Nogomet

Realovci skupaj s trenerjem Zidanom lažje dihajo, Modrić brani Francoza: 'Noro je dvomiti vanj'

Valencia, 28. 01. 2018 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Kaj lahko bi se zgodilo, da bi poraz na Mestalli odnesel že drugega zaporednega trenerja madridskega Reala, a je Zinedine Zidane ušel usodi predhodnika Rafaela Beniteza in s svojimi varovanci visoko slavil na sobotnem ligaškem derbiju (4:1). Tabor Valencie izjemno nezadovoljen nad predstavo sodniške ekipe, ki je gostom dosodila dve enajstmetrovki.

Da bi se bali PSG-ja? Strah v nogometu ne obstaja, še posebej ne za Real Madrid. Edini smo, ki smo dvakrat zapored osvojili Ligo prvakov. Zakaj bi se bali? Luka Modrić, vezist madridskega Reala

Zinedine Zidane je po slavju na Mestalli izpostavil pomembnost rezultata, s katerim je Real Madrid pozabil na pokalni spodrsljaj z mestnim tekmecem Leganesom in se vrnil v boj vsaj za drugo mesto na prvenstveni lestvici. Francoza je navdušil tudi karakter moštva, ki je z dvema enajstmetrovkama Cristiana Ronalda že vodilo z 2:0, nato pa po znižanju izida, z glavo je v drugem polčasu zadel Santi Mina, kar nekaj časa trepetalo. Keylor Navas je vsaj enkrat preprečil izenačenje netopirjev, nekdanja ekipa Zlatka Zahovića pa je na koncu visoko izgubila, potem ko sta se pod izvrstna zadetka podpisala Marcelo in Toni Kroos.

Real ostaja na četrtem mestu na lestvici, daleč od vodilne Barcelone in dve točki za sobotno nasprotnico, prva gostujoča zmaga po zaključku lanskega novembra pa je gotovo blagodejno vplivala na branilce španskega in evropskega naslova, ki jih februarja in marca čakata spektakularni tekmi osmine finala Lige prvakov s Paris Saint-Germainom (prenos na Kanalu A in VOYO).

Zidane (na fotografiji) je pred tekmo v Valencii vedel, da bi ga lahko nov poraz najbrž že poslal s klopi Reala.
Zidane (na fotografiji) je pred tekmo v Valencii vedel, da bi ga lahko nov poraz najbrž že poslal s klopi Reala. FOTO: AP

Priznati je treba, da nas je Navas rešil
"Zelo sem vesel, ker je bil to pomemben rezultat, a ne le rezultat, igrali smo namreč zelo dobro," je bil zadovoljen Zidane, ki je tudi po nedavnem slovesu od španskega pokala vehementno zatrdil, da se mu bo z varovanci uspelo izviti iz rezultatske krize. "Imeli smo veliko posesti v prvem polčasu, ko pa vidim, da moji igralci igrajo na takšen način, sem vesel," je nadaljeval Zidane.

"Gostovati na tem stadionu je naporno, pri ekipi, ki ji gre v prvenstvu fantastično, in ki je pred nami na lestvici. Zelo sem zadovoljen s fizično platjo predstave in tudi taktično. V drugem polčasu smo malce trpeli, kar je nekaj običajnega, Keylor pa nas je rešil. To moramo priznati. A v tekmi kot celoti smo si zaslužili zmago. Zmagati na takšen način tukaj, s 4:1, ni nič lahkega, zato moramo čestitati igralcem," pravi nekdanji "galaktik".

Navijači Reala proslavljajo po zadetku Ronalda.
Navijači Reala proslavljajo po zadetku Ronalda. FOTO: AP

Jezna reakcija Benzemaja povsem nepomembna
Zidane priznava, da ni bilo lahko odigrati tekme po tako slabem rezultatu med tednom, ko je realovce na Bernabeuu v povratni tekmi četrtfinala španskega pokala presenetil mestni tekmec Leganes (1:2), Francoz pa že pogleduje proti dvoboju z zvezdniškimi rojaki iz Pariza v Ligi prvakov. Prav ta obračun, to je nedavno priznal tudi Zidane sam, bo usodno vplival na njegovo prihodnost v klubu.

"Dobra stvar nogometa je, da ko se zgodi nekaj slabega, imaš tri dni kasneje še eno tekmo. Današnja tekma je bila velika in odigrali smo jo z veliko karakterja, to je bilo pomembno, ker smo pokazali, da se bomo borili. Še veliko je do konca v La Ligi in želimo se odrezati kar se da dobro. Nato imamo štirinajstega (februarja) tekmo Lige prvakov," je nadaljeval Zidane, ki je prvič po 280 dneh od prve minute na igrišče poslal "napad BBC" z Ronaldom, Garethom Balom in Karimom Benzemajem. Slednji se je na zamenjavo v drugem polčasu jezno odzval in ob tla vrgel klubsko bundo. 

