Nogomet

Real zlahka potrdil prvi naslov po petih letih, Enrique odšel z zmago, tudi Aletico zmagovito 'salutiral' Calderonu

Madrid, Barcelona, Malaga, 21. 05. 2017 13.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 8 min

Real Madrid je osvojil naslov v Primeri Division, potem ko so finalisti Lige prvakov pred zvezdniškim obračunom z Juventusom v Cardiffu proti Malagi z zmago ubranili tri točke naskoka pred Barcelono (2:0). Katalonci so se od trenerja Luisa Enriqueja poslovili z zmago nad Eibarjem (4:2), tudi Jan Oblak pa se je lepo poslovil od stadiona Vicente Calderon.

Ronaldo je že v prvi akciji na tekmi praktično odločil prvenstvo.
Ronaldo je že v prvi akciji na tekmi praktično odločil prvenstvo. FOTO: AP

Real Madrid je za prvi naslov po letu 2012 potreboval vsega točko pri Malagi, ki je sodeč po izjavah v zadnjih tednih beli balet pričakovala odprtih rok. Ekipa legende belega baleta Michela proti moštvu Zinedina Zidana, ki ga na začetku junija čaka nov finale Lige prvakov, ni zdržala niti tri minute. Francoski strateg je sestavil praktično najmočnejšo postavo, v kateri je priložnost na desnem boku dobil Danilo, Real pa je povedel že iz prve priložnosti, ko je napako obrambe Malage izkoristil nekdanji član andaluzijskega kluba Isco Alarcon. Ta je v prostor z zunanjim delom nogometnega čevlja poslal idealno podajo Cristianu Ronaldu, ki je obšel Idrissa Kamenija in zadel v prazno mrežo. Malaga še zdaleč ni bila brez priložnosti v prvem polčasu: v 13. minuti je prodor nekdanjega člana Barcelone Sandra Ramireza in strel na prvi vratnici prisebno ustavil Keylor Navas, na drugi strani pa je odgovoril Karim Benzema. Francoz je po še enem slabem posredovanju belo-modre obrambe udaril proti drugi vratnici, a je žoga tudi po zaslugi odboja od bloka zgrešila cilj. Sandro je bil spet nevaren v 21. minuti, njegov poskus s prostega strela je Navas obvladal s skrajnimi močmi in tudi trčil v okvir vrat. V 28. minuti je zadnji vrsti Malage spet ušel Ronaldo in malce sebično streljal z desne, nato pa le podal osamljenemu Toniju Kroosu, ki pa je bil daleč od želenega cilja. Deset minut pred iztekom polčasa je moral Kameni spet reševati nepozorne soigralce in španski Kamerunec je izvrstno ustavil Ronalda oziroma njegov strel z nekaj metrov, ko se je že zdelo, da rešitve ni. Kameni je imel v 36. minuti nekaj težav s poskusom Kroosa z razdalje, žogo pa je ujel še pred Benzemajem, ki je bil tudi v prepovedanem položaju. Malaga je imela dve zreli priložnosti za izenačenje tik pred polčasom: po strelu oziroma podaji Sandra je v 38. minuti žogo za las mimo vrat že premaganega Navasa preusmeril Keko Gontan, ki je bil v 41. minuti vnovič blizu z glavo, a tudi v drugo ni uspel poslati dobrih novic na Camp Nou.

Recio je bil prvi, ki je bil golu reala nevaren v nadaljevanju, a njegov poskus z desne ni resneje ogrozil Navasa. Dih je nato zastal navijačem Reala, ko je po grdem štartu v mečno mišico obležal Ronaldo, a je Portugalec nadaljeval z igro. Po kotu v 55. minuti se je zdela odločitev o naslovu dokončna, ko je Kameni še uspel ustaviti Ramosa, ne pa tudi Benzemaja, h kateremu se je žoga srečno odbila od Raphaëla Varana za enostavnih 2:0, ko niso zalegli niti glasni protesti domačinov zaradi domnevnega prepovedanega položaja. Malaga bi lahko odgovorila v eni naslednjih akcij, ko je napako storil Casemiro, a je nato Sandro slabo podajal Keku, ki ni nevarneje ogrozil madridskih vrat. Navas je nato ustavil oziroma celo ujel nevaren strel Ignacia Camacha. Zidane si je v 66. minuti privoščil dvojno menjavo in namenil tudi ovacije La Rosaledi domačinu Iscu, v igro pa sta namesto španskega reprezentanta in Casemira prišla James Rodriguez ter Mateo Kovačić. V 71. minuti je Benzema pospravil žogo po podaji Jamesa že za 0:3, toda tokrat so sodniki pravilno dosodili, da je bil francoski strelec bližje vratarju kot branilci Malage. Domači navijači so lahko pred koncem tekme še zadnjič pozdravili klubsko legendo Dudo, ki mu je Michel namenil nekaj minut na zelenici, tako kot Zidane dežurnemu rezervistu Alvaru Morati. Malaga bi lahko zakuhala zaključek tekme, a je bil Navas vedno na mestu, Morata pa na drugi strani premalo zbran, da bi v 79. minuti postavil končnih 3:0. Kameni je tretji gol preprečil Luki Modriću, Navas pa Malagi s še enim odličnim posredovanjem ni dovolil niti zadetka in strel Choryja Castra z neposredne bližine poslal v prečko. Slavje na La Rosaledi se je lahko začelo, Zidane je hitro končal na rokah varovancev ob vzklikih "campeones, campeones", ki bodo do jutra odmevali tudi v Madridu, predvsem okoli trga Cibeles. 

