Nogomet

Ronaldo še naprej uživa popolno podporo trenerja Zidana: 'Ostaja igralec, ki dela razliko'

Madrid, 20. 01. 2017 16.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Real Madrid mora po dveh zaporednih porazih sezono hitro vrniti v zmagovite tirnice. Naslednji nasprotnik je Malaga in pred povratkom na domači stadion Santiago Bernabeu, kjer je bo nedavnem porazu s Celto žvižge poslušal tudi prvi zvezdnik kraljevega kluba Cristiano Ronaldo, je trener članskega moštva Zinedine Zidane branil Portugalca.

Razočarani Ronaldo po najnovejšem spodrsljaju Reala.
Razočarani Ronaldo po najnovejšem spodrsljaju Reala. FOTO: AP

"Še naprej dela razliko," je o Cristianu Ronaldu pred pomembno ligaško tekmo z Malago dejal trener Real Madrida Zinedine Zidane. Vse je potekalo kot po maslu za nekdaj odličnega vezista, ki je sredi lanske sezone prevzel člansko moštvo belega baleta in hitro osvojil Ligo prvakov, evropski superpokal ter svetovno klubsko prvenstvo. Po povratku z omenjenega tekmovanja so Realove predstave, podobno kot v zadnji sezoni Carla Ancelottija, strmo padle in po tem, ko je Sevilla prekinila madridski niz 40 tekem brez poraza, je realovce na Bernabeuu med tednom na tekmi španskega pokala presenetila še Celta Vigo (1:2). Navijači so se lotili številnih članov moštva, med najbolj kritiziranimi pa je spet 31-letni Ronaldo, ki so mu pred vsega nekaj dnevi še tako navdušeno ploskali ob poziranju z zlato žogo in nagrado Mednarodne nogometne zveze (Fifa). Uradno najboljši nogometaš na svetu v minulem letu še vedno računa na neomajno podporo Zidana, ki seveda še kako dobro pozna spremenljivo podporo Realovega stadiona. "Težava je bolj kot njegove predstave ta, da ne zadane. Kaj si misli on, kaj si mislimo mi, je, da moramo jutrišnjo tekmo odigrati dobro in on je osredotočen točno na to, na nič drugega. Tudi sam sem osvajal (nagrade, op. a.), ekipa pa je nato izgubljala tekme," je pred mediji v petek priznal Zidane.

"(Ronaldo, op. a.) Vedno zmaguje in zmaguje in zmaguje. Ostaja igralec, ki dela razliko za to ekipo. Morda lahko na eni tekmi igraš slabše. Če nisi igral nogometa, potem ne moreš razumeti, da se to kdaj zgodi, a jaz sem igral. To ni pomembno. Pomembno je, da nadaljuješ z delom na igrišču," je nadaljevala živa legenda madridskega velikana. Portugalca je Zidane v Sevilli uporabil na položaju "številke devet", čeprav Francoz priznava, da Ronaldu še vedno ugaja tradicionalen položaj na boku. "Cristiano ve, kako je igral celo življenje. Včasih lahko igra spredaj, ali kot eden od obeh napadalcev, a ima svoj najljubši položaj, na levi, to pa se ne bo spremenilo," je nadaljeval Zidane. Real bi z zmago osvojil zimski naslov, v dobrem imajo kralji še zaostalo tekmo z Valencio, tudi zato pa Zidane še ne prižiga alarma: "Nič ni pokvarjeno. Izgubili smo dvakrat zapored, obe tekmi smo odigrali proti zelo dobrima ekipama. Morda je bil dober trenutek za dva poraza, zdaj lahko spet zmagamo in dobimo na samozavesti za naprej. Nisem tako kritičen kot mediji. Zdaj ne bom ponorel, delal bom enako še naprej. Zgodilo se je lani: bila je debata po porazu z Atleticom, ostale tri tekme pa smo remizirali. A vedno dajemo vse od sebe, da bi šli naprej, to pa bomo spet storili. Čutim pritisk, da moram dobiti vsako tekmo, a to čutim vse odkar sem pristal prevzeti trenersko mesto tega kluba. Vedno bo tako, do mojega zadnjega dne tukaj, a zaradi tega se izboljšujem, sem vsak dan močnejši. Ni me strah pritiska, pomaga mi, da reči počnem bolje. Morda je strah koga drugega, mene ni."

