Nogomet

Ronaldov blagoslov (nasledniku?) Neymarju: Zelo blizu je zlati žogi, če ne letos, pa jo bo dobil naslednje leto

Madrid, 06. 02. 2018 14.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Upokojeni brazilski nogometni virtuoz Ronaldo je prepričan, da je lahko njegov rojak Neymar povsem zadovoljen v vrstah Paris Saint-Germaina, v pogovoru s francoskimi mediji pa je legendarni Južnoameričan spregovoril tudi o Neymarjevih možnostih v boju za zlato žogo.

Neymar bo v Ligi prvakov spet zaigral na tekmi osmine finala, kjer se obetata dva spektakularna derbija z madridskim Realom. Prvega (14. 2.) in drugega (6. 3.) si boste lahko ogledali na Kanalu A in VOYO!

Najbolj cenjeni posamični nagradi v svetu nogometa, zlati žogi, je po ocenah Ronalda zvezdnik Paris Saint-Germaina Neymar iz sezone v sezono bliže. V pogovoru za SFR Sport je legendarni brazilski napadalec zavrnil namigovanja, da je ponedeljkov slavljenec (Neymar je dopolnil 26 let) nezadovoljen v Parizu, kamor se je lani poleti preselil za rekordnih 222 milijonov evrov. 

"Prav zares nisem govoril z njim, a mislim, da ima tu vse, da je lahko srečen," je Francozom v izjavah, ki jih je prenesel SFR Sport, na dušo popihal Ronaldo. "V prekrasnem mestu je. V ekipi je, ki igra zelo dobro, ki je zelo dobro začela sezono. Morda je pod velikim pritiskom, a je tega vajen. Mislim, da je ta projekt neverjeten. Ima vse, da je lahko srečen, to pa lahko vidite na igrišču. Ko igra sproščeno, veselo, pridejo tudi rezultati. Uspevajo mu izjemne poteze, zabija prelepe gole. Nogometu prinaša radost."

Neymar je v dresu pariškega prvoligaša prikazal nekaj odličnih predstav.
Neymar je v dresu pariškega prvoligaša prikazal nekaj odličnih predstav. FOTO: AP

Leto 2018 je pomembno
Ronaldo je v karieri dvakrat osvojil zlato žogo, leta 1997 kot član milanskega Internazionaleja, nato pa še pet let kasneje v vrstah madridskega Reala. Prav boj za najprestižnejšo posamično nagrado v nogometnem svetu naj bi pomembno vplival na Neymarjevo odločitev, da zapusti Barcelono, kjer je Brazilec igral v precejšnji senci petkratnega osvajalca zlate žoge Lionela Messija. Začetek v Parizu še zdaleč ni bil slab, poleg 18 zadetkov je za enajst golov PSG Brazilec tudi podal in je na dobri poti, da že naslednje leto resno kandidira za eno od prvih treh mest.

"Mislim, da je vedno bliže in bliže osvojitvi te posamične nagrade," pravi zdaj 41-letni Ronaldo, junak brazilske izbrane vrste na SP 2002 na Japonskem in v Južni Koreji. Tudi letošnji mundial v Rusiji bi lahko njegovemu rojaku močno pomagal pri boju za zlato žogo. "Četudi se kriteriji spreminjajo in so močno odvisni od predstav ekipe, sem prepričan, da je blizu. Leto 2018 je pomembno. Čaka nas svetovno prvenstvo v Rusiji, kjer bi se lahko odločalo o veliko rečeh," dodaja Ronaldo.

"Če dosežeš gol v finalu, boš imel veliko možnost, da osvojiš to trofejo (zlato žogo, op. a.) kot najboljši nogometaš, zato ga podpiram, mislim pa, da jo bo slej kot prej osvojil. Če ne letos, bo to naslednje leto, ker je igralec z velikim potencialom. Brazilci pa so nostalgični: želijo si enega od rojakov kot najboljšega na svetu."

