Liga prvakov

Real po superpokal brez Ronalda in Bala, a z Luco Zidanom

East Rutherford, Trondheim, 09. 08. 2016 06.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./J.K.
Komentarji
1

Evropski prvak Real Madrid na Norveškem čaka prva velika preizkušnja v novi sezoni. Trener Zinedine Zidane na tekmi za evropski superpokal s Sevillo ne bo mogel računati na nekaj udarnih igralcev prve enajsterice. Zato pa so v moštvu novinec Morata in nekaj mladih upov, tudi Zizoujev sin Luca.

Več videovsebin
  • Trening madridskega Reala v Trondheimu
    02:49
    Trening madridskega Reala v Trondheimu
  • IZ 24UR: Real Madrid in Sevilla za evropski superpokal
    01:54
    IZ 24UR: Real Madrid in Sevilla za evropski superpokal
Tekmo evropskega superpokala iz norveškega Trondheima bomo v živo prenašali na Kanalu A in VOYO od 20.25 dalje.

Real Madrid je na prijateljski tekmi z Bayernom, ki ga vodi nekdanji trener branilcev naslova v Ligi prvakov Carlo Ancelotti, slavil zmago in uspešno zaključil gostovanje v Združenih državah Amerike. Danes beli balet čaka dvoboj za prvi kos srebrnine v novi sezoni, Madridčani se bodo ob prenosu na naši televiziji udarili s špansko nasprotnico Sevillo. Ta je v zadnji sezoni osvojila Ligo Evropa in se bo z novim trenerjem Jorgejem Sampaolijem po prevetritvi moštva v letošnjem prestopnem roku poskusila oddolžiti realovcem za poraz v tem tekmovanju izpred dveh let. 

Uefa Superpokal
Uefa Superpokal FOTO:

Zidane je določil kader, na letalu pa pričakovano ni bilo portugalskih reprezentantov Pepeja in Cristiana Ronalda, kot tudi ne Garetha Bala in Tonija Kroosa. Prvega strelca Ronalda muči poškodba, zaradi katere je obležal na finalni tekmi evropskega prvenstva v Franciji. Ronaldo še ni nared in ne bo zaigral proti Andaluzijcem, je pa Zidane na seznam uvrstil Karima Benzemaja, je pa njegov nastop pod vprašajem zaradi težav s kolkom.

Danilo (v sredini) je z izvrstnim zadetkom odločil tradicionalni evropski derbi čez lužo.
Danilo (v sredini) je z izvrstnim zadetkom odločil tradicionalni evropski derbi čez lužo. FOTO: AP
Francoskega trenerja sta od nogometašev B-ekipe najbolj prepričala Mariano Mejia in Marcos Llorente, ki se bosta skupaj z enim izmed odkritij priprav Marcom Asensiem prav tako potegovala za mesto v ekipi. Zidane je na seznam za tekmo kot tretjega vratarja uvrstil tudi sina Luco, 18-letnega obetavnega mladeniča, ki izkušnje nabira v podružnici Reala, ki nastopa v tretji španski ligi.

Realov trener je pred povratkom v Madrid iz East Rutherforda priznal, da je Ronaldo še vedno poškodovan, ni pa povedal nič več o tem, kdaj bi se lahko zvezdnik, ki ga čakajo pogajanja za novo petletno pogodbo, vrnil v pogon. "Zdaj je še poškodovan. Jasno je, da si želi vrniti, toda moramo biti potrpežljivi in tudi on mora biti miren. Kmalu bo skupaj z nami v Madridu," je navijače miril Zidane. "Na splošno sem zelo zadovoljen s tem, kar smo opravili na teh pripravah, z delom, ki nam je uspelo," je dodal nekdaj izvrsten vezist, ki je prvič ponudil priložnost tudi "problematičnemu" Kolumbijcu Jamesu Rodriguezu, čigar prihodnost je nejasna.

"Zadovoljen sem z njegovo predstavo, vesel sem, da ga imam tukaj in da je z ekipo odigral svojih prvih 45 minut skupaj z igralcema, kakršna sta Luka Modrić in Sergio Ramos, da je prišel v ritem. James je tukaj z nami in naša ekipa bo nadaljevala z delom, želimo se še izboljšati v moštvenem smislu," je dejal Zizou.

Real Madrid - Sevilla
Real Madrid - Sevilla FOTO:
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

šumar
09. 08. 2016 17.11