Pri Valencii so imeli kar nekaj pripomb nad sojenjem. "Menim, da je rezultat pretiran, glede na to, koliko dela smo vložili," je menil edini strelec netopirjev Santi Mina. "Real Madrid te močno utrudi, imajo veliko kakovostnih igralcev, a nam je uspelo in večji del drugega polčasa smo bili 'živi'. V zadnjih metrih pa smo pri rezultatu 1:2 grešili. Sodniki? Prva enajstmetrovka je čistejša, pri drugi gre za kontakt, za katerega ne vem, če je sploh bil. Če piska takšno enajstmetrovko, jih mora še veliko več na vseh tekmah," je dodal Mina. Ob sodnika Estrado Fernandeza se je obregnil tudi direktor domačih Mateu Alemany: "Že nekaj tednov nimamo sreče. Jasno je, da je prva enajstmetrovka bila, toda druga ne. Nato je bila ena povsem gotovo nad Danijem Parejom in še ena nad (Josejem Luisom) Gayajem, a si moram to še ogledati v počasnem posnetku."

"Vsi igralci se ujezijo, ko jih zamenjajo, toda to je nepomembno. Rezultat je tisto, kar šteje na koncu, Karim pa je zadovoljen, tako kot smo bili zadovoljni vsi. Menjave so namenjene spremembi dinamike tekme. Lucas (Vazquez) je zelo trdo delal, Marco (Asensio) je sodeloval pri golu Marcela in Mateo (Kovačić) z dvojno podajo pri golu Tonija (Kroosa). Vsak doda svoj košček v mozaik," je situacijo miril Zidane.

Navas: Takšne tekme nas bodo okrepile
Eden od junakov zmage v Valencii, Realov kostariški vratar Navas, je v pogovoru za beIN SPORTS po tekmi priznal, da kraljevi klub ne preživlja najboljših dni, a da se bo v prvenstvu boril do zadnjega diha.

"Odigrali smo nekaj dobrih tekem, a ni skrivnost, da smo na trenutke igrali slabo, tega se zavedamo," je dejal nekdanji član Levanteja. "Moramo biti stanovitnejši, toda takšne tekme nas bodo okrepile. Valencia je izvrstna nasprotnica, igrali so doma s podporo njihovih navijačev, zato so si, jasno, priigrali priložnosti. Vemo, da smo v La Ligi v zelo težkem položaju, toda dali bomo vse od sebe in poskusili zasesti kar se da visok položaj." 

Med odzivi po tekmi velja izpostaviti tudi tistega, pod katerega se je podpisal hrvaški vezist belega baleta Luka Modrić, ki je dejal, da je "noro" postavljati pod vprašaj prihodnost trenerja Zidana. Zadrčan je tudi zatrdil, da se branilci naslova niti slučajno ne bojijo izziva Paris Saint-Germaina v osmini finala Lige prvakov.

Zdi se, kot da nismo osvojili zadnjih dveh naslovov v LP
"Odigrali smo izvrstno tekmo. Zelo smo zadovoljni z zmago in našo igro," je po dvoboju dejal Modrić. "Noro je dvomiti v Zidana. Mi ga podpiramo in smo z njim. Ne morem verjeti, da je mogoče dvomiti v 'misterja'. Glede na to, kaj se govori, se zdi, da nismo osvojili zadnjih dveh naslovov v Ligi prvakov. Če bomo boljši v obrambi, se bomo izboljšali. V tej sezoni nam manjka čvrstosti. Če bomo dobri v obrambi, se bomo izboljšali tudi spredaj," je nadaljeval hrvaški reprezentant in se samozavestno dotaknil še tekem s programiranimi francoskimi prvaki: 

"Da bi se bali PSG-ja? Strah v nogometu ne obstaja, še posebej ne za Real Madrid. Edini smo, ki smo dvakrat zapored osvojili Ligo prvakov. Zakaj bi se bali? Liga prvakov je za nas in za navijače Reala posebno tekmovanje. Tam se zdi, kot da smo druga ekipa, bolj smo pri stvari in igramo zelo dobro."

