Nogomet

Razočaranje za Liverpool in Bayern, Xabi Alonso ostaja pri Leverkusnu

Leverkusen, 29. 03. 2024 16.33 | Posodobljeno pred 30 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Xabi Alonso ostaja trener Bayerja iz Leverkusna tudi po letošnji sezoni. Po ugibanjih o odhodu v Liverpool, omenjena sta bila tudi Bayern München in Real Madrid, je Alonso danes na novinarski konferenci v Leverkusnu potrdil, da ne namerava menjati službe.

"Prejšnji teden smo imeli ploden sestanek z upravo kluba, kjer sem jih obvestil, da ostajam v Leverkusnu. Moj posel tukaj še ni končan," je povedal trener, ki je pred tem na zelenici blestel tudi kot nogometaš. Pogodbo z Leverkusnom ima do leta 2026.

V Nemčiji so se že pojavila ugibanja o tem, da naj bi Alonso nato čez leto dni morda zamenjal Carla Ancelottija pri Real Madridu.

A za zdaj Bask blesti z Leverkusnom. Tega je prevzel 5. oktobra 2022. Po težkem uvodu se je klub februarja 2023 nato prebil v drugi del evropske lige, nato je šla pot le še navzgor. Od takrat je klub na 57 tekmah dosegel 42 zmag in le trikrat izgubil.

Statističen pregled Bayerjeve sezone pod taktirko Xabija Alonsa
Statističen pregled Bayerjeve sezone pod taktirko Xabija Alonsa FOTO: Sofascore.com

V letošnji sezoni na 38 tekmah še ni doživel poraza. V boju za nemški naslov pa ima Leverkusen kar deset točk naskoka pred Bayernom, prvi favorit pa je tudi v nemškem pokalu, kjer se je že prebil v polfinale. V četrtfinalu evropske lige je tekmec angleški West Ham.

Po dobri igri je v Leverkusnu po novem kar osem reprezentantov, ki igrajo v različnih državah.

Kot igralec je Alonso blestel v dresih Reala, Liverpoola in Bayerna, zato prav v teh sredinah velja največ zanimanja za njegov prihod. Blestel je tudi z reprezentanco Španije, s katero je osvojil svetovni in evropski naslov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zapiramvamustaaa
30. 03. 2024 13.46
+0
Seveda.Ker ko gre Carlo pride v Real☝️🤭👑🤗
David Rak
30. 03. 2024 17.07
kala 09
29. 03. 2024 19.14
+1
Edino pravilno
gullit
29. 03. 2024 18.38
+4
Bayer Neverkusen bo končno spet postal Leverkusen, če se malo pohecam. Velikokrat so bili drugi, nikoli prvaki. Trener je pa zelo talentiran in mi je všeč da bo ostal v klubu, čeprav bi mu bilo mogoče drugje lažje, ker bo težko ponoviti tako sezono.