Nogomet

Realovci v napetem pričakovanju: Ronaldo naj bi si 'vzel nekaj dni za razmislek'

Moskva, Madrid, Lizbona, 25. 06. 2017 16.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Cristiano Ronaldo je na pokalu konfederacij v Rusiji pozabil na medijski vihar, ki ga je povzročil s svojim domnevnim sodelovanjem v davčni prevari in z (neobjavljeno) napovedjo iskanja novega kluba. Predsednik Real Madrida Florentino Perez je že napovedal pogovor s svojim zvezdnikom, ki očitno še razmišlja o naslednjem koraku v karieri.

Ronaldo v akciji med zadnjo tekmo na pokalu konfederacij z Novo Zelandijo.
Ronaldo v akciji med zadnjo tekmo na pokalu konfederacij z Novo Zelandijo. FOTO: AP
Po poročanju francoskega Telefoota se je predsednik madridskega Reala Florentino Perez ob prijateljski tekmi Francije in Anglije v Parizu sestal z družino Monacovega napadalca Kyliana Mbappeja.

Vsaj tako meni športni direktor francoskega prvoligaša Lilla, Portugalec Luis Campos, ki je dejal, da je situacija, v kateri se je pri Real Madridu znašel Cristiano Ronaldo, "malce napeta". Camposa in Ronalda druži dolgoletno prijateljstvo in besede prvega kadrovnika nekdanjega kluba Milenka Ačimovića so požele veliko zanimanja, medtem ko v Španiji iz dneva v dan premlevajo vse, kar je povezano s prvim strelcem madridskega Reala. Ta se je znašel v navzkrižju z zakonom zaradi domnevne davčne prevare v višini slabih 15 milijonov evrov, zaradi česar mu grozi tudi zaporna kazen. Vse od finala Lige prvakov, ki ga je Ronaldo proti Juventusu odločil z dvema goloma, je na tapeti tudi njegova prihodnost pri madridskem Realu. "Če bi podpisal pogodbo z Ronaldom. Ne vem, rekel mi je, da potrebuje nekaj dni za razmislek. To je nekaj običajnega," je v pogovoru za TF1, sicer bolj za šalo kot zares, dejal Campos. "Njegova situacija pri Realu je v teh trenutkih malce napeta, a to je prav tako nekaj običajnega. A Cristiano bo imel čas, da bi sprejel pravo odločitev, v to sem prepričan. Govorim s Cristianom, a gre za nekoga, ki se zelo osredotoča na svoje delo. Zelo je presenečen zaradi domnevne davčne utaje. Zdaj ga zelo boli vse skupaj. Rad ima dobro javno podobo po celem svetu in zdaj gre skozi naporne trenutke," dodaja Campos. Španski dnevnik AS je po prvem javnem nastopu Realovega predsednika Florentina Pereza od ponovne izvolitve poročal, da so portugalskega asa predsednikove besede vsaj deloma pomirile. Perez je branil lik in delo junaka minulih sezon na Santiagu Bernabeuu in napovedal, da se bo pred kakršno koli odločitvijo z njim dobil na sestanku, ko bi lahko postalo jasno, če je njegov odhod res možen.

