Nogomet

Razlog za slavje sredi vsesplošnega žalovanja: Chapecoense razglasili za osvajalca Cope Sudamericane

Asuncion, 05. 12. 2016 19.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Brazilijo je sredi globokega žalovanja po tragični letalski nesreči nogometne ekipe Chapecoense razveselila novica, da je Južnoameriška nogometna zveza (CONMEBOL) naslov za zmago v tekmovanju Copa Sudamericana tudi uradno pripisala ekipi iz Chapecoja.

Preminule nogometaše in funkcionarje so v Chapecu že položili k zadnjemu počitku.
Preminule nogometaše in funkcionarje so v Chapecu že položili k zadnjemu počitku. FOTO: AP

Južnoameriška nogometna zveza (CONMEBOL) je v ponedeljek odločila, da bo naslov prvaka v južnoameriškem pokalu podelila brazilskemu klubu Chapecoense, katerega igralci so umrli v nedavni letalski nesreči na poti na finalno tekmo Cope Sudamericane. "CONMEBOL naslov podeljuje Chapecoenseju," so sporočili z zveze. Ob naslovu bo brazilskemu klubu pripadla še denarna nagrada v višini 1,86 milijona evrov. Manj znani brazilski klub je pisal nogometno pravljico vse do poti na finalno tekmo južnoameriškega pokala, največjo v zgodovini kluba. Potem pa je sanje presekala nesreča letala, v kateri je umrlo 71 ljudi, vključno z večino članov omenjenega brazilskega kolektiva. Za nesrečo, ki se pred tednom je zgodila na severozahodu Kolumbije, je bilo krivo pomanjkanje goriva v letalu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Chapecoense bi moral v Kolumbiji odigrati prvo tekmo finala južnoameriškega pokala, in sicer v Medellinu proti Atleticu Nacionalu. Ta je takoj po nesreči pozval odgovorne, naj podelijo naslov drugega najpomembnejšega južnoameriškega klubskega tekmovanja Brazilcem. CONMEBOL je zaradi te poteze Nacionalu podelil nagrado za fair play in 932.400 evrov denarne nagrade.

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Trend01
05. 12. 2016 19.41
+0
"Razlog za slavje....." Slavni novinar; bi ti slavil, če bi izgubil najdražje? A res ne znate izbrati tistih 5-6 besed?
Trend01
05. 12. 2016 19.55
-5
Sicer pa kretenizem. Čeprav ljudje mislite "kao drugače". Naslov prvaka ne bi smeli dobiti. Žal. Katastrofa gor ali dol. Denarna nagrada pa naj gre družinam. A naslov? Politika. Za internetne všečkanje. Hinavstvo.
Iniesta
05. 12. 2016 20.54
+4
Trend, popolnoma prav je, da so jim podelili naslov!
Trend01
06. 12. 2016 09.51
Zakaj? Je lepo? Je. Se strinjam. Lepa gesta. Ni kaj. Kot predsednik, direktor kluba, jaz takšne nagrade pač ne bi sprejel. Pokala sploh ne bi podelil.
ledr
06. 12. 2016 14.57
Če sem prav spremljal članke prejšnjih dni je pisalo, da bi jima naj podelili "častni naslov". To je nekaj povsem drugega kot osvojeni naslov. Samo ne vem, kaj je zdaj res, ker danes tukaj nič ne pišejo o častnem naslovu?
Trend01
06. 12. 2016 15.44
No, to je pa druga zadeva. Častni naslov je pa drugače in se ga podeli iz spoštljivosti.