Nogomet

Rooney po pijanem večeru prosi odpuščanja, angleška zveza bo razmislila o kazni in prostih večerih

London, 17. 11. 2016 07.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kapetan angleške nogometne reprezentance Wayne Rooney se je opravičil začasnemu selektorju Garethu Southgatu in Angleški nogometni zvezi (FA) za fotografije, ki so se v zadnjem času pojavljale v javnosti. Čeprav so kapetana Anglije poskušali vsi najbližji sodelavci ubraniti pred novim škandalom, mu ni uspel uiti.

Rooney se je po nekaj vzornih letih spet spravil v težave zaradi dejavnosti v prostem času.
Rooney se je po nekaj vzornih letih spet spravil v težave zaradi dejavnosti v prostem času. FOTO: AP

Napadalec Manchester Uniteda in angleške nogometne reprezentance Wayne Rooney se je osebno opravičil začasnemu selektorju Garethu Southgatu in Angleški nogometni zvezi (FA) ter njenemu tehničnemu direktorju Danu Ashworthu, potem ko so se v tabloidu The Sun pojavile njegove fotografije v precej opitem stanju, ki so jih neznanci posneli prejšnji konec tedna. Anglija je ravno dobila tekmo s Škotsko v kvalifikacijah za SP 2018, Škoti bodo naslednji nasprotniki Slovenije, reprezentanti pa so imeli prost večer v hotelu The Grove. Rooney je v družbi nekaterih članov reprezentance (ne gre za nogometaše) pregloboko pogledal v kozarec in se celo priključil svatom, ki so se zabavali po uspešni poroki. 31-letni Rooney ni igral na torkovi prijateljski tekmi s Španijo, Southgate je tudi včeraj trdil, da na Rooneyja ni računal zgolj zaradi manjše poškodbe kolena in ne zaradi dejstva, da je pred nekaj dnevi ponočeval, bojda celo do pete ure zjutraj.

Rooney je zdaj prek Press Association Sport in svojega predstavnika za stike z javnostjo, ki je prav tako do zadnjega trdil, da je njegov varovanec nedolžen, sporočil naslednje: "Jasno je, da je Waynu žal, da so te fotografije, ki so jih posneli z navijači, danes objavljene. Čeprav je šlo za prost dan za celotno moštvo in ostale člane reprezentance, priznava, da so podobe neprimerne za nekoga v njegovem položaju. Zgodaj danes je Wayne v zasebno govoril tako z Garethom Southgatom kot z Danom Answorthom, da bi se iskreno opravičil. Rad bi tudi razširil to opravičilo do vseh mladih navijačev, ki so morda te fotografije videli."

Pri PA Sport, kjer so opravičilo objavili, dodajajo, da so pri FA izjemno razočarani nad dejanjem najboljšega strelca v zgodovini reprezentance, ki se je šele nedavno začel izvijati iz precejšnje strelske krize (zadetka ni dosegel skoraj tri mesece). Rooney je bil tarča hudih kritik tudi ob gostovanju Anglije v Stožicah (0:0) na kvalifikacijskem obračunu, ki ga prvič po več letih ni začel od prve minute. Morda bodo ceno Rooneyjevega ponočevanja plačali tudi njegovi soigralci, saj naj bi pri FA pregledali svoje pravilnike o prostih večerih oziroma le-te bolje nadzirali. Anglija bo naslednjo tedno, z ali brez Rooneyja, sicer odigrala šele marca z Nemčijo, medtem pa mediji poročajo, da bo Southgate po nekaj vzpodbudnih predstavah na štirih obračunih, ki jih je vodil v začasni funkciji, kmalu potrjen za selektorja članov.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dare Mc
17. 11. 2016 13.09
+4
jaz mu še za gajbo dam..... potem pa novinarje pokasiram..... saj pa je človek, kot vsi ostali......
Hachi
17. 11. 2016 12.29
+9
a dj no, kere neumne fore majo. naj vrze prvi kamen tisti, ki se ga se ni napil, pa prosim otroci, ne oglasajte se.
Trend01
17. 11. 2016 11.39
+5
Če se že nekako mora komu opravičiti, so to le njegova žena ter njuni trije otroci, ker ni bil doma. Ostalim? Nikoli in nikdar (v kolikor ni kozlarij delal). Če pa je kaj v pogodbi.....
Symbolic
17. 11. 2016 10.52
+1
Dokler kaže dobre partije v MUtd-u in reprezentanci, nič me ne skrbi kaj počne v svojem "prostem" času (če ga, kot profesionalec sploh ima) ... Na jugu eks-YU ne rečejo zastojn: "Hrani duša-da te sluša!"
beware1
17. 11. 2016 10.47
+5
Da pri tolikem denarju ne moreš človeško živeti???? Bedno, da bolj bedno ne more biti
Symbolic
17. 11. 2016 10.55
Imel bo dosti časa (in denarja) za uživanje, ko bo obesil kopačke.... ne se bat!
Borec21
17. 11. 2016 10.16
+8
bravo Rooney si taprav kerlc....tud ventile je treba sprostit
Samsung Android
17. 11. 2016 09.29
+4
Ne smejo biti ljudje ocitno
LocoBlanco
17. 11. 2016 09.19
+22
Za njim so slabe sezone v klubu in repki in če se je na tak način sprostil mu ne bi smeli zameriti! Res, da alkohol ni rešitev, ampak kdo od nas se ga ni že 'natruskal' zaradi problemov itd. Vsak ima svojo mejo in ko se ta preseže je bolje, da skrbi spremeniš v smeh oz. veselje. Tudi Rooney je človek in mislim, da se tega zaveda večina, ki ga podpira! Za mene ostaja enak, kot pred tem 'incidentom' ...
nesre?ko
17. 11. 2016 09.18
+14
Bolje pijan kot bolan!
Uporabnik1110355
17. 11. 2016 08.12
+24
Bol bit malo nasekan ponoči kot podnevi hoditi v belih nogavicah in sandalih.
bosanc.si
17. 11. 2016 09.30
+7