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (175)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
28. 01. 2018 22.49
-7
hahahahaha kaj bi heteri govorili ce bi piskali tako za real....tako je pa za barco in je vse posteno....vi res niste normalni....nimate konkurence....taksno slepoto nima nihce na svetu kot hejteri reala ki se imajo za navijace barce....madriditis vam je unicil zivljenja in real pogled na svet....tudi jaz sem delno kriv ampak ne v toliki meri kot real in ronaldo....laaaaahkooooo nocccc
Kollerik
28. 01. 2018 22.55
+1
fihner
30. 01. 2018 14.02
+1
resnicaosvobaja
28. 01. 2018 22.47
+4
Verjetno bi bilo lažje za Barcelono , če bi začeli z dvema enajstmetrovkama
resnicaosvobaja
28. 01. 2018 22.41
+1
Dva penala na vsaki strani in dva prepovedana položaja na obeh straneh enkrat dosojen in enkrat ne
Kollerik
28. 01. 2018 22.40
+1
Bravo Barsa!!!!! BBBBBBAAAAARRRRRSSSSAAAAA, MMMEEESSSSIIII..................
RdečiKarton
29. 01. 2018 16.55
-2
Kollerik
29. 01. 2018 18.23
tebe pa zapret nekam, kjer boš moral 24 ur na dan poslušati Obraza in zgolj Obraza... :)
Kollerik
29. 01. 2018 18.25
popravek: Obreza.... vašega prijatelja...
RdečiKarton
30. 01. 2018 16.17
Mater maš srednjeveške metode mučenja!!! Ma ne bi preživel niti 1 dan. :D Jaz česa takšnega ne bi privoščil tudi najhujšemu sovražniku.
jas_Robot
28. 01. 2018 22.37
-2
Letos se pa barceloni redno podarja tocke s strani sodnikov. Lp
pako-san
28. 01. 2018 22.39
-3
Kollerik
28. 01. 2018 22.41
+3
...končno nekaj realovskega sojenja tudi za Barso... :))
kronx9
28. 01. 2018 22.42
+2
redno?? na 2 tekmah so jih pokradli.. ce se komu kej podarja je to real..
jas_Robot
28. 01. 2018 22.45
-1
Ti vsaj priznas. Ampak ta koncno traja ze kar od zacetka sezone:-) ce bi real bil zdaj namesto barce bi bil to skandal svetovne razseznosti :-)
Kollerik
28. 01. 2018 22.56
+3
cripstoned
28. 01. 2018 22.36
-4
hahahaha ... obrez in njegovi varovanci tukaj pa oprani da bolj ne morejo biti....ta clovek vse opravicuje ko gre za barco....ko je pa govor o realu pa vemo kaj vse govori ....spostovane spostovani najvecji hejteri najvecjega kluba....obrez in njegovi varovanci tukaj....zacnite!
Kollerik
28. 01. 2018 22.44
+4
... -17 v madridu.....zima....ledeno.... mraz zunaj...mraz v dušah.. :)
Kollerik
29. 01. 2018 18.23
+1
fihner
30. 01. 2018 14.06
+1
srypsy, naj se sliši še ne vem kako primitivno, meni je vseeno ali dam minus tebi ali koma drugemu. Preberem te itak ne, če je cajt, pa namalam.....Res si bogi, zebe te, potem mamo pa takole......
Kollerik
28. 01. 2018 21.34
+0
Saurez je padel v kazenskem od Leganesa...bil je kontakt...toda Suarez ni Ronaldo...zato tudi ni penala...za Barso...
cripstoned
28. 01. 2018 22.35
-5
penal za alaves ki ga ni bilo...gol piqueja z roko in 2gol barce ne bi smel obveljati ker je bil alcacer v ofsajdu....tega pa ne bos omenil....hahahahah
Kollerik
28. 01. 2018 22.39
+3
.he he... nastreljano roko Umtitija misliš? he, he.. požri se... :))
sportko47
28. 01. 2018 22.40
+2
Vse je sodniška presoja ... končno je tudi Barca dobila take “ delovne pogoje “ kot jih ima ponavadi Real !
resnicaosvobaja
28. 01. 2018 22.45
+3
Šolski primer enajstmetrovke , ko potisneš igralca s hrbta. Roka Piqueja nepomembna, roka Umtitija prosta presoja,nastreljana, ampak jaz bi jo vseeno dosodil
cripstoned
28. 01. 2018 22.46
-5
Kollerik
28. 01. 2018 22.56
+2
fihner
30. 01. 2018 14.08
Symbolic
28. 01. 2018 20.55
+3
Daj Obrez, nehaj nakladat... kerga to zanima... Raje pejt Daniju Bavcu na "šnel-kurs" komentiranja!
Kollerik
28. 01. 2018 21.37
+2
