Nogomet

Ronaldo odločil evropski obračun z gostitelji Rusi

Moskva, 21. 06. 2017 20.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nogometaši Portugalske, aktualni evropski prvaki, so v drugem krogu skupine A pokala konfederacij v Moskvi premagali domačo Rusijo z 1:0. Edini gol je že v osmi minuti dosegel Cristiano Ronaldo.

Za Portugalsko, ki je tako dobila prvi evropski obračun na pokalu, je bilo to prva zmaga na turnirju, Rusija je doživela prvi poraz. Portugalci so v prvem krogu remizirali z Mehiko (2:2), Rusi so z 2:0 ugnali Novo Zelandijo.

Portugalski superzvezdnik Cristiano Ronaldo je z zadetkom v 8. minuti odločil srečanje z gostiteljem Pokala Konfederacij v Moskvi.
Portugalski superzvezdnik Cristiano Ronaldo je z zadetkom v 8. minuti odločil srečanje z gostiteljem Pokala Konfederacij v Moskvi. FOTO: AP

Ekipi sta igrali z dobrim ritmom, a priložnosti ni bilo veliko. V prvem delu so bili nevarnejši gosti, že na začetku tekme so tudi povedli. Natančno podajo Raphaela Guerreira je izkoristil zvezdnik Cristiano Ronaldo, ki je premagal vratarja Igorja Akinfejeva. Za napadalca Reala je bil to 13. gol v zadnjih osmih reprezentančnih tekmah. Omenjena nogometaša sta imela v prvem polčasu še dva dvoboja, oba pa je dobil ruski vratar.

Ta se je izkazal tudi po prvem strelu na gol v drugem polčasu, ki ga je z glavo sprožil Andre Silva. Veliko dela je imel tudi po strelu Cedrica od daleč. Rusi so v drugem delu sicer napadali, a so se v napadu preveč zapletali, tako da si resnejših priložnosti niso priigrali. Gostitelji so bili še najbližje zadetku v sodnikovem podaljšku, ko je gostujoči vratar Rui Patricio dobro posredoval po "srečnem" predložku v stilu Milana Osterca, po kotu pa je Viktor Vasin z glavo streljal čez gol.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
23. 06. 2017 08.53
-1
kolk občudovalcev...ima tale toplo vodar.... in utajevalc milijončkov... :))
Breder1805
22. 06. 2017 13.46
+1
Bolj ko gledam in spremljam ta nogomet, sem ugotovil da tale fantič Ronaldo ni iz tega planeta!
KinderMilkSnite
21. 06. 2017 21.49
+4
Statisticno gledano najboljši igralec useh časov obeta se mu 5 zlata žoga najboljši strelec vsega kar sploh obstaja v nogometu dokazan v 2 najmoćnejših ligah in ima se evropski naslov kar messi žal nima ...torej CRISTANO RONALDO DO SANTOS AVEIRO je većji od ronalda zidana mesija maradone peleja bravo cristano nihče te ne bo presegu nikdar in nikol !
tedx
21. 06. 2017 22.20
+6
Messi ne more imeti evropskega naslova ker je iz Argentine.
cvikcvanga
21. 06. 2017 22.33
+6
Kinder ti pa mores jutri delat,najvecji lovec v zgodovini tlacanstva