Nogomet

Redsi si lahko vsaj za hip oddahnejo, Coutinho osredotočen na ključne obračune sezone

Liverpool, 16. 05. 2017 18.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Medtem ko se Liverpool bori za nastop v elitnem evropskem tekmovanju, si je Barcelona svojo vstopnico že zagotovila. Redsi so z zmago proti West Hamu ohranili svoje sanje o Ligi prvakov, glavni junak tekme pa je postal Philippe Coutinho, ki je z odlično predstavo vnovič sprožil govorice o prestopu na Iberski polotok.

Coutinho ne razmišlja o prestopih temveč je popolnoma osredotočen na dogajanje na zelenici.
Coutinho ne razmišlja o prestopih temveč je popolnoma osredotočen na dogajanje na zelenici. FOTO: AP

Brazilski reprezentant Philippe Coutinho s svojimi predstavami že nekaj časa navdušuje navijače slovitega Liverpoola, ki bi ga želeli v svojih vrstah zadržati kar se da dolgo. Oboževalci kluba iz Anfielda so namreč z žalostjo opazovali, slovo številnih nogometnih mojstrov, ki so v želji po osvajanju lovorik prestopali v angleške rivale in preostale evropske nogometne velikane. Prav zato si ne želijo, da bi se zgodba ponovila, zato jim govorice o prestopu Brazilca v Španijo, kamor ga vabi Barcelona niso nič kaj po godu. Kljub temu pa so to očitno zgolj govorice, saj je priljubljeni 24-letnik pred kratkim zanikal vsakršen kontakt s Katalonci. "Barca je ena izmed najboljših ekip na svetu. Med nami ni prišlo do nikakršnega kontakta, če pa do tega slučajno pride, se bo s tem ukvarjal moj zastopnik. Jaz se moram osredotočiti na dogajanje na zelenici," je pred kratkim povedal Coutinho, ki ga je sicer novica, da se zanj zanima španski nogometni velikan razveselila: "To je veliko poklon mojemu delu in dokaz, da moram tudi v naprej trdo delati." Kljub temu je priznal, da ostaja popolnoma predan Liverpoolu, s katerim si želi v letošnji sezoni zagotoviti vstopnico v elitno evropsko tekmovanje. »Imam pogodbo z Liverpoolom. Imamo veliko možnosti, da si zagotovimo nastop v Ligi prvakov v prihodnji sezoni,« je za konec še povedal Coutinho, ki je januarja podaljšal pogodbo s petkratnim zmagovalcem Lige prvakov. 

Pred kratkim se je Brazilcu poklonil tudi strateg Redsov Jürgen Klopp, ki je priznal, da eden izmed ključnih členov Liverpoola ne bo odšel nikamor. Kljub temu se bodo na Anfieldu po koncu sezone okrepili s svežo krvjo, medtem ko o prodaji igralcev, nikakor ne razmišljajo.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.