Eibar je dolgo časa mučil Barco, nato pa je na sceno stopil "zlati čevelj" Messi.
Eibar je dolgo časa mučil Barco, nato pa je na sceno stopil "zlati čevelj" Messi. FOTO: AP

"Vedno eden izmed nas," so pred začetkom tekme z Eibarjem na Camp Nouu navijači na velikem transparentu sporočili trenerju Luisu Enriqueju, ki se po treh trofejnih sezonah poslavlja od vročega stolčka. Priljubljeni Asturijec si je seveda želel zmagovitega slovesa, a njegova začetna enajsterica, v kateri spet ni bilo obolelega Gerarda Piqueja, v prvem polčasu ni sodelovala. Po predložku Anderja Cape so Baski presenetljivo povedli že v deveti minuti, ko so Sergi Roberto, Marlon Santos in Ivan Rakitić pozabili na Takašija Inuija, Japonec pa na oddaljenejši vratnici ni grešil. Hitro bi lahko odgovoril Luis Suarez, a je Urugvajec, ne prvič v nedeljskem večeru, zapravil "čisto" situacijo pred Yoelom Rodriguezom. Eibar je ostajal nevaren in Gonzalo Escalante je bil blizu celo vodstvu z 2:0, medtem pa je Suarez še naprej zapravljal priložnosti v baskovskem 16-metrskem prostoru. Urugvajcu so sodniki zaradi prepovedanega položaja Jordija Albe razveljavili tudi gol, ki mu je bil po akciji Lionela Messija in Roberta nato blizu še Rakitić, a je hrvaški vezist meril točno v Yoela. V 36. minuti je Suarez spet izgubil dvoboj z gostujočim vratarjem, tri minute kasneje pa ga je neuspešno preizkusil še Neymar. Barca je srečno ušla višjemu zaostanku tudi tik pred polčasom, ko je Marc-Andre ter Stegen sprva še uspel ustaviti poskus Inuija, odbitek pa je nato Ruben Pena poslal mimo vrat. Ter Stegen je moral kmalu po začetku nadaljevanja ustaviti Inuija, Andre Gomes pa je rešil pred Kikejem, šele nato pa je Andres Iniesta v 50. minuti vsaj malce dvignil razpoloženje Camp Noua z nevarnim strelom, ki pa je bil tako kot tisti z levico dve minuti kasneje premalo za izenačenje in premalo za navdahnjenega Yoela.

V 57. minuti je veliko priložnost zapravil tudi Messi, ko je v protinapad potegnil Suarez in nato pripravil gol Argentincu, ki je že prevaral Yoela, nato pa zgrešil praktično prazna vrata. Inui je v 61. minuti pripravil nov šok Camp Nouu, ko je mojstrsko zadel s pomočjo okvirja vrat. David Junca je z avtogolom nato vrnil Barco v igro že čez dve minuti, potem ko je Neymarjev strel zadel vratnico. Brazilec je bil blizu tudi izenačujočemu zadetku v 67. minuti, ko je prodrl do bele pike v kazenskem prostoru, nato pa zaključil nekako v slogu turobnega nedeljskega večera. Tega je v 71. minuti še pokvaril gostujoči vratar, ki je po sporno dosojeni enajstmetrovki nad Albo ustavil Messija, ki je tako zapravil prvi strel z bele točke v tem letu. Tekmo je nato malce nepričakovano v korist domačih obrnil Paco Alcacer, ki je v 73. minuti s predložkom našel Suareza za izenačujoči zadetek, nato pa je Capa storil še en prekršek za najstrožjo kazen. Glavni sodnik je poleg tega še izključil Capo, Messi pa je s strelom v isti kot tokrat le uspel premagati Yoela, a sploh ni slavil. "Zlati čevelj" letošnje sezone je navijačem na domačem stadionu tik pred slovesom pripravil še en nepozaben slalom, s katerim je osmešil baskovsko obrambo in vsaj malce polepšal večer, v katerem je Barcelona po dveh uspešnih sezonah predala državni naslov. Za slovo lahko trener Enrique osvoji še tretjega zaporednega v španskem pokalu, kjer bo nasprotnik Kataloncev še en Bask iz La Lige ‒ Alaves.