Zidane je na klopi Reala pod največjim pritiskom od svojega prihoda, ko je izgubil derbi z Atleticom in nanizal nekaj remijev.
Zidane je na klopi Reala pod največjim pritiskom od svojega prihoda, ko je izgubil derbi z Atleticom in nanizal nekaj remijev. FOTO: AP

Na tapeti navijačev je že nekaj časa tudi bočni branilec Danilo, pred katerim je, če bo seveda dobil priložnost, nekaj peklenskih tednov. Za en mesec se je namreč poškodoval njegov kolega z desnega Realovega boka Daniel Carvajal, zato bo Brazilec pod še večjim drobnogledom. Mediji so po nedavnem porazu tudi poročali, da je Južnoameričan ob zamenjavi ignoriral ponujeno roko trenerja, ki pa je zavrnil, da se s svojim varovancem ne razume. "Včasih navijači ne žvižgajo le Danilu, a tudi nam ostalim. Kar so pisali o Danilu je nepošteno. Je profesionalec, ki daje sto odstotkov, kadarkoli igra, prav tako pa ob vsakem treningu," je še dejal Zidane. "Dobro je igral. Seveda bi mu šlo lahko bolje, tako kot vsem ostalim. Z njim sem tisočodstotno, ne stoodstotno. Zelo ga imam rad kot igralca."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (30)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mmmmmmmnnnnnnmmm
21. 01. 2017 18.05
+0
hahaha razliko delajo sodniki ..to pomaga
Iniesta
21. 01. 2017 16.09
+1
Kljucna igralca reala sta luka in bejl! Tega tudi trend ni sposoben vkapirati ...
CURVANORD Zanetti
21. 01. 2017 17.45
+2
Luka ni v formi bejl pa je znova in znova na bolniski,res huda kljucna igralca
CURVANORD Zanetti
21. 01. 2017 17.47
+2
Trenutno je Ramos njihov numero uno igralec zabija vsem po vrsti tudi Realu
LocoBlanco
21. 01. 2017 09.35
-5
CR je v slabi formi in ne vem kaj je z Zidane-om, da se tega ne zaveda! CR je imel v sezoni 16/17 samo 2. dobri tekmi in to sta tekmi proti Sportingu in AtlM. ...Danes bi moral CR začeti tekmo na klopi namesto njega bi pa lahko zaigral kdo od mladenicev, ki so trenutno v boljši formi od CR, da o želji po zmagi ne govorim! Danes navijači pričakujemo zmago in nove 3. točke v La Ligi! Upam, da so igralci pozabili 2. poraza in da se zavedajo, da so še vedno v igri za pokale na vseh frontah! #iHALA MADRID!!!
CURVANORD Zanetti
21. 01. 2017 10.04
+1
Zakaj na klopi naj gre v b ekipo in naj pokaze nekaj volje do igre,kak mesec mu ne bi skodoval naj dvigne formo in nas naj preseneti z dobro igro in ogromno goli,tak na silo ga drzat v ekipi je lahko samo slabse.
POVEMRESNICO
21. 01. 2017 09.20
+3
Res je. Samo pozabil je povedati da NEGATIVNO. HAHAHAHAHA. Kar naj ga imajo. To je plus za vse druge ekipe. Ker enostavno je vsak dan SLABŠI.
nikajzadodat
20. 01. 2017 22.27
+5
Cr7 mega in omega. Cakamo na Ursljo ;)
LaFerrari
20. 01. 2017 22.49
+2
CR7se je dokazal v več klubih,messi pa samo v barci !!!! hehehe !!!!! Uršlji je treba dopovedat da če si v barci da višje sploh ne moreš !!!!!
RdečiKarton
21. 01. 2017 10.30
-1
Drži. Za razliko od Messya ima CR lovorike še kje drugje kot samo v španiji. Razen če Messy sprejme Pepovo ponudbo v tem pogledu nikoli ne bo boljši.
Opazovalec2020
22. 01. 2017 17.07
rdeci karton dej se vsaj nauc pisat Messi...
RdečiKarton
22. 01. 2017 18.00
Bolj prikladno je Messy glede na to da pred (in včasih tudi med) vsako tekmo bruha. Če pa napišem ljubkovalno bolhica me pa njegovi fani pljuvajo zakaj ga žalim...
sportko47
20. 01. 2017 21.22
+11
Sej v tej razliki je point člankov na 24 kur...želijo od nas da primerjamo Ronaldka in Messija ...je velika razlika, če bi primerjal Messija in nekoga ki je vsaj približno tako dober kot Messi ne bi bila tako velika RAZLIKA..!!!
apodgraj
21. 01. 2017 08.26
+2
