iz padca, a je bil Kotnik na mestu. Andraž Šporar je v 71. minuti zapravil novo priložnost za zeleno-bele, ki so imeli v drugem polčasu terensko premoč. Ljubljanski napadalec je žogo v dvoboju s Kotnikom malce z desne strani poslal čez gol. V 84. minuti je s podobnega položaja poskusil še Enis Đurković, toda Kotnik je bil dobro postavljen. Štiri minute zatem je Nik Omladič s prostega strela s 25 metrov prav tako meril premalo natančno, tako da je ostalo pri delitvi točk.

Dejan Djuranović
Dejan Djuranović FOTO: Miro Majcen

Radomlje ostajajo brez točk

Večji del prvega polčasa je minil v izenačeni predstavi, obe ekipi pa sta dokaj natančno izpolnjevali napotke domačega trenerja Željka Orehovca in gostujočega Dejana Djuranovića. Obe moštvi sta igrali zelo taktično, v prvem polčasu je bilo malo izrazitih priložnosti za zadetek. V 21. minuti je prvič "zadišalo" po golu, po lepi podaji Jureta Matjašiča je Doris Kelenc z roba kazenskega prostora sprožil močan strel in zadel prečko. V končnici prvega dela so gostitelji povedli: akcijo je začel v prvem polčasu živahni Kelenc, ki je lepo prodiral po levi strani in poslal predložek v sredino, kjer je eden od branilcev gostov žogo odbil z glavo, a je do nje prišel Karlo Težak in premagal vratarja Izidorja Balažiča. Gosti so odločno začeli drugo polovico tekme.

V uvodu so imeli pobudo, a si izrazitih priložnosti niso priigrali, zato so gostitelji v 55. minuti kar dvakrat zadeli prečko, "osmoljenca" pa sta bila Nikola Šafarić in Matjašič. V 66. minuti so Zavrčani povišali vodstvo: prosti udarec je izvedel Šafarić, Matija Kristić je z glavo žogo podaljšal na drugo stran, na pravem mestu pa se je znašel Toni Datković. V nadaljevanju so gostitelji prek Šafarića, Ivana Antoleka in Roberta Brdarja zapravili še tri priložnosti za gol, v izdihljajih tekme pa je na 1:2 znižal Niko Snoj, ki je z natančnim in močnim strelom z roba kazenskega prostora premagal vratarja Anteja Mrmića.

Izidi:
Zavrč
- Kalcer Radomlje 2:1 (1:0)
Težak (41.), Datković (66.); Snoj (90.)

Celje - Olimpija 0:0

Domžale - Maribor 2:0 (1:0)
Šišić (5.), Kous (64.)

Krka - Luka Koper 1:3 (0:3)
Žibert (36.), Hadžić (38.), Pučko (43.); 3 Mojstrovič (73.)

Gorica - Rudar Velenje 1:2 (1:0)
Žigon (35./11-m); Jelić (65.), Firer (87./11-m)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (85)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