Torres je že po manj kot 15 minutah zadnjič v karieri (vsaj ko gre za uradne tekem) kar dvakrat zadel na domačem Calderonu.
Torres je že po manj kot 15 minutah zadnjič v karieri (vsaj ko gre za uradne tekem) kar dvakrat zadel na domačem Calderonu. FOTO: AP

Zadnja domača tekma Atletica na stadionu Vicente Calderon se je razpletla po željah navijačev kluba slovenskega reprezentanta Jana Oblaka, ki je lahko v vratih rdeče-belega madridskega kluba že po nekaj minutah proslavljal visoko prednost. Dvakrat je zadnjo vrsto Athletic Bilbaa, čigar trener Ernesto Valverde bo v naslednji sezoni najbrž vodil Barcelono, v enajstih minutah ukanil favorit domačih navijačev Fernando Torres. Najprej mu je žogo za lahek zadetek odložil prvi strelec Indijancev Antoine Griezmann, Torres pa se je mojstrsko znašel tudi v enajsti minuti, ko je podajo Kokeja v padcu v neubranljivem loku poslal prek vratarja v mrežo za 2:0. Inaki Williams je 20 minut pred koncem sicer uspel matirati Oblaka, a je Atleticu zmago v enem zadnjih napadov zagotovil Angel Correa. Atleti bodo tudi v tej sezoni osvojili tretje mesto, saj imajo neulovljivo prednost pred četrtouvrščeno Sevillo in torej že zagotovljen nastop v skupinskem delu Lige prvakov.

Izidi 38. kroga:

Barcelona ‒ Eibar 4:2 (0:1)
Junca 64./ag., Suarez 74., Messi 76./11-m, 90.; Inui 8., 61.
RK: Capa 75./Eibar
Lionel Messi (Barcelona) je v 69. minuti zapravil enajstmetrovko.  

Malaga ‒ Real Madrid 0:2 (0:1)
Ronaldo 2., Benzema 55.

Atletico Madrid ‒ Athletic Bilbao 3:1 (2:0)
Torres 8., 11., Correa 89.; Williams 71.
Jan Oblak (Atletico) je odigral vso tekmo.

Celta Vigo ‒ Real Sociedad 2:2 (0:0)
Aspas 54./11-m, Hjulsager 90.; Oyarzabal 82., 

Valencia ‒ Villarreal 1:3 (0:1)
Nani 54.; Soldado 1., Trigueros 58., Sansone 88.

Sevilla ‒ Osasuna 5:0 (3:0)
Vitolo 10., 80., Vazquez 20., 60., Jovetić 35.

Granada ‒ Espanyol 1:2 (1:2)
Pereira 22.; Baptistao 3., Vezo 8./ag.
Rene Krhin (Granada) je odigral vso tekmo.

Sporting Gijon ‒ Real Betis 2:2
Deportivo La Coruna ‒ Las Palmas 3:0
Leganes ‒ Alaves 1:1

