Ronaldova nova lovorika bo vendarle varna pred dacarji, zvezdnik opozarja na krivico

Navkljub številnim lovorikam, Ronaldo ne uživa v mirnem spancu ter sadovih svojega dela, saj se je nedavno znašel na črnem seznamu davčnih utajevalcev. Čeprav se je tožilstvo osredotočilo na njegove nekdanje soigralce, pa so mu s tem uničili tudi veselje ob proslavi Zlate žoge pa tudi zadnje lovorike podeljene za najbolšega igralca po izboru mednarodne nogometne zveze.

Ronaldo Zlata žoga

Po osvojeni Ballon d'Or je Ronaldo celo obtožil davčno upravo, da mu je s problemi zagrenila zmago. Medtem na španskem Finančnem uradu menijo, da bo Portugalec slej ko prej obtožen utaje davkov pred sodiščem, kar bi bilo lepo opozorilo celotni družbi. (Foto: Instagram)

"Bilo je veliko dvomov o meni in napadov name. Tako na igrišču kot tudi izven. Želeli so me streti z vseh strani. Resnica je, da je nagrada The Best namenjena najboljšemu, v tem primeru meni, zaradi česar sem zelo vesel. Želeli so mi pokvariti veselje, vendar če nimam ničesar skriti se tudi nimam česar bati. S tem sem jih utišal, kot vedno," je po podelitvi nagrade samozavestno povedal Cristiano Ronaldo, ki so bo nadvse trofejno leto 2016 zapolnil predvsem po osvojeni Ligi prvakov in Evropskem prvenstvu, grenki priokus pa bo v ustih dobil ob spominu na preiskavo utaje davkov, ki so jo sprožila poročila, da naj bi vsaj 150 milijonov evrov njegovega dobička romalo na v davčne oaze Britanskih Deviških otokov. Pa bo tudi za The Best nagrado moral plačati davek? "No, če bom moral plačati tistih 150 milijonov evrov kot pravijo ... Naj bo vsaj ta nagrada brez davka. Madre mia (mati moja op. p.)," se je pošalil trenutno najboljši nogometaš na zemlji.

Čeprav mu številne nagrade, ki že krasijo njegovo domačo vitrino ogromno pomenijo, pa Portugalec ne želi zanemariti niti svoje dobrodelne plati: "Omenil bi 'Solidarity Prize' (nagrada za dobrodelnost op. p.), ki je po mojem mnenju ena izmed najboljših kar jih hranim v muzeju. Pomagal sem številnim pomoči potrebnim. Ko enkrat narediš toliko dobrih stvari, kljub temu pa ljudje želijo da plačaš in s tem zakriješ slabe plati drugih. To me jezi, vendar pa pravica vedno pride na plano, tako da bomo le počakali in videli kar se zgodi." V letu 2015 je Ronaldo osvojil ameriško 'Athletes Done Good' nagrado, saj naj bi daroval več kot 83.000$ mlademu navijaču, ki je zbiral denar za operacijo možganov, nekaj več kot 165.000$ pa je namenil centru za zdravljenje raka, kjer se je zdravila tudi njegova mama. Ob koncu lanskega leta pa je zajetno vsoto daroval tudi za vojne sirote, ki jih je prizadela vojna v Siriji.

Glad to make your wishes come true!

A photo posted by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on


 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 14
Symbolic 11.01.2017 16:05:17
Še vedno ista slika? Očitno 24 Ur čaka, da se kliki naberejo... pa so se s tole sliko debelo ušteli... Zakaj tako? Zato, ker ga "raja" ima čez glavo...
Več komentarjev