Nekdanji branilec madridskega Reala Michel Salgado je medtem prepričan, da bo Ronaldo kljub zanimanju Manchester Uniteda in Paris Saint-Germaina ostal. "Real Madrid si ne želi, da bi Cristiano odšel," je iz Gvatemale sporočil dolgoletni bočni branilec kraljevega kluba. "Ne bo našel nobenega kluba, ki bi mu dajal več kot Madrid," je še povedal zdaj 41-letni Španec. Ronaldo med igranjem na pokalu konfederacij o prihodnosti ne govori, osredotočen je na sedanjost, ki je Portugalcem prinesla uvrstitev v polfinale ob premiernem nastopu na tekmovanju. Ronaldo je bil tudi v soboto, ko so Portugalci visoko ugnali Novo Zelandijo (4:0), izbran za igralca tekme, s kapetanskim trakom na roki je uspešno izvedel enajstmetrovko za 1:0 in imel še nekaj zrelih priložnosti. Ronaldo pravi, da je skupaj s soigralci prepričan v to, da se bo po lanskem evropskem naslovu v rdečem dresu podal še v boj za prvi naslov na pokalu konfederacij, potem ko ga je selektor Fernando Santos v soboto tudi malce spočil z menjavo v 67. minuti. "Pomagal sem ekipi, zabil sem prvi gol in imel še nekaj priložnosti. Igrali smo zelo dobro, želeli smo si zmagati in priti do želenega rezultata v prvem polčasu," je po dvoboju povedal Ronaldo, ki je s 75. golom izenačil dosežek Sandorja Kocsisa, ko gre za najboljše evropske strelce v dresu reprezentanc. Skupaj z legendarnim Madžarom si Ronaldo zdaj deli drugo mesto. "Težko je bilo igrati bolje, ker travnata površina, na kateri smo igrali, ni bila preveč dobra. Pred polfinalom vemo, da sta tako Čile kot Nemčija izvrstni moštvi, a smo samozavestni," dodaja Ronaldo, čigar reprezentanca je v polfinale napredovala kot prvouvrščena pred Mehiko, Rusijo in Novo Zelandijo. V skupini B sta Čile in Nemčija točkovno poravnana, možnosti za napredovanje pa imata tako Kamerun kot Avstralija. 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (61)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Rolesx
26. 06. 2017 22.11
+1
Kitajci bodo naredili konec nenormalnemu trošenju denarja v nogometu. Vsak novi prestop bo dodatno obdavčen. Največ pameti imajo ljudje na Kitajskem
nikajzadodat
26. 06. 2017 18.51
+4
Če govorimo od drugem klubu, ni vreden 25 mio. Ok mogoče za drese, drugače pa samo za pomočnika ob robu igrišča. Res verjamem, da se bo to ponovilo.
+2
Sej nima kaj za razmisljat..ostal bo v madridu...150mio ne bo nihce zanj +150mio za njegove place..rajse kupijo za ta denar razne mbapeje aubemajange lewandovske in njim podobne..samo izsiljuje
edinho70
26. 06. 2017 20.38
+0
BayernGomez
26. 06. 2017 21.24
+1
edinho70 tisti mario je mariomandzukic ta je pa mariomandzukić
selecao
26. 06. 2017 17.04
-2
Če bo Real pameten, ga bo brez premišlanja prodal, Barca pa Messia . Sedaj je pravi čas, da za niju potegneta največ. Prej ali slej se pa vsakemu njegova biološka ura, ko je lahko najboljši, izteče. Upam, da se tem dvema že po naslednjem svetovnem prvenstvu in da pride kakšen novi Ronaldo, ne ponaredek, ampak Il Fenomeno, seveda najbolj zaželjen bi bil kakšen njegov rojak.
RdečiKarton
26. 06. 2017 17.13
In se s tem poslovili od profita od prodaje izdelkov z njegovim imenom?! Tebi se to zdi pametno za klub?
nikajzadodat
26. 06. 2017 19.00
+1
@Rdeči karton ima celo prav, to pa pove vse zakaj je CR7 še v Realu. Rdeči, kot da bi ti nekdo odprl obzorje, čeprav ne verjamem, da bi bilo to lahko rezultat tvojega razmišljanja.
RdečiKarton
27. 06. 2017 19.46
Z ali brez CR meni je vseeno. Sem navijač Reala in ne CR. Bolj bi me "bolelo" če bi šel Zizou.
HOLAJ SLOVENIJA
26. 06. 2017 16.40
+3
Samo nabira si točke,da bo lažje izsilil večjo pogodbo. Tako,kot ga po rokah nosijo v Realu,ga ne bi nikjer drugod.