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (202)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LaFerrari
23. 05. 2017 09.20
+2
POLIZANĆKI KAKO KAJ VASE ROKE??? A SO BOLECE???
Campeones34
23. 05. 2017 12.08
-2
Mal bolijo, par takih kot si ti smo premlatli. Prideš tudi ti en dan na vrsto fičko, brez skrbi:)
Kollerik
23. 05. 2017 13.22
+1
..... še en beli pinko se nekaj duva in herojiše...c.c.c..... vse dokler ne bo naletel na enih par blaugran okoli ušes....
CURVANORD Zanetti
22. 05. 2017 20.48
+0
Bo pa se en el clasico v kolikor barca osvoji kanto v finalu pokala
Johnny_J
22. 05. 2017 17.02
+1
Real ponudil zidanu pogodbo do 2020,ki se bo iztekla 2017.
CURVANORD Zanetti
22. 05. 2017 20.47
O vidovita rahmeta,vsi tako podcenjujete Zidana,a clovek ze dve leti dokazuje da zna kljubovati pritiskom iz zelo redko zezne tekmo ko menja igralce ,ponavadi te menjave dajo se vec elana ekipi in nato Real zmaga ali izenaci ko se znajdejo v skrpcih,med toliko muhastimi zvezdniki drzi ravnotezje kar je zanj in koncni razulta zelo pomembno.
Johnny_J
23. 05. 2017 11.05
+1
Jaz mislim,da je imel zaenkrat le ogromno sreče. Ko bo enkrat malo bolj zaškripalo,tudi muhastih zvezdnikov ne bo mogel več v red spravit. Tudi klop se bo obrnila enkrat proti temu,da skoz sedijo,saj tudi tam mrgoli zvezdnikov. Me tako čudi,da se to ni že letos zgodilo,pač sreča,malo so lebdeli od vseh uspehov in so se pozabili pritoževati.
CURVANORD Zanetti
23. 05. 2017 16.48
RdečiKarton
22. 05. 2017 13.42
Kje je novica o tem, da je Oblak osvojil nagrado Zamora že drugič! Na 29 tekmah je fasal zgolj21 golov
grozjak
22. 05. 2017 13.50
+1
bravo Oblak. a se že kaj govori, kam bo odšel?
CURVANORD Zanetti
22. 05. 2017 20.49
Pa naj ostane pri Atletih,drugo leto bi lahko bilo njihovo.
Antena92
22. 05. 2017 13.01
-2
Vse čestitke Realu in tistim navijačem, ki se ne pritožujejo čez sodnike. Ker to pa meni ni jasno, kako se lahko nekateri Realovi navijači sploh oglašate glede sodnikov in španske lige letos. V mislih imam cripstoneda in podobne. Pa pustimo LP. Tam je Barca dobila, kar je dobila. Tudi Real proti Bayernu je bila tekma polna spornih sodniških odločitev. Za nekatere je penal nad Robbnom bil, za nekatere ne. Prepovedan položaj pri avtogolu ne vem, če je bil. Lewandowski zagotovo ni bil, če je pa Muller bil, potem bi pa mogli piskati. No, pa da LP pustimo, ker vidim, da vas veliko tudi udriha po sodnikih v španski ligi. Res ne razumem, kako se lahko Relovci sploh oglašate. Pa daj, slavite ta naslov, samo ne čez sodnike, ker pljuvate v lastno skledo. Razlika je samo 3 točke. Proti Eibarju tudi če Barca ne bi dobila tistih enajsmetrovk, bi verjetno bilo vsaj izenačeno. Na internetu pa kroži veliko posnetkov o sodniških odločitvah letos v španski ligi. Nekateri so celo delali analizo glede sodniških odločitev v korist RM. To ne vidiš vsako leto, verjetno je niso delali bv, ampak z razlogom. Ker je teh odločitev bilo enostavno veliko. Zagotovo vse ne drži, to je dejstvo. Ampak da vi še vedno trdite, koliko je letos Barca pridobila od sodnikov v španski ligi. Tega jaz ne razumem. A ste moteni? Lahko vzamemo najprej gol Ramosa za zmago 2:1. Ofsajd, ampak gol piskan. Potem lahko vzamemo gol Barce, pri katerem je bila žoga pol metra v golu. Tam je Barca igrala 1:1, s tem golom bi zmagala. Potem gol Barce, ki ga je dal Pique, tam so piskali ofsajd, gol regularen. Barce spet ob 2 točki. Pa roke Villareala v kazenskem, 2x, niti enajsmetrovke. Barca igra izenačeno Kdor zna malo računati, si lahko kar sešteje. Lahko Potem real proti Celti. To verjetno ni imelo vpliva, je pa izredno smešno. Aspas izključen za simulacijo. Od kje že? Prej enajsmetrovka kot simulacija. Ampak to še ni sporno. Na drugi strani nekaj minut pozneje Ronaldo res smešno pade v kazenskem prostoru. Ni enajsmetrovke. ampak tudi kartona ne. Res smešno. Veliko je bilo teh odločitev letos in po mojem mnenju zagotovo ne toliko v korist Barce kot Reala, zato Relovci, proslavljajte naslov, samo sodnikov ne omenjati, ker so vam zagotovo olajšali pot do naslova.
FootballMaster
22. 05. 2017 13.23
-1
Seveda je lahko naštevati vse napake ki so se zgodile proti Barceloni in v korist Reala. Kaj pa če bi poskusil malo našteti v obratni smeri? Aja se opravičujem teh pa ja ni...
RdečiKarton
22. 05. 2017 13.23