Zgodbe o nesoglasjih Neymarja in Cavanija (oba na fotografiji) po besedah športnega direktorja PSG ne držijo.
Zgodbe o nesoglasjih Neymarja in Cavanija (oba na fotografiji) po besedah športnega direktorja PSG ne držijo. FOTO: AP

Fernandez: Dal bi roko v ogenj, da ne bo odšel
Predsednik madridskega Reala Florentino Perez je ob podelitvi zadnje zlate žoge v Parizu, osvojil jo je Realov portugalski as Cristiano Ronaldo, odmevno izjavil, da bi imel Neymar več možnosti v boju za posamične nagrade, če bi igral za beli balet. Športni direktor PSG Luis Fernandez kljub temu ne verjame, da bi lahko šel Neymar po poti slovitega rojaka Ronalda, ki je z vmesno postajo v Milanu prav tako prestopil iz Barcelone v madridski Real.

"Dal bi roko v ogenj, da Neymar ne bo odšel (po koncu sezone, op. a.)," je za španski radio Cadena SER izjavil Fernandez. "Če je PSG pripeljal Neymarja in (Kyliana) Mbappeja, potem je to storil zato, da bi zmagovala tukaj, ne pa, da bi odšla. Neymar je lačen uspehov tukaj in želi prinesti naslove. Predsednik kluba in navijači so z Neymarjem. Zelo je srečen, zelo dobro se počuti tukaj s soigralci. Ko vidiš, kako igra, ne vidiš reči, o katerih poročajo. Ravno nasprotno: zelo je vesel. To lahko vidite, ko zadane, ko deli podaje. Bile so zgodbe, da je imel težave z (Edinsonom) Cavanijem, a to so le zgodbe, na igrišču pa lahko vidite, kako igrata skupaj in kako si podajata. Vidite lahko, da te zgodbe ne držijo. Neymarja vidim kot nekoga, ki bo vodil ekipo, nekoga, ki bo tukaj uspel."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (64)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nikajzadodat
07. 02. 2018 18.12
+1
Se en komentar tapravega Ronalda, ki je bil kapa-dol nogometas. Bil je perfekcionist, hiter, poln idej in zabijal je na neverjetne nacine. Pravo nasprotke tega soimenjaka, ki isce samo se gole na prevaro. Pada za vsako malenkost, ker ve da ga caka nagrada prosti strel ali penal, stalno v ali na meji ofsajda, ker računa, da mu bo sodnik naklonjen in mu bo nasedel, vcasih tudi preseneti in naredi res dobro potezo za vrednotenje kot vrhunskega nogometasa pa absulutno premalo. Njega se razumem, tezko pa tiste navijace, ki se palijo na vse to.
poserjemsenavas
08. 02. 2018 09.27
bil je res dober, len pa kot večina brazilcev. zato pa je tudi kmalu nehal
ehjaehja
07. 02. 2018 14.52
-8
neymar za 5 klas boljši od messija messi je že star ne bo mogu pri 33ih zabijati kot super Cristiano, to je pač dejstvo,nakar ima boljšo tehniko od messija boljše strele boljše preigrava in vse:)
tom672
07. 02. 2018 15.43
+5
Ne vem koga ti gledaš, manjka pa ti osnovnega znanja nogometa.
tom672
07. 02. 2018 13.45
+4
Neymar je čisto povprečen igralec. To se najbolj opazi pri Barceloni, ki je letos povsod dominantna. Sicer je pa daleč daleč najboljši nogometaš v tem trenutki Lionel Messi. Vsekakor je tudi eden najboljših nogometašev vseh časov, tu ni nobenega dvoma. Njegova igra je fenomen. Njegove podaje, driblingi, prosti streli, prodori, goli.... To je neverjetno. Mislim, da smo lahko veseli da živimo v času največjega mojstra nogometa. Lp!
jebes24ur
07. 02. 2018 12.37
+0
