Nogomet

Repas: Za menoj je obdobje, ki bi si ga lahko še pred nekaj leti zamislil le v sanjah

Domžale, 03. 01. 2018 08.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Eden izmed najlepših dogodkov, ki so se za vedno zapisali v zgodovino domžalskega kluba, je bil prestop Jana Repasa v francoski Caen. Otrok rumene družine, ki je v domžalskem dresu kazal izjemne predstave in bil eden najzaslužnejših za osvojitev pokalne lovorike, je pred dnevi obiskal nekdanji klub.

"Mirne vesti lahko rečem, da je za menoj obdobje, ki bi si ga lahko še pred nekaj leti zamislil le v najlepših možnih sanjah. Predvsem poletni meseci, ki so se začeli z osvojitvijo pokalnega naslova in nadaljevali z odličnimi nastopi v Evropi, predstavljajo obdobje, ki se ga vedno spominjam z nasmeškom. Krona vsega pa sta bila seveda prestop v Francijo in vpoklic v člansko reprezentanco Slovenije, kar sta zaenkrat dva izmed najpomembnejših mejnikov v moji karieri. Nisem pričakoval, da se bo v enem letu zgodilo toliko lepih trenutkov, a sem seveda toliko bolj vesel in ponosen zaradi tega," je za uradno spletno stran Domžal povedal Jan Repas, ki se je v Domžalah zelo hitro uveljavili kot eden najboljših nogometašev slovenske lige, odmeven prestop pa mu je uspel le dobro leto po koncu mladinskega staža.

Mirne vesti lahko rečem, da je za menoj obdobje, ki bi si ga lahko še pred nekaj leti zamislil le v najlepših možnih sanjah. Predvsem poletni meseci, ki so se začeli z osvojitvijo pokalnega naslova in nadaljevali z odličnimi nastopi v Evropi, predstavljajo obdobje, ki se ga vedno spominjam z nasmeškom. Krona vsega pa sta bila seveda prestop v Francijo in vpoklic v člansko reprezentanco Slovenije, kar sta zaenkrat dva izmed najpomembnejših mejnikov v moji karieri.
"Vsekakor nisem pričakoval, da bo prestop prišel tako hitro, kljub temu, da sem vedel, da je za menoj obdobje, v katerem sem zelo napredoval. Ko je prišla ponudba Caena, nisem dolgo okleval. Gre za odličen klub in pravo okolje zame, tako da lahko rečem, da sem zaenkrat zelo zadovoljen s svojo odločitvijo," je za uradno spletno stran še povedal 20-letni Repas. V Franciji se je moral hitro znajti, že pravzaprav takoj ob prihodu je dobili priložnost na zelenici. Kakšno je bilo to prvo obdobje v novem klubu? "Veseli me, da sem dobil precej priložnosti za dokazovanje. Pravzaprav nisem pričakoval toliko nastopov in igralnih minut, a me veseli, da mi trener zaupa. Vseeno imam v svoji igri še veliko možnosti za napredek, ki pa je seveda pogojen s trdim delom. V dobrih štirih mesecih sem se tudi že prilagodil na način igranja v Franciji, na klub, soigralce, trenersko vodstvo … Ravno zaradi tega verjamem, da bom v prihodnje lahko prikazal še veliko boljše predstave. Komaj že čakam prvo tekmo v novem koledarskem letu."

Marcos Tavares in Jan Repas
Marcos Tavares in Jan Repas FOTO: Aljoša Kravanja
Se je bilo težko prilagoditi na zahtevne izzive, ki jih prinaša francoska liga?
Za 20-letnega Jana Repasa, ki je podpisal štiriletno pogodbo, je (bo) francoski prvoligaš Caen odštel več kot milijon evrov.

"Moram priznati, da so bile evropske tekme z Domžalami dober temelj za prilagajanje na raven igre v Franciji. Tako zahtevni tekmeci, kot sta denimo Freiburg in seveda Marseille, te v tej ligi čakajo vsak konec tedna, tako da je ritem precej bolj zgoščen in naporen. Več je tudi gledalcev, kar prinaša dodaten pritisk, a mi to prija, saj je lepo igrati pred polnimi stadioni." Cilji? "Želim si dobrih nastopov in uspešnih rezultatov v Caenu. Prav tako upam, da bom znova lahko del slovenske reprezentance, ki je cilj vsakega nogometaša. Upam, da bomo s klubom dosegli čim več zmag in s tem razveselili naše navijače. Seveda želim uspešno leto tudi Domžalam, ki bodo vedno ostale moj klub."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.