Nogomet

Ramos po aferi v španskem taboru: Govorimo lahko le na igrišču

Moskva, 15. 06. 2018 14.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Španska reprezentanca je v zadnjih dneh doživela velik pretres, saj je le dan pred začetkom prvenstva prišlo do menjave na selektorskem stolčku. Kapetan furije Sergio Ramos je kljub temu prepričan, da to ne bi smelo vplivati na uspeh španske izbrane vrste.

Po nevihti v španskem taboru se je situacija le umirila, glavni akterji pa so že osredotočeni na dogajanje na SP. "Obrniti moramo novo stran v knjigi, kolikor hitro je le mogoče. Za nami je nekaj nemirnih dni," je na neljubo dogajanje v španskem taboru spomnil Sergio Ramos in poudaril, da morajo nogometaši to pustiti za seboj in se osredotočiti na dogajanje na svetovnem prvenstvu.

"Sebe ne smeš postavljati pred državo," je dejal Ramos.
"Sebe ne smeš postavljati pred državo," je dejal Ramos. FOTO: AP

Z izbiro novega selektorja je zadovoljen, čeprav ne skriva razočaranja ob odhodu Julena Lopeteguija: "Le malo je ljudi, ki bi lahko bolje zapolnili praznino, ki je zazevala po odhodu Lopeteguija. Fernando Hierro je odličen igralec, ki smo ga vsi nekoč občudovali in je zato najbolj idealen za to delo. Mislim, da nas menjava na selektorskem stolčku ne bi smela odvrniti od naših sanj." Prepričan je namreč, da nogometaši s svojim glasom ne bi morali vplivati na dogajanje na vrhu, odgovorni so zgolj za dogajanje na zelenici. "Govorimo lahko le na igrišču," je odločen Ramos, ki ni želel komentirati odločitev odgovornih, saj je prepričan, da bi morali vse skupaj pustiti za seboj in se osredotočiti na tekme pred njimi.

Pozabiti bo skušal tudi na sporno potezo španskega predsednika nogometne zveze Luis Rubiales, ki ni upošteval želja kapetana. "Sem povsem umirjen. Takšna je tudi moja vest. Nekateri ljudje želijo pridobiti na popularnosti, vendar ne bom izgubljal besed z njimi. Konferenco bi rad zapustil z nasmehom na obrazu, saj se mi zdi vzdušje precej pogrebno," je še zaključil Ramos.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MKII
15. 06. 2018 22.41
-2
maajde
15. 06. 2018 18.28
+12
Ramos je po karakterju daleč od športnika. Nsumen fuzbaler.
šumar
15. 06. 2018 17.47
+4
ja in ti govoriš z pokvarjeno igro
88887
15. 06. 2018 17.50
+7
Naj ti bo. Ker si samo do 3. razreda prišel. Uporaba predloga s se uporablja pred soglasniki c, č, f, h, k, p, s, š in t. Torej “s pokvarjeno igro”.
šumar
15. 06. 2018 19.17
-1