haha dobr da ni pršu v našo slovensko prvo ligo bi dobu zlato žogo še prej če ni pomembno kakšne nasprotnike imaš čez sezono. messi in hazard mata dost težje delo recimo ne hah
borut30
07. 02. 2018 08.21
-2
bo treba par barca fanatikov spet v šolo vpisati. Ker jim branje dela kar precej težav. Še večja težava je pa razumeti napisane besede. Kot berem spodaj komentarje, se čudim....kako hudiča ste naredili osnovno šolo(no tukaj je vprašanje, če sploh ste jo). Namreč besede gredo iz ust brazilskega Ronalda in ne vašega *prijatelja* Cristiana. Tako da razni kolleriki, gasilci in podobni patroni.....škoda tipkovnice, ki jo uporabljate za takšne in podobne neumnosti.
grozjak
07. 02. 2018 09.08
+6
moraš pa priznati, da je že izbor naslova tak, da tistim, malo manj strpnim, takoj pokrov odnese :))). osebno me bolj zanima, kakšno korist ima (brazilski) ronaldo od tega lobiranja pri neymarju, saj to počne že kar nekaj mesecev, tja od lanskega poletja, ko se je pričela epska selitev v PSG.
Kollerik
07. 02. 2018 09.18
+2
...ni cajta u iber brat prigode raznih ronaldov...borči a veš... :)
borut30
07. 02. 2018 12.09
+2
berglander....pomojem Neymarja pošilja v ospredje, ker sta oba brazilca. Druge razlage ne vidm. Tudi ne vidm, da bi Neymar v kratkem(sploh v PSG) prišel do zlate žoge. Tukaj je še vedno Messi, ki je roko na srce še vedno boljši. Pa tudi kdo drug, ki je nekako bolj športnik po duši, kot Neymar. Kollerik, pa sej vem....zato ne bom komentiral :-)
ZyzzMirin
07. 02. 2018 12.50
+0
Niti Messi niti Cristiano nista več kar sta bila žav. Messi že dolgo ni igral dobro na večji tekmi bomo videli če bo letos ponovno v ligi prvakov popolnoma obupal ko pride težka tekma in hodil na okrog brez idej. Neymar je mlad, borben, malce otročji ampak lej , če ne bi bil ne bi bil tako dober nogometaš.
Kollerik
06. 02. 2018 22.53
+7
Treba bo pisati perezu, da pošlje kakšno pomanjšano zlato žogico tudi težkim die hard forumskim "navijačem" belega baleta ala zapiraču, odpirači, borutu 30... le to lahko potem s ponosom uporabijo poleg svojih kanglic in lopatk pri svojih igricah v peskovniku... :))
Kollerik
06. 02. 2018 22.42
+0
So se že vse vnaprej zmenili...jasno...perezov klub zlatih žogic pač...korupcija pa take pa to....
apodgra
07. 02. 2018 09.03
+6
Kolerik -Tudi mediji počasi ustvarjajo svojo novo zvezdo, ki bo zamenjala "zvezdnika" v zatonu Ronalda . Vse več je primerjav med Ronaldom in Neymarjem in vse manj se omenja Messija ,kot , da je Messi Ronaldo . Tako deluje ta medijska propaganda in tu se ne da ničesar spremeniti - medijska mašenerija je v polnem pogonu . Žalostno toda resnično. Kaj nekomu pomeni osvojiti "Zlato" žogo , ko pa mu na domačem igrišču žvižgajo , da ne govorimo o neprijetnih dogajanjih na tujih igriščih. Če si malo inteligenten moraš razumeti sporočilo teh gledalcev . Izgleda se nekdo tega še ne zaveda .
Kollerik
07. 02. 2018 09.17
+4
.... da te nadgradim: In Ney je zadosti fotogeničen za raznorazne reklame, kar je zelo zelo dobro zanj, skoraj bolj, kot da zna dobro igrat nogomet. Je pa tud neke vrste bad guy... kar spet daje strelivo raznim novinarčkom, njegova slika sepotem večkrat pojavlja v medijih...in tako se začne... V svetu glamoura in biznisa so pač najbolj uporabni razni lepotci med vrhunskimi športniki, ki lahko potem tržijo svoje blagovne znamke...smo že videli pri Becksu naprimer... laho pa si ti nogometni genije številka ena, kot Messi in če nisi dovolj fotogeničen, te skorajda ni nikjer....
