Nogomet

Rooney se je od reprezentance poslovil z zmago, šov mu je ukradel debitant Wilson

London, 16. 11. 2018 08.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nogometaši Anglije so na poslovilni tekmi Wayna Rooneyja s 3:0 premagali reprezentanco ZDA. Na prijateljski tekmi na Wembleyju se je z debijem izkazal Callum Wilson, Rooney je vstopil v 58. minuti tekme, a se mu ni uspelo vpisati med strelce, kariero pa je končal z jubilejnim 120. nastopom za tri leve.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Za zmago Anglije so na Rooneyjevi poslovilni tekmi na Wembleyju zadeli Jesse Lingard, Trent Alexander-Arnold in Callum Wilson. Z odlično predstavo je v prvi enajsterici debitiral 26-letni napadalec Wilson (sicer brani vrste Bournemoutha), dobro pa je odigral tudi 18-letni Jadon Sancho, ki nase opozarja že v Ligi prvakov v dresu Borussie Dortmund. To je bil drugi nastop za Sancha, a prvi v začetni enajsterici Garetha Southgata.

Sanjski debi za angleško reprezentanco je dočakal Callum Wilson, ki se je med strelce vpisal v 77. minuti tekme. Tri leve je sicer v vodstvo v 26. minuti popeljal Jesse Lingard, le minuto pozneje je na 2:0 povišal Alexander-Arnold, ki ga je s podajo zaposlil Jadon Sancho.

Rooney se je častno poslovil od izbrane vrste.
Rooney se je častno poslovil od izbrane vrste. FOTO: AP

Rooney, ki se je častno poslovil od dresa angleške reprezentance, je v igro vstopil v 58. minuti in (kot se za najboljšega strelca treh levov spodobi) požel stoječe ovacije domačih navijačev. V podaljšku drugega polčasa je imel celo dve priložnosti za zadetek, a se mu od reprezentance na koncu vendarle ni uspelo posloviti z golom. Tako je ostal pri 53 zadetkih za angleško reprezentanco.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Rade 74
16. 11. 2018 10.10
+6
Srečno majster, zame eden najboljših angleških nogometašev in lastnik enega najlepših golov na Svetu, "škarjice" na mestnem derbiju proti Cityu.
Sisli288
16. 11. 2018 10.15
-1
lastnik? ka ma gol doma u garaži? če že strelec enega najlepših golov, pa še to je vsako sezono vsaj en lepši
ehjaehja
16. 11. 2018 13.29
-1
Ni je čez cristianovih škarjic če smo realni:)
gullit
16. 11. 2018 15.45
+5
najboljše škarjice so od Ibrahimivića proti Angliji če smo pa res realni. Drugače pa uživaj v penziji Rooney, kot smo mi uživali v tvojih predstavah.