Mirhollio
26. 06. 2017 13.17
Mirhollio
26. 06. 2017 11.25
+5
meni pa iskreno povedano dol visi za ronaldota in messija. nogomet je veliko vec kot ta dva igralca. lp
Trend01
26. 06. 2017 09.30
+0
Ko takole berem komentarje nekaterih forumašev, žal takoj pomislim kako zaprn narod smo lahko Slovenci! Namesto, da bi kakšno stvar pohvalili ali vsaj noramlno pokomentirali, je pomembno, da se žali. Saj se zjutraj kdaj v ogledalo pogledate... No, to je vaše lice, to ste vi. V imaginarnem svetu pa žaljenje, podcenjevanje, laganje itd. In kje je tega največ? Na forumih. In to - "zanimivo" - nogometu (predvsem Real vs Barcelona. Ste res sami adolescenti ali kaj, recimo "bolanega"?) Gladko sledi, oz. celo vodi debata v Moto GP. Nato košarka o NBA ter seveda pričakovano obmetavanje z blatom med pristaši Olimpije in Maribora. Zadeva se ponavalja na vseh forumih. Včasih pomislim, da "gledam v živo" naš Državni zbor. Upam, da to ni res. So na forumih ostali s svojimi zakompleksnimi komentarji le še največji nedelneži? Žal, daleč smo prišli. Želim si, da bi uredniki forumov prepovedali komentiranje forumašem, ki non-stop žalijo in nimajo nikoli kaj za povedati. Pa naj bo to "fanatizem" enih ali drugih. Pfej in fuj! Forumašem in urednikom!
cripstoned
26. 06. 2017 09.43
-12
to so komentarji ranjenih hejterjev....komentarji iz obupa in bolecine ko gledas kako klub ki ga sovrazis osvaja tron spanije, evrope in sveta.....kao navijaci barce a celo sezono so se več ukvarjali z realom ki je haral in haral....kar imensko je potrebno napisati te ranjence ki se vedno ne morejo preboleti da je real pac najboljsi klub na svetu barce pa ni med top 5 trenutno....komaj cakam da messi gre iz barcelone pa ne zato da bo barca slabsa ampak zato da se barcelona ocisti te nesnage ki se imajo za njene navijace....prave madridiste smo cestitale barci za naslov in priznali ko je bila najboljsa in je bil real slab....nismo pa pisali to kar danes pisejo ranjeni hejteri iz vec profilov....to so ti otroci ki jih je poimenoval didi drogba leta 2009...danes so samo malo starejsi pamet je pa ostala enaka....se pravi na nivoju taktratnih 12letnikov... in po njihovih komentarjih se pac strinjam s tem
Kollerik
26. 06. 2017 11.48
+3
Kollerik
26. 06. 2017 11.52
+6
Kollerik
26. 06. 2017 11.54
+7
....spiski....maščevanje...užaljenost...jeza...grožnje.... ki so tako značili za "nehejterstvo" realčkov ala cripsi itd.. :))
Trend01
26. 06. 2017 11.59
-11
cripstoned
26. 06. 2017 12.50
-12
Johnny_J
26. 06. 2017 13.44
+11
Haha zmeden ti v enem stavku kritiziraš navijače barce in jih,že skoz imenuješ hejterji,ter prikažeš svoj hejterski obraz in pljuvaš po Messiju,ker ne preneseš,da je ronaldo slabši. Trend: kako naj človek nebi napisal kaj žaljivega za ronalda,če se vsak dan 2x pojavi v novicah,pa bi šel,pa nebi šel...poizkušam se izogibati novicam o temu človeku,ker mi samo potrjuje,da je to,kar sem jaz pri njemu opazil,že deset let nazaj,ampak izogniti se njegovi novici je isto,kot,da bi v največjem neurju prišel brez ene kapljice na sebi,brez dežnika. Človek ustvarja novo špansko zajfnco Kristina Ronalda
Symbolic
26. 06. 2017 14.18
+12
No, pa sta se najdla 2 "vele-forumaša", ki bosta "naredila" red na forumu... a res? Toliko besed, kritik in nasvetov o tem kakšni naj bi morali bit forumaši po "njihovi meri", pa vse zaman: ves trud pade v vodo, ker nista upoštevala osnovnega pravila za postavljanje kakršnihkoli pravil, ki jih zahtevaš od drugih in to je: POJDI NAJPREJ OD SEBE! Če tega ni, je vse skupaj BLABLA...
Trend01
26. 06. 2017 14.44
-12
No, saj gre. Kolika, ivan in ta simbolični so že trznili. So se prepoznali v postu. Le zakaj, ko pa nisem nobenega omenil? Ko zapeče, zapeče. Zdaj pa čakam še na preostale iz "Tajnega društva PGC".