V čem vidi Zidan tisto razliko , ki jo dela Ronaldo v ekipi Reala . Opravičilo , ki z realnostjo nima nič skupnega . Šćititi zvezdnika je normalno in pričakovano . Treba pa je tudi priznati ,da je forma Ronalda slaba in ga na ta način opomniti , da se od njega pričakuje nekaj več . Nihče v ekipi , ne bi smel biti priviligiran, tudi Ronaldo ne ... imeti mesto v prvi ekipi avtomatsko zagotvoljeno. Vsi njegovi naslovi in lovrike, so stvar preteklosti . Če gledalci niso zadovoljni z igro Ronalda , potem je zaščita trenerja, ,tiščati glavo v pesek .
CURVANORD Zanetti
21. 01. 2017 10.06
+1
Ja tako razmislja tudi nas Srecko ,skoda da se Novakovic ne posveti otroku in obesi kopacke na klin.
taft01
20. 01. 2017 21.10
+7
Messija v Barceloni do sedaj (še) nihče ni pošiljal na Kitajsko. Ronaldon je letos zadnje leto pobral individualne nagrade, nobene lovorike (finala) katero je osvojil in zaradi katerih njegovi podporniki tulite, da si je zaslužil use indvidualne nagrade ni odločil on, ampak soigralci.
aveeeeeee
20. 01. 2017 20.32
-9
ronaldo na leto od nikea dobi 24 mio,prevc pa os useh skp sponzorjev 50k hahahaha
krnekilojz
20. 01. 2017 21.25
+5
Prevc je tok deca, k ronaldek ne bo nikoli pa ima lahko milijarde in bo še vedno puss.y
apodgraj
21. 01. 2017 08.42
+3
Prevec je toliko športnika , da se je iz tekmovanja po slabih rezultatih sam izločil in pustil prostor v reprezentanci drugemu skakalcu . Ronaldo na desetih in več tekmah igra najslabše, pa še vedno vstraja , da je v ekipi potreben in da on prinaša uspehe .... ker je istega mnenja tudi trener Zidan . Ekipa Reala s Ronaldom v prvi postavi , v naša strah in trepet nasportniku . .... spihološki pritisk ... tako si razlagam izjavo trenerja Zidana , kje dela Ronaldo tisto učinkovito razliko ..... bla .. bla .. bla .
265004
20. 01. 2017 19.28
+4
Zidane je kar prav povedal.Se strinjam.Trener mora stati za svojim igralcem.In Ronalda moraš non-stop hvaliti,drugače ga psihično podreš in Zidane se tega zaveda.Nič še ni izgubljenega in treba je motivirat igralce.Tudi navijači bi morali stati za njim,tako kot nekateri pravi tukaj na forumu.Mi ki ne navijamo za Real razmišljamo drugače,ampak še vedno smo v podrejenem položaju.In sobota je zelo pomembna.Zmagati Real mora,če ne je zapravil vso prednost že do polovice sezone,to pa ni dobro.Jaz osebno mislim,če Ronaldo ne bi bil v svojem karakterju tko zatežen,če bi bil bolj sproščen,igral timsko bi bil sigurno še boljši...
sportko47
20. 01. 2017 21.19
+2
Pejt ke pogledat kva ti bo papagaj jutr zjutri reku preden greš smučat...a pa veš katere so naloge smučarja ? Pa glej da ne boš sneg jedu, da te ne bojo redarji pretepl....končno so ga tolk naredl da za silo lohk smučajo...
RdečiKarton
21. 01. 2017 10.31
+2
Sploh pa predlagam da ne ješ rumenega snega...
Paradox
20. 01. 2017 18.27
+12
dela razliko ja, slabo.
krnekilojz
20. 01. 2017 19.22
+2
Zidan je lažnivec, samo ne vem zakaj tako očitno laže, najbrž mora.
tedoVV2HCmedo
20. 01. 2017 20.21
-1
Jasno da mora. Vsi morajo zaradi sponzorjev obljubljati zmage in hvaliti igralce.
KardinaIFrancRodeVKristusu2
20. 01. 2017 18.27
+21
Kristina res dela razliko?..... V negativnem smislu..... Izgubi več žog kot katerikoli drug igralec..... zgreši več strelov kot katerikoli drug igalec.... napačno poda večkrat kot katerikoli drug igralec.... preteče manj kot katerikoli drug igralec.... Ko je najbolj pomembno pa popolnoma zataji, rešuje jih samo Ramos..... RAMOS PA RES DELA RAZLIKO, ŽE V TREH FINALIH JE LASTNOROČNO REALU ZAGOTOVIL NASLOV PRVAKOV........
20. 01. 2017 18.35
-14
JbmTiMt
20. 01. 2017 18.24
-3
ajde zj si ga zlajfejte na clanek
Toxix
20. 01. 2017 18.01
+19
Res je. Dela razliko, ne vsote.