Proslavljamo Naslov. Brez dvoma. Ne vem kdo se spotika ob sodnike. Res imajo težko delo ob vseh "z vsemi žavbami namazanimi igralci" (pa ne samo v barci in realu). Samo neuravnovešene osebe ne morejo sprejeti, da je to sestavni del tega športa; če sodnik piska prekršek/penal/ofsajd je bil, in če ne piska ni bil - P I K A! Dejstvo je, da je La Liga po 5h letih končno spet doma in da ostane še finale LP za katerega se igra. Kjer pa Barce letos ni. In to očitno hejterje boli. Kompliment na komentarju.
Antena92
22. 05. 2017 14.36
+0
No, daj, FootballMaster, naštej mi sodniške odločitve, ki so pomagale Barci do točk. Ne tiste odločitve pri 4:0 ali pa 3:0. Tiste, ki so dejansko odločale. Pa to lahko kdorkoli od Realovih našteje. PA da vas vidim. Jaz bom pa vam vse tiste odločitve, ki so bile v korist Reala ali pa v škodo Barce. Seveda tiste, pri rezultatih, ki so bili izenačeni ali pa za gol razliko.
bobrock46
22. 05. 2017 14.56
+0
Skopirano od objektivnega navijača Barce : Real Madrid 1:1 Villareal; Tekma kjer bi Real lahko podrl rekord Barce po številu zaporednih zmag v La Ligi. Slaba igra Reala, poškodba Marcela. Vrnitev po poškodbi/bolezni Balea in Ronalda. Slabo odsojena tekma sodnika. V 45' piskan in realiziran penal v škodo Reala za roko Ramosa, ki sploh ni bila v kazenskem prostoru. V 78' minuti (1:1) so podrl Benzemaja od zadaj v kazenskem, brez dotika žoge. V 86' minuti je Ramos pokošen v kazenskem Villareala, sodnik samo zamahne z roko. Las Palmas 2:2 Real Madrid; V 11. minuti (0:0) nastreljana roka pred kazenskim Las Palmasa, nato še body-check nad Ronaldom v kazenskem. Očiten prekršek za najstrožjo kazen. Real Madrid 1:1 Eibar; Tretji zaporedni remi Reala. Nič spornega. Sevilla 2:1 Real Madrid; 87' Prekršek nad Ronaldom v kazenskem Seville pri rezultatu 1:1. Valencia 2:1 Real Madrid; kot je rekel @pinkfranc, ni vedno važno s kom igraš ampak tudi KDAJ. Prestavljena tekma iz decembra (zaradi svetovnega klubskega prvenstva Reala), ko je Valencia igrala zelo slabo, v februar, ko je bila v fantastični formi. Sicer nič spornega v škodo Reala. Real Madrid 3:3 Las Palmas; v 47' minuti (1:1) je Bale poslan z igrišča, zaradi prekrška za rumeni karton, nato mu sodnik da še rdečega zaradi vroče krvi. Pretiran rdeči karton. V 55' minuti penal za Las Palmas zaradi roke Ramosa. Ramos se je s celim telesom, z rokami ob telesu, vrgel na žogo. Trije razveljavljeni goli Morate. Vsaj ensporno. Real Madrid 1:1 Atletico Madrid; Nič spornega. Razen tega, kar vsi vemo, da bi si Atleticovi igralci hitreje lahko nabirali kartone, če bi bili sodniki tako dosledni kot pri katerih drugih ekipah. El Classici: Barcelona 1:1 Real Madrid; Prekršek za enajstmetrovko v 3' nad Vasquezom. Gol Suareza iz offsida. Piskan fantomski offside Bale, ki bi bil v edinstveni priložnosti za zadetek. Roka Piqueja v kazenskem v 79' pri rezultatu 1:0. Real Madrid 2:3 Barcelona; 2' Prekršek Umtitija nad Ronaldom v kazenskem prostoru, ki je nekaznovana. Umtiti ne zadane žoge, zato pa lepo klofne Ronalda po nogi. Poizkuša ga "popraviti" še z drugo nogo.
Paštašutar
22. 05. 2017 16.16
+2
Antena prvi gol v Valenciji za 0-1 ofsajd Suareza,ista tekma,drugi rumen karton za Busqeca,ko je vlekel igralca Valensije za dres 10 metrov!! Sosiedad,vsi smo videli kaksen gol je razveljavil domacinom za 2-1 !! Se dve svezi,Dignje prejsnjo nedeljo pri 0-0 samo RUMEN karton v sesti minuti in se vceraj,tega sploh ne bom omenjal!! Tuki mas minimalno 7 podarjenih tock,pa oba el klasika je bil Real pokraden,se pravi tu so 4 podarjene tocke.......smo ze pri 11tih tockah !! Pri Betisu in Vilarealu ste ob spornih situacijah zaostajali z 1-0ti pa kar napises da bi zmagali !! Pa se to proti Vilarealu ni blo spornega nic,ne more igralec zakopati roke v zemljo,pa se zadet je bil v roko,ki je bila na travi iz priblizno 40 centimetrov!! Ne pozabi,da celo sezono proti vam ni bil piskan niti en penal,da ste pa vi dobili dva proti Valensiji in Leganjesu v sodnikovem podaljsku........Antena zdej pa ti napisi kaj je Real dobil,ko je zaostajal ali imel samo piko !!!!!
Johnny_J
22. 05. 2017 16.55
+1
Pozabil si gol za 2:0 proti Malagi,ponovno iz ofsajda in,odlocujoc,ker slej kot prej bi Malaga zabila
Campeones34
22. 05. 2017 18.31
-1
Johnny, ti si trcen, po 15ih posnetkih se je komaj videl offside in zdej bos tle palamudil. Malaga te tekme nebi zmagala v 100ih letih, in ce je kdo dokazal da zna zabit gol ko mu tece voda v grlo, je to Real
CURVANORD Zanetti
22. 05. 2017 20.56
Meni je to ostalo v spominu" 0:49 Carlos Vela Disallowed Goal - Real Sociedad vs Barcelona 1-1 - La Liga 27/11/2016 HD"
