Nogomet

Marcelo rešil Real in Ronalda, ki je ob tesni zmagi nad Valencio zastreljal najstrožjo kazen

Madrid, 29. 04. 2017 18.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

V 35. krogu španske Primere Division sta se na stadionu Santiago Bernabeu pomerila madridski Real in Valencia. Netopirji so v letošnji sezoni že presenetili galaktike in jih na svoji Mestalli premagali z 2:1. Beli balet po porazu na El Clasicu nujno potrebuje zmage, če želijo po dolgem času znova osvojiti La Ligo in izjemno pomembno so dosegli prav proti Valencii, ki je v Madridu po zaslugi Marcela padla z 2:1.

Cristiano Ronaldo je v 27. minuti popeljal Real v vodstvo, nato pa v 56. minuti zapravil enajstmetrovko.
Cristiano Ronaldo je v 27. minuti popeljal Real v vodstvo, nato pa v 56. minuti zapravil enajstmetrovko. FOTO: AP
Madridski Real je s porazom na El Clasicu zapravil lepo prednost, ki jo je imel na vrhu španske La Lige pred večno tekmico Barcelone. Kljub porazu imajo galaktiki še vedno usodo v svojih nogah, saj imajo še eno tekmo v dobrem, in sicer proti Celti. Če je trener Zinedine Zidane med tednom na tekmi z Deportivom močno premešal začetno enajsterico in kljub vsemu prišel do visoke zmage (6:2), je tokrat proti Valencii na zelenico poslal vsa najmočnejša orožja. Tako sta od prve minute začela Cristiano Ronaldo in Karim Benzema, družbo pa jima je ob odsotnosti Garetha Bala delal James Rodriguez. Po izključitvi na tekmi s Katalonci se je v moštvo vrnil tudi kapetan Sergio Ramos. Kljub odlični formi, pa sta znova na klopi obsedela Isco in Alvaro Morata.
Portugalski nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo je z zadetkom na tekmi španskega prvenstva med Realom Madridom in Valencio (2:1) postavil rekord v številu zadetkov, kar zadeva najmočnejše evropske lige. Portugalec je zdaj pri 367 zadetkih, doslej je bil izenačen z Angležem Jimmyjem Greavesom. Ronaldov gol proti Valencii je bil njegov 280. v španski ligi, tri zadetke je Ronaldo dosegel v dresu lizbonskega Sportinga, 84 pa pri Manchester Unitedu. Zdaj 77-letni Greaves pa je 366 golov dosegel v 528 tekmah v dresih Chelseaja, AC Milana, Tottenhama in West Hama med letoma 1957 in 1971. Za petami Angleža pa je tudi zvezdnik Barcelone, Lionel Messi, ki je v dresu Kataloncev dosegel 345 ligaških zadetkov.

Kljub temu, da se v taboru belega baleta zavedajo, da si do konca sezone ne smejo več privoščiti spodrsljaja, pa so si ga na tekmi z Valencio skoraj privoščili že v prvi minuti. Kapetan Ramos je po dolgi žogi storil napako in do nje je prišel Santi Mina in sprožil na gol domačinov, Keylor Navas se je izkazal z obrambo, a se je žoga odbila nazaj do Mine, ki pa je odbitek poslal zgolj v vratnico in Real je preživel prvo resno opozorilo s strani Valencie. Reala hitra priložnost gostov ni pretirano šokirala in hitro so prevzeli vajeti igre v svoje noge in si začeli pripravljati priložnosti. Najprej je dvakrat zagrozil Karim Benzema. Francoz je najprej poskusil z glavo, nato pa še silovitim strelom z roba kazenskega prostora, a je bil obakrat na pravem mestu gostujoči vratar Diego Alves. Nato je s prostega strela nevarno zapretil še Ronaldo. A to kar Portugalcu ni uspelo v 22. minuti, mu je nato uspelo pet minut kasneje. Dani Carvajal je poslal uporaben predložek v kazenski prostor, kjer pa je najvišje skočil prav Ronaldo in z močnim strelom z glavo popeljal kraljevi klub v vodstvo z 1:0. Do konca polčasa izrazitih priložnosti več ni bilo, omeniti gre še zgolj strel Munirja El Haddadija, ki pa je za nekaj centimetrov zgrešil Navasov gol. Tako so domačini na odmor odšli z minimalno prednostjo po zaslugi prvega zvezdnika Ronalda.

