Nogomet

Redsi so se na Merseyside derbiju ogreli za polfinale Lige Evropa

Liverpool, 20. 04. 2016 22.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Liverpoola so na slovitem Merseyside derbiju z Evertonom dokazali, da so ta hip v izjemni formi. Everton so premagali s 4:0 in poslali jasno sporočilo v Villarreal, kjer jih čaka prva polfinalni obračun Lige Evropa.

Merseyside derbi. Tekma za katero živijo navijači Liverpoola. Tisti, ki vedno znova verjamejo, da so njihovi redsi zmožni preobrniti potek obračuna, ko so v brezizhodnem položaju. Tokrat na Anfieldu niso bili. "Tako kot smo se dobro počutili pred dvobojem z Bournemouthom, tako se odlično počutimo tudi pred derbijem z Evertonom. Naredili bomo  vse za zmago," je pred dvobojem z mestnim tekmecem dejal Jürgen Klopp. Že v prvem polčasu so tekmecu jasno pokazali, kaj je njihov cilj. V obračun so krenil odločeni, da ne razočarajo zvestih privržencev, ki so jih nosili do napredovanja v polfinale Lige Evropa. Že v prvih 45 minutah so izkoristili svoje priložnosti in na odmor odšli z dvema goloma prednosti. Prvega je v 43. minuti zabil Divock Origi, drugega nekaj trenutkov zatem Mamadou Sakho.

Mamadou Sakho je povišal na 2:0.
Mamadou Sakho je povišal na 2:0. FOTO: AP

Pred nadaljevanjem obračuna tako gostom na 'mestnem derbiju', ni preostalo nič drugega, kot da z ofenzivno igro znižajo zaostanek za tekmecem in skušajo do izteka igralnega časa zabiti še gol, da bi morda vknjižili kakšno točko. A v 50. minuti je bilo njihovih sanj o morebitni točki konec. Zaradi grobega prekrška nad strelcem vodilnega gola za Liverpoolčane je moral predčasno pod prho Ramiro Funes Mori. Samo deset minut kasneje je bilo dvomov o tem, kdo bo zmagovalec Merseyside derbija, konec. Rezervist Daniel Sturridge je zabil za 3:0, v 76. minuti pa je Philippe Coutinho zabil za končnih 4:0.

Kloppovi izbranci so očitno pred najpomembnejšimi dvoboji sezone ujeli želeno formo in bodo tudi v polfinalu Lige Evropa izjemno nevaren tekmec španskemu Villarrealu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TomažNovak
21. 04. 2016 08.56
+1
Villareal je čvrsta ekipa, ki je tehnično boljša od L'poola. Potrebno jih bo dobiti na moči in hitrosti.Ne bo lahko za redse....
Erik432
21. 04. 2016 09.18
+3
Na sredini bo težko za Liverpool, zdaj ko so brez Cana. Res škoda za Origija včeraj, upam da bo Firmino prišel nazaj v polno formo po poškodbi.
Brcavrit
21. 04. 2016 17.10
Villareal je ekipa navdiha. Svojo tehniko je pokazala včeraj proti RMu, nič posebnega. Je pa ob dobrem dnevu sposobna premagati Liverpool, a osebno mislim, da bodo Angleži obakrat slavili, že zavoljo boljših posameznikov. Škoda za Origija, ki je trenutno v najboljši formi do sedaj. YNWA