Antena92
22. 05. 2017 22.51
bobrock46, tvoje vzamem. Lepo si zapisal, ampak so nekatere situacije, ki si jih lahko vsak po svoje razlaga, zato ne bomo prišli skupaj. Sporni so rpedvsem ti penali, npr. tisti bodiček pa tisti prekršk Umtitija nad Ronaldom. Si realno napisal. Ampak Paštašutar, ti pa nimaš ravno veliko pojma. Oba el clasica pokradeni. Od kje že? Prvi je bil sporen, ampak je bilo tudi na Realovi strani dosti spornih. Ampak v redu, recimo. Da pa rečeš, da je bil drugi el clasico podarjen Barceloni. Ti nisi resen. Marcelo bi moral dobiti rdeč karton že v prvem polčasu, potem pa vsi vemo, kako bi se odvijalo. Potem pa še proti Villarealu. Tam sta bili dve sporni roki in da ti rečeš, da si ej ne more zakopati v zemljo. Ja braniti gola z njo pa tudi ne sme hahaha. Tam roka ni bila v nobenem primeru ob telesu. tudi če ni bila namera, pa je pomoje bila, bi morala biti to enajsmetrovka.
Kollerik
23. 05. 2017 13.24
"objektivni" navijači Barce so za belčke seveda tisti dobrohotni slepci, ki niso videli, oz. hoteli videti gnilega sojenja.... :))
Kollerik
22. 05. 2017 11.51
+3
Čestitke RM ju za osvojeni pokal. Sojenje včeraj je bilo dobro do solidno, na obeh tekmah. Malaga je bila bolj trd nasprotnik kot Eibar in z nekoliko več sreče bi lahko celo izcimila neodločen izid... toda Navas, junak tekme je bil preprosto nepremagljiv, imala pa je Malaga tudi nekaj smole. Barca je lahko zaključila La Ligo z dvignjeno glavo in s spoznanjem, da bo treba čim prej obnoviti klop z mladimi talenti, najti boljšega trenerja....
grozjak
22. 05. 2017 12.08
+1
Kollerik
22. 05. 2017 12.18
+2
Zakaj le? RM ima dolgo klop, kot je treba.. mlade igralce, kot so Asensio, Insco, Morata... Barca pa ima nekatere probleme, ki jih je treba rešit. Med njimi najbolj pomembnega, pomladitev že starega moštva z mladimi talenti.
Kollerik
22. 05. 2017 12.21
In ravno zaradi kratke klopi je Barci zdrsnilo v La Ligi to leto... medtem ko je Zidane lahko svoje klučne igralce odpočil in poslal v boj mlade in dovolj močne, je moral Enrique reskirat z rezervami kalibra Gomez....
Campeones34
22. 05. 2017 12.30
-1
A si ti videl penale ki so bili barci dosojeni vceraj?? En objektiven komentar prosim
Kollerik
22. 05. 2017 12.37
+3
.. naprimer ofsajd goli... že tradicionalna specialiteta RM-ja.... :))
Kollerik
22. 05. 2017 12.40
+2
...in še nepolegla bolečina poraza na El Classicu.... ah, ja...kaj vse bi dali.... da bi pozabili.... :))
Campeones34
22. 05. 2017 12.48
-2
včeraj ste dobili 2 penala, kjer je bil najbližji kontakt 30 cm od barcinega igralca, svetovna bruka. El classico pa vam ostaja edina tolažba v tej sezoni, pa še tega bi skoraj izgubili z igralcem več xD
grozjak
22. 05. 2017 12.54
+2
SKORAJ NEODLOČENO NI NITI BLIZU SKORAJ PORAZU
RdečiKarton
22. 05. 2017 13.24
Kratka klop je drugo ime Barce. Zizou pa je s svojim delom pokazal, da je rotacija tista, ki odloči naslove.
Campeones34
22. 05. 2017 14.36
-1
berg, ko je imel real še dve smrtne šanse z igralcem manj, je bil takratni rezultat 2:2. A zdej razumeš?
grozjak
22. 05. 2017 11.40
+4
Celta je drago plačala, ker ni hotela spustiti hlač pred Madridom....Tako neumne izključitve in tako očitnega ofsajda.......ja sem videl...ampak samo pri zadnjih nekaj tekmah Reala, ko jih je Barcelona pričela resno loviti
Campeones34
22. 05. 2017 12.31
-1
Berg, da te potolazim, finale lige prvakov bosta igrala dva prvaka v svojih ligah, tako kot si si zelel
grozjak
22. 05. 2017 12.46
-1
morda drugo leto, letos pač ne...... :) pa nič zato..
Campeones34
22. 05. 2017 12.48
+0
Kako ne letos, Juve in Real sta aktualna prvaka
grozjak
22. 05. 2017 12.55
-1
RdečiKarton
22. 05. 2017 13.25
Lej poba, barce ni v finalu LP. Sprijazni se!
grozjak
22. 05. 2017 13.34
-1
alien8potnik
22. 05. 2017 10.53
-2
kolerika? ti še živiš? ;)
Paštašutar
22. 05. 2017 11.07
+1
Je v soli pise kontrolko iz zemljepisa ...............................:):):)
Kollerik
22. 05. 2017 11.53
+3
.... če bi Malagi bolje šlo...bi se takoj aktiviral 13. igralec, stari prijatelj RM-ja... tako pa... Zizou je lahko včeraj prihranil kar precej.... :))
RdečiKarton
22. 05. 2017 13.25
+0
Zizou bo tebe šolal še leta in leta... ;) a ne kolerik?
Kollerik
24. 05. 2017 12.49
si stravmatiziran še od zadnjič.... od legendarne desetice... pa ne veš, kaj govoriš... :))
prevalanar
22. 05. 2017 10.32
-2