Marcelo (desno) je bil znova junak ob zmagi Reala.
Marcelo (desno) je bil znova junak ob zmagi Reala. FOTO: AP

V drugem polčasu v uvodnih desetih minutah nismo videli veliko priložnosti, več so sicer bili pri žogi domačini, a do izrazitih priložnosti za drugi zadetek niso prišli. Je pa bilo zelo vroče v 55. minuti. Najprej je Benzema krasno preigral gostujočo obrambo in lepo sprožil v daljši vratarjev kot, Alves je že bil premagan, a je Francozu veselje preprečila vratnica. Toda napad Reala je še vedno trajal, do žoge je prišel Luka Modrić, prodrl v kazenski prostor in nato hitro padel ob Danielu Pareju. Glavni sodnik Jesus Gil Manzano pa je po kratkem razmisleku pokazal na belo točko, kljub burnim protestom gostujoči nogometašev. K žogi je pristopil Ronaldo, a je njegovo namero prebral Alves in preprečil Portugalcu drugi zadetek na srečanju. Vratar Valencie pa je še enkrat več dokazal, zakaj je najboljši vratar v španski La Ligi, kar se tiče ubranjenih enajstmetrovk. Kmalu za tem je za domačin po samostojni akciji poskusil še James, a tudi on ni bil dovolj natančen, da bi povišal prednost Reala na 2:0. V 79. minuti se je nova lepa priložnost ponudila Ronladu, ki ni uspel pretvoriti predložka Marca Asensia v zadetek. Ob tem pa je Portugalec tudi trčil v vratnico gostujočega gola in za hip obležal na tleh, a kmalu znova vstal in zaskrbljeni domači navijači so si oddahnili. Real seveda že v torek čaka prva tekma polfinala Lige prvakov proti Atleticu. In kdo ne da, dobi, se je znova izkazalo to nepisano nogometno pravilo. V 82. minuti je Parejo mojstrsko izvedel prosti strel in ob bližnji vratnici premagal Navasa, ki se je žoge sicer dotaknil, a ni uspel preprečiti izenačujočega zadetka gostov. Real je po prejetem golu takoj silovito napadel gol Valencie in ponovno prišel v vodstvo v 86. minuti. Alvaro Morata je lepo zaposlil Marcela, ki je najprej s "finto" iz igre vrgel gostujočo obrambo in nato z desnico matiral Alvesa, ter v delirij poslal navijače na stadionu v Madridu. Do konca srečanja je Valencia iskala pot do Navasovega gola, a drugega zadetka ni uspela doseči in ostalo je pri minimalni zmagi Reala. Madridčani so s 25. zmago v sezoni znova sami skočili na vrh La Lige. Pred Barcelono, ki jo tekma čaka zvečer, imajo tri točke prednosti in kot rečeno, odigrano tekmo manj. Real je pri 81-ih točkah, Barca pa pri 78-ih. Valencia ostaja pri 40-ih točkah in na dvanajstem mestu.

Izid:
Real Madrid - Valencia 2:1 (1:0)
Ronaldo 27., Marcelo 86., Parejo 82.
Alves je v 56. minuti ubranil enajstmetrovko Ronaldu

