Nogomet

Real se bo pritožil na izključitev Ramosa, Pique neusmiljen na 'svojem' Twitterju: 'Vajeni so popustljivega sojenja ...'

Madrid, Barcelona, 24. 04. 2017 16.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Kapetan madridskega Reala Sergio Ramos je prepričan, da si ni zaslužil rdečega kartona na nedeljskem derbiju z Barcelono, ki je z dramatično zmago na "El Clasicu" ostala v lovu za novim državnim naslovom (3:2). Ramosu ob strani stoji tudi beli balet, ki se bo pritožil, pri Realu pa upajo, da bo Sevillčan na voljo že za naslednjo tekmo.

Po mnenju Ramosa je bil njegov štart nad Messijem (na fotografiji) dovolj "nežen", da si ni zaslužil izključitve ...
Po mnenju Ramosa je bil njegov štart nad Messijem (na fotografiji) dovolj "nežen", da si ni zaslužil izključitve ... FOTO: AP

Sergio Ramos je svojo izključitev, že peto na tekmah z velikim tekmecem Barcelono, označil za "pretirano", potem ko je lahko z roba igrišča nemočno spremljal rajanje nogometašev Barcelone, ki so na Santiagu Bernabeuu slavili eno najbolj dramatičnih zmag v zgodovini velikih španskih obračunov. Ramos je bil izključen v 77. minuti, ko je z obema nogama štartal na Lionela Messija, ta pa je nato z zadnjim strelom na tekmi poskrbel za zmago Barce (3:2), ki je tako s tekmo več spet prevzela vodstvo na lestvici. Desni bočni branilec kraljevega kluba Daniel Carvajal je po tekmi menil, da je bila izključitev plod "nore tekme", medtem ko je direktor Emilio Butragueno odločitev označil za "dvomljivo". Ramos pred mediji ni skoparil s kritikami na račun sodnikov, ki so mu skozi prste po drugi strani pogledali tako, da so "spregledali" njegovo sarkastično ploskanje v njihovi smeri ob odhajanju z zelenice. Zaradi podobne poteze je moral zvezdnik Barce Neymar počivati na kar treh ligaških obračunih, Brazilec je izpustil tudi "El Clasico", a je lahko ob ogledu tekme prek TV-zaslonov vseeno slavil s soigralci, ki so ga med proslavljanjem v slačilnici prek videopovezave poklicali z Messijevega telefona.

Ramos je že nekaj let poleg tega, da je "specialist" za izključitve na derbijih z Barcelono, tudi mojster za gole v zadnjih minutah. Tako je Realu na zadnjem obračunu z Barco na Camp Nouu prinesel tudi remi (1:1), tokrat pa se beli balet v zadnjih sekundah tekme ni mogel zanesti na svojega kapetana. Kar neverjeten se zdi podatek, da je Real v nedeljo prvič v svoji zgodovini izgubil ligaško tekmo v sodnikovem podaljšku, kjer je Messi odigral vlogo Ramosa.

"Rdeči karton je bil pretiran. Nisem želel poškodovati nikogar," je v pogovoru z mediji po porazu povedal Ramos, na čigar izključitev se Real namerava pritožiti. Tudi v taboru polfinalistov aktualne sezone Lige prvakov verjamejo, da imajo dobre argumente, s katerimi bi Špansko nogometno zvezo (RFEF) prepričali v zmanjšanje oziroma izbris kazni nekdanjemu članu Seville, ki bi bil tako na voljo že za naslednjo ligaško tekmo z Deportivom La Coruno. "Po mojem mnenju gre za rumeni karton, ne za rdečega. Bil sem prepozen, a ni bilo kontakta. Nikoli ne želim poškodovati katerega od kolegov. Nisem ploskal sodniku, ko sem šel z igrišča. Govoril sem z (Gerardom) Piquejem, ne s sodnikom," je še povedal Ramos, ki je bil v prvem polčasu blizu zadetka, a je njegov strel zadel vratnico, odbitek pa je v mrežo za vodstvo pospravil Casemiro. Brazilec je bil podobno kot na tekmah z Bayernom na robu izključitve tudi tokrat, a je bil na koncu izključen Ramos, po dveh golih Messija in izstrelku z razdalje Ivana Rakitića pa je bil za Real premalo tudi izenačujoči gol rezervista Jamesa Rodrigueza, ki ga je beli balet uspel zabiti celo z igralcem manj. Odsotnost Ramosa z naslednjih tekem bi seveda močno pokvarila načrte v prvenstvu, kjer je Real zaradi prestavljenega gostovanja v Vigu še vedno v najboljšem položaju. Edini osrednji branilec, ki je na voljo trenerju Zinedinu Zidanu pred tekmo v La Coruni, je trenutno Nacho Fernandez, poškodovana sta namreč tako Pepe kot tudi Raphaël Varane, seznam poškodovanih pa je po vsega dobri polovici prvega polčasa dopolnil Gareth Bale, ki je spet obležal s poškodbo načete mišice.