Če bi Real imel hokejsko ekipo, bi prvo leto porabil za to, da bi se naučili oblačiti in drsati, naslednje leto bi prišli v skupino A in nato postali svetovni prvaki!!!!!!!!!
cripstoned
22. 05. 2017 09.51
+6
barca do zmage spet s pomocjo sodnikov....kaksna dva penala hahahahaha....real pa rutinirano prvak španije....kaj se vam povedal na začetku sezone? real osvaja španijo in igra finale lige prvakov....barca se bo borila za 3.mesto v la ligi in ne bo prisla do cetrtfinala lige prvakov....ČE bi sodniki bili normalni bi se moje trditve glede barce izkazali za pravilne .......REEEEEALLL MAAAAAADRIDDDD 33. ....če ne bi bili tako osredotoceni na ligo prvakov v vseh teh letih stavim da bi bilo več naslovov španije ampak kljub temu da je barca zmagovala laligo je real še vedno v prednosti 33 proti 24 naslovov ....mislim da je premoč reala očitna!!! čestitke ekipi reaaala da nas je spet razveselila navijače barce pa molk zavila....
alien8potnik
22. 05. 2017 10.50
+0
itak. toliko o opeharjeni barci in sodnikih ;)
grozjak
22. 05. 2017 11.41
+3
gol v drugi minuti na prijateljski tekmi Malage in Reala? saj niste resni...Vsaj potrudili bi se lahko.....
borut30
22. 05. 2017 09.09
+11
Real več kot zasluženo pobira naslove. Sploh, če pogledamo letošnjo *klovnsko* Barco. Tudi včeraj je bilo na tekmi Barcelone zelo *zanimivo*. Pa tako zelo se oglašajo navijače barce in s prstom kažejo na sodnike, ki sodijo kao v prid Reala. Drugega kot se vam smejati v *faco*...se ne morem :-) Real pa gradi izjemno moštvo, ki mislim da bo v naslednjih letih še močnejše. Upam na naslov v LP, čeprav bo težko. Zaslužijo si ga, ker igrajo za moje pojme izjemen nogomet, brez taktiziranja........in d.kanja žoge.
-MARIBOR-
22. 05. 2017 09.41
+2
Če si res gledal tekmo med Barco in Eibarjem si verjetno videl nasmeh na klopi kataloncev in to po vsega dobrih dveh minutah igre. A veš mogoče zakaj ta nasmešek???
grozjak
22. 05. 2017 11.42
+4
Campeones34
22. 05. 2017 12.38
+2
berg ne bluzi ker več kot očitno nisi gledal tekme. Malaga je kr na polno igrala in večkrat ogrozila Navasa.
grozjak
22. 05. 2017 12.49
-2
prodane tekme mi pač ni treba gledati, da bi vedel rezultat....prizanesljivih nula dva, bi bilo lahko tudi drugačnih, ČE BI MALAGA IGRALA NA POLNO!!
Campeones34
22. 05. 2017 14.39
-1
nima smisla debatirat s tabo ker se v enem stavku sam sebe demantiraš
apodgraj
22. 05. 2017 17.18
Minutauer - Dovoliš ,prejeti gol v drugi minuti , potem pač moraš pokazati tudi nekaj , da ne bo izpadlo preveč očitno
RdečiKarton
22. 05. 2017 09.09
+3
Same solzice putaloncev... Jokajo vsi po spisku od fičota naprej! Naj vam ne bo hudo, "vaš" Messy je prejel zlato kopačko, tolažilno nagrado, da ne gre praznih rok domov.
grozjak
22. 05. 2017 11.43
+2
Ko bi vsaj sodniki dobivali samo tolažilne nagrade....
Ledo44
22. 05. 2017 09.05
-8
Da je Real zmagal ligo so mu marali sodniki priigrati 13 točk pa še to ni bi bilo dovolj. Morali so Barci odvzeti 4 točke....od prvega do zadnjega kola je bilo vse splanirano kako naredit Reala po petih letih prvaka....
borut30
22. 05. 2017 09.12
+4
ledo44, neprecenljivo je brati tvoje in frustracije barca fanov. Mastercard je p.čkin dim proti temu. Je pa zanimivo, kako je polovica nedonošenčkov iz tabora fanov drugega največjega kluba v Španiji odšla nekam, kjer jih tudi svetloba kresničke ne najde. Poskrili ste/so se, kot mladi pavijani pred plenilci. In prav je tako.....
Ledo44
22. 05. 2017 09.21
-5
To niso nobene frustracije to je resnica ki jo Realovci še kako dobro vedo jih je sram to priznati....
Campeones34
22. 05. 2017 10.05
+1
A to sam sebe prepričuješ haha. Patetični komentarji pomilovanja vredni.
alien8potnik
22. 05. 2017 10.51
-1
ledo, daj si kocko ledu na čelo, da te malo ohladi ;)
grozjak
22. 05. 2017 11.44
+3
Minotaver in Alien, najbrž nista gledala istega sramotnega prvenstva........
Kollerik
22. 05. 2017 11.56
+3
definitivno je potekalo sojenje v La Ligi v korist RM-ja... Zizou je ta pokla enostavno moral dobiti. Toda,če Barci ne bi zdrsnilo, Realčkom tudi vso realovsko sojenje ne bi pomagalo...
apodgraj
22. 05. 2017 16.42
+2
Ledo -slepemu človeku ne moreš povrniti vida. Prepričanega v nekaj, se ne da prepričati . Zato je bolje jih pustiti naj sanjarijo svoje nočne sanje
bigdick19
22. 05. 2017 08.42
-9
fc offside madrid zasluženo zmagal v la ligi, lepo je diego simeone rekel na začetku sezone: letos je njihovo leto saj so okrepili svoje vrste madjar kassai, inglež atkinson,jesus gil manzano,alehandro hernandez.....