ZyzzMirin
07. 02. 2018 12.51
Ko rabiš spreminjat realnost da se ne rabiš soočit z resnico... par takih vas je res mentalno bolanih
Alen1000
06. 02. 2018 22.04
+8
Vsi, ki se malo razumejo v nogomet vejo da je Messi korak pred vsemi, pozabimo na zlate žoge, glede na vse vemo kdo je dominiral zadnjih 7,8 let. Ronaldo, Neymar so korak ali dva za njim.
RdečiKarton
07. 02. 2018 08.42
-3
Ne boj se, prihajajo mladci. Nove generacije niso tako brezvezne. Tudi Leo bo še imel hudo konkurenco.
apodgra
07. 02. 2018 09.05
+4
Normalno , da bo nekdo nadomestil Messija -Vprašanje je ali bo lahko nosil njegove kopačke .
RdečiKarton
07. 02. 2018 11.18
+2
Leo bo vedno legenda in tema primerjav. Tudi če jutri umre, njegova statistika in tekme so nesmrtne. Slej ko prej pride čas za nove zvezde.
Kollerik
07. 02. 2018 12.09
+1
Petarda10
06. 02. 2018 21.58
+7
Ne bo je dobil dokler igra Messi, ronaldove zlate žoge so itak totalna bedarija sam ve da si jih ni zaslužo... in pa nesposobni novinarji ki glasujejo kdo jo bo dobil. Svetovni nateg
RdečiKarton
06. 02. 2018 18.33
+5
Velika večina komentatorjev sploh ni prebrala članka. Vzorno mešajo CR in Lea pa sploh govora ni o teh dveh...
RdečiKarton
06. 02. 2018 21.19
-1
Meni osebno je Neyeva ginga zelo všeč in mu privoščim vsaj kakšno zlato žogo v karieri. Priborit pa si jo bo moral sam.
-MARIBOR-
06. 02. 2018 18.11
+10
Realna slika dobitnika zadnje zlate žoge pove vse - denar sveta vladar. Nekateri se preveč obremenjujejo z to lovoriko, ki je zadnja leta izgubila realno vrednost.
apodgra
07. 02. 2018 09.06
+2
golllllll
06. 02. 2018 16.26
+10
Messi ma šesto skoraj že na rastavi
Iniesta
06. 02. 2018 17.52
-2
apodgra
07. 02. 2018 09.18
+2
Ne vem zakaj bi samo ena tekma . oziroma en gol v LP ali SP bi odločilen faktor za osvojitev tega naslova . Ocenjuje se igra skozi celo leto . Ko se končana liga pravkov se lahko izbere naboljšega igralca prvenstva .
cripstoned
06. 02. 2018 16.25
-3
odlocalo bo tudi svetovno prvenstvo kjer messiju z argentino kaze slabse kot pa neymaru z brazilijo...
MesOjediPinGvin
06. 02. 2018 16.52
+8
To je pa res. Sploh če bodo argentinci funkcionirali tako, kot so do sedaj.
Madeni
06. 02. 2018 16.17
+5
Samo eden je Ronaldo in To Brazilski Portugalec je samo bleda slika in dober za gate prodajat..No tud PEREZ misli da bi dal 200 milojonov in Portugalca za Brazilca..
Carrasco
06. 02. 2018 16.22
+8
ostati 10 let na vrhu ali 4 sezone je velika razlika
CURVANORD Zanetti
06. 02. 2018 18.41
+2
apodgra
07. 02. 2018 09.20
+5
Tudi brazilski Ronaldo je res samo eden , vendar v nobeden primeru na istem nivoju ,kot Messi .
Drago Kugler
07. 02. 2018 10.39
+1
mcHudurra
06. 02. 2018 16.02
+15
Vrednost zlate žoge je Ronaldo spravil na nič. Zdaj pa naj nauči Neymarja kako ti dve tri dobre (oziroma malo boljše) tekme na sezono prinesejo zlato žogo. Ronaldu je pomembneje, da jo dobi kdorkoli drug samo Messi ne.