soba666
01. 09. 2014 10.34
ej pubeci, zdaj pa se že hejajte s porazi doma
dule100
01. 09. 2014 07.46
-2
Za kanon futer bodo dobr !
Juzni
31. 08. 2014 22.38
+3
Res imamo mocno ligo ni kaj. Klub,ki je trenutno na 5. mestu drzavnega prvenstva nastopa v LP kako so mocni sele tisti klubi visje. A jooojjj.... hehehe....
felix59 drugič
31. 08. 2014 22.22
-2
Doma naj bi ostali, bi bilo manj gužve na cesti
šmajser1
31. 08. 2014 21.34
+1
MARIBOR SAMPION!!!
Widzew&V89Maribor
31. 08. 2014 21.21
+1
en poraz, pa berem razne orgazme tukaj gor :D ČESTITKE DOMŽALAM, vceraj so nas nadigrali, zadeli so kaj so morali in to je to.....
MacekMuri75
31. 08. 2014 20.10
+5
Sem navijač Olimpije. Jaz menim, da je potrebno počakati vsaj do 18. kola, da boste lahko napovedovali prvaka. Glede na to, da trenutno Domžale gojijo izrazito obrambni nogomet, ko bodo začele ekipe igrati proti njim obrambno bodo remiji kar padali in pa tudi porazi. Sicer pa menim, da bo zaradi osredotočenosti Maribor na LP prvenstvo odprto vsaj do treh četrtin. Pa da Maribor ne bi bil prvak, menim, da je to praktično nemogoče (sodniki ipd?). Čeprav sem navijač Olimpije in bi želel naslov, da se vrne v Ljubljano, se spomnim izpred dveh/treh sezon ko so spomladi viojliščasti dosegli 10 zmag zapored in odločili prvenstvo. Čez dve leti pa bo morda Olimpija edini resni kandidatov za naslov, če bodo delali enotno ter se nebili trenutnega predsednika. Vse ostalo so sanje :-)
AS1983
31. 08. 2014 17.28
+2
Letos bo prvak Domžale, ker se bo Maribor koncentriral na ligo prvakov.
Juzni
31. 08. 2014 22.41
-2
Prvenstvo je se zelo dolgo ma sem podobnega mnenja tudi jaz.
cocowski
31. 08. 2014 14.25
+9
hvala domžale za € in za podarjeno kvoto 3 hehheheheeh
aloiV1itna
31. 08. 2014 19.46
+1
Saso Jovanov
31. 08. 2014 14.01
-4
lepo je videt OLIMPIJO pred totiborom !
glej ovega
31. 08. 2014 14.09
+7
bomo se menli spomladi ko bo zaostalaja 20 točk tak kot vsako leto...to je že stara praksa maribora ;)
BegunceNaLadijeInvAMERIKO
31. 08. 2014 18.24
+4
saj spomladi bo pa zaostajala tvoja olimpija :D
ANTIŽABAR89
31. 08. 2014 13.28
+1
Domžale in Maribor bosta letos zelo skupaj.. tudi Celje lahko preseneti. Amapk za Maribor je nujno da osvojijo SNL tako kot za nekatere velike klube uvrstitev v Ligo Prvakov že zaradi financ. Tako da upam da se čim prej zresnijo tudi v domači ligi. Parkerja pa bi rad čim prej videl v vijoličnem dresu.
Felipao
31. 08. 2014 12.57
+3
Po dolgem času sem včeraj gledal tekmo slovenske lige in moram reči, da so me Domžale prijetno presenetile. Igrajo atraktiven nogomet, Maribor pa včeraj po uvrstitvi v LP enostavno ni bil dovolj motiviran in zbran, da bi jim lahko pariral. Veseli me, da se tudi drugi klubi počasi postajajo konkurenčni in da ne bomo gledali samo prevlade Maribora, kajti za kvaliteto lige je to slabo.
Profiil
31. 08. 2014 12.54
+7
Dobra tekma,take tekme rabi slovenska liga.Je pa bilo kar veliko publike na tribuni.Lepo za videt kar je v slo ligi redkost.
Felipao
31. 08. 2014 12.58
+0
Če bodo tudi ostali prikazali vsaj približno tako igro, potem sem prepričan, da bo na tekme prišlo precej več gledalcev.
Stajerci007
31. 08. 2014 12.44
+14
Zmaga čista ko solza.. Čestitke... Ko sem vido da začne z čisto isto postavo kot v torek proti Celticu sem vedo kolko je ura... Isto postvo je poslal gor zaradi navijačev.... Maribor je do zdaj izgubil proti dvema ekipama ki sta pokazali svež pristop in voljo v igri... Čestitke tako Domžalam kot Celju za prikazane partije v tem letu... Prvenstvo je še dolgo..... In Maribor ostaja še naprej glavni favorit... Pred nami je še 30 kol... je pa lepo videt da se tudi druge ekipe prebujajo in začenjajo igrat lep nogomet... da se Maribor nebo mogo kuj sprehodit do naslova.... Zaradi vraževerja nikoli ne stavim na mojo ekipo...Ampak včeraj bi definitivno igral enko če bi že.... Pa še to.. tak včeraj kot proti Celju majo na koncu še vratarji fantastični dan... Včeraj bi se tud lahko drugače razpletlo če bi kaka naša šla not.. tak da včeraj je Vidmar zakleno vrata in zgubo ključ... čestitke za rekord!! Lep pozdrav .. .EN KLUB ENA ČAST!!!
drimtim
31. 08. 2014 12.14
-2
saj jih bo muri zbudil s svojimi fanti ,potem še dolgo ne bodo mirno spali tako bodo pretreseni
thereddevil
31. 08. 2014 11.39
+8
mah tri medsebojne so se ..to more bit nadoknadeno in mb bit prvak...ker ce bojo domaze igrale kvalifikacije lp vemo da jih bojo ze v drugem krogu izlocl kaki crnogorci...pa nisem mariborcan ampak vemo da je v evropi zmozen kj nardit sam maribor
pridnaov?ka
31. 08. 2014 12.18
-3
maribor ne bo naredil v evropi nič,ker je zmanjkalo klubov z malte
lunca1234
31. 08. 2014 14.31
+5
maribor je ze naredil,tako,da je tvoj komentar butast-tako kot vedno.
thereddevil
31. 08. 2014 19.50
+2
unjine komentare na ignore vrzte ker vemo da je on zagrebcan..o dinamu in njegovi kavliteti pa mislim da nam ni treba govrit
konstruktor
31. 08. 2014 11.22
+3
A mi zna kdo povedat, koliko mesečne plače imata Mendy ali handanovič?
glej ovega
31. 08. 2014 11.35
+4
unknown1
31. 08. 2014 10.58
+3
problem slovenskih klubov razen maribora je da so eno leto zelo dobri potem pa prodajo ključne igralce in tako naslednje leto nemorejo nič narediti v evropi
GlavniModerator
31. 08. 2014 10.46
-2
hehe drug let maribora sploh ne bo v evropi
Mariborrrrrrrrr
31. 08. 2014 15.11
+4
wearebarcelona
31. 08. 2014 10.34
-1
aja pa Maribor B je zmagal s kar 9 : 1 Alen ploj je dosegel hat - trick Matic Crnic 2 gola pa se eni drugi so zadeli za Maribor B