LaFerrari
22. 05. 2017 08.53
-7
tako je !!!!! ampak ko si GAY-ćek nimas sramu in te pac ni nic sram !!!!!
Campeones34
22. 05. 2017 09.04
+7
Simeone je to izjavil lani pajaca. Letos ni nič izjavil. Sprijaznite se, Real Madrid je največji klub vseh časov
grozjak
22. 05. 2017 11.45
+3
popravek: Barcelona je največji klub vseh časov...o vsem ostalem se pa še lahko pogajava...
Kollerik
22. 05. 2017 11.56
+2
Campeones34
22. 05. 2017 12.40
-3
berg, hahahahahahaha. Barca bo vedno v senci Reala. Nimava pa se o čem pogovarjat ker si več kot očitno motena oseba
grozjak
22. 05. 2017 12.50
+1
Če je to zate pogajanje, potem res ne vem.......
-4
S tako igro jih bo juve povozil...
Barbarezo
22. 05. 2017 08.29
+6
Paštašutar
22. 05. 2017 08.30
+6
Drzi,sam je stvar za Real sila enostavna,trba bo zdrzati 55-60 minut brez prejetega zadetka,potem pa napasti!! Tezko me bo kdo preprical,da Juve po 60 minuti ne ugasne,ampak treba bo igrati bistveno bolje kot proti,Atletom,Sevilji,Celti in vceraj!! Je pa dejstvo,da bo pa tista tekma nekaj vec kot te nastete !!
apodgraj
22. 05. 2017 16.48
+1
Če komu privoščim zmago v ligi prvakov , potem to Juventusu. Potem pa naj tudi Bufllon osvoji naslov najboljšega igralca na svetu . če se že ve naprej kaj so edina meril za osvojitev tega naslova .
le?o
22. 05. 2017 08.19
+14
A ima kdo podatek koliko bo Alba odsoten z igrisc...baje de se je poskodoval tam pri penalu
RdečiKarton
22. 05. 2017 08.17
+0
V Madridu danes nič ne dela, ker ni nobenega v službo. Vsi so na trgu Cibeles!
Paštašutar
22. 05. 2017 08.25
-2
Saj se govori in to na glas,da delajo kataLONCI za njih...............:):):)
RdečiKarton
22. 05. 2017 08.30
-3
Pa si ti sploh kdaj videl Camp Nou v živo, si se sprehodil po Barceloni? Si videl kako izgleda preostanek katalonske deželice?
RdečiKarton
22. 05. 2017 08.15
+2
Campeones, Campeones, Ole Ole Ole!!!
notrajnc05
22. 05. 2017 06.37
+15
Sodniki so krivi... za vseh 33 osvojenih La lig, za vseh 11 zmag v LP, za vse zlate žoge CR7, za vse poplave in potrese, za krizo na bliżnjem vzhodu, za lunin mrk...
LaFerrari
22. 05. 2017 08.21
-4
zdaj pa uzivajte pred posterjem svojega idola CRja !!!! saj veste kako !!!! želim vam pa čim manj bolećih rok in žuljavih majhnih lulcijev
Campeones34
22. 05. 2017 08.37
+1
poglej si vaše penale od včeraj hahaha. komedija vseh komedij. Samo tišina ferari, lahk nam čevlje pucate
LaFerrari
22. 05. 2017 08.51
-4
mislim da bi morali imet klubi z istospolno usmerjenimi igralci svojo ligo......
Campeones34
22. 05. 2017 09.05
+1
Dej nedonošenček, ne repenči se, ker te bom pohodil
Kollerik
22. 05. 2017 11.57
+3
Miotauer, pobček...da ti ne bi kakšna legendarna desetka priletela v faco...
Campeones34
22. 05. 2017 12.41
-1
grozjak
22. 05. 2017 12.52
+1
LaFerrari 22.05.2017 08:51:13 -4 3 7 mislim da bi morali imet klubi z istospolno usmerjenimi igralci svojo ligo.....IN FIČO DOBI MOJ PRVI PLUS!
Kollerik
23. 05. 2017 13.26
moj tudi... ti srce minotaurova pa pazi, da ne naletiš na kajga tapravga.....
Ledo44
21. 05. 2017 22.58
-6
Sodniki sistematično celo sezono pomagali Realu in če je bilo le mogoče oškodovali Barco....Sodnik ki je danes sodil Barci ni priznal dveh golov Barci za zmago enkrat ko je bila žoga skoraj meter v golu in razveljavil gol Piqeja za zmago proti Malagi....vzel ji je dobesedno 4 točke. Danes pa ta isti sodnik podarja penale Barci, seveda šele ko je bilo jasno da bo Real zmagal...marš pokvarjenc
ehjaehja
21. 05. 2017 23.10
+1
RdečiKarton
22. 05. 2017 08.16
+0
Campeones34
22. 05. 2017 08.40
+2
Ne joči, letos je bil Real bolj konstanten in je zasluženo prvak. O sodnikih ne bomo razpravljali, ker sta obe ekipi bile deležne pomoči. Včerajšnji barcini penali pa so prava komedija, tako da samo tiho o sodnikih
Ledo44
22. 05. 2017 09.15
-3
Včerajšnja pomoč Barci.....ni bila potrebna. Realu so sodniki pomagali od prvega do zadnjega kola, pa celo še včeraj drugi gol ofsajd....
Kollerik
22. 05. 2017 11.58
+2
Barca je pač boljša, toda včasih tudi to ne pomaga-...
apodgraj
22. 05. 2017 16.56
+1
Pred vso nogometno svetovno javnostjo so igrali odkriti poker in se niso kaj dosti sekirali na števlne kritike . Sodniška zveza je postavila kriterije in te so sodniki dosledno uresničevali , ker so vedeli , da se jim ne bo nič zgodilo . Čestitati jim moramo ,da so vztrajali do konca in tudi uspelo jim je. Da so pa bili zato vztrajnost tudi primerno nagrajeni , je pa tudi normalno .