Symbolic
26. 06. 2017 15.14
+15
Trendafilčiču, ne kopiraj moje fore... Na to si foro nasedo vsaj eno 3x...Daj nešto "originalno", če se ne moreš ničesar domisliti, pa vprašaj svojega praznoglavega adjutanta... Eh, vem kaj ti je ... nikako ne moreš preboleti: "čika Bobek, mogu li sa vama?" Pa še tako nizko si pado, da sam sebi daješ pluse... bogi ti in tvoja statistika!
Symbolic
26. 06. 2017 15.23
+12
No, če si tak "stručko" za vzgojo kumaric, povej mi: kolilko krat gre votlo v prazno?
Symbolic
26. 06. 2017 15.41
+11
Tebe nekaj danes baše... Mogoče "Kolika"... Ah, ne boj se, ta je nevarna za konje in za dojenčke, ti pa nisi ne eno in ne drugo... Kaj pa tisto kaj si prej napisal: "... žal, takoj pomislim kako zaprn narod smo lahko Slovenci!" Sam ne vem kaj si mislil pod "zaprn" (ali zoprn, ali zaprt)?
cripstoned
26. 06. 2017 17.30
-15
starcek jaz sem mu dal plus....zakaj se prikazujes tu kjer ti ni mesto in se pogovarjas sam z sabo? .....pojdi kar lepo nazaj v luknjo in cakaj na kaksen kiks reala ahahahaha
Kollerik
26. 06. 2017 17.50
+16
..... nam ni treba čakati na nič.... nove zmage prihajajo...in realu bo bolje, da se izogne Barci.... saj če se ji ne, potem pušne.... zmaga Barce nad RM jem to leto na El Clasicu.... je bila enostavno najlepša od vseh.... in trden dokaz več, kdo v resnici je najboljši.... Messi skoraj sam knockautiral "veliki" Real Madrid....po vsem tistim pretepanju...in to sredi Bernabea..... aaaaahhh.... :)))
cripstoned
26. 06. 2017 20.30
-14
12&33...el klasiki real madrid 73 zmag, barca 69 zmag, real 283golov, barca 277....kdo je najboljsi? hahahahaha
cripstoned
26. 06. 2017 20.32
-16
12&33...el klasiki real madrid 73 zmag, barca 69 zmag, real 283golov, barca 277....vsi vemo kdo je najboljsi in brez konkurence na svetu.... numero uno reaaal maaaaaadrid....hejteri pa v jok ahahaha
cripstoned
27. 06. 2017 10.26
-4
hahahaah kolerika pa ne da imas dva profila in devas meni minuse sebi pa pluse.....bolano kako boli ahahahaa
Symbolic
27. 06. 2017 11.37
+5
Cripsi, ne skakat Trendu v zelje... Zakaj si zdaj še ti začel s statistiko? Pa veš, da te bo odslovil z mesta "smetiščnega adjutanta"... Z njim ni šale, a ne Trendi?
Symbolic
27. 06. 2017 17.48
+2
Cripsy, glede na tvoje sposobnosti, ostani na stopnji "tujih jezikov", drži se svojega nivoja in ostani na "mjaaau"...Tolk ti je Trendy dovolil, nič več!
cripstoned
26. 06. 2017 09.29
-12
kolerika, johnny, fihner, lojzek....vas idol je imel rojstni dan pa ni videt vasih komentarjev....tukaj ko pa je govor o ronaldu pa se oglasate....ja ta ronaldo vam je pa ze cisto pobelil pogled....vi ste ze skoraj postali navijaci reala ampak se tega ne zavedateh ahahaaha.....kako so nekateri faus madridistam hahahaha...
Trend01
26. 06. 2017 09.33
-12
Saj ni res. Je ravno članek odprt kako je praznoval. Še tam en "zaostal primerek" govori o Ronaldu. NORO!
cripstoned
26. 06. 2017 09.46
-12
to so ti navijaci barce ki za ta klub navijajo ze veck kot 15let....resnica je pa vse samo to ne....sami sebe izdajajo iz dneva v dan....zivijo v nekem svojem svetu katerega razumejo samo oni in noben drug...
