Nogomet

Ronaldo prehitel Puskasa, nato pa hitro 'pobegnil' pred mediji, selektor ga hvali: Je kot portovec

Moskva, 21. 06. 2018 11.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Jan Krstovski
Komentarji
11

Z golom v mreži Maroka na tekmi drugega kroga skupinskega dela svetovnega prvenstva je Cristiano Ronaldo postal najboljši evropski strelec v reprezentančnem nogometu. Prehitel je legendo madridskega Reala, Ferenca Puskasa, a po tekmi ni bil razpoložen za vprašanja in nemudoma odbrzel v slačilnico. Bolj zgovoren je bil selektor evropskih prvakov Fernando Santos.

Še naprej kaže pot svoji reprezentanci. Cristiano Ronaldo je mundial odprl v izjemnem slogu.
Še naprej kaže pot svoji reprezentanci. Cristiano Ronaldo je mundial odprl v izjemnem slogu. FOTO: AP

Cristiano Ronaldo je na sredini tekmi z Marokom (1:0) v Moskvi podrl rekord Ferenca Puskasa, ki je med letoma 1945 in 1956 za Madžarsko zabil kar 84 golov in bil več kot 60 let najboljši strelec kakšne evropske reprezentance. Ronaldo je s 85. golom zdaj prehitel Puskasa, a v vodstvu s precejšnjim naskokom ostaja iranski ostrostrelec Ali Daei, ki je zabil kar 109 golov med letoma 1993 in 2006.

Ronaldo se je uspešno vrnil na stadion Lužniki, kjer je z Manchester Unitedom leta 2008 slavil dramatično zmago v finalu Lige prvakov nad Chelseajem, ko je v rednem delu prav tako kot v sredo zadel z glavo, nato pa zapravil enega od strelov z bele točke v "loteriji" enajstmetrovk, v kateri pa so imeli rdeči vragi vseeno več sreče od modrih.

"Portugalska je zdaj skorajda že naprej"
Zvezdnik madridskega Reala je zdaj zabil že štiri gole na dveh tekmah letošnjega svetovnega prvenstva in po sredini tekmi so ga izbrali za igralca tekme, to pa pomeni, da mora obvezno priti na posebno novinarsko konferenco. Ronaldo je na kratko odgovoril le na dva vprašanja moderatorja Mednarodne nogometne zveze, nato pa hitro vstal, brez da bi počakal na katerega od prisotnih novinarjev svetovnih medijskih hiš.

Ronalda (na fotografiji) selektor Santos primerja s slovitim portugalskim rdečim vinom.
Ronalda (na fotografiji) selektor Santos primerja s slovitim portugalskim rdečim vinom. FOTO: AP

"Najpomembnejša stvar je bila zmagati to tekmo in priti do treh točk. Uspelo mi je zabiti gol, zato sem zelo vesel. Portugalska je zdaj skorajda že naprej," je pred ekspresnim odhodom uspel povedati Ronaldo. Več je izdal selektor Fernando Santos

Santos: Neprestano se razvija
"Cristiano je kot portovec. Ve, kako dodelati svoje kapacitete in kako se dobro postarati. Neprestano se razvija, v nasprotju z običajnimi igralci," je dejal selektor, ki je Portugalce na evropskem prvenstvu pred dvema letoma popeljal do prvega naslova na največjih tekmovanjih. 

Njegov trenerski kolega Herve Renard je imel po matematično potrjenem izpadu po dveh zaporednih porazih veliko pripomb nad predstavo sodnikov. Po njegovem mnenju je bil ob golu Ronalda storjen prekršek, Maročani pa so imeli do konca tekme sicer več zrelih priložnosti, a niso uspeli ukaniti vratarja Ruija Patricia.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Moral bi piskati
"Prosim vas, da si še enkrat pogledate posnetke več akcij, ker bi moral piskati prekršek," je prepričan Renard. "Poglejte, kaj je storil Pepe, ko je Portugalska izvedla kot. Naredite analizo in napišite resnico. Če kritiziram sodnike, bom kaznovan." 

Pepe in Ronaldo sta se znašla na udaru kritik zaradi dveh akcij: nekdanji branilec Reala je simuliral po prerivanju z Medhijem Benatijem, Portugalec pa je po mnenju nekaterih v drugem polčasu prehitro padel v eni od akcij, ko je sodniku tudi kazal, naj izkoristi pomoč VAR.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Amrabat: Sodnik si je želel Ronaldov dres
"Nisem razočaran, zelo sem zadovoljen in ponosen na ekipo in na državo. A v nogometu se dogajajo takšne reči in ne moreš storiti nič. Ves Maroko je ponosen na svojo ekipo. Na mundial smo prišli prvič po 20 letih," še dodaja Renard.

Kritičen je bil tudi vezist Maroka Nordin Amrabat"Neverjetno, ravnokar mi je Pepe povedal, da si je sodnik želel Ronaldov dres. Dajte no ... To je svetovno prvenstvo, ne pa cirkus!"

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ehjaehja
22. 06. 2018 07.39
+0
BRAVO SOSEDI!! HAHAHAA
bekson74
21. 06. 2018 21.58
+0
MKII
21. 06. 2018 20.55
-6
Dejstvo je, da je CR7 najboljši vseh časov, v EGOIZMU.
cripstoned
21. 06. 2018 14.12
+8
ker se nonstop delajo primerjave med najboljsim ronaldom in messijem...naj omenimo se koliko golov je dal messi pa ceprav je igral in igra v boljsi reprezentanci kot ronaldo...64 je njegov rekord...niti blizu ronalda....se en dokaz da je ronaldo pred njim
CevNorc
21. 06. 2018 14.27
-6
Kolikokrat je asistiral CR7 in so soigralci zaj....., koliko preigravnj, kdaj si ga videl razigravati ekipo, na sredini igrišča????? Ronaldo je najboljši golgeter vseh časov, to pa ni dovolj, za najboljšega vseh časov....... če pa je to dovolj za najboljšega vseh časov, potem pa to niso ne Maradona, ne Messi in ne Ronaldo....
cripstoned
21. 06. 2018 15.00
+5
ko ronaldo asistira in messi zabija so glavni zadetki...ko messi asistira in ronaldo zabija so glavne asistence....na koncu koncev so pa goli tisti ki prinasajo uspeh...in ronaldovi goli zadnjih 5 let pri realu in portugalski imajo vecjo tezo kot pa goli messija pri barci in argentinni....
ehjaehja
21. 06. 2018 12.35
-2
KavčStrokovnjak
21. 06. 2018 12.11
-4
Pravi Portovec je vrhunski za pitje. Dobre buteljke se pri nas skoraj ne da dobiti ampak v Španiji in na Portugalskem pa vrhunsko! Dober Portovec rad vidim ampak CR-ja bi pa raje videl če bi spokal iz Reala.
Fanatik Top
21. 06. 2018 11.38
+8
Eden in edini.... CR7 BRAVO... SAM PROTI VSEM. 🔥🔥🔝🔝🔝
Kollerik
21. 06. 2018 11.28
-8
narcisek je spet poln samega sebe....
cripstoned
21. 06. 2018 13.01
+9
si samo se eden izmed mnogih ki mu je doticni unicil zivljenje in pogled na realen svet...zbogom