Opazovalec2020
29. 01. 2018 20.41
A tisrmu Daniju ko navija za real hahahahaha
resnicaosvobaja
28. 01. 2018 19.42
+1
Zvečer pa pričakujem zmago Barcelone, kakšne 2 do 3 prekrške in 7 rumenih kartonov
resnicaosvobaja
28. 01. 2018 18.00
+5
Sodniki La lige so podkupljeni ali pa nesposobni. Ne vem, kaj je slabše ...
Kollerik
28. 01. 2018 19.13
+5
Symbolic
28. 01. 2018 17.53
+5
Modri nekam leze... boji se rezervne klopi.. oz. "ode" prva postava... (mladi pritiskajo)!
resnicaosvobaja
28. 01. 2018 17.26
+1
Real je samo v rahli krizi kot je bil Leicester
Messi King
28. 01. 2018 17.23
+6
to si govoril tudi da bo espanyol razbil barco in da bo real razbil barco pa usi vemo kako se je koncal pojdi nazaj v luknjico
Messi King
28. 01. 2018 17.23
+6
resnicaosvobaja
28. 01. 2018 17.31
+7
Zapiramvamusta ima prav , ampak so sodniki dobili nakazilo šele v petek
ehjaehja
28. 01. 2018 17.17
-6
lisice si že počasi kopljejo luknjo da se bodo hitro skrili ko bo kraljevi klub dominirau v ligi prvakov :)) chelsea pa bo razbil barco to se ve:D
glej ovega
28. 01. 2018 17.43
+3
chelsea je komaj remiziral z Mb kaj šele da bi barco razbili :D
resnicaosvobaja
28. 01. 2018 17.09
+4
Meni osebno je bolj všeč TOTALNI NOGOMET, ki ga je v Barcelono privedel Cruyyf , kakor TOTALITARNI NOGOMET, ki ga je uveljavil Franco v madrid
glej ovega
28. 01. 2018 17.01
+4
vsi vemo da bi imel real brez penalov prazne vitrine ;) no za letos se bodo morali zadovoljit z 3 mestom..lp
resnicaosvobaja
28. 01. 2018 16.45
+1
Če se je kdo vrnil - so se sodniki. Za vrhunce Ronaldove igre proti Valenciji , pa je na YT video, ki traja kolikor traja izvajanje dveh enajstmetrovk
resnicaosvobaja
28. 01. 2018 16.37
+3
Kaj meni Ronaldo o penalih proti Valenciji>>> ENA NI NOBENA
7zigolino7
28. 01. 2018 16.36
+2
Noro je dvomiti vanj?Zidan ni nic posebnega le sreca ga je zelo dolgo spremljala.
Kollerik
28. 01. 2018 17.07
+2
..Sreča?...Osebno mislim da je Zidane s tole postavo Real Madrida naredil že več kot dovolj, saj je Real pod njegovo komando osvojili en kup lovorik. In kriza RM-ja je po vseh velikih uspehih pač pričakovana, saj ničesar ne gre večno. Preseneča samo silovitost in dolžina te krize. Ja nč... verjeten poraz z PSG bo najbrž tista kaplja čez rob, ki bo končno omogočila začetek temeljitega remonta ekipe... skupaj z menjavo trenerja, kar RM zelo potrebuje. Zato ima v tem smislu prav oni znalac spodaj... Loco Blanco, ko je zapisal, da je bolje za RM da izgubi z PSG-jem.... Kar v sedanjem stanju najbrž tudi bo. Toda Reala vseeno ni kar tako za odpisat in lahko kljub vsemu preseneti tudi PSG. Bomo videli...
selecao
28. 01. 2018 16.08
+4
Bravo Narciso zabil si 2. gola iz penalov, to bo pisala nogometna zgodovina. Sedaj, ko imaš brazgotino na frisu in nisi več lep, boš vsaj lahko bolje fuzbal špilal. Izjemno pomembna zmaga za Real, La Liga je zopet povsem odprta . S polno samozavestjo pričakujete Neya s PSG jem, napihujte balon s samozavestjo. Ko bo to počilo kot petarda, ki jo boste fasali že na Bernabeu, bosta odletela tako Narciso (najboljši nogometaš vseh časov HA HA HA HA HA ) , kot ZIZU ( no ja ti si bil saj vele nogometni umetnik ). Pa saj ni problema ZIZU tebe po svetovnem prvenstvu čaka selektorski stolček na klopi Francije Narciso tebe pa nogometni pokoj, saj za drugam tako nisi. Ko boš ti nehal špilat fuzbal se o Peleju , Maradoni, Ronaldu ( seveda originalu , Messiju (kdo je že to ), ... , sploh ne bo več govorilo.
CURVANORD Zanetti
28. 01. 2018 17.00
+3
A si ti preprican da bereta Zidane in Ronaldo ta forum, pa slovensko tudi znata?!