CURVANORD Zanetti
06. 02. 2018 19.05
+3
mcHudurra
06. 02. 2018 21.22
+1
To je moje mnenje že nekaj časa, sploh se ne nanaša na članek ampak na podeljevanje zlate žoge.
grozjak
06. 02. 2018 15.58
+7
Brazilci in Argentinci že od nekdaj niso ravno najboljši prijatelji, saj so oboji prepričani, da so edina, največja in oh in sploh nogometna supersila. Seveda se nemci temu zadovoljno režijo......
pako-san
06. 02. 2018 16.59
-1
grozjak
07. 02. 2018 08.49
+4
gasilec78
06. 02. 2018 15.51
+5
Ronaldu se že tresejo hlače, ker se boji da bi mu Messi ušel na šesto Zlato žogo in s tem bi postal najuspešnejši nogometaš v zgodovini, glede na predstave na igrišču bi bilo vse drugo kot 6 zlata žoga Messija PRESENEČENJE, AMPAK KOT TOLIKOKRAT VIDENO, ZLATA ŽOGA SE OSVAJA Z LOVORIKAMI IN NE Z IGRO POSAMEZNIKA, ČE BI OBVELJALO SLEDNJE BI RONALDO IMEL NAJVEČ 2 ZLATI ŽOGI. AMPAK BARCA Z MESSIJEM JE LETOS TAKO SUPERIRORNA, DA BO DOBILA TAKO POKAL, PRVENSTVO IN UPAM TER VERJAMEM ŠE LIGO PRVAKOV IN KLUBSKO PRVENSTVO IN ŠE SUPERPOKAL.
grozjak
06. 02. 2018 15.54
+11
mislim, da je bilo v članku govora o brazilskem ronaldu, ki že od poletja lobira na vseh frontah za rojaka Neymarja..
maske-so-padle
06. 02. 2018 18.11
+4
Ampak res, berglander. Gasilec pa kar nabija in tlači Cristiana v kontekst . Pa Barca pa Messi pa oh in sploh in ke pa sm, pa gor pa dol. Uvest bi moral poseben davek na omembo Barcelone ali Reala. V politiki pa na rdeče in črne.
HouseBeatz
06. 02. 2018 15.38
+19
Ko bo Messi nehal igrat, ali pa ga bo pokopala kakšna poškodba, ali pa starost... šele takrat se bodo lahko pogovarjali o novem dobitniku zlate žoge.
Drago Kugler
06. 02. 2018 15.46
+9
Debely
06. 02. 2018 15.34
-17
Zlato žogo bi si najbolj zaslužil Mohamed Salah. Ampak on je seveda ubogi Egipčan, ki igra za Liverpool. Messija in Baletke je že marsikdo pošteno sit, Neymar pa si tega naziva nikdar ne bo zaslužil. Sploh ne s takimi potezami kot v zadnjih 6 mesecih.
HouseBeatz
06. 02. 2018 15.37
+17
grozjak
06. 02. 2018 15.40
+10
messija nihče ni sit, kaj šele pošteno sit....za ronalda pa ne bom trdil, je karakterno precej naporen...
grozjak
06. 02. 2018 15.44
+7
...Salah pa ti je všeč samo zato, ker je naluftal Maribor...drugače pa mu še manjka......
BayernGomez
06. 02. 2018 20.58
+1
Maximus
06. 02. 2018 15.10
+18
No no za letos je pa že oddana. Če bo seveda mali Leo osvojil kakšno lovoriko izven španske lige. Če je pa ne bo...hm potem bo pa pestro. Ker če bi Neymar osvojil ligo prvakov, zna Messi spet ostati na suhem, pa čeprav čara po zelenicah. Tko je, brez peharja težko dokažeš, da si bil najboljši v nečem. Sploh če si član Barcelone je to še težje.
Opazovalec2020
06. 02. 2018 17.40
+3
maske-so-padle
06. 02. 2018 18.17
+2
končno en realen komentar. In iz ekipe, ki bo osvojila Ligo prvakov ali pa SP od tam naj pride tudi dobitnik zlate žoge.
apodgra
07. 02. 2018 09.25
+3
Zopet mešam jabolka in hruške. Če bo Neymar z Brazilijo hipotetično osvojil svetovno prvenstvo , bo "Zlata " žoga avtomatsko njegova . Kaj pa , če ne bo igrajl na visokem nivoju , tako ,kot je igral Ronaldo na evropskem prvenstvu , bo tudi on zato nagrajen za zasluge reprezentance