Johnny_J
26. 06. 2017 13.47
+12
Zmeden očitno si slabo bral komentarje,če nisi opazil moje čestitke Messiju
Kollerik
26. 06. 2017 17.52
+12
lej no, kako crpsy ne zmore brez nas..... slaba vest ni ravno mirno vzglavje za spanje.. :)))
dark horse
26. 06. 2017 19.07
+12
Ja beli cripsl ker Messi bere tale portal mu bomo tu čestitali. V te pravljice da tole kdo od njiju bere verjamete le ta beli itak ste v svojem svetu vedno
alien8potnik
26. 06. 2017 08.34
+2
bo perez vse zrihtal. kaj pa drugega.
Johnny_J
26. 06. 2017 08.28
+2
Pa ta je hujši kot Esmeralda. Iz njegovega enega leta življenja bi lahko posneli milijon delov španske nadaljevanke.
Kollerik
25. 06. 2017 22.53
-2
.....kristina je pač ves objokan...ker ne dobi toliko keša, kot njegov idol Messi... in verjetno ga spet kje tolaži njegov badr.... :)))
alien8potnik
26. 06. 2017 08.35
-2
snajpag
26. 06. 2017 10.40
-3
Tvoje nabijanje ne spremeni dejstva, da je Ronaldo že drugo leto zapored očka tvojemu nesojenemu idolu Lessiju :)
Kollerik
26. 06. 2017 11.50
+4
..... čivšek bi rad vskočil Badru "v zelje".... kera fovšarija...:))
tedoVV2HCmedo
25. 06. 2017 21.29
-3
Vsi čakajo na Pereza, če bo dal toliko, kolikor zahteva Analdo.
grevid
25. 06. 2017 20.53
+4
Bla bla bla itak, da bo ostal. Sej vsako leto pišete iste bedarije za Ronalda in Messija, da bosta odšla.
RdečiKarton
25. 06. 2017 19.43
+3
Zagotovo je klubu v interesu da ga obdržijo. Prihodki od prodaje imena/znamke niso zanemarljivi. Ampak s CR ali brez Real ostaja Real.
tedoVV2HCmedo
25. 06. 2017 21.30
-5
RdečiKarton
25. 06. 2017 21.37
+3
tedoVV2HCmedo
25. 06. 2017 22.04
-3
RdečiKarton
26. 06. 2017 11.06
cripstoned
25. 06. 2017 19.34
+6
to so mediji....ronaldo bo na koncu ostal v klubu ampak ne koliko bo sam zelel....ce ga spoznajo krivega utaje ga bo perez moral odpustiti in tudi navijaci bomo zato.... ce pa je nedolzen pa verjamem da bo zakljucil kariero v realu....ni ga vecjega kluba! real v nogometu je enako kot je ali v boksu, rossi v motosportu, jordan v kosarki itd.
fihner
25. 06. 2017 20.02
-2
Kollerik
25. 06. 2017 22.55
+1
nedolžen...NEDOLŽEN... haaaa ha ha..... keri glumci so tile realčki...:))
cripstoned
26. 06. 2017 09.32
-3
nedolzen dokler se mu krivda ne dokaze...tudi pri messiju je bilo tako ampak on je ze polovico priznal ko je vrnil denar....potem pa se obsodba in vi se vedno trdite da ni bil on hahahaha...to je gluma slabega uma!!!!
Ka pa mislis
25. 06. 2017 19.10
+7
Ko gres enkrat iz reala gres lahko samo se navzdol.
tekač
25. 06. 2017 19.18
-3
cripstoned
25. 06. 2017 19.31
+9
hordezla...res je...iker, di maria, morata, ozil, khedira, alonso, higuain pa se kdo bi se nasel v zadnjih 4letih...
krnekilojz
25. 06. 2017 20.01
-6
vsi našteti igrajo sedaj precej bolje kot v pokvarjenem realu
fihner
25. 06. 2017 20.04
-9
cripsi, toliko ti navijaš za Real?? Svašta tu gori, res..........