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (98)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MACRONS
01. 05. 2017 10.09
Roko na srce, Marcela na tej tekmi sploh ne bi smelo biti. Tudi Ramos je dobil kar smešno kazen. Sicer pa tako igranje presega vse meje zdrave pameti. Na nekoga tako namerno "štartati" bi se moralo ostreje kaznovati. Pa me zanima, kako bi se Real odzval, če bi mu strožje sodili. Mesarji pač hočejo na silo biti prvaki, saj jim ni uspelo že 4 leta. Najboljši klub......hahahaha....
laycan
30. 04. 2017 11.34
+1
real pač ima celo paleto vrhunskih nogometašev kateri pač lahko odločijo tekmo,pri barci vzemi stran messija,in je potop.
laycan
30. 04. 2017 11.32
+0
na koncu štejejo 3 točke in to je to.en korak bližje naslovu v laligi,pa če vam hejterčkom to paše ali pa ne.
mariomandzukic
30. 04. 2017 11.13
+3
kdaj je dal Ronaldo nazadnje NE Tap in gol??jaz se niti ne spomnim vec.Rondaldo je glavni problem reala,kr zarad njega vec ne morjo igrat 4-3-3 postave,kr se na krilu ne vraca v obrmbo,v spici,pa tud noce igrat in zato more Zidan eksperimentirat z 4-4-2 postavo.
Guilermo
30. 04. 2017 11.06
+0
Oba gola Reala iz offsidea-priznam, a kljub temu vrhunska igra Murcie, ki tako ne bo izpadla iz segunde. Isco bi moral dobiti rdečega že v 1. polčasu, a ga je rešil Ramos kot pravi kapetan. Važno, da Real zmaguje in se kaže kot dobra ekipa tudi ko ni v formi. Barca s podarjenimi goli in bogatimi goody bagi za sodnike zasluženo ostaja v sredini lestvice. Škoda, da je Cilessen le rezervni vratar, ker bi drugače Barca prevladovala v izvajanju prostih strelov. S tem komentarjem sem gotovo dosegel nivo najboljših na tem forumu - Trenda in Aliena, pa tudi Horde zla in Maria Mandžukiča. Sami lapavci.
Opazovalec2020
30. 04. 2017 09.30
najbolj ociten je bil nani ki je zavlaceval ob menjavi ceprav je valencia zaostajala z 1: 0 hahahahhahaha
nikajzadodat
29. 04. 2017 22.39
-2
Barcelona je spet prva. Lepo ;)
duleknez
29. 04. 2017 22.49
+5
alien8potnik
29. 04. 2017 22.53
+6
ob tekmi manj reala. z lepim se tolažiš ;)
nikajzadodat
30. 04. 2017 09.33
+0
alien8potnik
29. 04. 2017 22.27
-2
nekateri barcini navijači so že pošteno živčni. logično. tekem ni ostalo več kaj dosti do konca. težko bo real kakšno izgubil. morda bo kakšno remiziral. a dvomim, da kar dve.
nikajzadodat
29. 04. 2017 22.51
-1
Alien8..: Od vseh se mi zdiš ti najbolj živčen. Veliko komentiraš brez vsebine, izražaš le eno veliko obsedenost kot navijač Real in hejter Barce. Si že vse zračunal, da bo Real prvak. OK bi se kar strinjal. In kaj če se zalomi?
alien8potnik
29. 04. 2017 22.54
+1
strel, prav nič nisem živčen. komentiram bistveno manj kot ti. zalomi se lahko tudi barci. hejter barce? ne. barca me ne zanima. navijam za real. to me edino zanima.
grozjak
30. 04. 2017 08.48
+2
No ja, če pa letos realu ne uspe, ko barca niti slučajno ni sposobna unovčiti njihovih spodrsljajev, potem pa res ne vem....
Robi-Nace Uneti?
29. 04. 2017 22.18
+5
A si upa kdo pomislit kje bi bila danes Barcelona brez Messija?
alien8potnik
29. 04. 2017 22.28
-1
no, saj ... že zdaj so v krizi. kaj šele bo.
apodgraj
30. 04. 2017 08.37
+2
Tudi Real včeraj ravno ni blestel . Drži pa nekaj , da imajo veliko sreče , da v zadnjih minutah rešijo svojo kožo . Sreča spremlja habre,ampak nekje je meja , ko se bo ta prekinila . . Morda že pri Sevilli , Malagi ali Celti . Morda pa bo tudi veliko bolj jasno , že v torek v LP .