Messi se je smejal zadnji in dosegel gol, ki bo tudi zaradi njegovega proslavljanja ostal v spominu marsikaterega športnega navdušenca.
Messi se je smejal zadnji in dosegel gol, ki bo tudi zaradi njegovega proslavljanja ostal v spominu marsikaterega športnega navdušenca. FOTO: AP

Jasno je bilo, da se po zmagi Barcelone na Twitterju obeta zanimiv večer v režiji katalonskega branilca Gerarda Piqueja, ki ni razočaral medijev in navijačev. Na provokacijo Ramosa, ki mu je ob odhajanju z zelenice po izključitvi zabrusil "govori, govori", kar je jasen namig na Piquejeve pritožbe glede sojenja v korist Realu, je odvrnil: "Mislim da mu bo, ko bo razmislil s hladno glavo, žal za ta štart in uvidel bo, da je šlo za rdeči karton. Bilo je čisto: šel je z obema nogama s tal, žogi ni bil niti blizu. Nima argumentov. A vajeni so zelo popustljivega sojenja tukaj, nocoj pa ni bilo takšno. Nisem ga slišal, videl sem, da je kazal name, najbrž je bilo kaj glede rdečega kartona." Pique bi lahko zabil svoj drugi gol na Bernabeuu v karieri, a je pri vodstvu z 2:1 zapravil izvrstno priložnost, bolje rečeno ustavil ga je izjemni Keylor Navas, ki je bil vsaj tako razpoložen kot njegov nemški kolega v Barcinih vratih Marc-Andre ter Stegen. "Popustljivo sojenje? Popustljivo je bilo zame tisto proti PSG," je Ramos nadaljeval bitko besed z reprezentančnim "kolegom", ki ga je opomnil na dogodke z nedavne evropske tekme s Paris Saint-Germainom. "Oni nogomet razumejo na svoj način in vedno govorijo o sodnikih, morda to prinese določene plodove. Mi o sodnikih ne bomo govorili, to ni naš stil. Jaz nisem govoril nič proti sodniku, samo proti Piqueju, ki o njih vedno govori." Govoril je Pique tudi pozno v noč na Twitterju, kjer je poleg čestitk za Jurjevo (v Kataloniji zelo pomemben praznik Sant Jordi) postregel tudi z verzi pesmi One More Time: "Še enkrat bom proslavljal, oh, ja, v redu, ne nehaj plesati ..."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (180)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

