Nogomet

Roma z igralcem manj do remija, ki pa bolj odgovarja Juvetu

Rim, 02. 03. 2015 22.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na derbiju vodilnih moštev italijanske nogometne Serie A sta se Roma in Juventus razšla brez zmagovalca. Po izključitvi Vassilisa Torosidisa je goste mojstrsko v vodstvo popeljal Carlos Tevez, za končni remi je bil z glavo natančen Seydou Keita.

Carlos Tevez je mojstrsko zadel s prostega strela.
Carlos Tevez je mojstrsko zadel s prostega strela. FOTO: Reuters

Prvi polčas velikega derbija na olimpijskem stadionu je bil predvsem za takične sladokusce. Prave priložnosti so bile namreč redke, kljub temu, da ima na prvenstveni razpredelnici devet točk naskoka pred tekmeci, pa je bil bolj nevaren Juventus. Gostje iz Torina so nekajkrat nevarno zapretili, a domači vratar Morgan de Sanctis vseeno ni imel resnejšega dela. Tudi prvih 15 minut nadaljevanja večjega razburjenja ni bilo, nato pa je Roma ostala z igralcem manj na igrišču. Po levi strani je pobegnil Arturo Vidal, ki ga je Vassilis Torosidis tik pred kazenskim prostorom zaustavil s prekrškom in si prislužil drugi rumeni karton. A to za gostitelje ni bilo najhuje. S prostega strela, ki je sledil, je namreč mojstrsko zadel Carlos Tevez in 'staro damo' popeljal v vodstvo.

Kar Romi ni uspelo ob enakem številu igralcev, jim je z nogometašem manj. Juan Iturbe je izsilil prekršek Giorgia Chiellinija, s prostega strela pa je sledilo izenačenje. Po podaji z desne strani Alessandra Florenzija je najvišje skočil Seydou Keita in ugnal nemočnega Gianluigija Buffona.

V zaključku tekme so Rimljani vse moči usmerili v napad, a do popolnega preobrata jim ni uspelo priti. 13 krogov pred koncem Serie A ima tako Juventus pred 'sinovi volkulje' še naprej velikih devet točk naskoka.

Izid:

Roma – Juventus 1:1 (0:0)
Keita (78.); Tevez (64.).
RK: Torosidis (62./Roma)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

GuzutiHrzantes
03. 03. 2015 20.41
zaslužil 20€ hvala ...hehe ....
VECCHIASIGNORA
03. 03. 2015 14.07
+1
Roma je resnično padla v formi, in še en neodločen izid, ki bi se lahko cisto drugače odvil. Zadržana tekma, Juve do 65 min preveč respektivno, niso reskirali ničesar + brez "dveh ključnih", Pirla, ki bi sestavil kako globinsko zogo Morati in Pogba, ki zna zdarit na mini kontri. Lep gol Teveza "in tekma se je začela". Zadnje čase je vidna tudi nervoza Rome in posledično groba igra. Sodnik odlično pripeljal vojno svetov do konca.Glede na prikazano je točka primerna. Nalednji Sassuolo, ki ne bo mačji kašelj. ***Forza Juve***.
Symbolic
03. 03. 2015 07.36
-1
Tevez še vedno zabija.... super gol! Kdo pa je komentiral? Po mojem, prava osvežitev v primerjavi z ... saj veste, na kerga mislim, a ne, spoštovani?
blackwizard
02. 03. 2015 23.22
-6
juve odlično roma kot vedno glasni pred tekmo in groba igra rome. forza juve
Trend01
02. 03. 2015 23.02
+4
Zanimiv drugi polčas. Predvsem po izključitvi in golu. Prvenstvo je odločeno in Juve se lahko posveti LP in Copi.