grozjak
30. 04. 2017 08.50
+1
Messi je igralec, ki zahteva poseben tretma in način igre.....brez njega povsem drugače, a nikakor nemogoče...
ehjaehja
29. 04. 2017 21.59
-7
vidi se da je espanyol zanalašč pustu tak gol in podajo če ne so igralci uefaloni nemočni ke sramota zabarco hahahaha
Johnny_J
29. 04. 2017 22.09
+4
Ti si mandzurski kandidat,perezov eksperiment
MACRONS
01. 05. 2017 10.03
Zapiramvamusta, a ti ni še nihče razjasnul, da si prav butast s svojimi komentarji??
Johnny_J
29. 04. 2017 21.30
+2
Niti ene zmage proti Sevilli,atleticu,barci in komaj danes,s težavo proti Valencii. Res so najboljši nimaš kaj,sploh če zmaguješ proti leganesu,getafeju itd. Škoda da ni v fuzbalu tudi potem še playoffa najboljših 6 ekip za prvaka.
ehjaehja
29. 04. 2017 21.33
-7
atletiko smo zmagali in to u gosteh tako da pojej se pa jokcaj hahaahah vi pa zgubljaste proti 19im hahaha prvaki bomo daleč najboljši klub smo u zgodovini nogometa hala madrid!
Johnny_J
29. 04. 2017 21.35
+5
Johnny_J
29. 04. 2017 21.39
+1
Res so atletico zmagali,se opravičujem. Sam ti si vseeno megla
Campeones34
29. 04. 2017 21.43
-1
Johnny, za zmage nad veliki klubi je ustanovljena liga prvakov, ligo pa dobi tisti ki ima na koncu vec tock
Johnny_J
29. 04. 2017 21.46
+0
ehjaehja
29. 04. 2017 21.03
-6
evo zdej pa suraze igra roko pa ni penala ma ke sramota so tej uefalonarji
Johnny_J
29. 04. 2017 21.31
+2
ehjaehja
29. 04. 2017 21.02
-6
barci pa spet sodniki pomagajo mali škrat igrau z roko sramotaaa real pa bo zdržau do konca ker je največji klub
rolica
29. 04. 2017 21.22
+3
Johnny_J
29. 04. 2017 21.33
+2
apodgraj
30. 04. 2017 08.41
+2
idiu3krasne
29. 04. 2017 19.59
-3
eno malo opazko če smem ...real nebo zdržal do konca ...na eni fronti bo šlo fuč...kje pa bomo vsi videli...lahko tudi brez vsega...nebom trdil...pa lahko noč...no pa na barcino zmago kasenje.
Barbarezo
29. 04. 2017 19.09
+9
zidan sve ti spalim po spisku glede benzemaja pa casemirota!!!!!
Campeones34
29. 04. 2017 19.07
-4
Najboljše da putalonci ustanovijo svojo grupo Pi(ke cmerave. Po vsaki tekmi Reala cvilijo in jočejo. Mater a ste deci al kaj ste? Pa toliko stokanja svet še ni videl
Johnny_J
29. 04. 2017 19.10
+7
Ka boš reku da casemiro ni spet bil na rdečem danes? Odgovori kot realen dec,če to si sploh
Campeones34
29. 04. 2017 19.16
-5
Ja pa kaj če je bil, brez njega Real še lažje zmaguje.
zanti
29. 04. 2017 19.33
+6
Ni res, moral bi biti izključen in to je že 3. tekma,ko sodniki ne odreagirajo.Pa s kakšno lahkoto rumenega pokažejo nasprotnikom Reala.Zmaga Reala zaslužena.
MesOjediPinGvin
29. 04. 2017 19.55
+4
Ker je Pepe še poškodovan, ga odlično nadomešča Casemiro. Vendar manjkrat kaznovan, torej mu gre bolje kot Pepeju.
Spinaliss
29. 04. 2017 20.15
+8
Casemiro je sramota za Real. Prekršek na prekršek, in to s hudobijo. Ostali pa dabest!
apodgraj
30. 04. 2017 08.48
+3
Tudi včeraj si bi moral zaslužiti rdeči karton . Komentator je za tisti grobi prekršek dejal , če nebi imel že rumenega , bi ga pa tokrat sigurno dobil . Ne vem zakaj tako . Vem pa , če je storjen grobi prekršek in je za rumeni karton , se mora ta tudi podeliti , ne glede nato , kar je bilo prej . Tudi grobi start Morate se ni ocenil , kot prekršek , kaj šele za rumeni karton. Tako pač je , kadar igra Real .
VaSi4658
30. 04. 2017 10.55
+1
Campeones34
30. 04. 2017 11.55
@Vasi, doma, ne razumem tvojeha neumnega vprasanja. Na portalu sem tusi komentiral, kaj te matra?