šumar
25. 04. 2017 14.43
+4
messi utišal madrid haha boli boli
gasilec78
25. 04. 2017 14.16
+8
Messi eden in edini, največji vseh časov. Prav užival sem ko sem gledal Ronalda, v tistem trenutku bi se najraje pogreznil v zemljo, ko je Messi zabil. Pa potem 3 igralci Reala z namenom poškodovati Messija, najboljšega nogometaša na svetu, pa kje si to videl ponavadi so največji zaščiteni, prav zato mi je Messi še toliko bolj všeč igrati in se boriti proti umazani igri, preigravati na tekmi, ustvarjati priložnosti za soigralce in potem še sam zabijati, to je fascinantno in govori o tem kaka veličina je Messi, lahko govorite kar hočete zame je Messi največji nogometaš vseh časov. Ramos bi moral za tak štart dobiti najmanj 3 tekme prepovedi. Ronaldo če bi dobil udarec v glavo kot Messi, če bi šminker malo krvavel joj kaj bi bilo katastrofa, zvijal bi se do onemoglosti od bolečin, ker je babjek, Messi pa garač in mu do kolen ne seže. Sam upam da ne bo kakšne sodniške mafije sedaj do konca prvenstva. Upam da Atletico izloči Real, že v polfinalu in potem Barca dobi španski naslov, ker si Real enostavno letos ne zasluži nič, ker imeti tak privilegij pri sojenju, pa to je neverjetno in katastrofalno.
jebespolitiko
25. 04. 2017 14.39
+4
ronaldo mu tud do glezna ne seze vse kar zna je jokat pa sranje na igriscu delat 80 posto golov da iz offsajda
DELTA22
25. 04. 2017 13.50
+3
Ta ni normalen, naj si pogleda posnetek, da Messi ni bil priseben bi danes ležal v bolnici z vsaj eno nogo v gibsu!
TomažNovak
25. 04. 2017 11.33
+11
22. izključitev Ramosa v Realovem dresu. Pa vsaj še enkrat toliko bi jih moralo biti.Človelk ni čisto gladek na podstrešju.
jebespolitiko
25. 04. 2017 11.25
+12
realovci raj bote tih k bi mogu un bedak od casimira dobit 2 rdeca v celi tekmi....bot te raj tih pa srecni da niste se bl pusnl
jebespolitiko
25. 04. 2017 11.39
+4
aja pa da ne stejemo vseh offsajdov k niso bli dosojeni
ArkaMast
25. 04. 2017 10.06
-2
Vi fuzbalski navijači ste kot današnji kristjani. Vas ne spravi pokonci in na ulice dejstvo, da vaši managerji zvezdnikov in člani FIFE kradejo milijone. In vas ne moti, da so vaše zvezde plačane milijonsko ob dejstvu, da vam nihče ne da niti šala zastonj. Plačati si morate vse sami. In vi bi se pa še stepli za svoje moštvo. KRISTJANI pa so isti. Veselo mečejo denar v pušco ob dejstvu, da nobeden župnik ni lačen, ni brez avta, ni brez stanovanja, ni brez kuharice in NE BO BREZ PENZIJE. RKC je plačana od države, sami pa še fehtajo svoje ovčice. Pa de ne omenim ZVON 2, kako jih je nategnil. Kristjan se ne bo spravil na ulice v protest požrešni instituciji in pedofilski organizaciji. Še zagovarjal jo bo. Še več. Našel bo zunanjega sovražnika, kot so komunisti, begunci itd.
User513426
25. 04. 2017 17.36
+2
zgrešil si stran tako kot CR iz offside čisti zicer
batman1972
25. 04. 2017 09.32
+7
Ta clasico je bil pokazatelj da je barca še vedno prva v španiji. če bi bil pepe zdrav bi verjetno imel nalogo sesuti messija tako pa je to pač poizkusil najprej marcelo potem casemiro ramos pa se je kot bik zakadil v njegove noge. glede ploskanja. neymar je tudi ploskal stari mami na tribuni tako da tukaj bi ramos moral dobiti najmanj 2 tekmi če ne tri.
User513426
25. 04. 2017 17.37
ledr
25. 04. 2017 09.20
+16
Če se osredotočim na El Clasice za zadnjih približno 10 let odkar jih redno spremljam sem prepričan, da ob poštenem sojenju ta Seronja Ramos ne bi smel končati niti ene tekme. Na čisto vsaki bi moral bit izključen tako podlo in grobo je vedno igral.
FootballMaster
25. 04. 2017 09.01
-26
Rečeš kar hočeš Ramos ima tu prav.. Barca želi baletni nogomet in se neprestano joka čez sodnike pri realu pač igrajo moški nogomet...
ledr
25. 04. 2017 09.16
+15
Baletnik si očitno ti, saj očitno pojma nimaš, kaj je moški nogomet in kaj je mesarsko klanje!
fafajonka
25. 04. 2017 09.23
+2
Fusbalmojstr imaš prav, realovci igrajo moški nogomet, ki se imenuje RAGBI.
fafajonka
25. 04. 2017 09.27
+8
Marcelo, Ramos, Pepe....imajo vse možnosti nadaljevati kariero kot ragbisti.
FootballMaster
25. 04. 2017 09.32
-9
Poglej kak posnetek izpred 10 let in potem Barco pa ti bo vse jasno... Ali pa angleško ligo.. Barcini nogometaši kot so pique in njihovi navijači bi jokali namesto navijali in igrali... Pač resnica boli...