notrajnc05
29. 04. 2017 19.04
+3
Berem komentarje fenov malega zelenega... Biseri inteligence družno ugotavljajo kako so vsi od sodnikov in vseh nasprotnih ekip naklonjeni Realu. Sodniki piskajo penal tudi ko so igralci še v garderobi, nasprotni igralci občudujejo luno medtem ko galaktiki prodirajo proti njihovem golu... itd... Kaj vam to pove??? Če je res tako kot se v vaših glavah kadi, pol se lahko končno zavedate, da smrdljive barce res nihče, ampak res nihče ne mara!!!!
Johnny_J
29. 04. 2017 19.07
+4
Ne da barce nihče ne mara,denar je sveta vladar in real dobiva tekme pod mizo
Johnny_J
29. 04. 2017 19.08
-2
fafajonka
29. 04. 2017 19.12
+5
Notranjc, tudi ti si svoje vrste biser inteligence.......samo škoda, da se tega ne zavedaš.
Johnny_J
29. 04. 2017 21.18
+2
Če za real navija...kako se bo zavedal. Megla
CURVANORD Zanetti
29. 04. 2017 18.51
+6
Parejo pokazal kako se izvaja prosti strel fantasticen gol nimas kaj
Iniesta
29. 04. 2017 19.31
+0
CURVANORD Zanetti
29. 04. 2017 19.34
+6
Kljucen ni bil ker je bil to Marcelotov,je pa bil sigurno tudi od Ronalda gol pomemben za koncno zmago,a prosti strel Pareja je bil mojstrovina
apodgraj
30. 04. 2017 08.54
+2
Ne vem , kako bi bilo, če Ronaldo ne bi zabil tistega gola .Popolnoma izgubljen na igrišču , malo pri žogi .in eden najslabših igralcev pri Realu . Tudi Suarez pri Barci kljub dvema gola , daleč od svoje forme .
GlavniModerator
29. 04. 2017 18.51
-8
predstavlite si real, brez sodniske pomoci. Vprasanje ce bi imel sploh kaksen naslov v zgodovini
Johnny_J
29. 04. 2017 19.09
-1
Predstavljaj si real s kakšnim osvojenim pokalom letos hahaha
Dany75
29. 04. 2017 19.25
+12
al pa Barco ...Eni ste pa res smesni .... odrastite ze enkrat ...tako zmagujejo VELIKI ...pa se lahko kregate se tja do bozica ... vsakic znova trobite iste stvari ... in nikol ne pridete do zakljucka ... le kako se vam da .. kdo je boljsi .. kdo je imel pomoc ..kdo je imel sreco ..kdo je koga resil .... otroci .... na koncu stejejo le lovorike !
SDS Kopriva
29. 04. 2017 19.49
+2
Hahha pejt enkrat na bernabeu pogledat kaj ima vse real v vitrinah pol pa jokaj
User513426
29. 04. 2017 20.03
-6
imaš prav tako zmagujejo veliki, ki so v resnici zelo MAJHNI, saj brez podkupovanj (beri: darilne vrečke hahaha)ne morejo zmagati brez pomoči sodnikov. to je že 4 tekma zapored, ko so sodniki pomagali realu pa če si to realovbi priznate ali ne.
Johnny_J
29. 04. 2017 21.10
-4
Dany,barco bom raje pocaku do konc prvenstva in jo gledal,kako dviguje pokal,za katerega je real zapravil toliko milijonov. Cesaroton...pa koga brigajo vaši nezasluzeni pokali. Na vseh so odtisi krvavega denarja,tako,da,če bi bili realovci intelegentna bitja,bi se tega sramovali,ne pa hvalili. Zaspanec,bitja s tako nisko intelegenco niso sposobna razbrati realnosti,njihovi možgani so kot ovčje,ki sledijo tistim ki jih za nos vlečejo, eh bedniki pač ki niso sposobni razsodno sprejemati dogodkov.
mcHudurra
29. 04. 2017 18.40
-3
Brez skrbi, če nebi dali gola bi bilo enajmetrovk toliko, kolikor bi jih rabili da zmagajo.
le?o
29. 04. 2017 18.52
+6
Upam da Espanyol dobi kaksen penal nocoj...pa da bo res sumljiv al pa dva...a si predstavljas ,kontra Barce ne piskajo penala ze 70+ tekem...zvecer pa kar dva
fafajonka
29. 04. 2017 19.15
+7
Barcina obramba je kot švicarski sir, zato nasprotniku ni treba penalov.
User513426
29. 04. 2017 20.05
-1
se je videlo prejšnji teden kako granitna je obramba reala