prava resni.ca
25. 04. 2017 17.00
kaksen moski nogomet, poglej si kaj je rekel nekdanji trener Reala Capello
prava resni.ca
25. 04. 2017 17.02
+1
moski nogomet po realovsko je da z obema nogama unicis kariero najboljsemu igralcu nasprotnega mostva... za vse ostale je to zahrbten nogomet.
RdečiKarton
25. 04. 2017 08.40
+2
Pique naj čivka kolikor hoče. Takšen pač je. Ni ga za jemati resno. Ramos pa se bo moral soočiti s posledicami hoče ali noče in plačat za svoje "grehe".
Principat
25. 04. 2017 08.36
+13
če bo ta tekma šla na presojo , potem morajo tudi vse ostale dosedanjega prvenstva in po korektnih odločitvah bo REAL takrat na 10 MESTU ,, ........................................................
ummax
25. 04. 2017 08.25
+20
Na zgornji sliki se lepo vse vidi. Če bi Messi svojo levo nogo takrat imel za stojno, bi mu jo Ramos s to hitrostjo in načinom naleta nekje zlomil. Da ni poškodbe je zgolj sreča. Rdeč karton je čist kot solza. Štart je bil z namenom, da ga sesuje kot kanto (ne rečem pa da mu je namenoma hotel polomiti kaj), vse ostalo govoričenje je blef.
mymind
25. 04. 2017 08.49
+0
Itak.. saj dnevno nosijo igralce z zlomljenimi nogami iz igrišča....
fihner
25. 04. 2017 09.11
+2
mentos12
25. 04. 2017 08.25
+9
Zelo dobra je bila ta tekma.Lahko rečem da je bil ta el clasicco ena najboljših tekem Barcelone po Pepu Guardioli.Bilo je veliko dobrih priložnosti na obeh straneh.Prav tako zelo dobrih obramb obeh vratarjev, Še najbolj me je navdušil prav Messi z eno boljših če ne zadnje čase najboljših tekem,ki je odločilo zmagovalca tega el clasicca. Če bi Barca ves čas prvenstva igrala tako zavzeto,ne bi bilo zdaj vprašanja o zmagovalcu španskega prvenstva. Prav tako bi v ligi prvakov se bolje odrezali že na tekmi v Torinu z Juventusom. Mislim pa da je trener Enrike v največji meri kriv za slabše tekme,kjer se je izgubilo kar nekaj točk v prvenstvu. Predvsem tu mislim z slabo taktiko,čudnimi menjavami itd.. Ni mi jasno,zakaj Enrike vedno forsira in daje v igro tega Gomesa,kjer vsi vemo,da je najslabši igralec v ekipi Barce.
RdečiKarton
25. 04. 2017 08.36
+2
Eden najbolj napetih El Clasicov zadnjih let...
Ruffenpit
25. 04. 2017 08.14
-4
Real in Barca... vsi so isti.
podrecan
25. 04. 2017 08.12
+13
A se bo Real tudi pritožil, ker so zaradi nepoštenega sojenja premagali Bayern. Kakšni dvoličneži. Na bruhanje mi gre....
mymind
25. 04. 2017 08.49
-10
jebespolitiko
25. 04. 2017 11.29
+8
model realovski bod tih in prot bayernu in barci najman 20 nedosojenih offsajdov....in ta casimiro bi mogu met najman 4 rdece kakor je svinjal po igriscu
iggypipi
25. 04. 2017 06.46
+1
Profesionalni nogomet je treba zakonsko prepovedat.
modelx
25. 04. 2017 11.48
+0
pa poklicne glasbenike tud. tudi pisateljem ne bi plačal. kar zastonj naj objavljajo
The Dude
25. 04. 2017 06.26
-15
Pique naj se raje dokaže na igrišču, kot pa da se petelini po tekmi na kater so, zaradi njega skoraj izgubili.
RdečiKarton
25. 04. 2017 08.51
-5
Saj je imel priložnosti, pa... je sčivkal!
apodgraj
25. 04. 2017 10.20
+6
The Due.Vsak ima pravico povedati svoje mnenje ,tako tudi Pioque. Zakaj pa ne ? Je pismen in zna tudi razmišljati.
xxman.y
24. 04. 2017 22.53
+41
Po tem kar je blo včeraj, se bodo oni pritoževali čez sojenje???!! Pa kaj ta ramos govori sploh? Da oni ne govorijo čez sodnike, zraven pa joka da to ni bili za rdeč karton? Za piko na I pa še vložijo pritožbo. Ne, to res ni govorjenje čez sodnike.
290ktober
25. 04. 2017 07.49
+2
apodgraj
25. 04. 2017 10.29
+3
Kriv in rdeči karton prejel zasluženo . Ramos sodi med najbolj grobe in zahrbtne igralce . Že velikokrat, se je na čudežni način izgognil najstrožji kazni , Sodniki so zamižali na eno oko. oziroma niso hoteli videti grobega prekrška . To kar je počel Neymar ob izključitvi je milo rečeno blago početje v primerjavi z obnašanjem Ramosa po izključitvi .
drimtim
24. 04. 2017 22.47
+26
olajševalna okoliščina je to da je podelil stoječe ovacije messiju,bo morda manjša kazen
KiNgKoNg
24. 04. 2017 22.44
+26
Na koncu bo po nekem čudnem spletu okoliščin kazen doletela Barcelono.
290ktober
25. 04. 2017 07.50
+4